Доналд Тръмп: Злото по света не е причина да отнемаме оръжието на граждани, които спазват закона

Бившият президент на САЩ гостува на годишното събрание на Националната оръжейна асоциация в Хюстън

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да притежваш оръжие в САЩ им е писано в конституцията и им е част от мисленето и културата. Колкото и да им се подиграваме ние отвън (и донякъде с право), ние просто не можем да го разберем защото нашите традиции и закони са съвсем различни от американските. И като цяло американците искат повече лично оръжие, не по-малко. Ето я анимацията как през годините щатите един по един отпускат законите. И тренда продължава. https://commons.wikimedia.org/wiki/File:RighttoCarry,_timeline.gif

Проблема е малко по-сложен. Има и няколко съвсем прагматични аспекта. Например това че американската политика става все по-зависима от "даренията" на големите индустрии през последните няколко десетилетия. Реално в днешно време конгреса е напълно зависим (и двете партии) от тези пари. Така наречената им "представителна демокрация" отдавна не съществува. Производителите на лично оръжие са едни от големите играчи и без тяхно съгласие промени не може да има. Другия момент е че по традиция когато има протести (за каквото и да е) ако протестиращите дойдат с оръжие, не можеш да видиш никаква полиция в няколко километра радиус от събитието. Ако протеста е на невъоръжени групи полицията ги бие като овце. Това съм го виждал с очите си по време на "окупирай Уолстрийт" в Ню Йорк. Сутринта полицията дойде и би с палки наред без да подбира. Разбити носове, счупени ръце, крака, кървища, рев... По едно време се разбра че "ветераните" щели да се присъединят към протеста. Те по традиция идват въоръжени съответно полицията се изнесе на бързи обороти. Един полицай нямаше да видиш наоколо. Като си тръгнаха "ветераните", полицията се върна и продължи да бие...

Този е най-големият идиот! Добре че Байдън спечели изборите!

"спечели"

добре, деца са загинали, тъжно, но каква работа имат всички демократ-политици да реват че ще спрат продажбите на оръжие, като такива масови стрелби стават на няколко години и просто пак ще се правят, но с нелегално оръжие, този бизнес ще разцъфти, и 300 млн може да не ползват оръжията си, но няколкото души които са намислили такива стрелби ще си намерят, така че целия този вой на демократите цели друго и не им пука за децата. Какво каза в интервюто Олбрайт за 600000 убити деца в ирак, още първите две седмици на войната - Струва си! А сега реват за 20 деца уж им е много мъчно, изобщо, ама изобщо не им пука за тях, просто си правят предизборна пропаганда, на гърба на тази трагедия.

Надали всеки ще ви се репчи на пътя и излиза с бухалка ако знае че може да извадиш пищова преди него...

Първата разлика между свободните страни и диктаторските режими е възможността за притежаване на лично оръжие без контрол и условности. Свободният е въоръжен, робът - не е. Така е от хилядолетия. Правете си изводите за ООН и повечето страни по света, които са просто глобалистки трудови лагери.

...моли се да не срещнеш 18 годишен свободен!! И особено - не му прави забележка за каквото и да е! Той е свободен и добре въоръжен!!! Смях!

Основният довод "ЗА" свободна продажба на оръжие е, че ако оръжието е забранено със закон само престъпниците ще имат