Българите са против легализирането на марихуаната

81% от пълнолетните българи са против легализирането на леката дрога, в това число и на марихуаната. Това сочат данни от национално представително изследване на НЦИОМ.

Обратно в новината

Коментари - Българите са против легализирането на марихуаната | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Подобна възможност изглежда особено неприемлива за хората на възраст над 40 години, за живеещите извън столицата, както и за жените." интересно как възможно най слабохарактерните са против лол

rado_7_6@

Легализирането на марихуаната, проституцията и продукцията на порно са неща, които ако се направят както трябва ще сме Градина. Говорим законово уредено, възрастови прагове, рекърд кийпинг, къде може да се прави това (специално уточнение за наще пушещи приятели, според немалко от които, дефакто щом едно нещо можеш да го правиш някъде - то ти можеш да го правиш навсякъде) и так далее. А тези дето се страхуват, че щерката ще е по-зле от син-ефрейтор - да наблягат повече на възпитание, не да ги учат да са социално приемливи уруспии с формална кариера. Пък и ако щерката е следващата Боби Старр - екстра, успяла самостоятелна силна Женска - повече такива.

сигурно си пират, със сто ника, итс ок, но когато си евлампи попненам кой си, дръж се и пиши като този герой:) не ме карай да съжалявам себе си, за оценката , която съм ти дала откровено, лично и чисто. Иглика

rado_7_6@

Карайте делово. Съжалявам, че разочаровам, но възможността човек да си изразява мнението свободно (в определена рамка разбира се и отчитайки, че другарчето с което си комуникира е Човек) е по-важно от минутията на харесването. Лонг търм винаги има нехаресване и несъгласие - как хендълваме това е по-важно от незначителната минутия на харесването в моята книга. Още веднъж - съжалявам, че разочаровам, но не съм имал като идея да се харесвам на първо място - тоест - моя е грешката как съм си ги комуникирал нещата погрешно първоначално.

Пуша марихуана от 13 годишен(тогава не съм живял в БГ),сега съм близо на 50,имам 2 висши,чудесна работа,семейство и куче ,тренирам всеки ден,нямам шкембе,високо кръвно и се чувствам прекрасно,нека тези които най много са против да се погледнат сутрин в огледалото след като са се натъпкали с мазни храни ,менте алкохол,изнервени от всичко и всички и да ми обяснят точно как марихуаната им съсипва живота и е много вредна

душко:) тичай си с марихуаната и кученцето и ни остави да се опраим с ментетата:) един наш поет, няма да ти кажа кой, рече: на чий гроб, там тъй грозно грачеш:(

Не е зле ,преди да цитираш Ботев,да прочетеш малко съвремена литература,както и да се поинтересуваш от историческите факти, довели до обесването на Апостола,както забелязваш,марихуаната не ми е попречила да знам повече от теб

като ти гледам правописа, май и средно нямаш. Пуши си тревата и не ни натрапвай живота си.

Абе, ако от ЕС спуснат директива за легализацията на леката дрога ще пушите марихуана и хоро ще играете! Ако се обадят от БХК, че са нарушени правата на наркоманите, в училищата ще раздават цигарите безплатно. Ма, някви си тъмни балкански субекти кротко и консервативно си пафкат тютюн, а половината от тях нищо не пафкат - няма такива работи! Тооо, всяка цивилизованост идва от ЕС! Слушате и се подчинявате! Иначе, оставате "диваци"!

я пак ? легализиране на дрога ли,този който го е казал има нужда от психиатър от затвор дори

- заяви Краля на Света от Своя Трон.

легализирайте и убийствата,искат да изкарат ненормалното и злото за нормално,а нормалното за неноермално,хората ептен са изтрещяли

да се забрани на българите да участват в социологически и други проучвания! Живота ми превърнахте в ад! бедни, болни, недоволни, окрадени, пушещи, гладни, жадни, без алтернативни... Обичам България! Искам хубави и доволни българи!

Ха ха , е как ще я легализират нали от нея се издържат партиите.:))))

И аз бих се обявила срещу леката дрога, ако в това не виждах лъч надежда. Явно не всеки пишещ тук знае какво е множествена склероза.

Ако става въпрос за лечение, няма лошо лекарите да изписват марихуана с рецепта в подходяща форма (мазило, отвара, цигара) според нуждата. Тук става въпрос за легализиране на леката дрога за обща употреба от хора, които нямат нужда от лечение. Затова хората са подозрителни, че повдигането на въпроса се инициира от нарко-индустрията.

Откога Ганьо е обида в България? до Дир-а

Чакайте сега! Нали, пушенето беше вредно за здравето на околните?! Срещу пушачите се вдигна вой до небето. Сега се оказва, че май става въпрос за забрана на тютюн в цигара. Чакам изказване от министърката, че пушенето на марихуана с лула е полезно и се препоръчва масово на открито и закрито. Щото доходите от отглеждане и пласиране на дрогата трябва да се поизперат. Подчертавам, че говоря за пушене на цигари! Спорният закон не забранява пушене на наргиле в закрити помещения, обособени специално за целта. Забранява само цигарите! Дори да са тъпкани с лайкучка! Иначе и тютюна и марихуаната са билки, както всички други и си имат приложения и противопоказания.

След като хемороидите са легализирани, разните гъзнета-гъзарчета искат и да си павкат трева необезпокоявано, докато си почесват висултите в иъсухлените гащи. ОК, но тогава нека пронеят НК и в частта, че извършителите на престъпления под въздействие на леки, тежки или още по-тежки наркотици да получават само максимално предвидената присъда. Не за друго, а защото като ме блъсна с колата и детето пострада, а той напушен се смееше и аз да знам, че освен над правата му да пуши ''лека дрога'' ще има кой да му гарантира и дълги грижи за хемороидите в затвора.

Бойко,/ по-стар съм от тебе и мога неофициално да се обърна към тебе така/ в никакъв случай недей да разрешаваш подобна пагубна за децата глупост. А такива "високообразоване "люде,които прокарват подобни идеи и зарибяват с "умните " си приказки хората ,щом бъдат уличени в консумация на коноп ли е или други опасни треви,да бъдат наказвани с метене на улици и площади,та да ги вижда народа.

Ти си оди да копаш на нивата и избягвай да коментираш неща от които си нямаш и бегла представа, аман вече от бюстители на "морала" и "добрите нрави", бе тука всички разбират от всичко - политика, футбол, образование, ядрена енергия....Отишли да питат бабите на село кво мислят за канабиса, както след някой месец ще ги питат за белене,стига вече манипулации и предразсъдъци, подхранвани от невежество....

Трябва да се утежнят дори наказанията за леката дрога.. дори и за 1 доза - поне 3 дена обществено полезен труд. Повторно - x 3.. и те така.. Акциза в/у тютюна трябва да е x 10

Доказано е, че от утежняването интерес има единствено мафията. Натоварва се съдебната система, затворите се пълнят за нещо, което реално не е по-опасно от алкохола. Да не говорим, че парите вместо в мафията ще отиват в хазната и няма да има 18-19 годишни "престъпници", хванати с един джойнт, нито 70 годишни баби и дядовци, хванати да гледат. Позицията на политиците е крайно лицемерна, защото по талавизията се бием в гърдите, а всъщност с това се изкарват много пари. Както изкарва полицията, която пази едрите риби и това е всеизвестно.

А собствениците на заведения няма ли да излязат на протест,че няма да имат клиентела ако не се ползва законно дрога.

Дир, що не вземете да пуснете една анкета за леката дрога? Ще е интересно. Внимавайте с опциите :D

Може ли да не подбирате неграмотно написани мнения на ограничени индивиди и да ги пляскате на видно място под статиите? Уважавайте поне малко читателите си, ако нямате уважение към себе си.

delly

Коментарите на потребителите със статут "лоялен" излизат автоматично в "Избрани". Те са регистрирани в Дир.бг потребители, които са активни и нямат скрити коментари заради нарушения на правилата на Дир.бг.

На нас пушачите не ни харесва смърдежа на анашата. Хубаво е да им се обособи отделно помещение в кръчмите.

Пак са се подиграли с въпросите! Естествено, че са против узаконяването на дрогата, но предполагам всички са за декриминализирането на марихуаната.

Ей, аман от пропаганда. Алкохолаът, който има несравнимо по-тежки последици е 100% легален. Цигарите също. Това са официални данни. Докога това невежество?!?! Да се хрянят пребогато кръговете, които движат дрогата напред назад, и зависимите да се трепят от ниското и качество.

Така е - от алкохол по света умират средно 2 милиона души всяка година. От цигари са средно 6 милиона. От наркотици са "само" 250 000 - нормално, все пак достъпът до тях е по-труден и цената вного по-висока. От трева обаче досега никой не е умрял.

А от маргарин, аспартам, ГМО колко ли умират? Боя се, че най-много.

Грешно сте задали въпроса. Питайте хората дали искат безплатно, натурално лечение за множествена склероза, хронична болка, глаукома и др. Защото точно това са медицинските свойсва на конопа или както още го наричат марихуана. Че някой е решил да го пуши за да релаксира е друг въпрос. Така че необразовани или незнаещи хора не могат да взимат информирано решение. Моята теза е че конопа е билка с доказани медицински свойства.

В момента тече поредната пропагандна кампания, за днес е четвърта статия за "лошата марихуана" а никой не ви казва че лекува рак и още една купчина болести, както и може да се използва вместо дървесина и за биогориво. Няма интерес да се знаяр рези неща и промитите от телевизията винаго ще са против. Намерете си истинска информация по темата - не сте малки имате интернет!

Как ще разрешат такова нещо, нали ще им паднат печалбите от незаконната билка? Да направиш растение незаконно - има нещо тотално сбъркано в "правителствата"!

Нормално, по време на сухият режим в САЩ гангстерите са правели луди кинти. Когато алкохолът отново е разрешен някак си губят интерес към този бизнес. Та това е и една от основните причини да не искат да разрешат тревата - та това са милиарди печалба за тях.

най-голямата съвременна измама е твърдението, че т. нар. марихуана, защото това е растението коноп, е че това е наркотик. Истината е, че това растение уникално по своята същност и свойства. Освен всичко останало, то съдържа и съставка която успешно лекува много сериозни болести, вкл. рак. Човечеството е ползвало конопа хилядолетия и само преди 70 години изведнъж в САЩ го обявяват за наркотик и го забраняват. Даже му измислят и ново име - "марихуана".

Смяташ ли, че и СЗО бърка като е го включила в списъка си?

За онова СЗО ли говорим, което подлуди целият всят с простотиите си за свинският грип и който по-късно се оказа не чак толкова смъртоносен(или поне повече от сезонен такъв). За онова СЗО ли говорим, което караше хората да вземат лекарства на единствената фарм. компания, която успя да уж "пребори" лошият грип?

Колко ти е комисионната от дилърите, а?

и знаете ли кой лобира в ам. конгрес да обявят конопа извън закона? Хора на корпорацията Дюпон. А защо? Защото от маслото на конопа може да се произведе абсолютно всичко, което се произвежда от нефт. Сега рзбирате ли чий интереси са засегнати? Светът можеше/може днес да е едно чисто място, без нефтената индустрия и всичките и производни замърсители.

а сещате ли се, че до неотдавна човечеството е писало на хартия от коноп? тази хартия е много по-здрава и трайна от дървесната. Само си представете колко гори биха били спасени от сеч, ако изродите не бяха забранили употребата на коноп.

Ако Законът е моята легитимност, а Аз го наруша за да хвана някой в незаконно деяние, то доколко Легитимен съм Аз?

Защо трябва някой,който е решил да ползва дрога или цигари да чака специално разрешение.Ако аз искам да скоча от покрива никой няма да ме спре.Живота е индивидуален и не би трябвало да се говори за образование и финансова възможност за да навреждаш на себе си стига да не пречиш на останалите с действията си.

Малко изтрешял народ има вече,та дай и останалите да ги напушиме.Който не желае да се друса-Безплатни розови очила и хей живот здравей,здравей! Чудят се как да ни сринат до 2 000 000. Просто не се сещат че който се е хванал с нас,никой не е прокопсъл!!!

Ганьо, много е лесно, вместо в твоя джоб, парите от акциза ще попаднат в някое сиропиталище, а и аз ще съм доволен да не давам по 20 лева за "холандец"

Малко се бъркаш, колега, ти мислиш, че в Холандия джойнтът е левче ли? Средна цена 10 евро грама. Както Хенесито в БГ и в Холандия примерно е на една цена, така и тревата. Иначе едва ли хората ще се харчат като луди за трева - доста хора сами ще си гледат... Поне човек ще знае, че не е пръскана с някакви мизерии тая трева. Както и сега не всеки купува ракия от магазина, много хора си я варят сами.

Много пари се въртят в МВР от Нелегалната търговия с канабис, и затова на определени кръгове им е НеУдобно да се легализира. Тази статистика е точното описание на начините за заблуда на хората. И мерси! Да Млад и Високообразовн индивид си падам, само пари дето нямам, ама те заминаха за марихуана, защото понеже е нелегална е и скъпа ...

Мда, да направим една бърза сметка. Да кажем, че от тия 1000 човека които са участвали в проучването, 80% са против, и 20% са за. Да приемем че тия 20% са пушачи на трева. Да приемем че извадката е тотално вярна за цялото население на Бг, тоест 20% от населението пуши трева. Да го намалим това на 10%, за да им пуснем гювеч на тия които са анти. Да кажем че остават около 650 000 човека. Ако всеки от тях дава средно по 5 лв на ден (т.е. един ден ще даде 10 лв, на другия ден 0 лв), това е 650 000 * 5 = 3 250 000 лв/ден. 3.25 мил. лв на ден по 365 дни = 1 186 250 000 на година. Това са парите които държавата съзнателно подарява на организираната престъпност, всяка година, без данъци, без нищо - чисти пари. Хората които са против декриминализацията (легализация никъде няма), подкрепят държавата с две ръце за тия подаръци, и после се питат пред телевизора "що така?". Еми, щото така. Щото толкова ви е акъла.

Ало математика , кво искаш да кажеш , че като легализира дрогата и държавата ще почне да получава едни големи пари от акциз ли а . Виж колко фабрики за тютюн останаха и колко малко се плаща акциз за цигари, всичко е контрабанда . Това е удобно за тези които ще го доставят за да не ги преследват и затварят - това е мое мнение ..

САМО И ДРОГАТА ПУСНЕТЕ, ТОВА ВИ ЛИПСВА!!!!!!!!!

Лека полека взимаме най лошото от Америка и го легализираме.

"Подкрепа за легализацията на леката дрога изразяват предимно млади, високообразовани и платежоспособни" .. какво да говорим повече. Много време ще мине докато станем цивилизовано общество и се оттърсим от предразсъдаците!

Аз направо се чудя как е попаднало това изречение което на практика обезсмисля неадекватните проценти цитирани по-горе.

.... Интересно, никой никога не прави проучване на общественото мнение, а изкарват някакви колосални проценти. Аз лично имам други наблюдения по въпроса ...

Ами, цифрите са си съвсем наред. Ако се зачетеш - "86 населени места", "хората на възраст над 40 години" - обяснява всичко. Ако бяха питали хора на възраст под 30 години в София, Пловдив, Варна, Бургас и Русе - резултата щеше да е наопаки.

и не само в тези градове... Отделно можеш спокойно Поне да удвоиш числото което набързо сметна ...

Веднага изскочиха с поръчка проучване пак стъкмистики. Преди 10 дни нова ТВ май беше направи анкета във феисБук (може да се види на сайта) където 87% бяха за марихуаната.

Да , бе - забранете тютюнопушенето и резрешете дрогата!?

Живеем в условия на демокрация уж, не на болшевишки режим - трябва да се зачете и правото на малцинството :)

Навсякъде, където марихуаната е легална, стандарта на живот е далеч над българския .. дали е случайност или не .. но е ФАКТ!

Говориш за не-талибански страни. Ние не сме в такава :)

Холандия, Калифорния, Чехия .. обаче ние нали сме тарикати..

Ние сме дива индия колега, тук всичко е на каишка и изкъсо.

Аз също не съм съгласен с ;егализасията, ама нещо в "социологията" куца. ако са 86 населени места, при 1000 души, това са по 10 човека на град... И ако ги разделим и според възрастта, че и по образованието... Пък толкова ли не можаха да питат едно 100 (средно) човека на населено място. Или населените места са пораздути?

Да отпадне забраната за всякъква дрога, да няма акциз, държавата да не се грижи за наркозависимите. хероин да се продава в хранителните магазини на ниска цена. Така наркомани почти няма да има и най вече мафия.

Ще ти се дрога без пари АМА НЯМА. Ка нещо лесно достъпно ще откаже ползвателите му?