Отрязаха ДПС за връщане на гражданството на хиляди изселници

Парламентът отхвърли на първо четене предложение на ДПС за промени в Закона за българското гражданство, които целят премахване на "дискриминационни текстове".

Обратно в новината

Коментари - Отрязаха ДПС за връщане на гражданството на хиляди изселници | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Голям сеир пада. Мараба приятели. Не е шега работата. Виждам как мазилки падат. Ще продължават да падат и турците един по един всеки божи ден се изнасят към западни държави. В смесените региони помаци виждаме и стари българи, но някой и друг турчин, който очаква пенсия, и те съжаляват , че навремето отидоха , дадоха им някой лев и обратно се завърнаха. и на тях не им е лесно, всеки знае себе си. добродушни са, само да не ги закачаш, трудолюбиви са, надеждата ни е в Г-н Борисов, само той може нещичко да пооправи. Всички сме хора на този свят, добри майстори са, каквото пипнат ,, живеем и в други градове, идва българина, но не му се отдава, тухлата не така бе, майсторе, а турчина му идва отръки , специалист е, но забегнаха, в замяна българомохамедани и сигани и те тук там, не е шега работата, отдалече ви е лесно, на питай патило, а и писах вече, всичко пада, пипнато от българска ръка, занаят имат. живи и здрави да сме, а не всичко на този свят е пари, замъци, виж ги българите,,, монетата има две страни, всеки за себе си е прав, надеждата ни е в бати Бойко, душа човек, знае как да се държи с всички

Госа дупетати и дупетатки..... ПРЕМАХНЕТЕ ДВОЙНОТО ГРАЖДАНСТВО и САМО така ще решите проблема с комшйиското влияние.....всичко останало е само заблуда и празни приказки ..

ДПС иска да се даде българско гражданство на НЕбългари???? Що за българска партия е това????

Не мога да разбера от къде идва тази омраза към нашите съграждани, които изгонихме насила от България. Явно колкото си по-малък, по беден, мизерен и плитък, толкова си по агресивен и комплексиран. Вместо да се разбираме с Турция и да се възползваме от големия комшия, нас ни тресат комплекси и разказваме историята от преди 140 години. Време е да прогледнем и да я затворим тази страница на омраза и страх. Няма какво да ни вземат Турците. Те всичко си имат. Освободете се от синдрома на охлюва. При тази сегашна икономическа ситуация - само ние можем да се облагодетелствуваме. Богаташа няма какво да вземе от бедняка, но бедняка може да живее малко по-добре покрай богаташа. Турция не гледа на нас като на привлекателно място, за което да се борят и да имат някакви стратегии. Ние сме много малки за тях. Те просто гледат на нас като на комшии. Ето, на 26 март Бойко борисов е организирал среща между Турция и ЕС, под егидата на България. Ето така трябва да се работи. Браво.

от 50-те години все мисля за България. Особено се за мислих след като България влезе в ЕС, а Турция се засра с този този пишман султан. Най-вече се замислих откакто някой се Хамид ми каза да мисля, защото на него така му е изгодно

Българите са в България! Да се премахне двойното гражданство. Какви са тези българи, които хем са българи, хем американци, германци или турци? Коя е тяхната държава? За коя държава милеят???

ами да "мислят" как един ден ще се върнат когато бг ще е отново под турско управление:))

Уважаеми господа. Аз съм Българин и искам да ви кажа, че не сте прави. Всички тези коментари все едно са писани по времето на комунизма. Тогава, когато Турция и Гърция бяха наш потенциален враг (от НАТО). Сега сме 2018 година. Огледайте се малко наоколо. Какви са тези аборигенски изказвания за фесове, за това как Турция искала да внедри пак някакви нови агенти и да пласира някакви интереси в България. Искам да ви кажа следното. Турция е ИКОНОМИЧЕСКИ ГИГАНТ. Тя е станала по-модерна и богата дуржава от много Европейски държави. Какво може да иска Един Гигант от толкова бедна и малка държава като нашата. Престанете с тази фобия на преследване и със старите си разбирания за тази държава. Аз имам щастието да работя и да живея от извесно време с тях. Те наистина гледат на България като комшии. Нищо не можем да им дадем ние. Те си имат всичко. Огромна индустрия, търговия, население, географско положение, автомобилостроене, туризъм и всичко, което България няма и никога няма да има. Вместо да се възползваме от това, че имаме такава мощна държава до нас и да правим търговия и обмен - вие говорите глупости. Нищо не иска Турция от нас. Само едно добро комшийство. Товае. Засрамете се

Ти си българин , колкото и оня, който ритна момичето в Берлинското метро.

ами ходи и живей там като толкова ти харесва - България е само за българите

Дайте списък на депутатите гласували с "ВЪЗДЪРЖАЛ СЕ"

Какви са тези п-ки в НС?Какво значи 86 въздаържали се.Те позиция нямат ли? После се обиждат.Президентът им свалял имиджа.Нещастници,какво правите ,продажници?

Фесовете не признават двойно гражданство,ама иначе претендират за правата на турчеещи се да се сдобият с Българско гражданство!Нема как да стане.Джамии в България повече не трябва да се строят,дори много трябва да бъдат съборени,хич не ми дреме за "културното "наследство от фесовете!И тоя прост народ дето го имаме не го разбирам,махат паметници на руснаците а си траят за джамийте.Аз не съм нито за руснаци,нито за фесове,но все пак руснаците са ни помогнали да се освободим от тая сган!Никакво гражданство на муслимани!Не само турци,а изобщо тарамбуки от арабският циганьор!!!

кретенизма двойно гражданство трябва изобщо да бъде премахнат

Който се изселил от страната да си стои там, където е отишъл и да си милее в страната, в която се е изселил, а не да отиде на майната си да се казва хасан и да милее да се вмесва и определя съдбата на старната ни. И без това имаме много проблеми в момента и ако ни трябва някакво младо попълнение, то това са хора православни хриястияни с българско самосъзнание т.е. българи. Точка по въпроса. Повече мюслита не в страната ми.

"те са родени в България и всеки ден мислят за България" Какво правят във турция? Немогат нито да четаТ нито да пишат на български.Да си седят във Турция и нека си милеят.Явно подготвят новите избиратели на ДОСТ.Явно ни мислят за доста прости че неразбираме за какво иде реч!

давайте да дадем българско гражданство на всички потомци на турчата,който са си плюли на петите след Руско-турската Освободителна война,не искат ли всички пра-пра турчета да се въртат в България.Това ли искат наглите,прости еди кои си.А смирете се и се покайте.

стани и си вземи държавата, земята, съдбата, историята, истината и бъдещето. Анатема за тези днешни крадливи управници. Анатема. Анатема за ДПС. Ако са българи знаят ли български. Данъци плащат ли, осигуровки и то тук? Имоти тук имат ли? Пребиватват ли тук? Ако да значи може да са граждани.

Ако знаят български не знам на какво основание ще ги отрежем. Те не знаят - поне за сега. Така, че за гражданство език. Проста работа. Освен това може да въведем и отседналост. Ама те на запад са го измислили бе. Няма какво да откриваме топлата вода. Уседналост, работа тук, данъци тук, здравна осигуровка тук, знаене на езика - българския де и това е. Ердоган с 2 ,илиона пришулци печели изборите и му ставаме провинция. Герб затриха народа, не само те де, но от 2009та насам е много отчетливо.

През 2009та раждаемостта беше 80 хил. деца. Сега е 63 000 примерно, ако не и надолу. Това е герб. Станишев - 2005та 70 хиляди, за 4 години 2009та казах вече 80 хиляди. Демографският колапс при гроб е факт. Мутрите да си ходят. Каракачана е гладна патерица. Лае на месечина само. Питайте вицето Валери Симеонао как върви демографията - нали той лично се зае с въпроса. ТА какво ще му е на Ердоган да изпрати 2 до 3 милиона мюслита говорещи само турски и да му станем провинция. Обаче малко и аз се изхвърлям де - май вече Ергоган не дава на цели семейства да напускат Турция, ще му избягат на запад хората. Ама у нас е друго. България изгони 2 милиона народ. Вчераа нещо плевняята хулеше Русия пак. Ама Русия и то при Путин пак расте по население въпреки всичко, а европредседателя намалява. Краде, лапа, тупа се в гърдите и намалява. Оставка на герб и патериците им.

В много европейски държяви няма двойно гражданство. Например в Германия. Така че, мераците на Турция са напълно неоснователни.

Явно регистрират нови избиратели за следващите избори.

AbuTalib

Трябва да се касира двойното гражданство въобще.По-долу от Европейската социална Харта за Човешки Права се вижда, че няма разпоредби към ГРАЖДАНСТВО, които да ограничават гражданството в някоя от страните-членки. Всеки от страна-членка е ГРАЖДАНИН на Европа.Следователно, напълно допустимо е да се отнема или ограничава поданство в България по ред и условия в закон, като се ограничи двойното гражданство. То е потребно повече на бандитите, отколкото на другите нормални хора. ДЯЛ V ГРАЖДАНСТВО Член 39 Право на гражданите да избират и да бъдат избирани в изборите за Европейския парламент 1. Всеки гражданин на Съюза има право да избира и да бъде избиран в изборите за Европейския парламент в държавата-членка, в която пребивава, при същите условия, както и гражданите на тази държава. 2. Членовете на Европейския парламент се избират чрез всеобщо, пряко, свободно и тайно гласуване. Член 40 Право на гражданите да избират и да бъдат избирани в общинските избори Всеки гражданин на Съюза има право да избира и да бъде избиран в общински избори в държавата-членка, в която пребивава, при същите условия, както и гражданите на тази държава. Член 41 Право на добра администрация 1. Всеки има право засягащите го въпроси да бъдат разглеждани от институциите, органите, службите и агенциите на Съюза безпристрастно, справедливо и в разумен срок. 2. Това право включва по-специално: а) правото на всяко лице да бъде изслушвано преди срещу него да бъде предприета индивидуална мярка, която би имала неблагоприятни последици за него; б) правото на достъп на всяко лице до документите, които се отнасят до него, като се зачитат легитимните интереси, свързани с поверителността и професионалната и служебна тайна; в) задължението на администрацията да мотивира своите решения. 3. Всяко лице има право на обезщетение от страна на Съюза за вредите, нанесени му от институциите или от техните служители при изпълнение на служебните им задължения, в съответствие с основните принципи, които са общи за законодателствата на държавите-членки. 4. Всяко лице може да се обърне към институциите на Съюза на един от официалните езици на Договорите и трябва да получи отговор на същия език. Член 42 Право на достъп до документи Всеки гражданин на Съюза, както и всяко физическо или юридическо лице, което пребивава в държава-членка или има там седалище според устройствения му акт, има право на достъп до документите на институциите, органите, службите и агенциите на Съюза, независимо от вида на техния носител. Член 43 Европейски омбудсман Всеки гражданин на Съюза, както и всяко физическо или юридическо лице, което пребивава или има седалище според устройствения му акт в държава-членка, има право да сезира Европейския омбудсман за случаи на лоша администрация в действията на институциите, органите, службите и агенциите на Съюза, с изключение на Съда на Европейския съюз при изпълнението на неговите съдебни функции. Член 44 Право на петиции Всеки гражданин на Съюза, както и всяко физическо или юридическо лице, което пребивава или има седалище според устройствения му акт в държава-членка, има право да отправя петиции до Европейския парламент. Член 45 Свободно движение и пребиваване 1. Всеки гражданин на Съюза има право свободно да се движи и да пребивава на територията на държавите-членки. 2. В съответствие с Договорите правото на свободно движение и пребиваване може да се предоставя на гражданите на трети страни, които пребивават законно на територията на държава-членка. Член 46 Дипломатическа и консулска закрила Всеки гражданин на Съюза се ползва от закрилата на дипломатическите и консулските власти на всяка друга държава-членка на територията на трети страни, в които държавата-членка, чиито гражданин е, няма представителство, при същите условия, както гражданите на тази държава. ДЯЛ VI ПРАВОСЪДИЕ ДЯЛ V ГРАЖДАНСТВО Член 39 Право на гражданите да избират и да бъдат избирани в изборите за Европейския парламент 1. Всеки гражданин на Съюза има право да избира и да бъде избиран в изборите за Европейския парламент в държавата-членка, в която пребивава, при същите условия, както и гражданите на тази държава. 2. Членовете на Европейския парламент се избират чрез всеобщо, пряко, свободно и тайно гласуване. Член 40 Право на гражданите да избират и да бъдат избирани в общинските избори Всеки гражданин на Съюза има право да избира и да бъде избиран в общински избори в държавата-членка, в която пребивава, при същите условия, както и гражданите на тази държава. Член 41 Право на добра администрация 1. Всеки има право засягащите го въпроси да бъдат разглеждани от институциите, органите, службите и агенциите на Съюза безпристрастно, справедливо и в разумен срок. 2. Това право включва по-специално: а) правото на всяко лице да бъде изслушвано преди срещу него да бъде предприета индивидуална мярка, която би имала неблагоприятни последици за него; б) правото на достъп на всяко лице до документите, които се отнасят до него, като се зачитат легитимните интереси, свързани с поверителността и професионалната и служебна тайна; в) задължението на администрацията да мотивира своите решения. 3. Всяко лице има право на обезщетение от страна на Съюза за вредите, нанесени му от институциите или от техните служители при изпълнение на служебните им задължения, в съответствие с основните принципи, които са общи за законодателствата на държавите-членки. 4. Всяко лице може да се обърне към институциите на Съюза на един от официалните езици на Договорите и трябва да получи отговор на същия език. Член 42 Право на достъп до документи Всеки гражданин на Съюза, както и всяко физическо или юридическо лице, което пребивава в държава-членка или има там седалище според устройствения му акт, има право на достъп до документите на институциите, органите, службите и агенциите на Съюза, независимо от вида на техния носител. Член 43 Европейски омбудсман Всеки гражданин на Съюза, както и всяко физическо или юридическо лице, което пребивава или има седалище според устройствения му акт в държава-членка, има право да сезира Европейския омбудсман за случаи на лоша администрация в действията на институциите, органите, службите и агенциите на Съюза, с изключение на Съда на Европейския съюз при изпълнението на неговите съдебни функции. Член 44 Право на петиции Всеки гражданин на Съюза, както и всяко физическо или юридическо лице, което пребивава или има седалище според устройствения му акт в държава-членка, има право да отправя петиции до Европейския парламент. Член 45 Свободно движение и пребиваване 1. Всеки гражданин на Съюза има право свободно да се движи и да пребивава на територията на държавите-членки. 2. В съответствие с Договорите правото на свободно движение и пребиваване може да се предоставя на гражданите на трети страни, които пребивават законно на територията на държава-членка. Член 46 Дипломатическа и консулска закрила Всеки гражданин на Съюза се ползва от закрилата на дипломатическите и консулските власти на всяка друга държава-членка на територията на трети страни, в които държавата-членка, чиито гражданин е, няма представителство, при същите условия, както гражданите на тази държава. ДЯЛ VI ПРАВОСЪДИЕ

AbuTalib

След тези наши дандании, много е вероятно в Турция да се приеме закон с който се възстановява турското гражданство на българи и техните наследници.Ако продължават управниците ни с тази си ретрополитика,наложена от Кръглата маса, вероятно и аз самият да поискам възстановяване на турското гражданство по линия на прадядовците ми. България все повече и повече отива към присътвието си в някоя световна енцикплопедия под формата на Въпроси и отговори.

Казуса е доста елементарен , зависи гледната точка на политиците . ЗАЩО ИМА ТАКЪВ ИНТЕРЕСТ НА БЪЛГАРИ ИЗВЪН БЪЛГАРИЯ ЗА ПОДАНСТВО.? Те и македонците / такива няма , там има гърци, българи, албанци, сърби/ преди никои не комен тираше а сега ред за паспорт . НЕ Е ГЛУПАВ ТОЗИ КОИТО ИСКА А ТОЗИКОИТО ДАВА . Следва въпросът -КАКВО ПОЛУЧАВА БЪЛГАРИЯ ? - Ако някои иска поданство - идва да живее в България , паспорт след 5 г . Не може само да искат , ние да даваме а какво печелим - нямало работна ръка , има демографски срив - ЕТО РЕШЕНИЕ НА КАЗУСА. вземете пример от Израел .

Дочакахме да прочетем и една добра новина. Нищо лично, ама господина, защитавайки изселниците, защо не отговори на въпроса какво търсят тези хора в Турция, като са родени тук и милеят за тук. За какво милеят? за българските имена от които се отказаха , или за православната вяра, която не изповядат, или за домовете, които доброволно продадоха и с радост се запътиха към съседката ни? Никога повече тези изселници, много точно казано изселници, не трябва да стъпят в нашата България.

на 26 март идва Ердоган и с бат`Бойко решават всичко...,както казва мюсюлмюнина, какво искате от нас, та костюмите от нерда са, от туркие, нали така , драги ми депутати, винаги по-заможният прав, а тук в булгаристан не прави, нали така бай иване, бедняка кой го желае - никой, тюрлюгювеч кой го сготви, кой и отговор не желаем, в момента кой с кого е, герб с дпс, заедно крадат, за сега това виждаме, а след време знае ли се, пак кой ще е с дпс, в очакване и наблюдение сме , не майтап работата, давай турски, поне турски да научим по някоя телевизийка, другото е паратка работа, както казват на диалект някои от селата, следва хасковдъ и такь дальше, та чак до варна, не националист, не патриот, а човек с малко ч, демек чобан милчо и милка

Преди да учиш турски, научи български!

ти граматика учил ли си???

Къщата ни гори,а Бойко за Шенген пърди. Слепи и глухи ли станахме ,че не говорим за районите където българска реч не се чува и джамиите израстват,като гъби. Патриотичен фронт напуснете парламента.

Това е добра новина. Но мен ме притесняват тези 86 "въздържали се" - от кого се страхуват /или на кого служат/ и как ще гласуват на второто четете?.........

категорично не тези не знаят бьлгарски...

Иска им се на наследниците, защото малко от тези живели в България са живи, да пътуват свободно из ЕС. Мислели за България- трънки! Сигурно всички са като екскурзиантките гласоподавателки показани по една от националните телевизии, които дори и Български не знаеха. И такива хора ще дойдат да гласуват и да решават съдбата ни!

приятелят МУ Тайпи кат му набие канчето и "парламентът" ще си промени мнението....ако се съмнявате питайте праведните джуки добреви той ще бъде честен с вас...хи хи

Tрябва да се премахне двойното гражданство, защото когато си Българин си само такъв, дори да трябва да живееш и на края на Cвета и не може да бъдеш и "друг"! Kакво значи да си БЪЛГАРИH!!! : Oт 18 години живея и работя във Франция. Bсичко което съм постигнал и имам го дължа на себи си, постигнато с много труд, постоянство, издържливост и български силен дух. Bинаги съм имал високо национално самочувствие и живея така, че като Българин да давам пример на обществото в което се намирам с личния си облик и начин на живот. Hикога не съм искал(дори и в мислите си) да приема друга националност различна от моята народност, която нося в сърцето си-българската. Bинаги ще бъда Българин, само Българин и нищо "друго" освен Българин, защото знам, че да си Българин не е участ, а е "титла", която не всеки на този цвят може да има честта да притежава!, имам щастлив брак с една красива Българка от която имам две мъжки деца-красиви и възпитани Българчета, които учат български език, български традиции и култура, паралелно с френски език и са първенците по успех във френските училища в които учат). те занят, са Българи, само Българи и нищо друго освен Българи и че са се родили в Париж далече от България в по независещи от тях обстоятелства. те знаят, че България е техния дом и че няма друга като нея, за което трябва да я обичат, пазят и да милеят за всичко свързано с нея, че Eвропа им принадлежи и трябва да са умни и да я пазят като България. Kакто и знаят, че измамните и крадливи "политици" не са България, нито нейните хора и природа, че "те" са временно и тягостно явление от съвременната история на Българите.

я ся кажи колко пъти те отсвирваха от бюрото по натурализации, че да е пълен постът ...)))) предполагам си с фамилия на -ОВ и навсякъде се радваш на радушен прием в институциите...смешник

Да те питам тебе като явно знаещ, защо заради ОВ във фамилията се появяват проблеми с натурализацията в РАЗВИТИТЕ ДЕМОКРАТИЧНИ СТРАНИ а например ако си Мохамад Абдул Рахман или Сривастана Аривати няма проблеми с натурализацията??? Как подобен проблем се вписва в т.н. конвенции за човешките права и всички други подобни покрай тях???

Казваш ако те накарат да си смениш гражданството с френско, теглиш им една майна и обратно у България, а? Е тогава ще видиш твоите деца, българчета ще реват за Франция.

Троловете на БСП ни надуха ушите как ДПС са добрите , а ДОСТ лошите турци. КАКВО МИСЛИ ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ ПО ВЪПРОСЪТ?

Глаувай за БСП - върни турците в България.

Правилно решение на българският парламент! Тия хора още тогава са направили своя избор. Сега искат да върнат българското си гражданство. Ясно е защо. То дава възможност за работа и предвижване в Европейският съюз. Обърнете внимание колко години са минали и не са се сетили за това, а сега се сещат. Нещо не ми е много ясно как ще стане това, защото доколкото знам, Турция не разрешава двойно гражданство. Тогава излиза, че трябва да се откажат от турското си гражданство, за да вземат българско. Сметките на ДПС са ясни; те искат да увеличат електоралната си подкрепа и съответно броят на депутатите си. Тази сметка обаче, е без кръчмар. За никого не е тайна, че ДПС е партия на етническа основа. Вярно е,че в нея има и малко българи, но те са по-скоро за цвят и това не променя същността и. Присъствието на българи е положително, за да не се получи "капсулиране" на партията на етническа основа.Грешката е допусната преди много години, като е допуснато създаването и регистрирането и. Щом обаче, тя е налице и зад нея стоят определен процент български граждани НИКОЙ НЯМА ПРАВО ДА ЛИШАВА ПРЕДСТАВИТЕЛИТЕ НА ТЕЗИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ ОТ УЧАСТИЕ ВЪВ ВЛАСТТА! ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ СА РАВНОПОСТАВЕНИ! ТОВА Е ПО КОНСТИТУЦИЯ!!! Защо казвам това? Ами защото, някои "патриоти" разпалено твърдят, че ДПС няма право да участва във властта, тоест да има свои представители в управлението! Това, по кой закон?Едно е, да не ти харесва нещо, а съвсем друго е, дали то е законно или не!

Капитан Петко Войвода - м ъ к а, голяма мъка по н е г о - ДЪЛБОК ПОКЛОН, ВОЕВОДА НАША ТРАКИЙСКА

ВОЕВОДА НАШ ТРАКИЙСКИ !

ти що не прочетеш какво се случва с петко войвода след "освобождението" а???!

А какво още ще поискат онези изселници, които палеха българския трибагреник, палеха сеновали и складове със селскостопанска продукция,тровеха стадата с крави,овце и пр. потегляйкикъм втората им майка-родина ?

Каквото искаха получиха. Все още са български граждани, пътуват из Европа свободно, гласуват в български избори, получават пенсии и т.н. А, сетих се, искат да им се възстановят продадените от тях имоти и компенсации за "възродителния процес", и още неща.

"Депутатите гласуваха с 25 гласа "за", 46 "против" и 86 "въздържал се". След като в парламентарната група на ДПС има 25 депутати, пита се в задачата: От коя парламентарна група са тези 86 гласа "въздържал се"?

И като ги събереш - 157 дупета-та. Аз явно живея в миналото, където едни 240 трябва да работят там? Според мен всяко гласуване не трябва да става с по-малко от 90% от "работещите".

хора събудете се министрество на правосъдието връща българско гражданство на тези които са се изселили преди 1950 година но трябва да идват тука и да плащат разноски за това сега искат с един закон това да стане без да плащат разноски

Дали по приятелски начала Тиквун няма да ни направи вилает на Турция? То за мутрата всичко си е далавера. И дали Турция е подписала тази Еврогейска конвенция или пак ще ни опъват едностранно?

Днес отбелязваме 118 години от смъртта на Капитан Петко Войвода - защитника на Родопите! Завинаги в сърцата!

Позор! Треперя цялата, разтърсвана от този политически трипер, ксенофобична гонорея и шовинистичен сифилис! Къде е Европа? Меркел, Макрон, Юнкер, веднага се телепортирайте в България, за да спрете чудовищно-перверзния акт на грубото потъпкаване на малцинствата в България! Призовавам целия демократичен свят от социалистическа Куба до правова Северна Корея! Нарушени са правата на над 3 милиона "изселници", несправедливо лишени от българско гражданство, прокудени нагло от България с багери, валяци, зилове, а някой гонени и удряни по изнурено-треперещите си тела с тави за баклави, с брадви, търнокопи и ибрици!!! Това са бедно-отрудени хорица, които постоянно-неуморно, маниашки, парманентно мислят за своята родина. От този дълбочинно-всеобхватен процес на мислене техните мозъци скърцат, дават на късо, прегарят, гърмят като прегрели бушони, изригват като мощни вулкани, но въпреки тези тежки странични, психиатрично-психотични действия тези жертви на великобългарския шовинизъм не престават да мислят за родината!!! Знаете ли колко наши сънародници в Турция са стигнали на ръба на истерията от това манишако мислене? Колко от тях се гърчат в дълбоко-разтърсващи психози, в мании, натрапливи неврози и циклофренични паранои? Колко от тях са набутани по психиатрични клиники, лекувайки с електрошокове своите мисловно-мозъчни циреи, душевни пъпки и ментални брадавици? Поколения невинни жертви от години не могат да дойдат на себе си от този коварно-мръснишки акт! Сорете духовния сюнет, извършен с мерзките ножове Омразата! Отрязана е не само кожицата, клъцната е брутално цялата пъпна връв, свързваща тези ридаещи хорица с България! Много от тях са готови да се възползуват от текстовете на Истанбулската Конвенция, да се превърнат в презряни джендъри, отритнати третополови, двуполови, за да получат статут на бежанец по полов призрак в собствената си родина! Кой ще плати тези скъпи операции за смяна на пола? Спрете този кошмарен фарс!

Ку.во, трипер и гонорея е едно и също, ма уруспио! Само бахур за тебе!

Боряна

Петко льо, земи се ограмоти що е туй сарказъм и с кво се яде...:)

Малко им е!!!

тези хора мислят всеки ден за България!! А казват ли какво точно мислят?

За да получиш гражданство в UK се явяваш на изпит за владеене на език, познаване на историята, културата и политиката на страната. И то след като си живял и работил там минимум 5 години. И никой не се оплаква, че е бил дискриминиран. Това е разликата с нашите, дето били дискриминирани.

Същите изисквания има и в Чехия.

its

Отдавна трябваше да се премахне двойното гражданство освен за Македония, Бесарабия, Банат - т.е. местата от където мога да се завърнат българи. Нямаме нужда от изборен туризъм, а от хора които да дойдат тук и да дават приноса си за страната.

Желаем в смесените региони да изучаваме турски език и тъй като нямаме средства поне в предаването по нова телевизия с готиния водещ - Семейни войни, давай и не спирай с турски наименование, като снощи например, за което ви благодаримІмашала...

Ами то това приеме ли се, направо си ни пишете турска провинция. Все едно заселвате българия с 2 млн. фиктивни турци. Та те утре ще си изберат собствено правителство и президент от раз. Егати наглеците. Но като се има предвид продажността на политиците ни, хората просто си опитват. Един ден всеки някой партия ще се продаде.

Всеки оставил българския паспорт и взел някакъв друг се счита за предател! Връщане назад няма!

Много добре знаем какво ни мислят...

Мангалите мислели за България всеки ден? Е как, като бъкел български не знаят! Какви българи са тези гнусни жалки мангали? Да си седят в турция! И без това турция ще стане член на ЕС след 1000 - 2000 години. За какво им е тази България?