Коментари - Дойчин Василев: Ако Боян не се е окопал в снега, трудно ще оцелее | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Предвид обстоятелствата е поел безумен риск. На самоубийство прилича.

Като надвисне някаква опасност,нормалните хора се надяват,молят се...и пак се молят! Кому са нужни умните,клюкарски бъртвежи?

Не съм Нострадамус, но имах лошо предчувствие за него и това писах и в коментара си на ДИР преди заминаването му. Той направи това, което самоволно стори и Проданов - захвърли си оборудването и тръгва сам без Шерпа си към върха. Тръгва рано сутринта, а едва вечерта в 18 часа се обажда, че е на върха ? А за връщане ? На 8500 м. височина и без кислород за денонощие ? Така и сега с Боян - там времето се мени с минути...Людмил Янков ноща с фенерче на 8500 м. търсеше Проданов, но оцеля. Загина в планините на България ! Не знам - моля се да е жив, но надали в тази буря и без оборудаване ...4 денонощия вече ...С природата шега не бива !!

Според мен не са 4 денонощия. Те нямат връзка с него от толкова, но това е от както е тръгнал от базов лагер, а явно е стигнал до Лагер 3 на 7350 където е опънал палатката. Според мен вчера сутринта, когато е бил последния хубав ден, е тръгнал да атакува върха. От тогава не е ясен. Когато времето изненадващо се е развалило той трябва да е бил на върха и да е слизал. Според мен все още има шанс да е подминал лагер 3 и да е слезнал на Лагер 2 и заради лошото време да не са се видели. Нормална практика е на слизане да се подине последния лагер за да се слезне на ниско.

Боян никога не е катерил с шерп! Тва да не ти е вегана Скатов!

Дойчин Боянов е алпинистът на снимката, не Дойчин Василев.

И аз не искам да съм пророк, но когато си толкова самоуверен, че смяташ, че можеш сам да пребориш ветровете, студовете и снеговете на 8000м височина, там където другите луди (но малко по-разумни) се връщат за да могат да направят опита си в по-разумни условия, когато не мислиш за близките си, а само за себе си, изхода може да не е в твоя полза . . .

Дано не съм прав но вероятно синдрома Христо Проданов взе поредната си жертва.На тези мисли ме навежда последното интервю на Николай Джамбазов което слушах скоро по програма,,Христо Ботев".

Не искам да съм лош пророк , не съм и алпинист ,дано стане чудото и човека да оцелее, но от това което съм учил в училище при тези условия толкова дни без храна, палатки и прочие край на мача. Това е да бе мирно седяло, не би чудо видяло са казали хората.

Ако се появи, всичко е сценарий. Ако не - Бог да го прощава.

Хора !!! Бойте се от природата и я почитайте! Ако е решила да убие някой винаги го постига!

Ние я почитаме и се боим, но за да я обикнем трябва да я опознаем

Да бе, Боян не знае, чака Дойчин да му каже. Какъв типичен български злобар-цървул

Очевидно не му дава акъл, а иска да осведоми такива като нас дето не разбираме от професионално катерене.

Значи ще оцелее

При алпинизма винаги рискът е човешките останки да останат непогребани по върховете!

Дойчин Василев,колкото и да ги разбира нещата човек,има един етичен момент,който не допуска в такава ситуация да се изговаря "...но"!!!

Аз навремето казвах истината на жената. Тя се цупеше. После почнах да ѝ казвам само лъжи. Пак се цупеше. Вече ѝ казвам това което иска да чуе. И пак се цупи ама по-малко. Хората са отишли да го питат. Не върви нищо да не каже.

Този човек е бил болен от рак.Диабетик. Камион го блъска, едва оцеля. От къде знаем, че не е искал да си сложи край на живота предвид нерадостната си съдба, а ние го жалим. Всички от групата му се връщат обратно, предвид лошото време, нашият се пише на герой, брей голямо геройство е това, няма що. Ще взема да рева за него. Жалко за близките му хора.

Последното нещо което мога да си представя за Боян точно е самоубийство, което Вие намеквате. Този човек е олицетворение на Борец от висша класа. Най-висшата.

...голям борец, ще победи Природата.

кънчо, ти си кретен. Алпинизмът не се практикува, заради геройство, както си представяш.

Дано всичко е наред !!!!Стискаме палци !!!!Силно се надявам !!!!

А той дали иска да оцелее?

Дълбоко замразяване....

Естествено че иска. Хората които не искат са се предали и не биха стигнали до там - има по лесни решения

Какво значи да се окопа в снега. Че той ще измръзни!

Е, чак пък да измръзнИ !

В същност в дупката в снега е доста по-топло от навън. На принципа на ескимоските иглута е. Някога Байно копаеше на Мальовица дупки в снега...

Мене ако питаш вие всички сте душевноболни, вас не трябва да пускат от лудниците, от каквато и националност да сте вие.

точно така, и да си им дават наркотика зад решетките, не е нужно да катерят баирите за да се почустват надрусани, може и на едната стена на килията в лудницата да залепят плакат на еверест за да се чустват добре.

Или както животът е доказал: Луд умора няма !