Доц. Чавдаров: "Българската Коледа" прави много за децата с церебрална парализа

Никоя рехабилитационна болница не може да си позволи да си купи робот за раздвижване, казва специалистът

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

здравеопазване позволява всякакви схемички, затова и не искат както се разбра точно от въпросната детска болница, където не приеха детето и то загина, да има централизирана многопрофилна елитна детска болница, а да си работят на парче по занаятчийски, а по спешност - при ананчо в министерството - там да си носят децата за прием и лечение

SMS със ДДС за да има и тиквата и фин. му министър, че е много болен.

българската коледа щеше да (на)прави много повече за децата и всички нас, ако бе подсигурила подходящата психиатрична помощ за политиците, по възможност в изолирани от обществеността помещения и сгради!!! :-)))

Доц. Чавдаров ние събираме капачки,пускаме СМС-и и др. за нашите деца , а държавата какво прави ??? За какво плащаме данъци , а ????

Аз искам президента да ме назначи за Съветник по Българския Великден. Да ми дава Висока заплата, а аз ще го съветвам много добре.

Според мен тази т.нар. "българска коледа" помага най-много на хората които я "работят"! Не съм дал и стотинка за тази простотия, защото въпреки че не могат да я изсмучат цялата и все някакъв процент ще отиде за благотворителност, предпочитам да дам директно и да премахна ПЕЧАЛБИТЕ на човека по средата. Истината е, че това не е само в БГ, а по цял свят благотворителността "печели" добре като бизнес модел.

Напълно съгласен с даването на помощи директно на нуждаещите се.Правил съм го и ще го правя. Преди доста години нали имаше скандал с Червения кръст,че отклонявали средства от помощите. Те така..

Идеята за благотворителност в България толкова много се опорочи, че не знам колко още може. Този организиран хаос, в който сме принудени да живеем, естествено ражда само чудовища.

Тази официална държавна просия е отвратително нещо - как може да дадеш милиарди за оръжие и да нямаш 5-6 милиона за лечението на децата? Строят се магистрали и метро, а една болница за децата вече колко години се чака и още няма надежда?

Преди време един ми отговори, че всъщност детската болница не е необходима, защото има много болници и педиатрии в тях. Според мен е срамно да няма такава болница, но явно управляващите са на друго мнение и имат по-важни разходи.

Най-смешната длъжност, която съм чувала някога е "СЪВЕТНИК НА ПРЕЗИДЕНТА ПО БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА"! Плюс други служители, чиято "работа" е само да работят за "Българската Коледа като за сметка на това получават високи заплати ежемесечно и премии. ПИТАМ Президента и неговата многобройна администрация : ТОВА НЕ Е ЛИ БЛАГОТВОРИТЕЛНА ИНИЦИАТИВА???

Аз изключително много харесвам тази инициатива.Нямаме пропусната година,в която да не сме участвали със СМС. Възмутен съм,че Държавата,"богата",свръх успешната,с огромните излишъци,с невероятният си кредитен рейтинг,не може да осигури нормално лечение и съществуване на българските деца!!!

Егати и Доцента - завършил в УНСС ??? В този ВУЗ няма ЛЕКАРИ ???

Най-уродливото е, че държавата си има специален фонд наречен "Териториалната експертна лекарска комисия към НКБ" или накратко ТЕЛК, в този ТЕЛК се наливат луди пари от нашите данъци за подпомагане и финансиране на инвалиди, болни, пострадали и всичко свързано със здравето у гражданите. За огромно наше съжаление парите от тази каса се източват с виртуални инвалиди и хитри медицински сестри (кой знае на високо ниво сигурно директно се източват по други пътища) и сега с цялата си наглост държавата иска още пари от нас. Но това не е всичко, от тези пари, които ще дойдат като дарение ОТНОВО ЩЕ СЕ КРАДЕ. Сега разбирате ли как ни клатят два пъти и ние ще си платим два пъти, но когато се разболеем няма да има пари за нас. Е тва е жалката истина.

Тя държавата направи и тя много като наблъска ДДС на всички дарения от моб. оператори. Една от многото грозни дейности отново на наш гръб. Ама нали трябва да има за субсидии на партията ... няма как 8 лв. са си 8 лв. Спи народе спи....... Коледа идва и важното е да има 1 хляб и 1 козунак на масата да се яде като прасета , щото прасе няма да видят много хора вече.... Спи си..... Така и ще дойде момента , в който ще е време и на теб да ти се удари ножа..... ЖАЛЪК НАРОД СМЕ !!!! ЖАЛЪК.......

прави най-много за мобилните оператори и хазната с ДДС-то :)

детската церабрална парализа е не лечимо състояние и никакви „роботи„ не са в състояние дори да подобрят това страшно състояние обикновенно придружено със тежки и неповратими ментални проблеми

Ами, дай да не ги лекуваме децата, като е нелечима.

А защо България прави деца с церебрална парализа?

А защо трябва да се разчита на "Българската коледа", дарителски кампании, SMS-и, концерти и молби по фацебука за кво ги плащаме тия данаци къде ни е държавата а да сетих се къде е тя помага само на техните си избиратели другите деца и семейства не я интересуват

Всъщност погледни си фиша със заплата , виж колко са ти удръжките за фонд "Здравно осигуряване" и тогава говори. После сметни ( не е трудно ) брой работещи близо 3 милиона и брой пенсионери 2.3 милиона по данни от НОИ за Юни 2019. Сега сметни колко от тия пари отиват за база , за заплати в здравеопазванеот и т.н и т.н. и ще разбереш ,че реално държавата има прекалено малко работещи , да не говорим за хората с измислени ТЕЛК-ове и достигаме до истината , как НЯМА РАБОТЕЩИ които да покрият почти нищо в нашата държава. Най-накрая последните 10 години при младите дето искат развитие и работа а не седят само по кафенетата има квалитетна работа с добри заплати и реално от тях може държавата да се пробва да се подигне малко , но пак процента им е прекалено малък в сравнение с нископлатените работещи + сивата икономика. Аз давам цели 96лв , смятате ли че това е много ? Това е нищо , защото 1 по-специализирано лекарство е над 100лв в днешни дни.

ами дай да си говорим с точни цифри а ? от фиш-а ми за ноември пенсии и майчинство - 251.40 Здравни - 96.00 осигурителни вноски - 413.40 ОБЩО удръжки - 1 191.18 !!!!!! кажи речи 1200 лв сметни че това са удръжки който аз като работник заплащам щото има и една част дето работодателя плаща айде сега сложи и тези на жена ми 2000 лв не мърдат всеки месец а 20% ддс дето го давам за всичко което купя 600 лв давам само за ДДС-то сложи акциз за цигари и горива поне още 200 лв месечно (макар че са повече) айде сега сложи и данаците който се плащат смет, сгради, коли и още 50 вида други глупости мога да ти гарантирам че само от моето семейство държавата получава 3000 лв на месец само от тези неща 3000 * 12 = 36 000 лв на година роди ми се дъщера октомври детски нема били сме богати помощи също (ако изключим едни 250 лв дето трябва даже да им се моля и да пускам молби и и да стискам палци за тях) майчинството е смешни пари и се бави ако разчиташ на него си жив умрял за втората година дори няма да коментирам е само моето семейство ли е така значи от мойте пари може да се купят самолети за милярди левове може да се строят 13км отсечки магистрала за 500 000 000 (500 милиона) лева може да се купуват полицеиски коли по 300 000 лв всичко може обаче като стане дума за болни деца и изведнъж неможе требе да пращаме СМС-и требе на касите в супера да даваме по 1 лв ако желаем да помогнем (пак се плаща ДДС на тоя 1 лв) трябва да събираме капачки за да помогнем е не са ли малко нагли

Просто живееш в грешната държава, по - точно в държава която я няма.

Добре, че са измислили смс-ите! Иначе кучета ги яли децата, ако трябва да разчитат на държавата.