Тютюнопроизводителите: Парите веднага!

Тютюнопроизводители от Североизточна и Южна България протестират заради неплатената им държавна помощ в размер на 116 млн. лв.

Обратно в новината

Коментари - Тютюнопроизводителите: Парите веднага! | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

.....решението е с "Pegasus Airlines....от септември до Истанбул има евтини полети и еднопосочни самолетни билети,цялото семейство.....или да почват зеленчуци.....

...С окрадените от нас пари - по нашите глави...Било с внасяне на външна продукция на масовия пазар. Било с искания на групи, ръководени от местни "барони" у нас, с което се диктуват цените. И в двата случая. Когато се "напипа" интереса на дадена група, тя може да се насочва срещу останалите. Не казвам "народа", защото вече няма такова понятие, което да е консолидирано на икономически принцип. ..."Разделяй и владей", за да нямаш истински опоненти.

едно семейство произвежда минимално или средно 1 тон ориенталски/дребнолистен /тютюн. Пазарът им е гарантиран.Получават по около 3 лв на кило в СИ България и по 4,70 лева за кг в Южна БГ. Т.е за една реколта получават от тютюневите фирми между 3 и 5 х.лева. Научени са и още толкова да взимат от държавата.Тютютна се работи от жената и по време на низането работят и децата. Мъжът е на гурбет, или по строежите или в Кръчмите.Въпрос колко е средната р.заплата на тази жена-производител. Средно реалните разходи не надвишават 1000 лв на 5 дка.Т.е годишната заплата е 2000лв.за общо около 3 месеца заетост.ЧЕСТИТО НА ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ.А БАНДИТИТЕ произвеждащи ЕДРОЛИСТНИ ТЮТЮНИ положението е КРИМИНАЛНО.НО НЕ ИСКАТ ДА ГИ ХВАНАТ.Фиктивно производсто и фиктивни износи. Пак ЧЕСТИТО!

Официалната статистика показва следното : През последните 8 години, произведената продукция от субсидираното селско стопанство намалява , за разлика от несубсидираните останали сектори на икономиката, които увеличават производството си без да бъдат подпомагани от държавата. Защо тогава да се дават субсидии за селското стопанство след като тази помощ, буквално ги учи да не работят.

Да изчезват за Турция, та да получат една субсидия отзад!

Садят тютюн само заради субсидийте, има места където турците само го садят, вземат субсидии и дори не го прибират, така се оре, през тютюна! Никакви субсидии,а ако протестират, да не им се дава нищо, даже и за зърнените култури! Който протестира в този момент е враг и иска икономическа разруха! Дали това не са никезите от ДПС? ББ да приложи твърди мерки, с него са всички!

Ебати наглеците! Гласуват за Доган и рекетират Бойко.Ако е глупав, да им кляка,ама следващия път електората ще му вдигне червен картон. За един декар чиста печалба от тютюна е 1500лв. Защо не гледат картофи, домати или зеле?Тютюна не се яде, а и ЕС не го ще.Доган да се беше погрижил за някакъв нов и смислен поминък на хората си и да ги ограмоти малко,а не само да ги краде.

Има там доста интереси - държат ги неуки и ги купуват с тия субсидии! Вижте ги по телевизията - сякаш са от 17 век! Не говорят добре и цял живот са правили едно и също като роботи - да нижат тутун! Те се страхуват от промяната, а и някои изобщо не могат да се променят! Децата им трябва да се откъснат от тази среда и да се образоват - така проблема ще се реши дългосрочно! Давайте им пари - но за децата им да учат!

Парламентарната група на ДПС застава зад справедливите искания на тютюнопроизводителите, но няма нищо общо с организацията на протестите, каза за Нов живот народният представител и зам.-председател на Парламентарната комисия по земеделие Юнал Тасим.

Да бе,да.........!!!!

Държавна помощ само за производство на храни и доказан писмен и говорим български език.

Марш в анадола! Там си гледайте Тютюня (мюмюня)

Който иска да се трови да го прави за своя сметка. Пушачите да си субсидират производството на тютюн (чрез добавка към акциза), да се тровят и лечението им да е платено.

Чета коментарите и разбирам защо сме толкова бедни,разбирам защо сме били 500+200 години роби! Защото вместо да се подкрепяме взаимно,ние се плюем и си пречим! Вместо да ги подкрепим тези хора,дръзнали да се борят за правата си,ние ги нападаме! Утре като се наложи други хора да се борят за техните си права и те да не очакват подкрепа! Прав е бил класика:НЕ СМЕ НАРОД А МЪРША! СРАМ!

Грешиш човече! Никой не е казал, че за всичко трябва да има 100% подкрепа. По твоята логика - да подкрепим и престъпниците?! За да има единство.... не може така - всеки преценява какво да подкрепи. Аз също съм против субсидиране на производство на вредна продукция! Това е продукция с която ме тровят и вмирисват куп смръдливи пушачи. Защо?

Правилни разсъждения, но в грешна посока! Ще се подкрепят тия хора, които мислят за общото благо, а не само за себе си! Които се чувстват българи, не се делят и не изнудват останалите, криейки се зад някакви измислени права! А ти винаги можеш да отделиш от заплатата си и да отидеш лично да ги субсидираш!

АКО ПРОИЗВЕЖДАТ ЕКОЛОГИЧНО ЧИСТИ ХРАНИ МОГАТ ДА ИЗНАСЯТ ИЗ ЦЯЛА ЕВРОПА И ДА ПЕЧЕЛЯТ МНОГО ПОВЕЧЕ ОТКОЛКОТО ОТ ТЮТЮНА.

Закон за забрана производството на опиата наречен ТЮТЮН!!!!!! ВЕДНАГА!!!!!!!

Нали на кутиите с цигари пише, че са вредни за Вашето здраве! Тогава за какви субсидии става дума?

много сте тъпи,сичките..питате защо гръцките домата и краставици са по евтини?защото гърците плащат субсиди,а защо няма домати /ЗАЩОТО ОТ ГЪРЦИЯ ГИ ВНАСЯМО ПО 90СТ И ГИ ПРОДАВАМЕ 4-5ЛВ .за тютюна има субсидия,защото държавата определя цената.целта е да продават БТ за жълти стотинки и за да ликвидират това производство и да внасяме от САЩ тютюнпо 10 лева килото.....от българските производители го купуват по 0,80ст....разбрахте ли сега защо сте много прости....

И какво стана с Гърция? Мързеливите и разчитащи на субсидии гърци фалираха, защото са мързеливи и чакат някой друг да им плаща сметките. Аз не искам да плащам за това, че някой произвежда и продава нещо под себестойността си. Да се ориентират към друго производство - повтарят им го от няколко години.

Не, не разбрах. Разбрах обаче защо ти си прост. Какво е тютюна? Животоспасяващ медикамент ли е, че да го внасяме от САЩ? Решението е да се забрани със закон отглеждането на тютюн и да се направи всяка вносна кутия цигари 20лв, като 10лв от тях да отиват в здравеопазването! Така се отказват цигари!

Домати по 4-5 лева килото????????!!!!!! Ти или си от женския пазар или чисто и просто не си ял домати...

Добре! Но ги искайте от Доган, нали той разпределя порциите в тази държава. Пък и вие за него гласувате.

Този път май не са познали. ББ много добре знае че тия никога няма да гласуват за него и му е през та оттатък. И ако тези започнат да се бунтуват може и така да стане че по никое време да се реализират 116 млн икономии в бюджета. Те какво си мислят - граждански протести и ще им дадат всичко каквото искат. Този път не са познали. И освен в турската общност няма да намерят поддръжници. Защото на нас, обикновените данъкоплатци ни писна да плащаме за щяло и не щяло. Само защото някой щял бил да стачкува. Ами да стачкува! Но ББ ясно трябва да им каже че ако се опитат да прилагат силови методи пари въобще няма да получат. Защото другото си е изнудване. Тютюн се било гледало трудно. Ами щом е трудно гледайте картофи, бе. Или с картофите е още по-трудно. Истината е че на тези хора от години им е втъплпявано че без ДПС ще загиинат. И никой не си е направил труда да им обясни че в ЕС има правила и те важат за всички. И сега, когато при цялото безпаричие се излагаме да искаме отсрочка от ЕС за проилагане на директивите, когато при всички трудности всепак са заделени 116 млн тия ще се бунтуват. Ай сиктир!

Не е хубаво да се говори така, ама... да си ходят в Турция. Да не бе ДПС слушало, не би чудо видяло.

Значи това бил номерът.Ние плащаме данъци,от данъците плащат на тютюнопроизводителите субсидии и премии,пък те гласуват за ДПС.Излиза че,ние им даваме пари за да гласуват за ДПС.Терикатска схема.Проверете помаците и ще видите че при тях инвалидите са 50%,работещи в Испания,Португалия,Германия а тия които не са успели да заминат съответната година се барат за тютюнопроизводители.Ашкусун ефенди.Падишахът Ахмед(Меди)надцака всички живо.Е ТОВА Е БАНКЕР НА ЧОВЕШКИТЕ ДУШИ.

Точно така не бях погледнал на нещата, но излиза, че си много прав. Егати и държавата. А Бойко щеше да вкара Меди в затвора.

Нека дадат на хорицата бе, знаете ли как се отглежда тютюн, само си чешите езиците тука като по цял ден се чудите какво да правите, я вървете в тютюневите ниви и тогава шпрехайте много, кавали!

али, я си пуши тютюна и си ори нивата с нещо дето става за ядене. Не ти ша нито цигарите нито нищо. Вземи да вършиш полезна за някой работа!

Брато, а кой ги кара това да правят? Защо трябва да са на гърба на целия народ само защото било трудно производството.

ЧЕ ЗАЩО ДА ДАВАТ САМО НА ТЮТЮНОПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ ??? ТЕ ДА НЕ БИ ДА ПРОИЗВЕЖДАТ НЯКАКВА СВРЪХ ПОЛЕЗНА ЗА ЗДРАВЕТО ПРОДУКЦИЯ ??? ДА ГИ ДАДАТ ПО-ДОБРЕ НА ХОРАТА ПРОИЗВЕЖДАЩИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ. ОТ ТЯХ БАРЕМ ИМА ПОЛЗА. А ТЮТЮНОПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ ДА МИНАВАТ НА ОТГЛЕЖДАНЕ НА МАЛИНИ, КЪПИНИ, ЯГОДИ И БИЛКИ. МОЖЕ И КАРТОФИ. ТЕ СА ПРИЯТНИ И ПОЛЕЗНИ.

Аз съм виждал как се сади и прибира тютюна. Един мъж с ръце в джобовете цял ден юрка 50 бели забрадки на полето и в сушилните. Други 49 бейове с ръце в джобовете обикалят центъра на селото или кибичат в кръчмата. Чакат субсидии.

Ами който за каквото е учил бе фес! Защо да бера тютюн или да зная как се бере, като си имам платена добре работа и бачкам също много? А? Защо не питаш великия си водач Доган, защо държи хората си в изолация, все едно живеят в 17 век, неуки, необразовани? Защото прости хора лесно се манипулират! Ама гледам и ти не си по-назад!

Производителите на зеленчуци отдавна фалираха, защото не могат да се конкурират с по- евтините домати и чушки от Турция и Гърция, последните са силно спонсорирани от държавите си. Не съм съгласна да се дават пари и да се насърчава производството на отрова като тютюна. Ако правителството отново поддаде на подобна провокация, да знаят че губят моя персонален вот на регионалните избори.

Искам си парите! Толкоз! Произвел съм 10 тона пирони. Парите да ми се изплатят веднага!

Никакви субсидии за никой! Да се строят детски градини,училища,пътища, стига сме хранили търтеите, не се ли разбра най-после, че там където се субсидира, най не върви производството и има най-много корупция!!! Неже ли да се дават кървави пари за тютюн, при положение, че цигарите тровят децата ни!

Аз садя марихуана. Не искам субсидии. Искам само да не ми се бъркат в работата.

exaxeaexa Ти си човека!!! :)

Браво - чудесен бизнес! Хем си частник, хем другите ти плащат загубите! Колко болни, възрастни, инвалиди, цигани, администрация, дотации и прочие чакащи на хранилката може да понесе здравата и работеща част от обществото! Забелязвам, че тия, които дърпат и издържат обществото започват все повече да се да се обезверяват и да отказват да носят толкова много хора на гърба си! Приятел, който имаше успешно производство и износ разпродаде бизнеса на парче и се пенсионира на 45 години - той имаше много идеи за развитие, но каза, че хомота е станал твърде тесен и се тегли от твърде малко хора!

ИМА "ЗАКОН ЗА ТЮТЮНА И ТЮТЮНОВИТЕ ИЗДЕЛИЯ" ПРИЕТ ОТ ДПС. ТОВА ОТ 20 Г. Е НАЧИНА ПО КОЙТО ДПС ПЛАЩА НА ИЗБИРАТЕЛИТЕ СИ ОТ ДЪРЖАВНИЯТ БЮДЖЕТ.ТАКА СА НА ПЪЛНА ДЪРЖАВАНА ИЗДРЪЖКА,ЗА СМЕТКА НА ЦЕЛИЯ НАРОД.ЧЕСТИТО ХРАНТУТНИЦИ ПPОИЗВЕЖДАЩИ ОТРОВА!!

По тяхната логика, наркоманчетата със саксиите канабис и те трябва да получават държавна помощ.

КАКВИ ПАРИ ЗА ОТРОВА ИСКАТ ТЕЗИ ХОРА И ПРОТЕСТИРАТ. ДА СЕ ДАВАТ ПАРИ ЗА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ -ТОВА ДА СЕ СУБСИДИРА . СПРЕТЕ СЪС САДЕНЕТО НА ТЮТЮН . ОТГЛЕЖДАЙТЕ БИЛКИ - РИГАН, КАНТАРИОН И ДРУГИ ПОДОБНИ.

Стига с тия ляви изпълнения на уж дясното ни правителство! Няма пари за училищата и за болниците, пък има пари да се стимулират производителите на тютюн ... Не бива така! Трябва практичност - не безсмислено харчене на и без това оскъдния бюджет!

Производители на наркотик като никотина искат субсидии, които плащаме всички ние. Къде са производителите на кокаин, хероин, канабис? И те имат права! Вместо да реват за пари този контингент на ДПС може да се хване с по-смислена работа. Аз не искам да плащам за увеличаване на никотино-зависимите в България - кой ще ги лекува после и с чии пари?

Подкрепям стачките на помаците! Навсякъде се субсидира земеделието. Това, че българските земеделци се съгласяват на трохи от ЕС, а и не смеят да си поискат от правителството подкрепа, показва само колко сме загубени българите и каква робска психика имаме. Вижте гърците и румънците! Ние по-прости ли сме от тях!??

..о, много по-прости! Последните 20 години са доказателството!

АЗ ПЪК НЕ ПОДКРЕПЯМ СТАЧКАТА НА ПОМАЦИТЕ ЗА ПОМОЩИ ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА ТЮТЮН. НЕ ИСКАМ ДЕЦАТА НА БГ ДА СЕ ТРОВЯТ С ЦИГАРИ И ДА СЕ РАЗБОЛЯВАТ ОТ РАК НА БЕЛИЯ ДРОБ. ТОЗИ ОТРАСЪЛ ТРЯБВА ДА СЕ СВИЕ ДО МИНИМУМ.

Значи подкрепяш задълбочаването на циганизацията турцизацията ислямизацията и доганизацията на България.И тютюнизацията на българската младеж.

Нема ли кой да го утепе тоя Доган бе да му ...

Това са номерата на Доган! Че от къде на къде държавата /всички ние/ ще плащаме на тютюнопроизводители? Ами ако не им е изгодно - да произвеждат нещо друго,памук например,щом на пазара тютюн не се търси или е евтин.Най-добре е,даже,тютюн въобще да не се произвежда.Аз пък произвеждам картофи и си искам парите веднага! Турчолята стачкували,ами че да си стачкуват.

БРАВО ИСУФ. И АЗ СЪМ НА СЪЩОТО МНЕНИЕ. НЕ ЗНАК КАК ОТ ДРУГИТЕ ОТРАСЛИ НЕ СА СКОЧИЛИ ОЩЕ СРЕЩУ ТАЗИ ЯВНА НЕПРАВДА.

от както има "ЗАКОН ЗА ТЮТЮНА И ТЮТЮНОВИТЕ ИЗДЕЛИЯ" ,ПРОКАРАН И ПРИЕТ ОТ ДПС.ТОВА Е НАЧИНА ОТ 20 ГОДИНИ ДПС ДА СИ ХРАНИ ИЗБИРАТЕЛИТЕ ЗА СМЕТКА НА БЮДЖЕТА Т.Е. НА ВСИЧКИ ДАНЪКОПЛАТЦИ. УМНО НАЛИ !!

ЕТО ЕДНО ВЯРНО И ПРОЗОРЛИВО МНЕНИЕ. БРАВО.

Субсидии за тютюн тия добре ли са??

Веднага при мен !

В мелницата ми има 100 тона брашно, за което няма търговия. Искам държавата веднага да ми плати брашното! Още днес! Ясно!

Да е здравеопазване, да се дава държавна помощ. Да е за образование или за храни от първа необходимост да се дава. Но да се дава за производство на отрова. Безумие.

Искам пари за гладните , безпризорни и болни деца на България!!!!

Не съм съгласна от моите пари да се плаща за производството на отрова!!! На пазара в БГ от години няма български чесън, лук, ябълки, круши, .... Ако са много парите, събрани от моите/нашите данъци, нека се подпомогнат производителите на плодове и зеленчуци!!!

И цигарените фабрики не искаме да плащаме по 3 лева акциз на кутия цигари,но държавата ни задължава.Милиарди влизат в хазната от акциз и ДДС на цигарите.

Нещо не мога да разбера какви са тези помощи, които трябва да плаща целия народ, за да се произвежда ОТРОВА? Какво е това безумие? Защо не дават пари за зеленчуци или плодове? Отговора за мен е само - Абсурдистан.

И аз това се чудя! Защо трябва да се финансира нещо, което ни трови? Ок! То внася приходи в хазната - ама явно и изнася не малко пари пак от тази хазна....

И аз не го разбирам, а съм пушач! Защо има помошщи за призводителите на тютюн, а няма за производителите на репички? Нещо ми се губи...

За тютюнопроизводителите винаги има премия защото си имат партия - ДПС, която е "вечният" балансьор в бълг. политически живот през последните 20 г. И мине се, не мине я Доган, я Местан ни плашат с етническо напрежение. Пък другите видове производители като си нямат партия, пък и си траят - така ще е.

И аз искам пари! Веднага! А Вие???

Да моля!!

И АЗ ИСКАМ КИНТИ :)))