Нотариусите получават достъп до данните на всеки

До края на ноември нотариусите ще получат достъп до базата данни на ГРАО за населението и ще започнат да правят задължителни проверки за лицата, преди да сключат нотариалните сделки.

Обратно в новината

Коментари - Нотариусите получават достъп до данните на всеки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тая тлъста свиня си подготвя закон за времето когато ще се върне в кантората. Не че сега не е оставила практиката да подходящ пълномощник който бичи мангизи за нея.

Браво на Федосова - ясно е че групата на дъртите бабички и дядовци държи огромна богаство в имоти , наследствени апартаменти, ниви и терени и нищо не прави с тях - така че както се казва време е за "преразпределение" - наемаш нотариуса да ти "търси" кой къде какво има по селата (особенно запустелите) и ставаш богат :(((((

Ти явно не разбра че за всяка проверка нотариуса е записван какво прави и ако стане подозрителен могат да го хванат, не си мисли че ей така всеки ще може да се рови в личните данни без причина!

Ха, то като стане белята, като те изритат от апартамента, който не си продавал и в него се намъкне някой нахалник, върви доказвай, че нотариусът е виновен! Трай, коньо...

Уважаеми обезпокоени! Като действащ Нотариус, въпреки натоварения си работен ден, нека ви обърна внимание на следното: 1/Нотариусите са регистрирани законни администратови на лични данни и дейността им с тях е под строг контрол и отчетност 2/Всички данни дадени на Нотариус и действия пред него са неприкосновени и строга професионална тайна, която може да бъде разкрита само по заповед на Съдия или Прокурор 3/Ако не желаете Вашите имоти да бъдат продадени от измамници с фалшиви лични карти, то трябва да имаме съответния достъп до издадените от МВР документи за самоличност за да ги проверяваме 4/Ако не желаете да злепоставят правата Ви чрез укриване на семейно положение при сделки, или укриване на запрещения (душевно болни и др.) то трябва да имаме достъп и до ГРАО. ВСИЧКО Е ВЪВ ВАША ПОЛЗА и ва наше затруднение - че трябва да правим по 5-6 справки преди едно единствено нотариално действие и то СМЕ НАЙ-НИСКО ЗАПЛАТЕНИТЕ НОТАРИУСИ В ЕС! Така че НЕКА СЪДЕЙСТВУВАМЕ НА ПРАВОЗАЩИТНИТЕ ОРГАНИ ДА ЗАЩИТАВАТ ПРАВАТА ВИ! П.П. И няма европейска държава без нотариуси - частни или държавни.

Уважаеми Гусин Нотариус, Аз дето се вика на мойте сперматозоиди не вярвам щото може някъде да ме "изложат" та остава да вярвам на един нотариус който за 15 минути "разговор" ще ми разкаже не само за това кой колко и какво има , ами и за всички теляци от Централна Баня които познават.

Нека да има достъп, но да е под пълен контрол и да има строги наказания, ако някой просто си рови в масивите. Имаш основание, гледаш.

Има, има! Един такъв го укаушиха за шеф на парламентарна група...

Нещо много станаха тия с достъп до личните ни данни. Отиваш в банката - снимат ти картата. Нотариусите, за част от които вече се предполага какви са - вече също имат достъп до всичките ни данни. Ченгетата - подслушват на воля и със, и без разрешение от съда - за едного имали, покрай него в кюпа попадат още десетки. Не смея тъщата да напопържам по телефона, че името и е Цветанка. Много взе да ни се меси любимия ни вожд и пожарникар в съратничеството с физкултурника в личното ни пространство. Не мислите ли? Аз лично няма какво да се страхувам, ама оня ден си открих сметка в една банка за болничните (така само ги превеждат вече - да се гуши Цветелина и компания ГЕРБ-ерчета), вчера председателката на домсъвета ме изнуди да си кажа номера на акта за жилището, полицаи, касиер, контрольор и още всеки приятел на тия тримата от домсъвета ще имат право да видят какво притежавам, днес нотариусите ще бъркат в системата... Айде стига с тая полицейщина. Нямам и 45 години, ама повече ми харесваше милиционерщината. Не сами рязали панталоните, ама съм ял бой, спал съм в районното, виза ми отказаха, ама бях спокоен и в къщи, и на улицата. Сега съм сложил блиндирана врата, СОТ-а включвам вечер при положение, че съм си вкъщи, а на децата и на жената съм забранил да замръкват навън. Бах ти държавата, бах ти правителството, най-вече премиера и оня с 6-те апартамента и шумата в село Шума.

Не се предполага за нотариусите, а се знае - престъпници са. Участват в много престъпления.

Браво Фидосова! Голяма работа си, щъ знаиш! Как само уреждаш бизнеса на съсловието си ... Но и за теб ще дойде Видов ден, не може до безкрай да си развяваш коня в Парламента, все някъде ще се подхлъзнеш по паветата :)

Изглежда уж че ще е много добре, но като зная какви гадини ще имат достъп до тази информация, просто ме побиват тръпки! Трябва наред с тази възможност да се предвижда в закона и публично бесене на мошенниците!... И като станат измами с личните данни, Борисов или Цветанов ще плащат?! Трябва да знаете, хора, че в голяма част от европейските страни, а и не само в тях, НЯМА НОТАРИУСИ ВЕЧЕ!... Преди няколко години един мой познат от Норвегия ми обясни - преценили са, че НОТАРИУСИТЕ НЕ НОСЯТ ПОЛЗА ЗА ОБЩЕСТВОТО и ги премахнали!... Тези дейности в момента в Европа се извършват от една обединена институция, която включва агенцията по кадастър и агенцията по вписванията!... Тъкмо ще могат по-прецизно да избират жертвите и да правят услуги на колегите адвокати, разбира се!... Е, сега вече ще могат да правят каквото си поискат! И на баба ми галошите ще продадат!... Чудесно, досега имотно престъпление без участието на нотариуси не е имало! Сега им развързват ръцете!... Всеки нотариус си има агенция за недвижими имоти под крило. Да го духат останалите!... Тази криза им създаде проблеми, сега ще се компенсират. Защо не съм чувал за окаушен нотариус?!... Нищо бе, ние за какво сме?! Добре поне, че ни го съобщават!... Между другото, да знаете къде се намира Tiananmen Square в София?!...

Някой трябва най-напред да провери какви пари изкат нотариюсите за елементарни актове. Казват ,че тарифата е еднаква , но си смятат още допълнители пари. Така ми поискаха 1600 лв. за актове, които по тарифата заедно с данъка излизаха 600 лв.

Изглежда уж че ще е много добре но като зная какви гадини ще имат достъп до тази информация ,просто ме побиват тръпки.Трябва наред с тази възможност да се предвижда в закона и публично бесене на мошенниците.

Е сега си е#а мамата...

И като станат измами с личните данни Борисов или Цветанов ще плащат?

Трябва да знаете хора, че в голяма част от европейските страни, а и не само в тях, НЯМА НОТАРИУСИ ВЕЧЕ . Преди няколко години един мой познат от Норвегия ме обясни, че са преценили, че НОТАРИУСИТЕ НЕ НОСЯТ ПОЛЗА ЗА ОБЩЕСТВОТО и ги премахнали . Тези дейности в момента в Европа се извършват от една обединена институция, която включва агенцията по кадастър и агенцията по вписванията .

нищо бе ние за кво сме. добре поне че ни го саобщават, на хора които избират бб за премиер не е позволено да имат мнение по толкова сложни вапроси. между другото да знаете каде се намира Tiananmen Square в софия?

г-не, пурво искам да изразя изключителното си неодобрение към такива като вас дето нищо не рабират, но пишат какво един познат им е казал. естествено че навсякуде в еу има нотариуси, само че те са заклети и имат професионална чест, което за бг е непознато и оттам идват проблемите

такмо ще могат по-прецизно да избират жертвите, и да правят услуги на колегите адвокати разбира се.

Лобистки закон на Фидосова-всичко това да има далавера.

Е сега вече могат да правят каквото си поискат!И на баба ми галошите ще продадат!

Чудесно, досега имотно престъпление без участието на нотариуси не е имало. Сега им развързват ръцете.

Прав си, ама много си прав. Всеки нотариус си има агенция за недвижими имоти под крило. Да го духат останалите. ТАзи криза им създаде проблеми, сега ще се компенсират. Що не съм чувал за окаушен нотариус ???

тупа страна сме без дурява. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.