Доц. Иво Инджов пред Dir.bg: Третият мандат става все по-вероятен

"Всички действия в парламента трябва да бъдат подчинени на реализма, а не да се гонят невъзможни неща", категоричен е експертът по политически комуникации

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

на някой още да не му е ясно, защо никой не ни вярва и още сме си ТАМ ?

Стабилност в една Република според мнението ми може да има само при непроменяем избирателен модел за един по-далечен хоризонт на власт. Избори без листи а само с цифри на кандидат политическите организации. След което в зависимост от постигнатия резултат всяка ПО си изпраща достойните след решение на висшия си орган. Няма защо кандитатите дза народни представители да се изявяват като потенциални обвинители по време на ичбори както до сега. Има си прокуратура която не бива да бъде облачвана с компроматите да този или онзи защото така се раздвоява всеки прокурор в преценките си и щеш не щеш вместо добри юристи се възпроизвеждат политици скриващи предпочитанията си дори и от приятелите.

Истината е, че ИТН никога не са искали нито да управляват, нито да носят оговорност. Целта е винаги била ГЕРБ да водят хорото, а от ИТН само да подлагат крак и да спъват и да се правят на интересни в парламента. ИТН е искал само и единствено да е в опозиция. Идеята на ИТН е да се правят на дървени философи, които уж много разбират, защото е много лесно от страни винаги да се критикува. За тяхно голямо нещастие получиха толкова много гласове, че сега ще им лъснат задниците, че са както казваше Търмп "само празни приказки, но никакво действие". Сценаристите са изключително сърдити в момента, дори когато дават интервюта, защото си играеха с огъня като се пъчеха и искаха да са на чело на държавата и сега когато това е реалната възможност и обърнаха плочата. Не очаквам да чуя, че ще кажат, че нямат управленски потенциал, а най-вроятно ще се скрият за думите, че уж нямали сигурна подкрепа или нещо от този сорт. Пътят към ада е постлан с добри намерения. Или както казват китайците, най-голямото проклятие е да ти се сбъднат мечтите. Единствените партии, които биха поели управлението след ГЕРБ са БСП или ДБ. ДПС няма да смеят заради репутацията си, а Мутри Вън, които помогнаха на мутрите Галеви и предложиха Пеевски са просто един пълнеж и това е.

Връщайте боко,че като гледам какъв плазмодий точи лиги да води война срещу Русия ми се повдига .

Много точен Анализ. Единствено което си пропуснал(ла) е ГОЛЯМОТО ЕГО на гологлавия. Пропуснал(а) си и СМАЧКАНОТО ЕГО НА СЦЕНАРИСТИТЕ, подтискано до момента от ГОЛЯМОТО ЕГО на шефа им. Това его на жалките, смачкани и опърпани сченаристчета, сега може да избуи като бурен в Народното събрание и да порастне до невиждани размери, открило нова почва за подхранване и живот, необезпокоявано от ГОЛЯМОТО ЕГО, което си има много работа и много по-голяма нива сега. Та тези ми ти ЕГО-та(На шефа и лакеите) са много опасни, защото когато се сблъскат с реалността, а тя е, че са неспособни, недоучили, неспособни да се научат ако щеш(щото те всичко знаят), нямат и кадрите, нямат и времето да ги създадът или да си ги купят и т.н. Та тези ми ти СБЛЪСЪК може да доведе до поведение на КАМИКАДЗЕТА които за да си докажат, че са номер 1, ще забравят, че нямат куража(топки) да поемат такава отговорност и ще я поемат като взеМАТ власта. И тогава ще си * майката.

Ах, само как им се иска-а!!! Откога го чакаха, като чакали край трапеза. Така зверски са "огладнели" от доста време, че вече са готови и с дявола на съюз само и само нещо да откачат от масата. Може и да им подхвърлят някой недоглозган кокал, защото и те сега имат задачата да се "нахранят". Дори и на сън не са си мечтали да придойдат в София, че и в кресла да ги настанят! Цялата злостна гмеж се е нахъсала за реванш и разправа, а кибиците скоро ще им плащат "офертите" и ще пълнят торбата им до крак! Не случайно към седем хиляди тунеядци са се боричкали за едно място - че по-благо има ли? И пак като се започне с "Видите ли-и....", "Конюнктурата и обстановката....", "Дестинации, локации и усвояване на евросредствата...." , "Ние сме за промяна, но нали тия бившите...." И пак ще се завърти геврекът на празни обороти, но това си постлаха хората - на това и ще полегнат.

пък мисля, че са напразни надеждите на ГЕРБ за нови избори. На всички е ясно, че поради мазохизма на мат'ряла може ГЕРБ отново да дойде на власт. Забогатяха за периода на 3-те мандата досега и знаят как да спечелят пак, както и да купят избори. В това са добри. Т.н. партии на протеста са наясно, че не се знае дали пак ще влязат в парламента при повторни избори. Мат'ряла и сега не ги дообичва, тогава - въобще. Цялото упражнение за сваляне на ГЕРБ ще загуби смисъл. Нямат избор и трябва да направят правителство (дори на малцинството) и да търсят начин да си "купуват" депутати за подкрепа от другите партии при нужда. Ще се договорят с тях под масата. И друг път депутати са ставали "независими". Огромният проблем обаче е друг - - трябва им според мен експертно правителство, за да убедят хората, че ги управляват млади, умни и отдадени хора, нова вълна. И да не "управляват" това правителство както при Орешарски, а да работят с него. И още нещо: Не знам как ще решат въпроса с "ревизията" на последните поне 10 г. управление и наказване на виновните. Ще им трябват законни мерки да "обезглавят" поне прокуратура и съд и да вкарат там нови, също отдадени на истината хора. Това е наистина "мисия невъзможна", поне според мен. Защото и ще трябва да убедят ЕС и САЩ в "демократичността" на процеса и потърсят поне мълчаливо одобрение. Но, тук ще завърша с песента на Дж.Ленън - "You may call me a dreamer...". And dreams, they come true sometimes !? Успех !

Всичко много хубава, но явно не си имал взимане даване със съдебната ссистема. Там положението е неспасяемо, трудно ще се намерят достътъчно способни хора необвърсъни със настоящето.

Душевноболен ком. дебил...

Комунистите не са дебили, драги ! Комунистите след Девети септември 1944 година, създадоха Народна Република България, която завинаги ще остане връхна точка в историята на българската нация, която вие, капиталистите, успяхте да я профанизирате и затриете през последните 30 години.

Хахаха

червен шаман...

Ало има лятото избори изобщо не в сигурно , че така наречените партии на протеста изобщо ще влязат в парламента като Мутри вън. А относно концеетите на Трифонов на кого му пука дали има или няма такива освен на г-н Трифонов. Освен това като се видя колко е деен като политик, нормално в мислещите хора да гласуват за някой друг.

Ало има лятото избори изобщо не в сигурно , че така наречените партии на протеста изобщо ще влязат в парламента като Мутри вън. А относно концеетите на Трифонов на кого му пука дали има или няма такива освен на г-н Трифонов. Освен това като се видя колко е деен като политик, нормално в мислещите хора да гласуват за някой друг.

Ало има лятото избори изобщо не в сигурно , че така наречените партии на протеста изобщо ще влязат в парламента като Мутри вън. А относно концеетите на Трифонов на кого му пука дали има или няма такива освен на г-н Трифонов. Освен това като се видя колко е деен като политик, нормално в мислещите хора да гласуват за някой друг.

спрете насилствените реклами в дир моля

Беше про-разумно ГЕРБ да удължат мандата си в условията на извънредно положение, така че да се проведат после два избора в един ден-за НС и за Президент. Те не се съгласиха, тъй като до тогава ще акумулират още певече материал за отговорност, която само на думи обичат, а на практика бягат от нея.

Така ще лъжат народа,защото им разрешаваме ! Това недоразумение на Слави шоуто не е в парламента за да мълчи ,а за да дават обяснение на хората какво и как ще правят! Те искаха прозрачност ,а се скриха и говорят с недомлъвки! Дали ще им стигнат 800 дена ,като при така наречения цар????

Грешен анализ. Защо Слави мълчи? Защото ще гласуват за правителството на ГЕРБ. После от парламента ще ги бойкотират във всичко, за да убедят народа, че в условията на "истинска парламентарна демокрация", ГЕРБ са безпомощни. До президентските избори. ГЕРБ е компрометиран - печели Радев. През това време си оправят изборни закони и пак избор за парламент. Всичко е в стила на чалгата

Си дир

Що за глупости? Слави ще си направи правителство с лекота

Който казал и направил е човек. Койте не казал но направил е лъв. Който казал и не направил е МАГАРЕ. За сега Слави се изявява като Лъв!

Сайт-клоака

бастуна не поеме отговорност, а подкрепи Мая, излизаме на улицата

Излизам

Да ни са честити Мая и Нинова. Заради малките орехчета на иначе голямоустата нова опозиция.

И ето как, БСП се върна на власт.

I

Хубав анализ! Само че въобще не е реална възможността да се стига до трети мандат. ИТН имат само един шанс - да направят правителство и да си отстояват в НС основните точки от предизборната програма. По такъв начин ще разобличат тези, които подкрепят разграждането на статуквото само на думи, а реално искат само подмяна вместо промяна.

Унижението е в главите на ГЕРБ . Съвсем нормално управленско поведение е да се присъства на важни срещи в НС от страна на премиера. “ Правителството в оставка не носи политическа отговорност пред 45-тото Народно събрание в същата степен, в която го носи редовно правителство. В този смисъл Бойко Борисов е длъжен да се яви пред депутатите само по правилата на парламентарния контрол, а "хрумки за привиквания унижават правовата държава от гледна точка на разделението на власите", коментира пред "Нова телевизия" министърът на транспорта в оставка Росен Желязков. " Не знам какво си измислят от слугинажи , но все още НС е върховният орган в България. Ние все още сме парламентарна република , а не министерска . Съвсем друг въпрос е обаче , видимото неуважение на Борисов към вота на хората . Той не един път е казвал и показвал пренепрежението към НС и то още като главен секретар на МВР , ако си спомняте. Неговото виждане за устройството на държавата е съвсем различно , по скоро е радетел на някаква форма на еднолично управление при която само той решава и казва какво да се прави.... Впрочем , не изрази ли сходно мнение и главния прокурор? И това не буди ли тревога ? Риторичен въпрос....

Така е. Трябва да се яви, но в парламент. Това, което обаче населява сградата на НС не са депутати, а шоумени, чалгаджии и стари чанти.

Ако се стигне до трети мандат няма да е на БСП а на Галева!!! Рублю Радев ще унижи БСП! Целта му е да си направи партия на основата на тази Галева и Хаджипенчо и да вземе избирателите на БСП!!! Идиотите тъжни по казармени истории ще тласнат БГ в ръцете на Путин и международна изолация!! Опомнете се с време!!!!

Rrrrr

Никой от БСП, ДСП, ДБ, ИТН, Мутрите не управлявал в последните години, когато се развиха технологиите и нямат идея под каква лупа ще бъдат. Та да видим.....

T

T

Ако БСП вземе мандата те ще бъдат подкрепени от ГЕРБ Тогава ИТН остават с пръст в устата За ГЕРГ е по добре БСП на власт /те са колеги в кражбите/ отколкото ИТН и така до края на света Народа остава пак измамен Кучето си лае кервана си върви

Е добре да се БСП на власт не ьа друго щото си ги знаят, За ГЕРБ е добре и ИТН да са на власт щото "калинките" на ГЕРБ пред "еспертуте на ИТН направо са си вундеркини, ДБ там нещата са трагични.

Ами ако ГЕРБ гласуват за правителство на ИТН без да ги искат да им гледат сеира

И на Радев, Мая, Корнелия, Христо искат ама не могат и много добре знаят че рано или късно ще бъдат изхвърлени. За съжаление пак ще загумим време и пак ще се питаме а що ни изпревариха. Е изпревариха ни Чехия, Унгария , Словакия и други защото нямаха Виденов, Станишев , Орешаски, асега сме на път да имаме Слави, Мая, Дончева, Хаджигенов и други подобни.

Новата парламентарна шефка Ива Митева, която бе избрана за председател на Народното събрание с мнозинство от над 160 гласа, е била парламентарен сътрудник на ДПС. Въпреки че тази част от биографията ѝ не излезе на бял свят, тя всъщност е била сътрудник към кабинета на Христо Бисеров, по времето, когато той беше зам.-председател на Народното събрание. Това, разбира се, е техническа длъжност, която не е обвързана с партийна принадлежност, но подхранва слуховете за връзка между партията на Слави Трифонов и тази на Ахмед Доган. По неофициална информацията Ива Митева е сътрудничела на Движението за права и свободи още в 39-ото Народно събрание - от 2001 до 2005 г. Иначе почти цялата биография на Ива Митева е свързана с администрацията на Народното събрание. Професионалният ѝ път започва от кабинета на Иван Костов, като през 1998 г. е назначена за експерт в Министерството на правосъдието. Две годни по-късно се озовава в Народното събрание. Оттогава досега Митева преминава през всички стъпала на парламентарната администрация, независимо от това чие е мнозинството в сградата на законодателната власт. Въпреки това мнозина са убедени, че кариерата ѝ не е случайна. „Имайте предвид, че тя е от Разград. ДПС си я лансират открай време, от студентските ѝ години едва ли не – първо при Костов, после в парламента... Без силни връзки това няма как да стане”, категорични били пред Lupa.bg бивши депутати. Още преди година стана ясно, че Виктория Василева от „Има такъв народ” също е свързана с бившия депутат от ДПС Христо Бисеров. Връзките ѝ с него датират още от времето, когато той е в редиците на СДС. Сега, в рамките на 45-ия парламент, Василева бе избрана за главен секретар на „Има такъв народ”, както и за зам.-председател на НС.

PEYTSCH

Случайни „калинки“ няма и не може да има. Разграт е бастион на ДПС и оттам нищо свясно българско не може да има. Поне от 1990 година насам...Бил съм в Областната управа и Кметството. Българският език е ненавиждан.

Казах ви герберасти - Бойко ще се върне на бял кон само в цирка.

те тъй де то от НС по-голям цирк няма

Err

Какво значи статукво? Вредно ли е? Примерно да речем във Великобритания консерватори и лейбъристи са статукво. И лошо ли е там? Да има лорди вън ли? Или аристократи вън?

Че у нас хората представители на десния консервитизъм не само не са предствени в парламента, но са и заклеймявани.

Опитай се да си купиш къща там, и ще разбереш, селянино.

Във Великобритания лордовете заседават отделно, в Горната камара.Там има почетно място кралицата. Либерали и консерватори заседават в Долната камара - камарата на общините, където всъщност се движи политическият живот.

Когато управляват прости мутри, невежи тъпаци и идиоти... Огромен гаф остави многомилиардния план на ГЕРБ в ръцете на всеки с интернет 19.04.2021 Заради чиновнически гаф: Многомилиардният план на ГЕРБ стана повод вдъхновени потребители да развинтят въображението си и да направят свои собствени предложения за допълване на документа от 3000 страници, който уж трябва да докара у нас милиарди от Брюксел и да бъде внесен до 30 април. Грешката на кабинета “Борисов” 3 даде ново значение на “предлагането на обществено обсъждане”. Правителството публикува в петък третата финална версия на документа, но изненадващо се оказва, че е оставил отключени за редактиране таблици на Excel в Google Drive. Това означава, че всеки може да допълва документа както прецени. И очаквано - вътре се появиха “Джипко Бибитков”, предложения за покупка на газирана вода и джанти за Голф. Появиха се и призиви “Ходете пеш” като препратка със скандалното изказване на Цвета Караянчева през есента на миналата година. Гафът първо бе забелязан от журналиста Атанас Чобанов и платформата му Bird.bg. Малко след като всичко става ясно, наблюдателен администратор предупредил чиновниците да заключат файловете, но и това станало с документ, който не бил заключен за редакция. “Моля направете документите и папките само за четене защото всеки може да ги редактира", пише във файла, озаглавен "ВНИМАНИЕ", се казва в съобщението. Файловете бяха изтрити малко по-късно. "След като бяха похарчени няколко милиарда за електронно управление, институциите ползват за складиране на информация и обмен на данни Google Drive, OneDrive, Dox.bg и някакви тъмни министерски клауд системи. Dropbox е несправедливо пренебрегнат. В някои от папките и файловете може да пише всеки. Пожелайте си нещо", коментира Атанас Чобанов от Bird.bg. “На този фон България от края на 2019 година - след безпрецедентния теч на данни от НАП, действа нарочен съвет за киберсигурност. Той се председателства от вицепремиера Марияна Николова. От приемането на правилник за дейността на съвета - с постановление на МС, влязло в сила 31 декември, 2019 , няма данни какво точно работи тази структура”, припомнят от в. “Сега”.

Сте толкова тъпи, този файл да е подписан електронно или традиционно.....

Лични данни има там?

Могат да се вържат само неграмотни хора, Някой е свалил файл и си е правил поправки в какъвто и формат да е бил винаги може да се направят редакции и елелектронно да е подписан пак може да се промени. Факт е е че оригинала е наличен.

Оргинала на страницата на която е публикуван променен ли е? Измислени проблеми.

Виж ти, този станал "експерт".... Продукт на Дойче Веле и Дневник...

Само ГЕРБ!

Протестърите от лятото, като уж бяха прокрепяни що сега нямат мнозиство? Над 80000 гласа имат герб и сега някакви хорица ни убеждават как те са загубили? Ние може да сме прости, защото напримерно не можем да свирим Рахманивов, ама тия съвсем ни взеха за идиоти.

Нека коментира как столетницата, както е тръгнало на другите избори ще гони 4%?:)

ключето се крие в искането на Славчо за гласуване по пощата А познайте ко ки стани- ПИСМО от БУРСА ДПС ще ви депозира писмо и от кадъните в мозъчна смърт - тоя път Примерно село в Кърджали- кмета вади общинския тефтер и преписва мотамо данните на сички дет имат право на глас. Тия дето са умрели предната вечер им мести датата и часа на смърта в СЪОБЩЕНИЕТО ЗА СМЪРТ- и те гласуват за ДПС. Ако го проверят ще кажи- тъкмо пуснаха писмото в пощата и ги покоси инфаркт- умряха от радост че гласуваха за ДПС А от Бурса и Измир що писма ки дойдат- бедна ви е фантазията. Изведнъч куцо кьораво и сакато дет не може да си напише малкото име на кирилица ще хукне към пощата. Ще им ги попълват под строй. А кат го напраи и електронно - смятайте ко гласуване ша напраят кадъните през лаптапа- 200 процента гласували И купуването на гласове ще е още по-велико.

То да не се окаже, че в цяла турция са само българи... Както и с мрънкедония 120 хил. са взели бг. паспорти, ама там нямало било българи... Жалка картина от гъзопродажници!

Т

Ия

"Третият мандат става все по-вероятен' и ако се случи новото правителство ще бъде невероятно ...

Празен фантазьор.

Гд

PEYTSCH

Е, протестът поне според третия вариант, бил за...БСП, БСП...ама и за ДПС, ДПС...дмек за скритото статукво...Честито, загубеняци !

Фйлйтфжйугцйклцдгйбкйъйллкжцклмжбмжклххж ххжжжбййжжгхжгжжггжхл

Богллллмоюллюлл

Да се коментира това ,че чалгарите Измамили Този Народ са партия е висша форма на мазохизъм, за всеки човек имащ капчица морал човек! Измамници, вън от Народното събрание!

Слави ще прави концерти да събира вотове. Защото точно това ни трябва да излезем от кризата - хубава народна музика