ДПС иска не само машинно гласуване, но и машинно преброяване на хартиените бюлетини

Провалът на сегашното управление е неизбежен, заяви председателят на движението Мустафа Карадайъ

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

още по-големи машинации ще има тогава, все пак протоколът се подписва от членове на избирателна комисия, които участват в броенето

Чудя се, а нещо друго машинно неиска ли?

ДПС се включи в машинациине на братската БСП. Ашколсун Ефенди.

Вместо да харчат пари от бюджета, направо да направят една томбола и който го изтеглят той ще управлява. То не е като да има разлика между едните и другите, всичкото са бившо комунист, кой пребоядисан, кой не. От едно място са излезнали, ракията си пият заедно, само в парламента се правят на противници.

Аз пък искам - ЕЛЕКТРОННО, ДИСТАНЦИОННО ИНТЕРНЕТ ГЛАСУВАНЕ и Електронно-референдумна демокрация от Швейцарски тип! Ти, "депутате", НЕ си по-умен от мен, за да приемаш "закони" вместо мен! ТИ си само мой слуга ... слуга на Народа!

Ми стани дупетат кат си толкоз умен ве!

Машинно си бройте парите, които усвояване от европейски програми, не бъркайте обектите на броенето. Няма милост във вас, дано ви стигнат парите за векове....

НЕ ми трябва да ставам дупеДат ... трябва ми електронно дистанционно гласуване и електронна демокрация като в Швейцария

Ефенди Карадъйъ !!!- Съветника на президента по правните въпроси, Ви го каза!?- Ако при хартиени бюлетини, трябва да се подкупят 20 човека в секция от различни партии !? -То при машиното гласуване, стига и един, този които ги обслужва, при това 10-20машини .Който на всичко одгоре ще е ДЪРЖАВЕН, служител.ТАЗИ е главната причина да няма в западна Европа, МАШИНИ за гласуване.

Уж "уважихте" референдума на Дългия, ама защо го уважхте само на 30%? М? Там имаше и други въпроси!

ако софтуера е направен както трябва, няма как... а и ромската общност вече ще бъде елиминирана

по тая логика няма смисъл...защо да ядем като пак ще огладнеем

а аз предлагам в секциите из турските махали ,села и паланки в разградско, кърджалийско , шуменско и тнт. да има видеонаблюдение в реално време на изборния процес! ще е много интересно!!

Даже най-добре ще е - само машинно гласуване, после се разпечатват гласовете от машината в три екземпляра и се броят разпечатките пак машинно и гласовете се делатя на три! Аз ще осигуря машините - по 3000 лв парчето, принтерите по 1000 лв парчето и машините за броене по 3000 лв. Хартията ще е за моя сметка

Любовниците на Столетницата нямат търпение пак да се награбят за една коалиция. И Воленчо ще помогне.

Дали ше има какво да отпечата принтера... Много ще е интересно... ха х аха...

Всъщност знаете ли, ДПС могат да бъдат и симпатични! А, че не са глупави, си го знаем атдавна.

щом опозиционните партии дпс и бсп искат машинно гласуване сигурно машинното гласуване е много хубаво нещо! защо не ни кажат и държавите които си избират ръководителите с машинно гласуване?

Замисли се нашата държава прилича ли по нещо на държавите, където НЕ ползват машинно гласуване, и ще си отговориш сам.

Логиката за машино гласуване беше че при него няма човешка намеса и затова няма да има маниполации. Но какво се указва!!! Според президенския съветник по трудно можеш да подкупиш 20 човека, във всяка секция от различни партии, при хартиена бюлетина, отколкото ЕДИН одговарящ за машините 20 секции!?

Да направят направо на перфокарти, като в САЩ. ;) Поне разпознаването на гласа ще е по-лесно. Но трябва да е разбираемо като го види човек, какво гласува.

Комунистите и турците пак се съешиха. Надяват се да направят колициика с Волен и да управляват. При последната такава коалиция ДПС така опънаха комунягите, че направо им изхвръкнаха очите. Не взеха нито един кмет на голям град и бяха стигнали до разпад. Това е дежа вю.

Егати ! Една противоконституционна партия основаваща се на етнос и лобираща единствено в полза на етноса и собственото си благоденствие да разправя , че защитавала българските граждани и демокрацията ?!? Гротеско отвсякъде ! Друг е въпроса , че България е в ЕС а никой в ЕС вече не ползва машинно гласуване , яли са му гайлето и са му сърбали попарата . Кой му е зор за машинно гласуване да пали към Венецуела и да си подкрепя Мадуро !

читашка, до вчера се прегръщахте...:((( 'Ма, избори идват !!

вашата държава изобщовъобще не е държава, затова ти си се домъкнал в нашата България!

От 15 години живеем в Канада и гласуваме на изборите за тукашните парламент и мести власти. ГЛАСУВАМЕ МАШИННО и резултатите са известни минути след края на изборния ден и никой не се съмнява в точността и верността на резултатите. Жалко че в БГ управляват продажни и корумпирани политици и по жалко че платени клакьори като по долу писалия Павел им пригласят. Е нема такава държава с овцедушен и малодушен народ, та не ни чекайте да се върнем. И от тук винаги сме гласували за доброто на българския народ, но видно той сам не желае да защити и гласува за себе си. Всеки народ си заслужава политиците. Жалко и срамно но това е ....,.

Интересно защо питат срещу едно разумно предложение ? Има ли значение дали котката е бяла или черна ? Нали работата и е да лови мишки или греша ? Сигурен съм, че дори в Герб има умни хора на които им е писнало от мутренските номера, но просто нямам смелост и доблест да ударят по масата.

Мерси за гъзолизането Павка

Да да,ама да бе да Карадаъ.

дпс иска машините за броене и гласуване да с форма на обръч или по-популярното сред народа - форма на геврек!

уважаеми органи от дпс, Aз ви препоръчвам, формата на преброителните машини да има формата на автобус с надпис "случаен транспорт"...

А,язе искам машинно да забранят еничарите от ДПС

Абе живей си в Канада и не се мешай в Европейски и Български неща!

Това, че си облизал нечии червен гъз и нечии резан чеп си е твой проблем и в никакъв случай не означава, че друг го е направил на друг! Аре бегай, че кебапчета днес били в ограничено количество а копейки па нямало!

тия за които смятахме, че гласуват слабограмотните искат машинно гласуване , а пуяците от ГЕРБ не. Кой тук е крадецът на гласове?

който живее във България да може да гласува на местни избори.Другите не!Новите лични карти да се направят така че с тях да може да се гласува с машина и то само по веднъж.

Къръдъя най напред да научи българския език . Толкова е тъп че може да говори само като чете ! Представете си как рязаните гащи ще гледат в машината хо хо хо

Да не гласуват тези извън БГ ама милиардите всяка година които идват от тях ще ги вземаме. Е много сте хитри ама тогава среден пръст и си тънете в мизерията

Коалиционният партньор е против, ами сега.

И с какво устройстово ше става машинното преброяване хартиените бюлетини не уточнява специалиста от ДПС? И само ще се преброят бюлетините като бройка или и сортировката за подаден глас към кандидат и преференции . Да се научи да се изразява правилно този човен - в държавата има и грамотни хора. КОй ще плати тези устройства ?

"...ДПС предлага машините да са собственост на държавата, софтуерът да е изработен от "Информационно обслужване", съхранението и охраната на машините да е осигурено от държавата и одита, и сертификацията да бъде направено от държавен орган." С 2 думи - искат ДЪРЖАВАТА. Искат да вземат държавата от мутрите и да я върнат на народа.

Малииииий да "върнат" власта на "народа"! Ей червен аланкоолу сега не 9 септември 1944 !

Нямам нищо против машинното гласуване -око накрая слещу представен бон от гласууването ми дадат 20 лева както в РТ ти дават част от ДДСто или както НАП организира томболи запечалби при представен касов бон. Тогава и броят на гласувалите ще се увеличи -кой не иска да спечели -от лотария, от томбола, от търкане на билетчета, тото, лото. хем ще има и алъш вериш

Ми защото дойдоха в Софето, а там котките са в контейнерите за боклук -не като на село в хамбара или в житвият блок до селото. Котките като станат граждани (градски) не искат да ловят мишки а чакат кой ще ги нахрани....Не ви ли прилича на това селска пръчка депутат в българското НС идват като чирози и си отиват кта лихнуси

Сега вече със сигурност разбирам,че и от ДПС и от БСП никога не са присъствали в Комисия на Избори.Като Председател на Конисия Ви го казвам.Няма възможност за промяна на Вота и при ръчно ,и при машинно гласуване.С тези мотиви само се оневиняват и прехвърлят Проблемите от Загубите на несъществуващи Причини.Господа Комунисти,разберете го най-накрая....Народа не ви Иска ....Народа не желае да го Управлявате....Там е заровено Кучето....