ЕВЕТ: Напоследък се играе с етническата карта

Няма етническо напрежение в страната, заяви на пресконференция председателят на гражданското сдружение Европейска визия за етническа толерантност /ЕВЕТ/ Ергин Емин.

Обратно в новината

Коментари - ЕВЕТ: Напоследък се играе с етническата карта | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Каято е толкова готин, защо прави разни турски движения, сдружения и пр. с политическа цел? Нямам нищо против - но да бъде просветно ,културно или някакво друго сдружение, което изразява неполитически интереси. Стига с тези турски истории. Ако са граждани на България -да се приемат като такива, ако се считат за други -да заминават където считат, че е мястото им.

Неджо е избягал от някоя психиатрия, случва се понякога. А гражданство се дава и се отнема. Ако много се правиш на отворен, ще си останеш без него, без социални осигуровки, без здравни осигуровки. Ще станеш чужденец в българия, Никой. Извън законите, извън обществото. Та си ходи където ти е произхода. Аман от еничарчета прости. Малцинствот в последните годи си позволи да нарушава много правата на мнозинството и законите на държавата. Крайно време е за санкции.

Кой говори за етническо напрежение? Турчелята от ДПС. Да се измитат от хоризонта с тъпото си етническо напрежение, за да им го заврем в ...., каквото ЗАСЛужават.

неджо не е прост. да си прост се иска някакво качество, а той завалията никакво качество няма. но подозирам, че има страшни проблеми с комплексите си за малоценност. които са от сексуално естество. иначе езикът му нямаше да пъстрее с цинизми. фройд го е доказал много отдавна. сексуалните комплекси пораждат малоценност, която избива в езикова агресия. горкият неджо! единствено буди съжаление!

ти си или платен агент или си много прост. Като гледам обече колко си прост не ставаш за платен агент

ne se karayte za gluposti .tova e showto na bat boyko.iska glasovete na ataka.v politikata gi ima tezi nomera no toy prekali.a kolkoto do imenata toy da ne e boyko a bat bekir

до всички смотани гявури кво си задирате задниците смотаняци никой не може да отрече турското малцинство в БГ набийте си го в празните кратуни иначе ви е ебана майка ви ганювска аз съм български гражданин с турски произход имам всички права като вас и спазвам законите на БГ както всички други плащам данаци на държавата много по вече от вас гявурите престанете да се заяждате с турците и циганите иначе нищо добро не ни чака независимо от каква народност сме

ДО дедо Йоцо гледа ти не си добре бе ганю иди да се прегледаш е то като не се самоопределят какви са по народност то ти ли ще им кажеш от каква народност са абе смотан я си ебеш майната

На България наистина и липсва Национална доктрина. Причината вероятно е че усилията на политиците ни обикновено са насочени към укрепване на собственото им благополучие и им дреме за държавата и народа. А какви управители и владетели е имала България. Мислели са за народа си и са забравяли себе си. Това носталгично исторически :))). То за това трябва да се въведе 4 години служба на България. Да видим колко ще са мераклиите тогава.

До Иван (02.11.2008 г. 23:17ч.) писа : не е важно, важно е като какви се самосъзнават. Точно на това самоопределение Турция разчита, свободнода се самоопределят нашенци за турци. Познавам един циганин, който откак възприе исляма, започна на де нарича турчин Разберете, в не може да се самоопределяш както си искаш, няма международен документ да го потвърди, нито международен съд . Етноса е въпрос на многовековни традиции, с корени в езичеството. Ако сега им направим ДНА кръвна картина, ще видите че в техните жили тече българска кръв. Знаейки това Турция, която има своя национална доктрина за турцизиране на мюсюлманското население вън от нейните територии в бившите си колонии, сега нарича прабългарите турци, един вид ние - българите сме с турски корени.- Това е новата доктрина на Турция и се базира на някои панбългаристки изследвания и изхвърляния у нас заголямата роля на прабългарския етнос във формиране на сегашния български етнос. Не може да си променяш самосъзнанието под давление на определена религия. Ето защо няма страна в Европа която да окуражена такава промяна на етническото самосъзнание. Това ние допускаме поради ниска култура, слаба държавност, липса на демократично съзнание, непознаване на другия европейски опит и липсата на собствена национална доктрина по етническия и малцинствен проблем.Всяка европейска страна има и то надпартийна и конституционно закрепена националан докрина по етническия си и малцинствен модел, и ние трябва да си създадем такава ,по техния модел и с тяхното мислене, за да престане камъкът на етническия модел да виси на шията ни вече 150 години от освобождението.

Интересна ми е тази абревиатура - ЕВЕТ. Зад високопарните европейски визии стои турската дума евет, което ще рече да. Доста многозначително Да... Европейско, европейско, ама все пак на турски. Не на български.

Всички са БЪЛГАРИ съответно от турси, еврейски и т.н. произход. Всички са БЪЛГАРИ съответно - християни, мюсюлмани, евреи, и т.н.

няма напрежение,напрежени е ъв главите на няколко малоумника -изживяващи се като вождове на своите политически партии.в главите им има напрежение и то е защото не могат да видят светъл лъч в тунела на деградиращата ни се държава.последната се руши със скоростта на борсовите индекси.решението е всички които са давали и едно решение през последните двадесет години и имат принос за състоянието на държавата ни в момента ,вкупом да слезнат от ссцената,народа да си подбере подходящи хора ,които ще съграждат наново държавността !

Стига вече ни занимавахте с тези етноси.Който живее в България,трябва да спазва българските закони,независимо от какъв етнос е !!Който не се чувства българин,може да напусне държавата и отиде да живее там,където ще се чувства добре.Лесно и справедливо !!

За повечето от нещата които си писал, си прав, но алианите са мюсюлмани, които изповядват, неортодоксален ислям(понятието мохамеданин е неправилно).За разлика от ортодоксалния ислям, жените не се забраждат и имат равни права с мъжете.В Турция са малцинство, но тези които живетя в България се различават от тях.А сега точно какъв е произхода им..., не е важно, важно е като какви се самосъзнават.

Много си прав From Germany. И ir и Дядо Йоцо. Хайде да не изреждам. Тези хора, като отидат в Турция се оказва, че това, което говорят не е турски. Ако решат да се установят там, сменят имимената, задължително с турски. И тогава почват да учат турски език. Щото в България са ползвали някакъв диалект и малко арабски да наизустяват Корана (по цял ден седиш и зубриш наизуст Корана, често без нищо да разбираш, което е идеята). За другите не знам, но моя мозък сигурно ще изпуши. А най-тъпото е, че към нашите сънародници се обръщат с българи, изселници и други подобни. Много правилно, но въобще не ги броят за турци. И нашите хора в повечето случаи си общуват на български. Е, като дойдат в България, същите може да се срещнат, но си говорят на турски. Умопомрачен някакво на едни объркани хора. С които си играят. Сядането на два стола винаги е криело някои опасности. За това опростяването е лесно - България, българин, български.

Охооооооо, то имало и организации в България с турски имена - ЕВЕТ било ДА на турски?? Крайно време е на Ахмед Доган да му се свали имунитета и да бъде съден за злоупотреби, корупция, кражби, застрашаване националната сигурност на страната, а ДПС като етническа партия, да бъде забранено.

Познавам го това момче.Мисля,че е от едно от най хубавите села на Кубратска община- Бисерци.Лошото е че повечето турци няма да му повярват по една много проста причина.Той мисля че е Алианин а не Мохамеданин.Разликат е огромна.Неговото племе като нас боядисват яйца и редица други обичаи дето не съм специалист, и в интелектуално отношение са светлинни години на пред от общата маса.Точно в неговото село почти всички са със висше образование не знаят откъде се влиза в джамия а младите момичета са по свободни и общителни от своите връснички от който и да е среден град в България.Традициите в културния и духовен живот там са всеизвестни.Да не говорим за славата на редица борци прославили Родината ни.Не го хулете! Напътствайте го където греши.

samo BULGARIA i balgarite za tyrcite ne znam

van MANERKO TAKAVA

dedo yocooo,ako sum turcin i doyda u vas...zorlen i...zorlen ...spa s pra pra pra babati.setne s babati ,s maykati,jenati,..... .Vsickite piclemeta deto ste se narodyat ste sa turceta pone na polovina.

Ami hvashtai si reisa za Turcia, barem te vzemat v tehnia parlament, ama da ne sa..

Наскоро писах че турците, както и всички останали граждани на България могат да влизат във властта на основата на образование и квалификация и като членове на всякакви БЪЛГАРСКИ партии, а не само през етничиски формации и без оглед на способностите си. Още от предишните избори настоявам за етнически вот, за да се нармализира мястото на ДПС като малцинствена партия, ако иска да съществува като такава. Сега това е партия, чиито лидери шантажират политическата система и се обогатяват от това. Активаната регистрация преди избори и премахването на възможността за изборен туризъм трябва да станат законови норми веднага. Веднага трябва да се промени типа бюлетина и да се въведат номерираните бюленитини с полиграфска защита, за да се премахне пълненето на урни по отдалечените секции от религиозно-роднински избирателни комисии. Всички партии веднага трябва да започнот изграждането на огромни доброволчески групи наблюдатели и да покриятт 100% избирателните секции. Да се въведе подписването на няколко форми по време на изборния ден, с които да се води счетоводство на бюлетините като за парични знаци. част от тези форми да се дават за подпис и на партийните застъпници. Да се реши въпросът с последващия контрол и охрана на изборните книжа, а на както в стара Загори и по др. места да не се днае кой кога къде е бъркал. Чакат ни невиждани опити за изборни измами!!! За разлика от някои пишаман-анализатори имам зад гърба си 2 граждански войни и участие в последващо умиротворяване и знам, че нещата могат да се развият много бързо и да отидат много далече. При това в България има сили, които ще сипват масло в огъня с голямо удоволствие. САЩ например, но може би не само те!

Всички които живеят в България, са българи. Без значение на какъв език говорят и каква религия изповядват. Няма цигани, няма турци, няма арменци. Всички са българи и трябва да спазват българските закони и да уважават държавността. Когато в Европа хванат някой циганин, че краде, не казват циганин, а казват - българин е крал.

ЕВЕТ означава ДА на турски език. Такова напрежение създават единствено и само Доган и`сие. Избиват се помежду си за власт и пари, после някой отсрани им е виновен и някой си създава напрежение. Как сме толкова тъпи и слепи, че могат да си позволят да говорят такива глупости. Как се позволява в България да има такава организация, партия или каквото там изчадие е това ДПС, които просто си правят гаргара когато и както си искат...............

дедо Йоцо гледа (02.11.2008 г. 18:39ч.) Този път си прав дедо! Няма български турци както няма турски българи като понятие. Ако някой си мисли че плещейки един неевропейски език по улиците на България е чужд - то моля, нека си сдаде БГ документите и да си бъде чужд гражданин. Баста.

добре е да се спомене сюнет и гьотверен

Една поправка на Ергин Емин! Няма етнос в България български турци има само мюсюлмани говорещи и двата езика- турски български. Това е изкуствено създаден етнос под камшика на съседка Турция, която го върши вече 600 години непрекъснато! Не е въпросът кой кара това население да се самоопределя катобългарски турци- това ще каже нацията на национален референдум. Никоя европейска страна не поддържа и не позволява подобни изкуствени етноси, при чийто създаване се градят лоялни граждани и промана на етническото самосъзнание в полза на чужди държави, а не на таз, в която живеят! Да не излезеш че си креатура на ДПС и Доган в нови граждански движения?

Ти пък кой си и откъде изпълзя?! Естественно,че няма напрежение между различните етноси,хората независимо от произхода си се борят с трудностите на живота,помагат си по съседски или приятелски за да могат да уцеляват първо физически и ако имат какво да ядат духовно! Нямат мечти за летящи чинии или да станат премиер,напрежението евъв политическата вихрушка,която се е подсигурила добре финансово,не само себе си ,но и децата и внуците си и треперят от страх,да не би да изпаднат или да не вземат властта!

Защо ли ми звучи малко на турски тази партия. (Евет на турски означава ДА). По добре да я беше кръстил със българското СЕРСЕМ и на всички ще им е ясно за какво става въпрос.

Браво( ir (02.11.2008 г. 17:11ч.) , точно и извънредно правилно мислене! Също такова правилно мислене ми изглежда и момчето от снимката - Ергин Емин , дано не е креатура на БСП или на ДПС!!! Безидейната ни опозиция в лицето на основните партии СДС-тата, ГЕРБ и АТАКА, няма въобще идея как да свали БСП и тройната коалиция от власт, за това се захваща с етническата карта. ДПС може да е етническа партия, но тях е и КРИМИНАЛНА ПАРТИЯ и воторо е по-опасно. С това си качество тя не се различава от опозицията и управляващите- всички те са криминални партии, крали във властта и продължаващи да крадат айдушки и бандитски и нямат нищо демократично в поведението и мисленето си, само са сложили за парлама думатадемокрация в имената си. Жалка ат ни опозиция не критикува ДПС за кражби във властта, защото ако ги критикува, това ще се обърне като бумеранг срещу нея. Никоя не разбира, че основната партия на България е БСП- мародерска и бандитска партия ,която е родила всички останали партии през прехода- лика и прилика рожби партии с нея-майката. БСП е тази , която държи ДПС във властта и я храни, сега чинно мълчи за кражбите й , вършени предимно от българите еничари в ръководството на тази партия.Само премахването на БСП от политическото пространство, ще премахне и ДПС. НО безидейната ни и нищожна опозиция няма мисъл как да махне БСП от властта, за това си разиграва етическата карта и плаши народа!

Тоя не беше ли на хранилка в някаква фондация на СДС заедно с левия кмет Зеленогорски и други забравени политици от прехода.

Е, то е ясно защо говори така - не иска и той да се намесва и да сочи с пръст, както правят всички останали в момента, а по-скоро посочва около какво се въртят приказките в момента и се опитва да тушира напрежението, като дава идея върху какво да се концентрират партиите вместо дребните им политически ежби и войни за електорат. Аз може да съм на страната на Бойко, но трябват и хора, както този и сдружения, като неговото, които да усмиряват, а не да подклаждат войните, дето политиците водят.

В България живеят българи които изповядват различни религии, има български мюсюлмани а НЕ български турци какъв е този израз турците са в Турция или турци които живеят в България политиците ктаино врвме е да го проумеят

оф да идат шибаните избори че ми писна от изказванията на разни ДПСари БСПари ДСБари и ГЕРБери всичките са едни и същи глупаци поне оня лудия мълчи напоследък ...

Този пък си направил движение да на турски (евет). Да на какво, бе европеецо?

Прав е Ергин Емин. Какво дремят БСП, СДС, ГЕРБ, НДСВ и др. та не се опитват да работят с хората от смесените райони или това си е уговорка с ДПС и Доган ? Преди 9 септември тези хора са гласували за различните партии, които са съществували, тогава не е имало ДПС. ДПС си гледа върхушката и нехае за електората си. Хората долу пак са бедни, нвеобразовани и много безработни.

Няма държава, в която да не живеят различни етноси. Само в изостаналите държави обаче това е проблем. Ако държавата е нормална, правова, то всички нейни граждани имат еднакви права и задължения и етническата принадлежност няма никакво значение.

Голяма пушилка вдигна Доган с простотията си.

и ти не знаеш какво говориш. Ама говориш. Кой създава етническо напрежение, кой плашши с етническо напрежение. Защо се правиш на невиждащ- ВИНАГИ КОГАТО ИНТЕРЕСЪТ НА ДОГАН И ДПС БИВА ЗАСЕГНАЛ Доган започва да говори ЗА ЗАПЛАХА ЗА ЕТНИЧЕСКОТО РАВНОВЕСИЕ. Защо не казваш нещата до крой . А те са. Така Доган плаши твоите съродници. тТака ги манипулира. Както комунистите имат интерес да сме бедни и последни, за да ни водят, така и Доган и ДПС имат интерес от етническо напражение. НЕ АЗ. Аз проблеми с Мехмед и Айше нямам. Ако го няма Доган и ДПС които държат турците в нас като свои заложници, нямаше да я има и Атака. Тъй че наречи нещата с истинските им имена.

Много си злобен, Неджо! И с нервите не си добре. Успокой се малко!

НЕДЖО АМА И ТИ СИ ЙЕДНА АМУДЖА ЧОК ИЗЛАГАЙА СЯН БЕ

Снощи една ефирна национална тв надълго и нашироко ни обясни как бай Мемет от с.Не знам си кое прави тържествен сюнет на внуче то си.Като важна новина от страната.

АБЕ, ТОЯ ПАЗ-ГЬОЛ ЛУД ЛИ Е, ИЛИ К--А МУ Е ГОЛеМ9както казваха някога в казармата!?

Дали няма турски етнос в БГ бе дедо Йоцо гледа.Аз пък бих казал че изкуствено създаден етнос е македонския и то за много по кратко време.

Тоя не беше ли на хранилка в някаква фондация на СДС заедно с левия кмет Зеленогорски и други забравени политици от прехода.

и ти не знаеш какво говориш. Ама говориш. Кой създава етническо напрежение, кой плашши с етническо напрежение. Защо се правиш на невиждащ- ВИНАГИ КОГАТО ИНТЕРЕСЪТ НА ДОГАН И ДПС БИВА ЗАСЕГНАЛ Доган започва да говори ЗА ЗАПЛАХА ЗА ЕТНИЧЕСКОТО РАВНОВЕСИЕ. Защо не казваш нещата до крой . А те са. Така Доган плаши твоите съродници. тТака ги манипулира. Както комунистите имат интерес да сме бедни и последни, за да ни водят, така и Доган и ДПС имат интерес от етническо напражение. НЕ АЗ. Аз проблеми с Мехмед и Айше нямам. Ако го няма Доган и ДПС които държат турците в нас като свои заложници, нямаше да я има и Атака. Тъй че наречи нещата с истинските им имена.