Коментари - Обрат в ДПС - няма да подкрепят мажоритарния вот | Днес.dir.bg

Обрат в ДПС - няма да подкрепят мажоритарния вот

След като вчера в правната комисия на парламента от ДПС подкрепиха предложената от ГЕРБ мажоритарна изборна система, размислиха и обърнаха позицията си.

Обратно в новината

Коментари - Обрат в ДПС - няма да подкрепят мажоритарния вот | Днес.dir.bg

Коментари

"Обрат в ДПС" ми те са си такива - обратни

Едва ли има някой вярва че няма да си играят с нас както си пожелаят и ще си получават дебелите заплати за нищо свършено и непрестанно моткане, но накрая и това ще свърши ще дойде видов ден.

Добре бе, тия хора пак протести ли искат да правим?! На там отиват нещата!

Абе защо се страхуват ,че при мажоритарен вот ще влезнат в парламента бизнесмени който имат влияние над хората? Ами нали точно тези хора осигуряват прехрана на хората и заплати на депутатите. Така ,че според мен те най-добре ще защитават националния интерес и бизнеса в България. И нека да не забравим ,че всички хубави неща в една държава са функция на икономиката и бизнеса.

Всеки дрънка за избирателната система, никой не казва и копче за избирателните списъци. Оттам и реалния брой на гласоподавателите.

Как ще подкрепи ДПС мажоритарен вот?! Толкова десетилетия си връткат схемите и цяла България, освен това всички им тупани са неизбираеми.

ТОВА ДПС ТРЯБВА ДА БЪДЕ ЗАБРАНЕНО СЪС ЗАКОН . СТИГА ВЕЧЕ СМЕ ТЪРПЯЛИ ГАДОСТИТЕ ИМ.

Реално този референдум беше внушен и организиран от Слави по заповед от Москва за да се прекъснат победите на проевропейската партия ГЕРБ и да постовят техен президент и правителство!Затова и посредственият водещ и отвратителният му сценарист Тошко Тодоров организираха този референдум.Но много е възможно БСП да пропадне при мажоритарно гласуване защото нейните лидири са дискредитирани!Затова от БСП и от другата проруска партия ДПС обърнаха плочата!

Герб не е про-европейски, а про-паричен... същите като ДПС, само че веят друго знаме.

ДПС ТРЯБВА ДА СЕ ЗАБРАНИ А ЧЛЕНОВЕТЕ - В ЕКАРИСАЖА

Реално погледнато гербавите си правят сами пиар с внасянето на този законопроект защото такъв беше внесен от Манолова ама въобще не му обърнаха внимание..Реално погледнато още вчера дпс заяви че ще дискутират и ще внасят промени при първото четене и тогава ще вземат окончателно решение..Популизма на гербавите мислещите го виждам ама защо НЕмислещите не се напънат малко за да проумеят как ги лъжат и мамят долнопробно мутрите???

При мажоритарната система, малките партии нямало да бъдат представени в парламента. Големи части от обществото също нямало да бъдат представени в парламента. Ами по коя система си избираме президент и кметове. Значи за президент и кметове може, ама за дупетати не може. Айде де. То бива наглост ама толкова не бива. Нагъл, по-нагъл, най-нагъл, дупетат.

Драги ми господине/госпожо... що не прочетете малко литература по въпроса за държавното управление, пък тогава се изказвайте. От това, което сте написали прозира не толкова възмущението ви, колкото тоталната ви неграмотност по темата. Ще се съгласите, че една целенасочена дискусия би довела до нови прозрения (в случая по начинът на избор), но сега комуникацията с вас ще е в плоскостта на обучение и обяснение на някои базови принципи, което е изместване на темата и няма да доведе до желаният ефект.

Защо ли някои не искат да проумеят че избора на Президент няма нищо общо с това на депутати след като сме Парламентарна???Защо някой си мисли че избора на кмет е ''мажоритарен'' след като е предложен от партия имаща властта и парите да манипулира???

бъркаш понятията - мажоритарен/пропорционален избор не е същото като партиен/безпартиен(независим) избор.

На референдума гласувах с НЕ относно мажоритарния вот единствено поради факта, че трябва да е в два тура! Това само по себе си означава директно бъркане в джоба на и без това изнемогващия българин, тъй като знаем от къде, как се плащат и колко струва провеждането на едни избори! Иначе съм за, но с избори в един тур и, които вземе най-голям процент да си става законен крадец - демек депутат! Другият вариант (компромисен) е като на президентските избори, ако на първи тур някой от кандидатите има 50% +1 глас да влиза директно, а ако няма то тогва първите двама да ходят на втори тур!

историята показва, че мажоритарните избори винаги водят до изкривяване на действителността... както и да ги въртите вариантите все си е мажоритарен избор.

Ще има театро до последно. После извинения от сорта на: "Много исках, ама не станА" Партите ще се обвиняват една друга: - ГЕРБ ще казва БСП беше против и за това не мина - БСП ще казва, нив тоя виц го знаем ама по друг начин. Може даже да обещаят, че ак оспечелят следващите избори ще преиграят театъра. - ДПС ще се хванат за някоя дреболия, дето 'уж' им е попречила - ПФ ще обяви, че не е в интерес на . . . .все едно - пенсионерите примерно, а те много се грижат за тях И после ще се прегърнат и поздравят за театрото

в случай, че не си разбрал в момента ДПС обявяват, че очакват оферти и от двете страни. На тях единствената им болка е 15/15, но това ще го получат сравнително еФтино.

напъвайте се, напъвайте се соросоидчета, стадото точи зъби

абе тея неграмотници как може да са депутати???? 1. Какво значи, че при мажоритарни избори ще се направят 240 многомандатни избирателни райони??? това за да го кажеш трябва или да си безкрайно глупав, или да не внимаваш какво говориш. И двете са еднакво недопустими! 2. От къде на къде БСП решиха, че Президента няма право да определя избирателните райони при положение, че съществуващата нормативна база за избор на ВНС предвижда точно това?????

От КОНСТИТУЦИЯТА байно.

само дето в Конституцията никъде не пише, че е забранено Президентът да прави подобно райониране. А да се твърди, че Президентът няма отношение към изорите е невярно, защото Парламент се свиква и разпуска с указ на Президента. Избори се насрочват също с указ на Президента.

Така и не се каза, че референдума беше за преброяване на балъците

браво приятели, а сега нека да убедим и раята, че да не вземе да се бунтува.

с теб сме Киряк, нека нищо не се променя. Така сме си добре.

Измамата, наречена мажоритарен вот се разпада пред очите ни! Коя нормална малка партия ще иска да се самоунищожи по тоя начин?

Щом ДПС е против, значи е в интерес на България. Ако въведат обаче мажоритарно гласуване трябва да измислят задължително някакъв НОВ ФОРМАТ на избирателите райони - Примерно Избирателен район 30 - един квартал на София плюс един квартал на Кърджали, избирателен район 31 - един квартал на Пловдив плюс един квартал на Разград и т.н.

НАРУШАВА интересите на гражданите. Дано не се убедим в това на практика! Впрочем и сега доказателството е налице - ГЕРБ настоява за тази с-ма./ все си мисля, че го прави от популизъм/ Помислете си-ЕДНА ЕДИНСТВЕНА партия настоява за мажоритарна с-ма, която НЕ Е В ИНТЕРЕС НА ДЪРЖАВАТА!

няма нужда дори да гледаме вътрешната политическа ситуация и да екстраполираме, при положение, че имаме примери - в САЩ, във Франция, във Великобритания... Все блестящи примери.

Мажоритарната система, като не е в интерес на държавата да махнем тогава избора за президент и кметове, които се провеждат по същата избирателна система

пак неадекватно мнение... ;) сериозно и с най-добри чувства - вземи прочети малко.

гласуването като самоцел не ражда легитимна власт. ше режеме живо месо вместо с касапски нож, със скалпел. ама не остана от кой.

Поредното доказателство, че само Бойко Борисов и ГЕРБ слушат народа и изпълняват волята му на дело. Затова хората ги преизбират и ще продължават да ги преизбират. Останалите партии са обречени на забрава от собствените си кукловоди.

Поредното доказателство че си гербозомби. Единственият интерес на ГЕРБ е да се окопае за дълго във властта с безумни правила отнемащи правото на глас на хората. И тая лъже че народа искал това доста се изтърка.

Щом го е поискал народа, това е закон за управляващите. Ама не за всичките.

БОКо е прост, а и Вие също - затова си го "избирате", независимо че от него и вие страдате и измирате...!!! :::))) Дааа...!!!

Боко може да е прост, ама народа НЕГО избира. Начи вие сте още по-прости.

Абе, Боко няма и 10 % одобрение на народа. Следя от доста време обществени нагласи, мнения, Тиквата има около 10 % РЕАЛНО одобреное на хората. Вече е тотална писнал. Колко ли гласове ще да са изкупили и от администрацията, за да го избират тоя.

здравей и на тебе... 45 години Партията изпълняваше "волята на народа"... и видя до къде стигнахме. Когато Герб определя дневният ред и Герб изпълнява обещанията резултатът ще е същият - крах и катастрофа. Бай Тошо смучеше от СССР, Бате Бойко смуче от ЕС. Ама всичко е до време. Или по-точно докато дойде Горбачов на власт. След 2 години ще има нови избори за ЕвроПарламент и ЕК. Пластовете ще се разместят със сигурност. Евро-институциите ще станат значително по-критични към Баце и кранчето с парите може да спре, а с това и премиерстването му. Независимо колко много слуша народа. Тогава Бялата Златка ще се върне на бял кон и ще ни направи част от Русия.

с ДПС не моеме се управими, тръгнали сме кусурите на Русия и Путин и да гледаме. Не народ а мърша!!! Българин го е казал това, не чужденец!!!

На нас не ни пука ни за русия ни за путин. Само че услужливи хибридни сайтове ни ги навират в носовете, в 75% от "новините" си.

а кат ти пъхат нещо дет не ти харесва, ко праиш?

Добро утро, млади комунисти! Успешен ден:)

От отвъдното ли хортуваш бе Санде?... Нали от сДС те погребаха, а вече не се и сещат да ти направят поне панахида...!!! Дааа...!!!

Не бе баце, фен съм на Челси:)

Поне вече се видя,че ДПС и БСП са едно цяло. Това е една антинародна коалиция

А ВАШИЯ ЛИДЕР ПРИ КОЕ ЦЯЛО ОТИДЕ

Вие с минусите --при половинката ли

Отиде там, където и др. Путин ходи... А Курни не я искат никъде!! Отрепки!!

Вчера като гласуваха с вас проблеми нямаше викаш.

Абе неграмотен мушмол, законопроекта влиза за обсъждане в пленарната зала с гласовете на ГЕРБ и ДПС!! Захапваш ли, или информацията е трудно смилаема за празната ти глава? Не с гласовете на коалиционните партньори, а с гласовете на скритото оръжие на мутрите (ГЕРБ) - ДПС! Не случайно мутрата вчера се прегръща (целува з...) с Ердоган! Впрочем, на президентските избори, в Турция гласуваха за недоразумението Цачева. (само в Турция тя имаше по-вече гласове от Радев).Тя , май, беше от БКП и ГЕРБ, а?

и кво общо има доган/сава от държавна сигурност с ердоган и турция?????? изказал се всезнаещия булгаристанец.......

Неграмотността и злобата е присъща на войнстващият селски комуноид....."нъл тъй бе МУШМОЛ".....вари го,печи го.....на цървул си мирише и така е до краят им!!!!

Баце като хвърля кърпата без бой, те са следващите на опашката. Вместо да злобееш ходи питай твоят любим вожд що си изува гащите на средата на мандата.

Не ме разсмивай!

как ще гласува ДПС...да .... Марешки е на тясно и каквото и да говори ще гласува с Герб. А ДПС може да се извърти и да даде 11 гласа на Герб. Ще видим.

От ДПС се гаврят с ГЕРБ. Вчера им пуснаха малко фандък а днес ресто. А и Доган е доста умен и за съжаление на много по-голям патриот от доста други наричащи се така

браво на дпс! турция само ще има да се облизва за депутатски местенца, ама нейсе! нема да е скоро! дпс са си наши опа от бкп още, те знаят как се правят нещата...

К'ви избори?... Тя "територията" вече е на ОрганизиранатаПрестъпнаГрупа"герб", и в нея се опитва да се разпорежда КапоДеТутиКапото БОКо-РАПОНе, но дали "задкулисието" (което Му дърпа "конците") не е решило за Него нещо друго?... :::))) А?...

Коментари - Обрат в ДПС - няма да подкрепят мажоритарния вот | Днес.dir.bg

Обрат в ДПС - няма да подкрепят мажоритарния вот

След като вчера в правната комисия на парламента от ДПС подкрепиха предложената от ГЕРБ мажоритарна изборна система, размислиха и обърнаха позицията си.

Обратно в новината

Коментари - Обрат в ДПС - няма да подкрепят мажоритарния вот | Днес.dir.bg

Коментари

"Обрат в ДПС" ми те са си такива - обратни

Едва ли има някой вярва че няма да си играят с нас както си пожелаят и ще си получават дебелите заплати за нищо свършено и непрестанно моткане, но накрая и това ще свърши ще дойде видов ден.

Добре бе, тия хора пак протести ли искат да правим?! На там отиват нещата!

Абе защо се страхуват ,че при мажоритарен вот ще влезнат в парламента бизнесмени който имат влияние над хората? Ами нали точно тези хора осигуряват прехрана на хората и заплати на депутатите. Така ,че според мен те най-добре ще защитават националния интерес и бизнеса в България. И нека да не забравим ,че всички хубави неща в една държава са функция на икономиката и бизнеса.

Всеки дрънка за избирателната система, никой не казва и копче за избирателните списъци. Оттам и реалния брой на гласоподавателите.

Как ще подкрепи ДПС мажоритарен вот?! Толкова десетилетия си връткат схемите и цяла България, освен това всички им тупани са неизбираеми.

ТОВА ДПС ТРЯБВА ДА БЪДЕ ЗАБРАНЕНО СЪС ЗАКОН . СТИГА ВЕЧЕ СМЕ ТЪРПЯЛИ ГАДОСТИТЕ ИМ.

Реално този референдум беше внушен и организиран от Слави по заповед от Москва за да се прекъснат победите на проевропейската партия ГЕРБ и да постовят техен президент и правителство!Затова и посредственият водещ и отвратителният му сценарист Тошко Тодоров организираха този референдум.Но много е възможно БСП да пропадне при мажоритарно гласуване защото нейните лидири са дискредитирани!Затова от БСП и от другата проруска партия ДПС обърнаха плочата!

Герб не е про-европейски, а про-паричен... същите като ДПС, само че веят друго знаме.

ДПС ТРЯБВА ДА СЕ ЗАБРАНИ А ЧЛЕНОВЕТЕ - В ЕКАРИСАЖА

Реално погледнато гербавите си правят сами пиар с внасянето на този законопроект защото такъв беше внесен от Манолова ама въобще не му обърнаха внимание..Реално погледнато още вчера дпс заяви че ще дискутират и ще внасят промени при първото четене и тогава ще вземат окончателно решение..Популизма на гербавите мислещите го виждам ама защо НЕмислещите не се напънат малко за да проумеят как ги лъжат и мамят долнопробно мутрите???

При мажоритарната система, малките партии нямало да бъдат представени в парламента. Големи части от обществото също нямало да бъдат представени в парламента. Ами по коя система си избираме президент и кметове. Значи за президент и кметове може, ама за дупетати не може. Айде де. То бива наглост ама толкова не бива. Нагъл, по-нагъл, най-нагъл, дупетат.

Драги ми господине/госпожо... що не прочетете малко литература по въпроса за държавното управление, пък тогава се изказвайте. От това, което сте написали прозира не толкова възмущението ви, колкото тоталната ви неграмотност по темата. Ще се съгласите, че една целенасочена дискусия би довела до нови прозрения (в случая по начинът на избор), но сега комуникацията с вас ще е в плоскостта на обучение и обяснение на някои базови принципи, което е изместване на темата и няма да доведе до желаният ефект.

Защо ли някои не искат да проумеят че избора на Президент няма нищо общо с това на депутати след като сме Парламентарна???Защо някой си мисли че избора на кмет е ''мажоритарен'' след като е предложен от партия имаща властта и парите да манипулира???

бъркаш понятията - мажоритарен/пропорционален избор не е същото като партиен/безпартиен(независим) избор.

На референдума гласувах с НЕ относно мажоритарния вот единствено поради факта, че трябва да е в два тура! Това само по себе си означава директно бъркане в джоба на и без това изнемогващия българин, тъй като знаем от къде, как се плащат и колко струва провеждането на едни избори! Иначе съм за, но с избори в един тур и, които вземе най-голям процент да си става законен крадец - демек депутат! Другият вариант (компромисен) е като на президентските избори, ако на първи тур някой от кандидатите има 50% +1 глас да влиза директно, а ако няма то тогва първите двама да ходят на втори тур!

историята показва, че мажоритарните избори винаги водят до изкривяване на действителността... както и да ги въртите вариантите все си е мажоритарен избор.

Ще има театро до последно. После извинения от сорта на: "Много исках, ама не станА" Партите ще се обвиняват една друга: - ГЕРБ ще казва БСП беше против и за това не мина - БСП ще казва, нив тоя виц го знаем ама по друг начин. Може даже да обещаят, че ак оспечелят следващите избори ще преиграят театъра. - ДПС ще се хванат за някоя дреболия, дето 'уж' им е попречила - ПФ ще обяви, че не е в интерес на . . . .все едно - пенсионерите примерно, а те много се грижат за тях И после ще се прегърнат и поздравят за театрото

в случай, че не си разбрал в момента ДПС обявяват, че очакват оферти и от двете страни. На тях единствената им болка е 15/15, но това ще го получат сравнително еФтино.

напъвайте се, напъвайте се соросоидчета, стадото точи зъби

абе тея неграмотници как може да са депутати???? 1. Какво значи, че при мажоритарни избори ще се направят 240 многомандатни избирателни райони??? това за да го кажеш трябва или да си безкрайно глупав, или да не внимаваш какво говориш. И двете са еднакво недопустими! 2. От къде на къде БСП решиха, че Президента няма право да определя избирателните райони при положение, че съществуващата нормативна база за избор на ВНС предвижда точно това?????

От КОНСТИТУЦИЯТА байно.

само дето в Конституцията никъде не пише, че е забранено Президентът да прави подобно райониране. А да се твърди, че Президентът няма отношение към изорите е невярно, защото Парламент се свиква и разпуска с указ на Президента. Избори се насрочват също с указ на Президента.

Така и не се каза, че референдума беше за преброяване на балъците

браво приятели, а сега нека да убедим и раята, че да не вземе да се бунтува.

с теб сме Киряк, нека нищо не се променя. Така сме си добре.

Измамата, наречена мажоритарен вот се разпада пред очите ни! Коя нормална малка партия ще иска да се самоунищожи по тоя начин?

Щом ДПС е против, значи е в интерес на България. Ако въведат обаче мажоритарно гласуване трябва да измислят задължително някакъв НОВ ФОРМАТ на избирателите райони - Примерно Избирателен район 30 - един квартал на София плюс един квартал на Кърджали, избирателен район 31 - един квартал на Пловдив плюс един квартал на Разград и т.н.

НАРУШАВА интересите на гражданите. Дано не се убедим в това на практика! Впрочем и сега доказателството е налице - ГЕРБ настоява за тази с-ма./ все си мисля, че го прави от популизъм/ Помислете си-ЕДНА ЕДИНСТВЕНА партия настоява за мажоритарна с-ма, която НЕ Е В ИНТЕРЕС НА ДЪРЖАВАТА!

няма нужда дори да гледаме вътрешната политическа ситуация и да екстраполираме, при положение, че имаме примери - в САЩ, във Франция, във Великобритания... Все блестящи примери.

Мажоритарната система, като не е в интерес на държавата да махнем тогава избора за президент и кметове, които се провеждат по същата избирателна система

пак неадекватно мнение... ;) сериозно и с най-добри чувства - вземи прочети малко.

гласуването като самоцел не ражда легитимна власт. ше режеме живо месо вместо с касапски нож, със скалпел. ама не остана от кой.

Поредното доказателство, че само Бойко Борисов и ГЕРБ слушат народа и изпълняват волята му на дело. Затова хората ги преизбират и ще продължават да ги преизбират. Останалите партии са обречени на забрава от собствените си кукловоди.

Поредното доказателство че си гербозомби. Единственият интерес на ГЕРБ е да се окопае за дълго във властта с безумни правила отнемащи правото на глас на хората. И тая лъже че народа искал това доста се изтърка.

Щом го е поискал народа, това е закон за управляващите. Ама не за всичките.

БОКо е прост, а и Вие също - затова си го "избирате", независимо че от него и вие страдате и измирате...!!! :::))) Дааа...!!!

Боко може да е прост, ама народа НЕГО избира. Начи вие сте още по-прости.

Абе, Боко няма и 10 % одобрение на народа. Следя от доста време обществени нагласи, мнения, Тиквата има около 10 % РЕАЛНО одобреное на хората. Вече е тотална писнал. Колко ли гласове ще да са изкупили и от администрацията, за да го избират тоя.

здравей и на тебе... 45 години Партията изпълняваше "волята на народа"... и видя до къде стигнахме. Когато Герб определя дневният ред и Герб изпълнява обещанията резултатът ще е същият - крах и катастрофа. Бай Тошо смучеше от СССР, Бате Бойко смуче от ЕС. Ама всичко е до време. Или по-точно докато дойде Горбачов на власт. След 2 години ще има нови избори за ЕвроПарламент и ЕК. Пластовете ще се разместят със сигурност. Евро-институциите ще станат значително по-критични към Баце и кранчето с парите може да спре, а с това и премиерстването му. Независимо колко много слуша народа. Тогава Бялата Златка ще се върне на бял кон и ще ни направи част от Русия.

с ДПС не моеме се управими, тръгнали сме кусурите на Русия и Путин и да гледаме. Не народ а мърша!!! Българин го е казал това, не чужденец!!!

На нас не ни пука ни за русия ни за путин. Само че услужливи хибридни сайтове ни ги навират в носовете, в 75% от "новините" си.

а кат ти пъхат нещо дет не ти харесва, ко праиш?

Добро утро, млади комунисти! Успешен ден:)

От отвъдното ли хортуваш бе Санде?... Нали от сДС те погребаха, а вече не се и сещат да ти направят поне панахида...!!! Дааа...!!!

Не бе баце, фен съм на Челси:)

Поне вече се видя,че ДПС и БСП са едно цяло. Това е една антинародна коалиция

А ВАШИЯ ЛИДЕР ПРИ КОЕ ЦЯЛО ОТИДЕ

Вие с минусите --при половинката ли

Отиде там, където и др. Путин ходи... А Курни не я искат никъде!! Отрепки!!

Вчера като гласуваха с вас проблеми нямаше викаш.

Абе неграмотен мушмол, законопроекта влиза за обсъждане в пленарната зала с гласовете на ГЕРБ и ДПС!! Захапваш ли, или информацията е трудно смилаема за празната ти глава? Не с гласовете на коалиционните партньори, а с гласовете на скритото оръжие на мутрите (ГЕРБ) - ДПС! Не случайно мутрата вчера се прегръща (целува з...) с Ердоган! Впрочем, на президентските избори, в Турция гласуваха за недоразумението Цачева. (само в Турция тя имаше по-вече гласове от Радев).Тя , май, беше от БКП и ГЕРБ, а?

и кво общо има доган/сава от държавна сигурност с ердоган и турция?????? изказал се всезнаещия булгаристанец.......

Неграмотността и злобата е присъща на войнстващият селски комуноид....."нъл тъй бе МУШМОЛ".....вари го,печи го.....на цървул си мирише и така е до краят им!!!!

Баце като хвърля кърпата без бой, те са следващите на опашката. Вместо да злобееш ходи питай твоят любим вожд що си изува гащите на средата на мандата.

Не ме разсмивай!

как ще гласува ДПС...да .... Марешки е на тясно и каквото и да говори ще гласува с Герб. А ДПС може да се извърти и да даде 11 гласа на Герб. Ще видим.

От ДПС се гаврят с ГЕРБ. Вчера им пуснаха малко фандък а днес ресто. А и Доган е доста умен и за съжаление на много по-голям патриот от доста други наричащи се така

браво на дпс! турция само ще има да се облизва за депутатски местенца, ама нейсе! нема да е скоро! дпс са си наши опа от бкп още, те знаят как се правят нещата...

К'ви избори?... Тя "територията" вече е на ОрганизиранатаПрестъпнаГрупа"герб", и в нея се опитва да се разпорежда КапоДеТутиКапото БОКо-РАПОНе, но дали "задкулисието" (което Му дърпа "конците") не е решило за Него нещо друго?... :::))) А?...