Томислав Дончев: Трябва да сме готови за хибридна атака на изборите

Няма изборен процес, за който да не може да бъде направен опит да бъде ударен, категоричен беше вицепремиерът

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо е необходимо да се манипулират коментари и да се троли във форума - това само доказва хибридната война водена от руските копейки в България!

Ало, пледиращия, изгледай този филм и чак тогава търси подкрепа за мнението си.

Нека първо изчистим "мъртвите души" от списъците, за да спрем очевидната "вътрешна намеса" в изборните резултати, а после да се притесняваме от кибер атаки. С кибер атаки трудно се попълват фалшиви бюлетини.

Терорашка говняшка Нали се намесиха в САЩ и нищо не промениха И Томаховки ядоха по главите прости И печени ихТсмНетовцу събираха в пустинята И отнесоха десетки нови санкции

Кучета

Друг начин не виждам някой да спаси изборите от вашите фалшификации.....престъпници гнусни....крадеца вика дръжте крадеца

Дончев +++++Успех, дойче веше,, Бб

И другият питекантроп се изока! Ненормалните явно са оставени без надзор и масово не си вземат лекарствата.

Дончев,ти ми се виждаше по интелигентен от шайката.Ама явно щом си там с тях си същия. Вероятно имате изследвания ,че ще претърпите крах на изборите и вече се презастраховате.Бъдете сигурни ,че сте си постлали солидно.

Много повече ме притесняват подменените и фалшиви изборни протоколи, отколкото опити за внушение на чужда намеса. И на фона на доказателствата за наличие на такива от предишни избори, това изказване е просто несериозно.

До “Мхъм“ Из сайта на НАТО “Какви са хибридните заплахи, пред които е изправена НАТО? Хибридните заплахи съчетават военни и невоенни, както и скрити и открити средства, включително дезинформация, кибератаки, икономически натиск, разполагане на нередовни въоръжени групи и използване на редовни сили. Хибридните методи се използват за размиване на линиите между войната и мира и се опитват да засягат съмненията в мислите на цели. Скоростта, мащабът и интензивността на хибридните заплахи се увеличиха през последните години. Подготовката за предотвратяване, противодействие и реагиране на хибридни атаки от държавни или недържавни участници е основен приоритет за НАТО. Реакцията на НАТО на хибридни заплахи Последна актуализация: 17 юли 2018 г. 16:37 Хибридните методи на война, като пропаганда, измама, саботаж и друга невоенна тактика, отдавна се използват за дестабилизиране на противниците. Ново за атаките, наблюдавани през последните години, е тяхната скорост, мащаб и интензивност, улеснени от бързите технологични промени и глобалната взаимосвързаност. НАТО има стратегия за ролята си в противодействието на хибридната война и е готова да защити Алианса и всички съюзници срещу всяка заплаха, било то конвенционална или хибридна. Акценти Основната отговорност за реагиране на хибридни заплахи или атаки се носи от целевата нация. НАТО е готова да съдейства на всички съюзници срещу хибридни заплахи като част от колективната отбрана. Алиансът разработи стратегия за ролята си в борбата с хибридната война, за да помогне за справянето с тези заплахи. През юли 2018 г. лидерите на НАТО се споразумяха да създадат контра-хибридни екипи за подкрепа, които предоставят специално насочена помощ на съюзниците по тяхно искане, в подготовката и реагирането на хибридни дейности. НАТО засилва координацията си с партньори, включително Европейския съюз, в усилията за противодействие на хибридните заплахи. Съвместният отдел за разузнаване и сигурност на НАТО има клон на хибриден анализ, който помага за подобряване на осведомеността за ситуацията. Също така активно се противопоставя на пропагандата - не с повече пропаганда, а с факти - онлайн, в ефир и в печат.“

Да ти пик..я на натото. Разбойническа организация обслужваща инетересите основно на фащ. Отговорна за смърта на милиони хора включително и в България. Подло изчакаха да задухат пролетните ветрове от югозапад и тогава бомбардираха Сърбия. Праха с обеднен уран падна у нас. Затова и докторите се чудят откъде са скочили раковите заболявания в страната. Поддържат статукво от престъпници и подлоги като тоя, единствено защото им трябваме за плацдарм срещу Русия.

По големи хибридни плазмодии едва ли ще се намерят някъде по света дето имаче се мислят за ''умни''...

До “2019-02-11 19:04:27 Мхъм (нерегистриран) Как ти си ги тълкуваш нещата - не ме интересува“ Тълкувам ги като български адвокат, чийто съпруг ще защитава докторантура по киберсигурност в нашата Военна академия. “....Аз не тълкувам съдържанието на термина хебридна атака или заплаха. То е определено от НАТО и аз просто съм го преписал от техните документи....“ В такъв случай, неправилно го интерпретирате. Вероятно, би следвало да имате ниво на владеене на английски език поне на ниво СТАНАГ. Що се отнася до чл.4 , то - неговият текст съществува преведен от официална българска институциям тъй като България е държава- член на НАТО и е подписала и ратифицирала този договор.

Дончев и Цветанов - неграмотни и прости, а пък троловете им - съвсем. Дончев, това че си прост и необразован е половин беда. По-лошото е, че го показваш все по-често. Айде с простотията на Цветанов сме свикнали, но поне ти се държеше малко по-адекватно и си премълчаваше! Сега обаче взе често - често да ръсиш глупости. По определението на НАТО “Hybrid threats are those posed by adversaries, with the ability to simultaneously employ conventional and non conventional means adaptively in pursuit of their objectives”. Сега да видим какво излиза от думите ти Дончев: Казваш, че по изборите можем да очакваме хибридна атака, което ознава КОМБИНИРАНА АТАКА на конвенционални сили (СВ, ВВС, ВМС, специални сили), на нередовни сили (полувоенни формирования, партизански, терористични оранизации и т.н.), елементи на информационна война и кибератаки. Всяка такава атака срещу България попада в обхвата на Чл. 5 на Атлантическия договор. Значи, викаш да чакаме зелените човечета, някой и друг морски и въздушен десант... Ми Дончев, защо още не обявявате мобилизация, защо още не сте поискали от НАТО задействането на Чл. 5 - обща отбрана?! Или може би, все пак няма да има хибридна атака, а ти или само лъжеш, или си тотално неграмотен и прост, което не е нещо ново за ГЕРБ де.

Имате грешка в тълкуването на определението “хибридна атака“. Освен това- НАТО не е взело решение,ч е една хибридна атака означава моменталното задействане на чл.5 от Северноатлантическият договор. Единствено сащ реши, че хибридната атака = започване на конвенционални военни нападателни действия. На ниво НАТО не е взето такова решение. Презюмира се, че 1во се използват правните възможности на чл.4 от Договора, и чак след това се пристъпва- или не- към чл.5 от Договора. Неслучайно руските тролове преспокойно си водят информационната война в нашия мейнстрийм...

Как ти си ги тълкуваш нещата - не ме интересува. Това е единственото и валидното определение на НАТО. Аз не тълкувам съдържанието на термина хебридна атака или заплаха. То е определено от НАТО и аз просто съм го преписал от техните документи. Що се отнася до Чл. 4 от Атлантическия договор, който гласи че "The Parties will consult together whenever, in the opinion of any of them, the territorial integrity, political independence or security of any of the Parties is threatened.", то той отдавна е трябвало да бъде задействан, ако умниците на Дондуков наистина вярват в потенциалната възможност и заплаха от хибридна атака. Това, че не са го направили говори само, че те не вярват в такава възможност и следователно единственото което правят е тъпа пропаганда за наивници.

Още един за освидетелствуване! И от къде ще е тази атака? От Русия ли? Путин е разпоредил, нали така? Истината е друга. На вас ви е разпоредил чичо Сам задължително да отровите отношенията ни с Русия и партия ГЕРБ работи усилено по въпроса. Последните изцепки на Цветан Цветанов доказват именно това! Няма да се учудя, ако от вас поискат да демонтирате паметника на връх Шипка. И с това ще се съгласите!

хибрид между милиционер и печенка = депутат

Е опасността от хибридни атаки Руските хакери като се намесиха в САЩ кскво се промени? И Томаховки ядоха Блядистанци И печени ихТанНетовци събираха в пустинята И отнесоха десетки нови санкции

Още един наколенкачия с гладък мозък,като темето му !

много прозд! Какво е това “хибридна атака”. Хибрид имаме когато великия руско-съветски биолог Мичурин е кръстосал топола с магданоз и като резултат се е получила ягода като хибрид. Тук става въпрос за “кибернетични атаки” т.е електронно/компютерно хакерство във файловете на друга държава. Селтици-управляващи научете се да боравите с правилните терминологии.

Русия не разглежда кибератаките като кибернападение, а като “информационна война“ и като „информационно противоборство“. Вижте теорията им “«О Доктрине информационного противоборства России»“ и трудовете на акад. игор панарин.

Путин ще раздава рубли на циганите вместо ГЕРБ

Значи ще ни атакуват с автомобили petrol-electric, diesel-electric ;)

Хобридната война на русия срещу България се провежда и в момента. За да се неутрализират най- вредоносните последици, България трябва да създаде промени в раздел компютърни престъпления на НК и да криминализира кибератаките на чужда киберармия в българският мейнстрийм. Възложете на данс да разследва този вид престъпления, сложете едно наказание от 20 години лишаване от свобода и да видим дали русия ще посмее да извършва “информационно противоборство“ в бг. мейнстрийм и в българските официални сайтове на бг. държавни институции. Това не е лесна задача, но за в бъдеще се очертава като една от мерките за защита на националната ни сигурност.

А ние за какво да сме готови - пак ли терминал 2? За вас е ясно- хибридна атака(да си призная това ми мяза на хибриден интелект ,едно уникално решение при липса на естествен и изкуствен интелект в едно държавно управление).

Явно се плашат че няма да спечелят и търсят оправсдение още от сега с някаква хибридна война. На акъла на Роско са и ще завършат като него почна да им се привижда фалшива новина и война.

А Костинброд какво беше? А надрасканите до невъзможност да бъдат прочетени протоколи какво са? Досега все така герб печелеше, но явно усещате недоволството на хората и подготвяте оправданието защо този път ще загубите.

Нещастно човеченце, говори по-бавно! Нищо не ти се разбира! Раничката и обратно в габрово!

и страх го е от жена си да се върне дома но пак може да оглави евролистата

То хубаво го казвате, ама какво РЕАЛНО правите, за да се неутрализират тези хибридни атаки? Както и да е- България трябва да има изградена концепция за киберзащита и киберотбрана, обаче... не ви е приятно на вас, политиците, когато тя е създадена от експерт, когото не можете да “стиснете“ за гушата, понеже не е зависим по никакъв начин от вас, аполитичен е и не членува в която и да е било партия! Този вид хора са най- неудобни за политиците, ако ще да са гении, нали?:) Ееее- сори- точно те създават нещата, които не са съществували преди....

По голем хибрид от ГЕРБ нема! Те са хибрид от Тиква и Кратунки.

БЪЛГАРИЯ НЕ Е РОДИНАТА НА БЪЛГАРИТЕ ТЯ Е КОЛОНИЯТА НА САЩ С РЪКОВОДИТЕЛИ БОКО И ЦОКО!

МАШИННАТА БЮЛЕТИНА, е най сигурното противодействие на хибридната война която води THЕ MATRIX от хилядолетия в България. ЦИТАТ: "3. Необходимо е с българският народ да се разправим по-бързо, защото после ще бъде късно. Хилядолетният ни враг е още жив." от "ПРОГРАМАТА ЗА ИЗТРЕБВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД", приета на московския ционистки конгрес 1988 г.. ПРОГРАМА ЗА ИЗТРЕБВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД - Приета на московския ционистки конгрес 1988 г.

ГЕРБ са откачили вече. Сега пък Русия им е виновна. Явно на цвъцко на молитвената закуска са му претегнали гайките. Плюс идиотията с натравянето с инсектициди, натресено ни от англичаните, с увереност можем да кажем, че тази партия вече е вредна за България. И ако до сега ми е било все тая, кой ще е на власт, сега вече все по-определено имам едно желание, ГЕРБ да се махне от властта, за доброто на България.

Дончев ,ти имаше имидж на свестен човек ,но явно покрай Цвъчко и Буда изпърдя.Време е да ви забием по една хибридна царевица ,за да спрете с простотиите си.Превърнахте се пред някакви си избори в лайкучки.Срамота.

вие видяли ли сте свястен човек в партия ГЕРБ! Дончев е приктир соросоид бе душа!

Дончев зяпнал като жаден гущер пред оазис. Излагаме се пред чужденците!

Много хибридна царевица ли ще се внася?

Каквато да е и откъдето и да е, тази хибридна атака, стига да Ви "измете" от властта е добре дошла !

На избори сме бе Дончев а не на война .Какви атаки какви хибридни неща те гонят ?

Защо не вземеш да се обръснеш,ами си заприличал на габровски каруцар,какъвто всъщност СИ ???

Това , което ще се случи и на трите вида избори няма да е точно хибридна атака . Торнадо ще е , всепомитащо и всепречистващо от всякаква продажна паплач. И няма нищо общо с Русия , Улан Батор или мъглявината Андромеда ;0000 Изцяло Българско дело ще е . Както е тръгнало предсрочните избори ще изпреварят гейските такива .... П.С. Слушай повече жена си , Дончев , в пъти е по-умна от западнобалканския козяк !

Всичко е ясно,ако ГЕРБ загубят изборите значи Русия е виновна,а не че те тотално се осраха!!

stankow

Аха, май даже вече сте готови. Да ви помете "атака", пък после хибридна, руска, венецуелска - все ще го докарате.

Т. Дончев ОЧАКВА опити за ЗЛОВРЕДНО ВМЕШАТЕЛСТВО в изборния процес, визирайки ХИБРИДНА РУСКА АТАКА; А Цвък Цвък Е СИГУРЕН в РУСКАТА АТАКА. Сигурен, защото след молитвената закуска се срещнал с Марк Помпео. След подобна срещ в САЩ Баце каза, че, ако не вземем 8 млрд. ерво заем, държавата ще фалира... "Вицепремиерът отбеляза, че ще бъдат взети мерки, включително в областта на киберсигурността, и ще бъде направено всичко, за да се подсигури сигурността на изборите." Като се сетя за Търговския регистър и 20-дневния блокаж на държавата, не ми се мисли за подсигуряването на Вицето. За парите на Венецуелската държавна петролна компания нищо не знаел; За ваксините нищо смущаващо не бил открил, а иде реч за 320 млн. лв. ощетяване на държавата... Томислав Логореята нищо същестевно не казва. Винаги се изнизва като мокра връв... На какво е вицепремиер Т. Дончев?!

Инфо, стига с тва руско инфо! И Горанов ти го каза, че държавата не е ощетена. Това е само тезата на обвинението, която е напълно абсурдна!

Ооо, държавата не била ощетена. Леле-мале :) Кога ли е била ощетена?!?!?! Внесли ваксини, ЗАБРАНЕНИ в България; Ваксини, ЗАБРАНЕНИ в ЕС. Министрите са за затвора. Бизнес със здравето на децата решили да правят Бездомниците.... Извинявай, герберче цъфтящо, че подлагам на съмнение и проверявам ВСЯКА дума и всяко число на Свищовския счетоводител :) ЕК се опитаха да преметнат с бюджетния дефицит, та с някакъв БГ материал няма да се изгъбаркат...

Явно "Черна книга на правителственото разхищение в България 2018", която се издава от Фондация за свободата "Фридрих Науман" СИ Е САМАТА ИСТИНА.. Истинска новина.. Щото Дончоолу и сие я заобикалят и думичка не отронват срещу нея..

Крадеца вика дръжте крадеца , а бе бацили на кой ги раздувате тези хуморезки , вземете си намерете друга аудитория , че тук с тези поставки се изтъркахте , а най добре се подгответе да разказвате на новите си съкилийници .

Ако ГЕРБ загуби изборите, има кибер атака от РУСИЯ, Ако БСП загуби изборите, вината ще е на ЦИК Всичко е наред. Можем и без едните и без другите. Гласувайте за всеки друг, само не за ГЕРБ или БСП

Ами то остана само ДПС. За друг, който се забелязва или все още не се е олял като "коалиционен партньор" не се сещам.

Тоя изглеждаше умен докато си отвори устата.

"Няма изборен процес, за който да не може да бъде направен опит да бъде "ударен", коментира днес Дончев пред журналисти............ Даааа, ние знаем това г-н Дончев и това винаги е било от страна на Родшилд и Сорос, който финансираша е протестите против кабинета Орешарски.Ние не се съмняваме , че Герб "печели" изборите с тяхна подкрепа и като цяло от САЩ.Защото ББ и ЦЦ са техни протежета и не само,така също е и ПоТрошенко, както и новият заместник на Мадуро.Сащ се стремят колкото е възможно повече протежета да имат като управляващи в дадени държави по света,за да дърпат конците и ги командват.Целта е обръчът около Русия да се затяга, ноооо БАСТА!Мандалото лопна и нека , и Русия да се намеси, ще се яви като коректив, необходимо е !Нали така господа от ГЕРБ?! Вие усещате, че ще загубите този път и сега гледате да се застраховате, като предварително се жалвате, че видите ли, ако не спечелите изборите, то е щото са се намесили от Русия.

Вие не знаете! Само си мислете, че знаете! Нали затова ви викат дебили, вашите политици, от вас избрани, не американските политици!

През 2015 Баце не бореше ли пак контрабандата... Пчеличките от Митниците тогаз как са трудеха, трудеха.. Та тоз Федотовия явно не е могъл да сурне новичока през границата.. Та с пестицид от първата агроаптека гой заменил... Само това може да е обяснението що ДВЕ ЕВРОПЕЙСКИ лаборатории за БОВ не са го фанали.. А иначе - още от 2008-ма година формулата на Новичока е публикувана в САЩ от Вил Мирзаянов.. Да не са праят на ударени, че не са я знаели..

абе плеханов, че нали вие сте спецовете по изборните манипулации

Ами и лицата им грозни, като рисувани от Пикасо, грозни и мръсни проклетници за 10 години избиха всички нормално в българия

Външността издава същността.

Господ предупреждавал хората: "Пазете се от лошите хора!" -Как да ги познаем Господи, попитали те? -Аз Съм ги белязал, отвърнал им Той!

този действително не само е изключително грозен, но и лъжец

Абе тия с кво се друсат бе?

От козяк

Точа лопатата,! Русоробите се разсмърдяха и направо вече се не трае!

КГБ

Като не можеш да траеш, куфарите и терминал 2, тук антибългари не ни трябват

Гробарите имаме мисия! Русоробите, в гроба!