Почина писателят Дончо Цончев

Пет дни преди да навърши 77 години, почина писателят и бивш депутат от 40-то Народно събрание Дончо Цончев.

Обратно в новината

Коментари - Почина писателят Дончо Цончев | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

не е голям писател. сравнен с Хемингуей (смешникът Е С му беше лепнал тоя тъп литературоним - Хемунгуей от село Миндия), Ъпдайк, Гор Видал, Орсън Скот Кард саа наистина големи. Да не говорим за Дан Браун, Стефани Маер и пр. Дончо Цончев е регионален писарушка. Кога най-сетне ще се преоценят истинските ценности - всечки са класици в сравнение с дивотии като ст.ц. даскалов....

Боже, Боже колко простотия има на тоя свят, Боже! Ела си я прибереш, да ни отървеш от нея веднъж и завинаги!

Поклон! Поклон! Поклон! Поклон! Поклон и ТИШИНА!

Дончо обичаше народа и родината и ние го обичаме! Поклон пред теб, Дончо!

Забележете, че в деня, когато съобщиха за смъртта му, в обедните новити имаше телевизии, които изобщо не съобщиха. Господарите на неграмотниците нямат нужда да се говори за големи писатели. Вижте последното интервю на Дончо Цончев в "Труд"!!! Мир на праха му!

Дончо, Дончо, най-после отиде при приятеля си Васил Попов! Как ли ще я карате там двамата?Поздрави го от мен!

Сега с бай Емилиян като изкарат пушките ще ги скъсат глиганите във вечните ловни полета

много красиво казано :) лека му пръст

Бог да го прости! Поклон пред светлата му памет! Отиде си един голям родолюбец. Много обичах да го слушам, както и да го чета... Дано се сетят телевизиите да пуснат пак някое интервю с него, аман от измислените им гости, световно неизвестни.

И може би му е вербовчика в ДС!

Почивай в мир! Лека ти пръст.

Бог да го прости! Отиде си един достоен Българин!

Би ли ми изброил достойнствата му и защо според тебе е велик?

На такива като тебе турците му викат рая

БОГ ДА ГО ПРОСТИ!

Поклон пред човека оставил много на българина.

Дълбок поклон пред таланта и човека!

ЕДИН ОТ ПОСЛЕДНИТЕ ОТ ПОРОДАТА ИСТИНСКИ БЪЛГАРСКИ МЪЖЕБЪЛГАРСКИ .СВЕТЛА МУ ПАМЕТ ХИ ДАНО ДА НИ ПАЗИ ОТ ЮПИТАТА

Бог да прости Бате Дончо!Отиде си един силен мъж и истински българин.Добър писател и Голям Човек,ти ни научи да бъдем себе си.Благодаря ти!

Бог да го прости! Голям творец.Жалко е, че стойностните хора си отиват, а все по малко има нови.

БОГ да го прости !

Мир на праха му и поклон пред паметта му. Още един български творец си отиде.

ДО РЕАЛИСТ-БРАТО АМА МНОГО СИ ПРАВ.ТОВА Е БЪЛГАРИНА.РАНО ИЛИ КЪСНО ЩЕ МУ ДОЙДЕ УМА В ЧУГУНЕНАТА ТИКВА.

Лека му пръст и спокоен вечен сън!Умират и последните символи на съвременна България,а това което идва на тяхно място е просто плашешто

символ е на 20 век. Учил, работил, творил през най силните години на същия този 20 век. Сега вече сме в 21 век, съвременна българия е днес - 2010 година, но по нашите земе винаги става въпрос за миналото или бъдещето, никога за настоящето

за буква щ не си ли чувал, не си ли учил, нали идващите са ужас, а пък заминаващите/създателите и възпитателите на идващите/ да не говорим

А ти, "достоенен наш наследнико", не изпитваш ли респект пред смърта, не се ли прекланяш пред великите отишли си от нас? И защо в такъв момент си пишеш простотиите? А ти не си ли чувал как започват и завършват изреченията, какво се слага вътре в тях, за да се отдели мисълта? Прав е бил Бай Дончо, че идващото поколение е плашеща работа.

Бог да го прости !!!

Поклон!

Бог да го прости! Поклон! Много обичах да го слушам, но отдавна не съм гледала интервю с него по телевизиите. Ми защо медиите да канят интелигентни и стойностни хора, като трябва да гледаме наглеци и крадци, то е Р.Овч,-овци, Каролев-ци и прочие обирджии на България. Тъжно ми е, болно ми е, отиват си умни и доблестни българи в забрава! Поклон пред светлата му памет!

Мир на праха му. Велик българин!

Дончо Цончев земен човек не се отдели от земята .Ти достигна връх на който малцина са там. Вечна ти памят.

колко навреме си отиде от нас, Бате Цончо - тихо, мирно, естествено, без да досаждаш някому, с достойнство и на върха на славата и таланта си! У мен се обажда кръвта на траките и ви казвам - радвайте се, не скърбете, той е до Бога и ви е вече застъпник! И ние сме се запътили към вековечното, просто Ти ни изпревари, защото винаги си бил пръв и забележим! Благодаря Ти, че те имахме и мир на праха ти, но нов живот на творчеството ти!!! Амен.

Светла му памет!

На колене!Поклон!Пред големия Българин- Човек- Писател!

Мир на праха му! Страхотен човек, много рядко се срещат хора като него с големи сърца!

Поклон пред човека Дончо Цончев

Загубихме един Човек!Остават ни неговите послания .Какво значение има от коя част в залата на парламента е гласувал.Винаги е бил верен на себе си и не се е променял като хамелеон.Не съм привърженик на БСП,но уважавам последователните хора.Поклон пред Човека и Писателя,който ни учеше да бъдем себе си!

В шок съм! Очаквах, че на 27 юли, когато е рожденният му ден, ще бъде представена новата му книга!Поне така четох някъде.И сега изведнъж - няма го!!!С неговата смърт българският интелектуален елит оредя!Бедна, бедна Българийо, за никъде не си с пошлата чалга и тъпите телевизионни шоута!

Писателят Д.Цончев пишеше къси разкази с ловни сюжети,ползвайки езоповски стил ,за да изкаже боязливо някои несъгласия със социалистическата действителност!Въпреки това минаваше за ярко явление!Осъждаше дебелащината на тогавашните управници!Но в онези години на страх у хората и това беше нещо значимо,за което благодарим и лека му пръст!

Абе, "Реалист" и още няколко изрода като теб-що не се скриете някъде във вонящите си дупки, каквото ви е и болното съзнание?

Жалко!Много свестен човек и голям писател,човек който не се е навеждал.......За мен беше Българският Хемингуей!Вечна му памет....

Почивай в мир,братко

Почивай в мир бат Дончо. Книгите му ме направиха такъв какъвто съм сега.

Дълбок поклон пред Дончо Цончев !!! Велик българин.. Лошото е , че такива като него са малко и си тръгват така тихо, незабележимо, ненатрапвайки себе си никъде и не хленчейки. Това ги прави още по-велики!!! Мир на праха му!!!

ПОКЛОН, ДОНЧО! НЕ БЪРША СЪЛЗИТЕ СИ!

Поклон !

Бог да го прости! Мнооого голям Човек и Българин!...Казваше: "Приятелите намаляват, познантите се увеличават." Отиде се още един Приятел на природата и малкото човеци...

Отиде си голям Човек! Светла му памет!!!