Доц. Ана Кочева пред Dir.bg: Цариброд заличи комунистическото си минало

Западните покрайнини са били и продължават да бъдат част от българската езикова територия, казва eзиковедът от БАН

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Доц. Ана Кочева пред Dir.bg: Цариброд заличи комунистическото си минало" Е, ако сега ни го върнат в пределите на България, ще имам повод да съм доволен, като българин.

е това е истината българииииии..., 15 милиона сме по света...!!!!!! Яко семе и неизтребимо - та то не бяха 45 години комунистичуски терор и крах, та дори и много тежък преход след 1989 г. та и до сега доминиран пак от същите червени дабили от мимикриралите комунисти партията мафия БСП/БКП... А на червените велможи отрочетата до едно сричат науки или работят я в западна европа, а най-често в САЩ при "загниващия капитализъм" - гние но добре ухае на зелено... За това на всички идващи избори, тотален бой по БСП/БКП, докато отидат на бунищетно на историята, където им е мястото...!!!!!!

Уважаема Госпожо, АМА ИЗОБЩО НЕ МЕ ТОПЛИ, ЧЕ ДИМИТРОВГРАД СТАНА ЦАРИБРОД!!!. ДАЛИ ЩЕ НОСИ ИМЕТО НА ЖОРО ТАРАБАТА ИЛИ СТАРОТО СИ ИМЕ, НЕ Е НАЙ-ВАЖНО. ТРЯБВА СЪРБИЯ ДА ВЪРНЕ ЗАПАДНИТЕ ПОКРАЙНИНИ НА БЪЛГАРИЯ, ДА СЕ ИГНОРИРА ОТ ЕВРОПА ТОЗИ НЬОЙСКИ ДОГОВОР И СЕ ВЪРНЕ ТАЗИ НАША ИСКОННА БЪЛГАРСКА ТЕРИТОРИЯ!!!!!!!. ТОВА ТРЯБВА ДА НАПРАВИ НАШАТА ДЪРЖАВА И УПРАВЛЯВАЩИ, А НЕ ДА СВАЛЯТ ГАЩИ НА "ОБИЧАЩИТЕ НИ БРАТЯ СЪРБИ". ВЛИЗАТ В ЕС, ВРЪЩАТ ТЕРИТОРИИТЕ. ТОВА Е!!!!.

Тази Кочева е толкова доцент ,колкото моя милост е астронавт.Днес в България професори ,доценти и генерали да ринеш с булдозер.Доказателство за това е резултата т.е.некачественото образование и полуразпадналата се армия.

...и какво се промени ,по-богати ли станаха ...

С такива научни кадри като тая "доцентка" не само метеоролозите, а и останалите институти ще избягат. Като отчитам на тази ограниченото мислене, си добивам представа и за останалите и книги.

Никой не може да заличи спомена за цар Фердинанд Последний и неговите офицери - послушковци и пълни военни некадърници, загубили всички войни, включително и Царбирод - голям срам в нашата история.

Като гледам тая дъ..та ко...шка е получила титлата си при тато , но и тя плюе социализма. Като такива бивши членове на БКП социализма се провали. По времето на Тато не можеш да станеш началник цех без да си партиен член, та камо ли аспирант. Така че отстъпници бол. Ако се върне системата те първи ще са на опашка за партийни книжки.

няма да се върне

ами с нашия Димитровград, създаден през 1947 г. от селата Раковски, Марийно и Черноконево какво ще правим, за да скъсаме и ние "с комунистическото минало?" Коневград или Марийнград как ви се струва? Името Раковски вече е заето. Голям пропуск на демократите!

нека си стои- както се казва "аре, влачи"

са лепящите се криви усмивки - чели сме ги в дира, споко.

какво сте нафраскали минуси? то ако се сменяше минало с преименоване, щеше да е чудничко. това към професорката. да не говорим, че това е скъпоструващо занимание - смяна на табели, на обозначения на географските карти, отпечатване на нови документи, замяна на печати и какво ли не.

Тъй зер, тъй! Заличили комунистическото минало. Ако знаят какво "демократично" настояще ги очаква, ще им се доплаче!

Госпожо Доцент какъв комунизъм ви гони в Цариброд? Вие едното си знаете едно си баете-Някога стъпвалили сте в този град праз комунизма-Казвам го защото всяко лято ходех там-Това там си беше капитализъм и ние само гледахме тяхните витрини пълни със стоки, които ние само в Корекома имахме. Тук става дума за нещо съвсем друг за признаване на българите там като българи-Това е важното, а не вашия комунизъм. Между другото в далечната 1919 година Цариброд е сред 10-те най-развити града в България-Е това да бяхте казали, а не глупости.

Абе как така всяко лято сте ходили там, в полу-вражеска Югославия? Други се хвалят с карибските плажове от соцвремената. Много интересно- за едни затворено, за други-отворено. И спомените им за соца-различни, естествено. да живей, живей труда и колтурата.

Ех Кочева, длупост до глупост редиш. Западните покрайнини са най-бедните общини на Сърбия. Хората няма какво да ядат мършо, ти ни занимаваш с някаква табела и някакъв комунизъм. Там хората са по-българи от теб и такива отрепки като теб. И за това са запазили името Димитровград, за да имат връзка с България, която обичат за разлика от теб мършо. С табели и глупава пропаганда не се живее.

Как градът ще е заличил комунизма след като цялостният му облик е като от 80те?! Само платеното му паркиране е новост от 21 век....хахаха

Хора, възстановено е истинското име Цариброд и възможността ,който иска да промени окончанието на името си, както е в България! Това е голямо постижение на българската дипломация!!! 90% от пишещите тук, едва ли са чували за Западните покрайнини и се упражняват в тук в малоумно писане! Прост народ, затова сме на това дередже!

Лоредната глупост на непрофесионалната ни дипломация. би трябвало да се срамувата с този акт, който унизява България. Поредната недоучена.

С тази половинчата "промяна" Сърбите ни скроиха поредния сръбско-цигански номер, какъвто никъде по света няма.

Не, г- жа Кочева, не е заличено никакво комунистическо минало, а точно обратното- името Цариброд е било ПРЕДИ да дойде комунизма- тоест тепърва му предстои отново да стане комунистически. Но къде толкова логика в днешните та да го разберат?

НЕ МОГА ДА СИ ОБЯСНЯ КАКВА ДЪРЖАВА СМЕ, ДОПУСКАМЕ В НЯКЪВ САЙТ, ВЪВ ФОРУМА МУ, ЧУЖДА ДЪРЖАВА ДА СИ ПОЗВОЛЯВА ПРОПАГАНДА И АНТИБЪЛГАРСКИ КОМЕНТАРИ! НЕ СЕ ТЪРПИТЕ ВЕЧЕ И ЩЕ ИМА КРУТИ МЕРКИ!

При някои болежки медицината е безсилна ....

Като ти гледам ника та си мисля, че ми се бълва...

Аман от такива ''антикомунисти'' дето са оправили всичко около тях та пак до ''комунизма'' който дори не е съществувал опряха да си правят бъбренията.. Стига вече че просто приказките ви показват поредното лицемерие и двойният аршин на политиканстването..

Интересно защо до преди 1878 почти половината бг фамилии са носели сръбските суфикси "ич" към фамилиите. След това сме се отнесли към русизма "ов" и "ев"

Масово в Османската империя българите са носили окончанието -оглу /-оолу/ - и това ли да върнем? Относно окончанието -ич - то има и вариант -ович. На -ович най-често завършват фамилните имена на асимилирани българи в Сърбия, т.е. към -ов е било добавено -ич, също както във Вардарска Македония след 1945 годишна към -ов/-ев добавят -ски.

Така например Филип Станиславус, набързо е прекръстен на Станиславов посмъртно ...

Отът границата ще са ОВА и ЕВА, а тук са ЕВ и ОВ - !?! Пресен пример артистката Луиза Григорова - Макариев

Ами Нина ДОБРЕВ.....

Във всичли времена варварите се опитват да заличават миналото.Фашистките варвари не са изключение. Но те не могат да заличат имената на площад Георги Димитров в Пекин, на градовете Димитровград в Русия, Димитрово в Украйна, и и още десетки имена на улици в Австрия, Франция, Белгия , Германия ...

Верно е за варварите. Едни варвари смениха името на Варна на Сталин и името на Добрич стана Толбухин.

За да има добри отношения между хората, страните и държавите, всеки трябва да гледа в собственото си канче. Чуждото си е чуждо, каквото и да има в него и точка по въпроса. Голямо внимание към Цариброд в една чужда държава и нула внимание към обширни райони в нашата си България. Северозападът и югоизтокът ни са бедстващи места с нулева икономика и нулево внимание от държавата. А по обща площ тези пустеещи и бедстващи земи са колкото някои малки и проспериращи европейски държави. Само за лакомите тъпунгери чуждото е винаги по сладко от собственото. И щом един учен говори че у нас е имало комунизъм, то това не е никакъв учен, а някакъв си лаладжия.

комунизма не е бил у нас, а само в северна македония, северна корея и северна добруджа

Отдавна трябваше БАН да се закрие. Вижда се какви кадри работят в него. Никъде по света няма такова чудо БАН. Чужди страни и хора кръщават населени места на българи, а някои "българи" сменят имената. През последните години имали страна която да е кръстила населено място на българин. Значи да се отървем от комунизма от който "доцентката" е получила толкова много. А защо да не се отървем от фашизма, а кръщаваме булеварди на царе и царици. Такава едностранност не говори хубаво за научния подход и кадри.

Не забравяй, че направихме пометник насред София на пилотите-убийци на бабите, дедите, майките и бащите ни. Които преднамерено са унищожавали гражданското население, а не военни обекти. И това е било официална военна доктрина на американците и англичаните.

Къде я сърби тая?

Не е проблема, че Цариброд заличи комунистическото си минало. Проблема е, че доц. Ана Кочева не може да заличи комунистическото си минало!

С една дума, българският език е единственият славянобалкански език в света ==================================================== София, братче, център на планетата, в София, братче, най- харамии доцентчетата.

След време ще заличават капиталистическото си минало,но сега още не могат да се усетят !

Навсякъде трябва да се разделим с комунистическите простотии. Тогава ще успеем. На всички българи по целия свят пожелавам здраве и успех.

Само да припомниш кои комунисти предадоха територията на Сърбия ?

За Димитровград не знам ама БАН и ст. н.с. Кочева не могат заличат нито комунистическото си минало нито псевдонаучното си настояще с някакви идеологиччески изригвания.

Значи, "Општина Димитровград". преведено на български означава "Община Цариброд"? И приключваме с комунизма? Сега всичко ми се изясни!.

Георги Димитров е най-великия българин на 20-ти век! Борец срещу фашизма. Победител на Лайпцигския процес. На страната на Антихитлеристката коалиция, в която участват САЩ, Англия, СССР и Франция. На днешните български привърженици на нацистката идеология, поклонници на самоубилия се Хитлер, това не им харесва. По тази причина те плюят по него. Това още повече възвеличава делото на Георги Димитров.

Брей, не просто е на едно ниво с нашите възрожденци, ами и седи по-високо от Левски? Че има и хора, които подкрепят това твърдение? Това ако не е падение на българщината, не знам кое е.

Ма леекинко си пропуснал да споменеш как Гого се сдобива с цветистия прякор ,,Тараба,, надали е щото е ковал или боядисвал огради!? Та къркащия бате Гошо/като тийнейджър/ го изгонват с шамари по време на литургия в Софийската евангелистка църква ,миии щото обичал да закача млади девойки и им оглежда баджаците! Как продаде костите на войводата Гоце на Тито и СФРЮпод натиск от коминтерна ,та да може сегашните измисленяци маКидонци да парадират сега с него и да му вдигат паметници и кръщават улици...! И за благодарност дядо Йоско от Ссср то го ,,извиква,, уж да му набие канчето ноооо...уж внезапно му прилошава и хоп от санаториума ,,Барвиха,, край Москва ,бате Георги го връщат в хубав голям ковчег!..... Та даже и 45 години му глрдахме восъчното тяло за капак!...

Левски не е живял през 20-ти век, туземецо!

става дума?!

За същия брат ми, за същия.....!

Важното е, че на Лайпцигския процес, Гьоринг се е напикал от страх пред Георги Димитров! Или ти не можеш да различаваш важното от по-малко важното?

И как е заличил "комунистическото" си минало. Какво значи това. Тази какво прави в БАН не зная.

Доцентката Кочева във всяко тв предаване щедро разголва баджак.

Ще я гледам другия път !

Даа,много доценти и професори роди плюенето.

"Община Цариброд" на български език. На нея има и надпис на сръбски език "Општина Димитровград". Какво точно е постигнато? Македонският език не е ли западно български диалект? Нещо не схванах въпросната антикомунистка, освен, че комунизмът е оклеветен като външна политика. А дали като идеология е толкова лош, оставям на париите и презрените, сами да си преценяват. Не ми се ядат зелени домати.