Дрога, примесена с фентанил, отнема живота на десетки наркозависими

Само за седмица във Варна са починали 10 души след употреба на този наркотик

Обратно в новината

Коментари - Дрога, примесена с фентанил, отнема живота на десетки наркозависими | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За всяко нещо си има дълбока Неосъзната понякога Причина. Няма невинни в обкръжението.

Докато четях коментарите тук се замислих, защо толкова много злоба към наркоманите? Поправете ме ако греша, ама тази злоба най-вероятно произлиза от всеобщото мнение, че наркоманите са престъпници, убийци, насилници и т.н. Може би е така, но по-голямата част от тези хора не са били такива. Те стават такива заради нуждата. Вземете например един пристрастен пушач, какво става ако няма цигари, дори за ден, два? Така, че озлобените ви коментари са напълно излишни, явно в голямата си част хората не разбират за какво точно става въпрос, но е лесно да мразиш и убиваш, дори това мислене те прави по-лош човек и от тези хора. Замислете се!

Ако държавата раздаваше дозите (с бандерол и гарантирано качество) проблемите щяха да се решат автоматично: - няма да има умрели от замърсена доза или свърходоза - ще се знае кои са нарокоманите - ще може постепенно да им се променя дозата (ако искат да се лекуват) - ще могат да бъдат насочвани към някаква полезна употреба, за войници или за органи (ако не искат да се лекуват) - зависимите ще получават следваща доза, дори ако нямат приходи, чрез полагане на общественополезен труд - ще се отнемат печалбите на наркопласьорите - държавата ще печели допълнителни приходи

А не може ли да се избиват наркопласьорите като врагове на нацията?

Ванката нема лабаво

Какво ви разбира главата на вас от демокрация и атлантически ценности.... Къде оня евреин паси да се произнесе

На зеленски да ли са давали?

Аз торя моите домати с мляко, въглен, черупки от яйца за калций, пръскам ги с кислородна вода, запарка от дафинов лист. Но за такъв натурален продукт започващ с Фъ, не чел отзиви от колегите отглеждащи домати.

Къде са сега тия "възрожденци", къде са тия социалисти, които със зъби и нокти се "борят" за децата....?! Няма ги!

Това лекарство се произвежда в Мексико и се изнася за САЩ и Канада. Та оттам ще е дошло. Дали някой канадец или харвардец не го е донесъл?

Бошнак е, от рашата ти

Живял съм през комунизма и тогава даже незнаехме, че има трева камо ли кокаин или хероин. Може да не сме живяли богато, но и никой не смяташе богатството за цел в живота.

Къде си живял, в Исперих ли? Щото в София и Варна много добре знаехме какво става

Тогава тревата си растеше дива по черноморието и само раково болните си варяха болкоуспокояващ чай и болните от астма я пушеха веднъж седмично за успокояване. Във 1960-1970 се продаваше по аптеките.

Селски бригадир, в София след “фестивала на социалистическата младеж” от 1968 се напълни с наркомани, основно синчета и дъщерички на партийни функционери. Едно от местата където се събираха беше градинката зад народната библиотека. Пейките на ъгъла на Кракра и Шипка. Като деца ходехме да ги гледаме какви глупости правят, беше ненормално. Благодарение на тия сценки с хора, превърнали се в и аз не знам какво, през живота си не съм докосвал пушил или пил никаква дрога. А милицията беше почти денонощно там, една жълто синя жигула.

Ще се изчисти от политиците на ПП-ДБ.

ужасно е това с дрогата. но нито вие нито децата ви..и близките ви не сте застраховани за да говорите грозотиии....Боклуци са наркодилърите и продавачите на смърт...Но е факт че зависим ако не желае той да пребори демоните в себе си няма да се получи

Голяма част от бохемите жълтопаветни счита лудостта на уж леката дрога - марихуана, за стълб на свободата. Всъщност истинската свобода е свободата да задълбочиш здравомислието, но синовете на червената номенклатура не го разбират.

По-малко съгласувани тролове.

Зависимостите възникват при житейска травма и болка. Никой човек в нормална среда и с нормален живот няма да посегне към наркотици и да започне да се самоунищожава. Наркоманите злоупотребяват, за да не чувстват болката. И така се завърта омагьосаният кръг, от който единици само излизат, най-силните, които успяват да преолеят зависимостта, травмата и болката. Те са герои! А които нямат силите на герои, се погубват. Моля се за всички тях! И Бог да пази децата ни! Всичките!

То това хубаво, ама ако въпросният е толкова силен характер на първо място, според мен не би трябвало въобще да се набутва в това състояние ... Колкото до травмите им - всички случаи, за които аз знам, нещата са яко преувеличени. Стандартните оправдания - този не му обръщал внимание, онзи не му обръщал внимание, родителите били разведени. Не е като да си бачкал в мина от ранно детство или да са те продали за държанка, де да знам. Не мисля, че проблемът с наркоманията идва от лични травми; идва най-вече от тоталното безпътие, в което се вкара обществото. Стряскащ брой хора на тази земя вече не виждат никакъв друг смисъл в живота си, освен да се надрусат. Това е, чисто и просто.

Наркоманите са дефектен материал и е най-добре да се разчистват. Само не ми обяснявайте, че те били деца и били жертви, като проститутките. Жертви са единствено на тъпите си мозъци и моралната си разюзданост.

Деди легай си и ти ше умреш с или без дрога демокрация е нито можеш да кажеш на някой какво ще пуши нито на някоя с кой коя ще се ебе комунизма умре оставете хората на мира.Нямаш право да решавяш съдбата на другия не си бог комундел вмерисан

Всички наркомани да изпукат. Няма да липсват на абсолютно никой. От тях нищо не става. И ако го питаш - той проблеми няма, проблемите ги имат другите хора. И е прав. Казвам го като човек, имащ наркоман в семейството. Дори затвора не ги плаши, и не им пука от затвора....

Като ти гледам писанията, да ти кажа разбирам защо имаш наркоман в семейството...Ако добре познаваш човека, върни се назад и разбери какво го е довело до това, ако не можеш, значи не го познаваш!

Но защо защо защо въобще е започнал??? Дали не е имало Неразбиране някакво в семейството? Дали сте го уважавали като личност или само сте му осигурявали пари някакви? За какво сте си говорили? Имало ли е въобщеразговормежду вас с взаимно уважение? Започва се от детска възраст.

Бахти, и тука ли се появиха фентаниловите зомбита! Тази дрога лавинно се разпространява в САЩ последните две-три години (покрай пЛандемията) - можете да чекнете клиповете в нета, показателни са. Клатят се часове наред като изоглавени, без да знаят къде се намират. Не знам какви мотиви има някой да защитава друсалките, но ако това придобие мащаби тук, диктатурата ще е единственото решение ... П. С. Във Варна много се увеличиха наркоманите май? Не знам дали щото търговският флот е там или заради нещо друго.

Фентанила не е "дрога" а е упойка за операции

Фентанила е отмъщението на Китай за опиума. За тези които продават и произвеждат трябва да има смъртни присъди

На всички наркома̀ни трябва да се раздава фентанил безплатно и неограничено.

Да не дава Господ детето ти да се захване с тая гадост! По друг начин ше мислиш.

Го очиствам собственоръчно. Единствения "наркотик" от който има доказани ползи е кокаина, ако го ползва него разумно е ок.

Ами да се забранят автомобилите! Стават катастрофи.Я колко народ мре от катастрофи! Да се забранят ножовете! Ако знаете колко пъти се порязвам...А ако нямах нож - живот, майкаааа!

ние наистина сме странен народ! когато чавес започна та трепе наркоманите като мухи, се възхищавахте! в братски китай, и много други държави дори ги екзекутират публично, и вие сте във възторг! но когато тук умрели десетина боклука , ееее, това вече е непоносимо, и обществото трябва да си посипе главата с пепел, че не е опазило живота на тези скапаняци!

Не ... друго е - няма мъже на честта. Има си начини - един макаров със заглушител, и всички дилърчета един по един. Дребни риби са, но от тях ще изкопчиш инфо за големите. А тях - със слонския снайпер. Като те хванат да ги лежиш, поне ще си с чиста съвест, че си отмъстил за погубения живот на син/дъщеря. Разбира се, една птичка пролет не прави, но да натръшкат 10-20 дилърчета, ченгенца и прокурорчета, и държавата ще се светне, че не е окей! Трябва да се действа проактивно - ако жертвите си падат като круши, и на всички ни е гот, защо дуржавата да си мурда пръста? Значи всичко е в зелената зона!

обществото не губи нищо от смъртта на един наркоман който приема всякакви боклуци! дори е на печалба, колкото и да звучи гадно!

А майката, бащата, децата , приятелите на умрелия от свръхозза не са ли част от обществото и нищо ли не губят? А ако детето ти отиде на парти и глътне нещо не те ли касае?

не губят! и те са на печалба! няма кой да им обира пенсиите и заплатите, да им продава накитите и мебелите, да троши покъщнината! а детето ти не трябва да ходи на парти където "може да глътне нещо"

Ами тоя надрисаният ако се качи в кола и убие някое дете, ко-праим тогава?! Пак ли е жертва или е виновен?

Да слушат. Ценностите еврогейски

каптагон- фатик-бкп-дс!

нас ни гонеха щот нямахме лиценз... и подбивахме пазара.

колкото повече умрели от дрога, толкова по малко наркомани

Ама те не свършват, на тяхно място идват нови. Да си наркозависим е много тежка съдба, и запомнете, че това не е ЛИЧЕН ИЗБОР. Изборът започва и свършва с първата доза, от там насетне вече е тежка, непреодолима зависимост от която малцина се измъкват.

ъхъ! на всички неудачници, наркомани и алкохолици все другите им са виновни! баси тежката съдба! бе що не идеш да работиш на смени в някоя леярна та да ти е по леко, ми се мориш да се дрогираш???

Почвал с първата доза. От къде ви изравят бе! Колко операции съм имал при които ме друсат с наркотици и после за възстановяване. Даже повечето не ги и взимам защото с тях и без тях болката е една и съща когато премине блокировката на нерва. Дрогата е единствено и само личен избор или генетично предразположение (което е добре да се премахне от генофонда на човечеството)

Кофти. А уродите, които го разпространяват са безнаказани. Създателите на тези лайна пък съвсем са недосегаеми.

Кой те кара да го купуваш?

ти си умрел още като си започнал да се друсаш! само дето не го съзнаваш

Е обезболяващо при операции. Не е проблем самото вещество.

Наркозависими=наркозаминали..........

Пука ми за наркоманите. Да мрът. Техен си е проблема. Честита демокрация.

Зад всяко наркопрестъпление стои полицай.

дилърите не са на топло за дълго, ще има и наркозависими!

Ай да Ви е честит новия подарък от любимата Ви Хамерика...фентанилчето .. дам си го ползвате със здраве...

400 килограма наркотици приготвени за изпращане с дипломатическата поща заловиха в руското посолство н аржентина!

Може да увеличите дозите, колкото повече по добре..

Поздравления!

Мрете наркомани