Дронове ще проверяват въздуха над София

Moниторингът ще покаже къде да се изгражда специализирана зелена инфраструктура

Обратно в новината

Коментари - Дронове ще проверяват въздуха над София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всички градове миришат на кюмюр, особено София, не щото е бедна, а защото е пълно с шведи

общината още с дискети"работи"...

Ако няма платено паркиране въздуха в центъра ще е по ЧИСТ Колко много коли всеки ден обикаляят да спрат на място където е по евтино или не се плаща Добилавето на дърва да е е втино .Да може да се добиват и с техника така пелетите ще са по евтини ДЪРЖАВАТА да почне да прави евтини филтри и да ги поставя без пари- Трябва едни цех да това и няколко милиона инвестиция

Защо над града и защо дронове. Множеството наземни станции не подават ли данни? Излишно харчене на пари буквално за глупости. Колко по-различна информация ще дадат, сравнено с наземните станции? След като вече се знае, кои са най-проблемните райони и които щели да се облитат, как дронът точно ще помогне за взимането на решение? Или трябва още едни пари да се усвоят по някой проект? Иначе друг смисъл от това не виждам.

Имам и идея да си гепа едно от тези дрончета. И какво, ако някой от нас реши да си хакне едно от тези дрончета и да си го вземе? Не е толкова трудно. Подарък за три бона от общината.

При положение, че от години има десетки измервателни станции, които следят в реално време качеството на въздуха и всички са наясно къде се коренят проблемите, кои и къде се намират основните виновници за замърсяването, не виждам смисъл да продължават да разходват средства от данъците ни за дронове. В допълнение на това ще попитам какво показва, камерата разположени в кв. "Красна поляна", която следи къде се гори в квартала в съседство - "Факултета". Осъществяват се само и единствено наблюдения, действия няма. Нужно ли е да станем малцинство, за да бъдем закриляни и да ни зачитат правата, както се случва в момента с малцинствата...

Е нали трябва да се купят дрончета. Нови играчки, нови поръчки. Избори идат...Тя иначе не чисти, не мие, не асфалтира, не пречи на старите трошки, не следи да има правила в пунктовете за ГТП, но иначе прави екология. Нещо важно изпуснахме ли или просто са събудили друг кон!

Дронове ще проверяват въздуха над София, ако не бъдат пратени като военна помощ за Украйна.

При Бонев ще стане още по-модерно. Летящи тротинетки, веган-павета , електрически багери, грууви-боклуджийски коли, хвърчила, валидирани пенсионери, дигитални локви и цялата модерна и невъзможна балалайщина, от която на всеки кореняк-софиянец тежко му се повръща. Няма нищо руско в мен, една трета от годината съм на запад, но предстои София да се обърне с главата надолу. От полуселски град-столица, ще стане полуградско село с пайети и модерен сайт:)))) От самоковските картофи, смело напред с тротинетка към реки от фоа гра и фонтани от киноа:))) Ще отмине и този смях:))) В Шопия всичко умира безвъзвратно:))) След всяко управление от Янчулев насам сме като пръднали в асансьор - неудоно е, но няма какво да направиш:))))))

Данче, самоковска сливо, първо с оня олигофрен от Червен бряг, спрете строителството в чката на Витоша и после ме приспивайте с дронове!

белчинска слива !

най голямото замърсяване е от чалгата

Дронове-мронове, живея на оживен булевард и въздухът е толкова мръсен, че направо виждаш какво дишаш! От другата страна е общински паркинг, където по половин час строшените каруци стоят с включен двигател - и това е на 2-3 метра от спалните на хората! Чистенето е просто безпредметно. Имам някакви спомени, че някой беше осъдил общината да мие улиците - поне при нас не съм видяла това да се случва!

Пропуснах да напиша, че на един комшия-инвалид колата беше вдигната от тротоара, защото на общинския пакинг пред блока ни човекът няма къде да паркира, а не може да ходи дори и до отсрещния блок, където също няма къде да паркира!

Кога в София ще започне да се санкционира по чл.181, ал.5 от Закона за движение по пътищата? По улиците е пълно с коли с включени двигатели. Понякога е невъзможно да се диша покрай тях. Чл. 181 Наказва се с глоба 50 лв.: 5. водач, който не спре двигателя, когато моторното превозно средство е в престой или е паркирано, освен ако работата му е необходима за извършване на товарно-разтоварна или друга технологична дейност;

в тоя студ как да спреш двигателя? отделно лятото в жегата ще се изпържиш ако не работи климатика.

Катализатори по комините, дронове, тинтириминтири и още бла-бла. аман!

Ако "нещо" някъде липсва с дрона можете да го наръсите, че вече ще има и оправдание какви са тия машинки у въздуха

А дивашката бетонизация ще проверяват ли??? Шото от нея тръгват всички беди на София!

в смога

https://www.aqi.in/in/dashboard/bulgaria/sofia-grad/sofia Светим в зелено. Просто строителството се кротна осезаемо през последните няколко месеца.

Странно. Тази класация, публикувана преди 3 дни нарежда София пред градове като: Лондон, Лион, Бирмингам, Сидни, Берлин, Брюксел, Париж, Скопие, Берн, Виена, Братислава, Будапеща, Вършава и Милано. https://www.iqair.com/world-air-quality-ranking

Кмета не ползва интернет

Кореняците софиянци бягат в чужбина или в провинцията, на тяхно място прийждат селски дебили с идиотските си навици да си държат обувките пред вратите, боклуците на стълбищните площадки или балкони или директно да ги хвърлят от там на улиците, да карат 20-30 годишни пушещи таралясници всеки ден навсякъде за да покажат “стандарт”. Тези изроди задължително са комуняги и русофилистици, защото са неуки, прости и паразитиращи.

Новите квартали са също с тесни и криви улици, тесни тротуари, покрити с разкривени плочи, пример е най скъпия квартал “Манастирски ливади”, където можеш да гледаш съседите какво ядат и как се ебът. София се застроява стихийно без градоустройствен план, без нормална инфраструктура, безумно и опасно, защото се управлява от селяндури, престъпници…

Хайде да обърнете малко внимание и на работата на Столичен инспекторат, а? Сега глобите за всякакви нарушения са смешни и тази институция е пълна пародия. В кв. Малинова долина, има 165 строежа, тонове кал по улиците и не могат да спрат нито един строител да цапа. Дрон няма да оправи това, защото ние и сега виждаме нередностите, подаваме стотици сигнали и нищо. Абсолютно никакъв ефект.

Доживяхме деня когато България си реши всички най належащи проблеми като демографската катастрофа и несъществуващата икономика, е сега можем да се концетрираме върху въздоха на София с дронове! Блазе ни начи!

София е проектирана за град с не повече от 300 хиляди жители, а е нарастнала 4-5 пъти, въздуха е мръсен, защото е затворена от планини котловина, където се задържат мъгли и мръсен въздух, освен това въздуха се замърсява много и от ненормално високия брой коли-таралясници и комини с мръсен дим. Общинарите са импотентни и некадърни, заети с кражби и мафиотщини…нищо не е нормално в София: разбити улици и тротуари, гигантски дървета, скриващи слънцето и осветлението, керани от автомобили, зони забраняващи паркирането без заплащане, мърсотия, ….

Само да отбележа, че дроновете колокото и ефективни да бяха, много бързо биват измествани от други методи. Отново закъсняваме и действаме в стил копи пейст за много пари.

бихте ли посочили другите (нови) методи

В момента в София има над 300 любителски станции, които проверяват въздуха в реално време. Достатъчно е да се закачат и да теглят данните на готово. Такива станции има във всеки район на София по няколко. Дори и да няма някъде, хардуера не струва повече от 100лв за бройката. Но друго си е да дадеш една пара за дронове. Е на това му се вика лапачка.

Дечицата на общинарите ли ще пилотират дроновете? Каква е заплатата? Първа категория труд ли ще ги водят? Дали не им трябва и дронско РВД, за роднини и партийни другарчета?

Въпросните станции имат един основен проблем -- при влажност над 70% завишават показанията здраво, защото "броят" мъглата за ФПЧ.

Герб са най-големите крадци !

Ясно къде е мръсен въздуха. Целта е да се вземат едни пари.

Това ще да е по някое фондче. Тва са от ония пари дето сме щели да ги загубим. Мега важния проект - дрон метео станция. Гениално.

Какво да му проверяват на въздуха, той се ВИЖДА колко е чист ! По всички статистики се вижда къде се намираме по чистота на въздуха. С тези над 10 годишни дизели, които караме всички...

Пусни 2-3 статистики да видим

Ще видите, колко по-чист ще стане въздуха, като спре строителството. В кризите има и положителни черти.

тва е май само оправдание некой чиновник да купи скъпа играчка на детето си с държавни пари.... ако се качи на копитото той въздуха се вижда...

Ъъъъ някой може ли да просветли нас простосмъртните какво означава понятието "специализирана зелена инфраструктура"? Това някакви ремаркета с трева и храсти по тях ли ще са понеже в кварталите и центъра няма свободно място за паркиране, а не за изграждане на паркове, алеи и тн. Апропо един съвет към цирковата трупа от Столична община - поразходете се малко из тая пуста Европа и вижте там хората как изграждат зелените системи в един голям град. Ако ви е далече отскочете напролет за един уикенд до Истанбул и вижте някой парк там. После се върнете и направете съпоставка със София и творенията си и си посипете главата с пепел.

Глупости! Всички знаем за новия бизнес на мафията. Горят внесени боклуци от Италия, Африка и др. И знаем кои са и на кого са приятели. Знаем го от години, от медиите. Хайде, ако има съд и прокуратура в България, да проверят! Вярно ли е!?

Лелелеее леле леле..... с дронове??? А ония станции за стотици хиляди левове какво мерят??? И нито една от мерките ВИ за източване на пари не е помогнала, просто откакто спряхте да горите боклука на Европа нещата се подобриха!

Еееееееехххх как готино ще ръсят микроби и бацили болестотворни... Машала бре, как чудничко сте го измислили....

И ще гледат карбоновите емисии. Ако квартал има повече, глоби! Ако човек прави нещо, което изкуственият интелект не харесва - също!

Някой се е облажил от сделката! Но въздухът в София няма да се промени с дроновете! Тук са необходими сериозни мерки, защото всички сме потърпевши и най вече децата! А и тия в парламента, и тия с джиповете ...и те също!

Да си видял политиците да пътуват с велосипед? Какви мерки, те ебават цяла София и обвиняват населението. Да то самото население, няма възможност да работи по местоживеене и се мести в столицата, за да се бори за шанс за заплата и живот. Никой не иска да се тъпче в София, просто няма работа в малките градове и села!

Данче дай ми парите на мен и всеки ден ще ти казвам дали въздуха е мръсен щом ти самата излизайки от вкъщи не забелязваш и усещаш че дишаме най-мръсния въздух в света. Пък ако не ми вярваш качи се на магистрала Хемус и се спусни от Витиня надолу и влизайки в София ще видиш този лилаво сив облак надвиснал над града.

Това е поредната стъпка към ограничаване свободата на гражданите. То ковид, то масово наблюдение, то химическа обработка на децата да не могат да минат пубертет правилно и да са джендъри ... Сега въвличане на държавата в дългова спирала, като същевременно се работи да няма български деца и това ако не е престъпление и държавна измяна, кое е? За какъв чеп дрона ще следи? Толкова ли няма държавни сгради на които да се сложи датчик да измерва? Ще измерваме през 10 метра ли?

И какво имат да проверяват - колко точно над нормата е мръсен ли?! То нощно време вече звездите не се виждат! И хич не ми ги разправяйте, че е заради отоплението на твърдо гориво! Едно време само така са се отоплявали и не е било такова чудо, а сега повечето сме на парно или на ток! Обаче едно време всяка нощ са миели улиците, а сега това е събитие, ако се случи и е пълно с трошки! Кога най-после ще се забрани вноса на бракми? Докога ще ни тровите и ще ни убивате малко по-малко!

Всички надойдохте в София, затова е.

Аве паляк , миризливата ви София нагъчкана все още от печки на дърва и въглища, не всяка втора кола, ами всяка първа е дизел на мин.10 г . Смърдите да се не траете, може да е боба или чорапите ви, ПРЪДЛЬОВЦИ. Половината "селяни" живеем в космолитни градове в Западна Европа с над 15 и 18 млн жители и грааам няма миризма, заради това,че всичко им е на газ от преди 50 г. Ограничения за дизелите и заради това си купуват с ток или бензин. Стой си в Софето да гледаш политиката и платените протести. Хладилника напълни ли???? На почивки ходиш ли?

Да пуснат дрон в Красна Поляна2 при виетнамските общежития,гаранция апаратурата им ще даде фира от раз!!

Днес ще следят въздуха, а утре теб и мен!

Не искам да се хваля....но и без дрон мода да ви кажа как е въздуха като излеза отвън :)

Само да не са Ирански

:))))))))))))