Доплащаме по 10 лв. за безплатните тестове, осигурени от държавата

В сумата влиза цената на труда на лаборанта, обясни собственик на верига лаборатории

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Български оксиморон - безплатен тест, който струва 10 лева!

Хубаво де, какъв тест ще се прави - ПСР или бърз Антигенен и що трябва да си правиш теста в лаборатория ако е антигенен, че да плащаш на лаборатория за труд и консумативи ? В дивашка Англия безплатни тестове се раздават в някои от аптеките както и в определени пунктове и при джи пи тата, раздават се и на учениците в горните класове , селд което носиш си ги в къщи и се тестваш и само логваш резултатите в системата на тяхното РЗИ, за какво да плащам 10 лева , че някоя лелка да ми бръкне в носа и да си чопли ноктите докато чака 15 мин за резултата...

И каква е гаранцията, че си се тествал, като нямаш свидетели?

Целия зор е - да бъдат отложени изборите. Ето какво ще стане: В началото на Ноември ще започнат да се появяват дежурните тролове - витанов, гломб, кунчев, кантарджиев, александрова и т.н. Ще се започнат с прогнози как до "две-три седмици, ако не вземем мерки ще стане лошо" - старата песен отново. Логично: Предсказанието ще се сбъдне (то изцяло от тях зависят бройките). И на 14.11.2021 - денят на изборите... ще има "налага се да затворим държавата за две-три седмици". Като този път затварянето няма да е с краен срок, а ще е "докато достигнем 60% ваксинирани или бройките намалеят". Което няма да се случи скоро. План за развитието на пландемията: 1. Извънредната незнам си ква обстановка ще бъде удължена безсрочно. 2. Ще сме в локдаун 3. Няма да можеш да си купш хляб без "зелен сертификат". Абе... я да видим дали ще позная :) Вероятно - да. Щото сме овце, и ги търпим. Ето, това сега е тест - почваме от заведения и молове. Овцете масово блеят "аааа, аз на заведения не ходя", "аз в молове не ходя" и т.н. И овцата чинно на опашката - да я боцнат. Точно както овцете в кошарката чакат реда си да бъдат остригани, издоени и накрая - заколени. Избори ли? И какво си мислите, че ще промените, ако изберете който и да е? Кой бе? кой? БСП? Герб? Атака? Вмро? Славчо? Валерката? Марешки? ДПС? Мая? Тия новичките? Кой???

4 милиона неваксинирани, по 10 теста месечно да сме в крак с времето, по 10 лева за тест. Заповед, която задължава хората да плащат на определени частни фирми по 400 милиона на месец.

Е то ще има и за този, който е спуснал заповедта :) Да не мислиш, че ще остане ненаграден? Ама сами сме си виновни - сега вместо да сме пред парламента да ги изнесем.... ние си лаем по форумите :)

мууу.. блее.. мууу... правителството и биг фарма мислят за нас.. муу.. кемрейлс няма.. всичко е цветя и рози... муу... банките по цял ден мислят как да ни е добре... блее.. трябва да си боцнем дозичката

Браво, напълно безплатни тестове, само 10 лв парчето, иначе голем магазин нема, Ваксина или нема живот!

Toй лаборанта не е ли на заплата? Колко от тези 10лв. ще отидат в лаборанта? Някой май ще си купи Бентли!

Те цели самолети ще си купят от тая ПЛАНдемия... подценяваш ги. Много хора станаха милионери.

а заплатата кой я дава. Онбашията ли? И той директно си прибира парите. Не палща данъци, осигуровки, наеми, ток и т.н. Що па таксиметър да взима повече пари на ден от лаборант? Голям кеф да гледаме в чуждата паничка.

Ами след като на лаборанта не му харесват условията и заплатата - напуска, и отива на място, на което ще му харесва. Или, както веднъж бях чул израза: "Ако мястото, на което си не ти харесва - махни се. Не си дърво."

Ми стани таксиметър ве, лаборантчето!

Или ще напусне или ше намери начин за повече пари. Стани и ти лаборант бе.

радост за шарлатаните часници

Някой прави бая пари от тестове в момента :)

Рублен РадеФ ли? Той въведе сертификата.

Ми кой? Знам ли кой? Така си задал въпроса си, че... все едно защитавам някой :) Стойчо 100% е взел комисионна да набута ваксините. Иначе - защо си смени така рязко мнението? От човек, който говореше против мерки, маски и ваксини.... какво стана: 1. Ваксна се публично (дали с ваксина или физиологичен разтвор е друг въпрос); 2. Самият той взе да носи маски и да препоръчва носене на маски 3. Самият той взе да налага "мерки". И... кой е шеф на Стойчо? Румбата. Логично шефа също да се облажи. Както и да е, той загуби изборите заради акъла си. НО! Сега ще видите как ще отложат изборите, щото тогава ще сме в строг локдаун :)

Така е днес на европейския съвет Трябва да отчетем послушание.ЕК отдавна дарява тестове,но нашите не ги дават а продават. вижте решения на МС. Браво-сега и ремдесевира ако пусват без доплащане по 700 лв на ампула и не предозиран хората с лекарства до делириум . Трябва рревенция преди болницата. Идеален начин 50 % от администлрацията да си тръгне с изискване за ваксина.С 1 куршум 5 заека.

няма лекарство с лечебен ефект ремседевира еефект при вируси Има ли ефект Veklury при лечение на пациенти с COVID-19? В световните научни среди няма консенсус за ефективността на лекарството с ремдесивир. "Лекарственият продукт Veklury e разрешен за употреба от Европейската агенция по лекарствата за лечение на COVID-19 при възрастни и юноши над 12 години с пневмония, които се нуждаят от допълнителен кислород", пише в сайта на организацията. На 16 октомври Световната здравна организация каза, че тяхно клинично изпитване е установило, че лечението с антивирусния препарат има малък до нулев ефект върху вероятността пациентите, заразени с вируса, да оцелеят. Други изследвания, проведени на световно ниво, дават различни резултати. На брифинг в Министерския съвет на 5 ноември министърът на здравеопазването Красимир Ангелов каза, че все още "няма специфичен медикамент за коронавирусната инфекция" и се надява такъв да бъде открит скоро. "Нека всички български граждани, които имат симптоми, които лежат в лечебните заведения, да не гледат на лекарството ремдесивир като панацея. Всеки един медикамент, който се прилага и участва в терапевтичните схеми за лечение на пациенти с коронавирусна инфекция, има и странични ефекти, както и всеки един медикамент", каза той.

Съгласен,но 3500 за 5 ампули и на втория ден те изключват. Бог да прости невинните жертви на търгашите. За съжаление след изкарване на истинскя вирус,а не вирусната пневмония много хора са почти инвалиди и непълноценни.

АКОН ЗА ЗДРАВЕТО Чл. 63. (Изм. - ДВ, бр. 44 от 2020 г., в сила от 14.05.2020 г.) (1) При непосредствена опасност за живота и здравето на гражданите от епидемично разпространение на заразна болест по чл. 61, ал. (4) При обявена извънредна епидемична обстановка по ал. 1 министърът на здравеопазването въвежда със заповед временни противоепидемични мерки по предложение на главния държавен здравен инспектор за територията на страната или за отделна област. кти с обществено предназначение и/или други обекти или услуги, предоставяни на гражданите. (7) Временни противоепидемични мерки по ал. 4 може да се въвеждат и със заповед на директора на съответната регионална здравна инспекция съгласувано с главния държавен здравен инспектор за територията на отделна област, община или населено място. (9) Държавните и общинските органи създават необходимите условия за изпълнение на мерките по ал. 4 и 7, като средствата за осъществяването им се осигуряват от държавния бюджет, съответно от общинските бюджети.

По чл. 63 ал. 9 падат ВСИЧКИ глоби за неносене на маска :) Само че трябва да се вписва като възражение в акта. Иначе - гориш.

Да праскат тамиглуто, поне е доказало, че нищо не върши. Нали пак е вирус?

хахах безплатни тестове с доплащане идиотттттт

Със записването на личните данни и ровенето в носа да сложим 1 тест 10 мин. За 1 час - 6 теста. За 8 часа - 48 теста. 480 лв. на ден труд на лаборант?! Знаех си, че не трябва да ставам програмист.

ама тазо лаборантка ще удари много повече клавиши от тебе за да впише всички тия 48 човека с данните им така, че да могат да си изкарат сертификат. А ти на ден програмираш по 48 реда код.

И ако може "тазо лаборантка" да се опита да ми напише името правилно, ще си е заслужавало мазолите по пръстите...

Ясно. Не си програмист щом не знаеш, че о и и клавишите са един до друг, а го смяташ за правописна грешка.

Т.е. след като са едно до друго е позволено - така ли? Ама то не става само с шляпане по клавиатурата. Хубаво - натиснал си съседна буква, ми погледни какво си изсссс написал, па го плясни тоя ентер накрая.

Себестойноста на тия клечки е-ПОЧТИ НУЛЕВА!!! ОТ ДАНЪЦИТЕ НИ И ДОПЛАЩАНЕТО СЕ ГЕНЕРИРАТ ДЕСЕТКИ МИЛИОНИ ПРОЦЕНТА ПЕЧАЛБА!!! ОТ ТЯХ ИМА ЗА ПРОДАЖНИ ПОДЛОГИ: ПОЛИТИЦИ,БЮРОКРАТИ И МЕДИИ!!! ОГРАБВАТ ВИ И ВИ ПОРОБВАТ!!! НИКОГА НЯМА ДА СЕ ОТКАЖАТ САМИ,НАПРОТИВ-ЩЕ НАДГРАЖДАТ!!! ЛИНЧ ЗА-ИЗРОДИТЕ!!! ЗА СПРАВКА: КЛЕЧКИ ЗА УШИ-100бр.,СТРУВАТ-60СТОТИНКИ!!!

Теста в аптеката е 13 лева. Същия като този, който правят с тампончето и реактива. Та, кво ми поема държавата? 3 лева..... хахахаха. Някой ще направи МНОГО пари от тия тестове. Щото в Китай (от където идват) са стотинки. По време на първата пландемия един познат поръча маски от Китай - чернички. Плати си на китайците да му слагат щампи - БМВ, Мерцедес и т.н. абе квото се сетиш. Една маска му излизаше около 15 стотинки - готова, с щампата, опакована. Продаваше ги в ОЛХ в началото по 13 лева, после падна на 10, после на 7 и накрая последните около хиляда бройки ги пусна на левче за брой. Ами много е доволен човека. В началото не можеше да смогва да подготвя маски за изпращане :)

Байно, ти плащаш ли по 10 лева на лаборанта, а? Или му даваш минималната заплата по договор, на черно още 200 лева, а всичко останало за теб? Ей, мафиот, внимавай да не ти подпалят лабораторийките, на хората взе да им писва.