Българите все по-бедни, вече пестят и от храна

Всяко пето домакинство у нас остава засегнато от кризата. Две трети от тях трудно свързват двата края. Това са резултатите от проучване Институт "Отворено общество " и Световната банка, съобщи БНР.

Обратно в новината

Коментари - Българите все по-бедни, вече пестят и от храна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

боико здраво да помисли и твърдо да деиства в посока създаване на нови работни места чрез национализация особено на структуроопределящи предприятия. със в.сидеров да направят справка в предизборните си програми.иначе опонентите им ще вземат връх, което ще е печално!

Да го духат бедните!

Световната банка констатира, а управляващит казват обратното?И Борисов,още си мисли, че Дянков е точния човек?

ГЕРБ СА ВИНОВНИ НАЧЕЛО С МУТРАТА СИ ПРЕМИЕР

само не мога да разбера, в бг всеки се оплаква, а пък всеки си трае и чака нещо отгоре да падне-протести за промяна не виждам-от което заключавам, че българина е краино добре , богат и проспериращ и цялото оплакване е просто едно мрънкане............

6то ве теди да протестира - просто да НЕ гласува - а ? кво 6е кажеш?

де факто листите с кандидатите и партиите са пуснати от едно място-сещаи се сам кое -затова в бг няма смъсъл да се гласува-иначе даваш гласа си да те скубе комунистическата мафия-изходите са два-имиграция/избран от мен/ или революция с разстрел на стадиона на всички комунисти управлявали бг в последните 22 г, включая герб....а това няма да стане , те го знаят и затова ви правят на маимуни

Да! Познавам много такива хора. Които свързват едвам двата края. Познавам и хора, които пестят от храна. Но тези хора всичките, имат телефони за по 800-1000лв и по 2 коли. А най-тъжното е че найстина имат семейства. Един елементарен пример с един съсед от тези хора: Миналата седмица се качвам на покрива да монтирам една антена, щото ми бяха срязали предната, и той ми вика..."кой ползва антена сега, има кабелна..." аз му казвам "ами аз не гледам тия програми, за какво ми е кабелна...да плащам за нещо което не го ползвам ли?" а той ми вика "е...че 15лв къде не си ги дал...". Само тъжно му се усмихнах и нищо не казах...Аз няма да кажа, че свързвам двата края...., даже в другия си апартамент съм пуснал 2 свободни канала на безжичния интернет...ако някой закъса... Но повечето хора са като този човек... така че... Аз не се нацупих, нито обидих като ББ каза че материала бил лош...Това е заобикалящата действителност!

тя искрето фидосиева изяде всичко,ние сме наред...срамота-махайте я по-скоро,че страх...вече лапа само стотачки....

Защо ВЕЧЕ пестят и от храна ?! Пестят от крайвреме от храна, пестят от всичко, мнозина гладуват, а някои просто си умират... Защото как един пенсионер ( като майка ми - със 198 лв пенсия, при 37 г. трудов стаж) би оцелял, ако живееше сам самичък ?! При цена на качествено сирене 10 лв кг и кофичка кис. мляко гонеща 1 лв ?! Свидетели сме на 22 годишен геноцид, дължащ се на най-обикновена алчност, завладяла малка част от обществото ни, която ограби безпардонно по-голямата част ... Впрочем грабежът продължава и единственото ни спасение е в гражданското общество и силен натиск върху крадците, независимо дали представляват частни или държавни фирми ...

Нали това беше идеята, скъпа, да оцелеят най-пригодимите и най-мотивираните - и ето то така и става.

А такааа... А дали сега "умните глави" на властимащите свързаха тази "новина" с резултатите от преброяването???

Пестенето от здраве е убийство по взаимно съгласие. При писането на този коментар не пострада нито едно животно.

+1 ЗА ДЕМОКРАЦИЯТА: Върви лисицата през гората и гледа - гаргата лети с опашката напред! Пита я тя: - Защо ма, сврако, летиш на обратно? - Еми на, Лисо, то нали е демокрация, правя каквото си искам, кой ще ми каже нещо? - Бре! То хубаво нещо било демокрацията - си казала Лиса и взела и тя, нали е демократ, да върви със задника напред. Както вървяла, не щеш ли изскочил от едни храсталаци Кумчо Вълчо и тя докато се усети я наебал. Лиса: - Чакай бе Вълчо, какво правиш? - Абе Лисо, нали е демокрация, правя каквото си искам. Кой ще ми каже нещо? Тръгнала пак Лиса с дупето назад. Оппа-а-а, изскочил от едни шубраци Заека и той нали е бързак я надупил за секунди. Лиса: - Чакай бе Зайко, недей така, какво направи? - Спокойно Лисо, тука е демокрация, кой ще ми каже нещо? Ти ли? Продължила нататък пак Лисанка със задника напред и тъкмо си мислела хубави работи, и усетила познато чувство - обърнала се тя и какво да види - Мечо я напънал на задна прашка и шиба като луд. - Ауууу, Мечо, какво правиш? Какви са тия неприлични действия? - Тихо Лисо! Вече е демокрация, какво протестираш? Ти май искаш нещо да ми кажеш а? Тихо, щото да не те зачеша пак! Продължила Лиса и кой да види - Свраката - пак по стария начин си лети безгрижно. Лиса си казала - "Сега ще й търся отговорност на тая!" и вика: - Ей Гарго! Какво ме излъга ти за тая демокрация - тука половината гора ме наеба вече! Гаргата се обадила: - Е Лисо, така е то, за нас горе е демокрация, за вас долу живо преебаване!

Нищо! Важното е, че на Боко около врата му е широко!

Две трети от българите имат финансово сексуален проблем : Отваряш портмонето,а вътре к..р.

Излизаме от кризата и влизаме в ада.

И к'во стана сега? Тъкмо научих магарето да не яде и то взе, че умря!

От храна ами - да не сме луди да пестим от цигари и ракия! Изборите наближават и подобни статии ще се множат...

Това е така защото монополните структури - продавачи на ел.енергия, вода, топлоенергия и горива изсмукват 70% от ресурсите на домакинствата. Да не говорим за банките и тяхната лихвена "политика"!!!

Не личи! Моловете са пълни! Хората консумират като луди, всеки си мълчи, което е знак, че е ОК със ситуацията!

МОЛ-овете са пълни, да. Но повечето са на шляй пазар. В София живее половин България, нормално е да прави впечатление, че хората пазаруват и консумират. Но колко от тези хора го правят редовно и колко веднъж на година?

И ние всяка събота или неделя се разхождаме в МОЛ. Накрая купим на детето едно меню за 4.99лв. и се приберем. Е, и?

Тия червени социолози пак си пускат поръчковите изследвания от Азер Меликов. Къде я видяхте тая криза бе, алоуу, всички кръчми са пълни, по улиците има повече джипове и мерцедеси от Германия, е, вярно има известен процент от пенсионерите които се ограничават , но това е нормално и на Запад е така.

Ти си от котилото на гербарите-гробарите. Какви ги бълнуваш? Обидно е това, което дърдориш, драги - 90% /деветдесет!!/ от хората се ограничават, някои от тях - много, а останалите 10 % /десет!!!/ процента са забогателите от политика или мафиотство. Или и двете.

Като не ви харесва- газ на площада!!! Тука и да пишеме и да не пишеме- все тая!

Днес окончателно дадоха горите на царя, Масларова е още в парламента , а не в затвора. Даже и при Виденов живеех по-добре от сега , а мразя комунягите .Ще търся някоя дясна алтернатива без Костов май

И гроб за нищо не стават Днез звъня в министерството да питам, как да процедираме за да може да вземем евро пари по мярката за млади фермери и да попчваме с момчетата фермерство. Говори говори, тая която отговаря за програмите и ми казва тази година няма да стане парите изчезнали. Няма се усвояват пари защото ги нямало. Представяте ли си сега сме месец 4 и ми казва пробвайте пак догодина. Е как да работим да усвояваме пари, като парите изчезват още в началото на годината и отиват кой знае при кой? За нищо не стават ($%$#$##!

Това, което пишеш е поредната поръчкова лъжа, толкова елементарна. Пък сигурно си сбъркал и министерството с някоя агенция. Кой знае дали си бил и трезвен. Най-добре да се обадиш в Карлуково, там има едни хора, които може да ти помогнат. И на другите момчета- фермерчета...

100% съм сигурен че говорех с точния човек та нали тя ми даде телефона си докато министъра се опиваше да излъже другите хора. Нямало пари в началото на месец 4 още, изчезнали парите по тая мярка и чак догодина може да се кандидатства пак. Е питам как да работиме да развиваме стопанства? Знаеш ли ква схема са направили за източване във фонд земеделие, всичко може да е? Това което аз разбрах е, че тръбят на всякъде развивайте земеделие, по сайтове, по телевизии, а като питаш директно и излиза, че парите за годината са свършили още януари. Другото странно нещо е, че в същото време от тея фондове, които са за нас за хората се усвояват 2-3% от субсидиите. Веднъш лъжат, колкото да се регистрират хората и да почнат да плащат здравни, пенсии и т.н., след това казват няма пари по програмите, и още повече България плаща глоби в Европа, че не си усвоява предприсъединителните фондове. За нищо не стават тея хора, колкото по-рано ги махнем от коритото и сложим свесни на техните постове толкова по-добре.

Хаха! Почнали били... Българите ВИНАГИ са пестили от храна. Мизерията е всеобхватна, но за сметка на това вечна. А напоследък се влошава :) Смятайте.

Какво прави правителството за политическо решение на въпроса, за създаване на нови работни места (пр. някакви превилегии за работодатели удвоили работниците си).На ви дясно правителство.

И това ако е дясно?

Това правителство е... никакво. Няма ориентация, няма програма, нито ясна политика. Както са и ръководителите на ГЕРБ.

търпение му е маиката,я вземете да си спомните колко врачки и ясновидки предсказват небивал подем и розово бъдеще за страната ни

Вие комунистите,когато трябва да измислите нещо за премиера,не подбирате изразите!Не е важно дали изразите ви отразяват истината,важно е да са колкото е възможно по-силни,обидни и естествено-неверни!И вие добре осъзнавате ,че е така!както го осъзнава и вашето старо момче,с очилцата,"високото чело" и още по-високите подметки на обувките!Дребосъка посипа премиера и ГЕРБ с какви ли не епитети!Но...това "работи"срещу вас!И сега е ясно,че Бойко никога не хленчи,но важното е да се напише че е така,за да го уязвите!Ето затова ще ядете дървото!

Ти направо изби рибата с това изказване. Вземи, та напиши една ода за възхвала, да се успокоиш, за величественият Б.Б., който е прав, дори когато греши. Не, че е възможно. :)))

Да живее Св. Боко Боклуко !!!Само той знае що е срам, свян, скромност и интелект и прочие добродетели.....

Мисля да престанете с глупостите. Заплати от 200 лева за пълен работен ден НЯМА. 200 лева са пари или за чистачка на 4 часа или за портиер, който по цял ден се подпира някъде и то не всеки ден. Българина е свикнал да плаче повече, отколкото трябва. От друга страна ако сте толкова безценни кадри, няма да стоите без работа.

Душко, от къде да започна. Живея с мъжа си в малък град. Първо, висшистка съм, завърших 95-та година и така и нямах шанс да заработя по специалността си. В скапаните държави е така! Всичко се вреждаше покрай мен с връзки. Какво ли не бях - и дребен търговец, и готвачка в кухня, и барман... Сега съм в дом за изоставени деца и държавата ми плаща минималната 240. Всъщност чисто съм под 190 лв дори. Всякакви виждам. В момента имам един 16 годи. шизофреник с авто- агресия. Кражби от джобове и дамска чанта - ежедневие. Видя ли горе заплащането. За кое да не рева не разбрах?!

И забравих да допълня... Покрай мен има такива деца на външен вид, че в първия момент или ще побегнеш първосигнално или ще повърнеш. На всичкото отгоре карам и нощни смени. Отделно поведението... Не напразно се смях на мотивационното си писмо: "Имам голям мерак да работя сред малки изверги". Пишат ме детегледачка, но истината е "звероукротител". За 240 лв. Дай да не си говорим как стоят нещата. Сякаш доста съм изстрадала и преживяла, да чета подобни изводи, като твоите.

бедност=Hекадърност

НЕ КАЗВАИ "ХОП" ПРЕДИ ДА СКОЧИШ!

НЯМА ГРЕШКА! КАДЪРНИ СА САМО КРАДЦИТЕ! ЦЯЛА ДЪРЖАВА ОКРАДОХА И СЕГА СА БОГАТИ БИЗНЕСМЕНИ!

"Българите все по- бедни и пестят от храна" или "Затъването в кризата преминало, измъкваме се пълзешком" ? Алоу, от "Отвореното общество, кое от двете твърдения е вярно? Сутринта твърдите едното, след обят наоборот, шизофреници ли сте или страдате от раздвоение на личността?

За какъв силен премиер говориш. Б. Борисов е едно вечно хленчещо нищожно човече. А силният ще го избирим на изборите. Лошото е, че трябва да чакаме още.

Едва ли. Неговият проблем и този на България е,че е разчекнат между великите сили и не може да се угоди на всички едновременно.в това число и на вътрешните велики сили.Мисля че избирателите са на последно место извън седмицата за избори. Но точно в такава ситуация си проличава истинския Българин и политик дали става за нещо или не.

Браво Бойко, браво Дянков, ето затова ви хвалят навън -- защото не ви пука за българите. Да няма дефицит, да са доволни чорбаджиите от Брюксел, да се продаде всичко и да се затрие всичко, което е било направено. Да се приемат най-мизерните заплати в Европа. Да се направят безсмислени магистрали, които дават работа на чужденци в България, с помощи отпуснати за България. Големи постижения, няма що да се приказва! Лош материал сте. От най-лошия. Неграмотни сте като политици. Нямате нищо общо с интересите на България. Един третокурсник по политически науки знае и може повече от вас. Най-лощото е че и другите партии не са по-цвете.

Чудя се вече, дали пък наистина няма някакъв план за затриването на България и българите изобщо. Щото, то бива, бива...ама...

Ами той вече върви към успешния си край,и скоро ще бъдем със статут на временно пребиваващи на тази територия.,ако разбира се е останал някой българин.Как мисли-,Костов продаде всичко и после дойдоха две министърчета на финансите ои на м..... .. .....та,и разказаха играта на овчия народ,наричащ се българи.

Според него тези 20% от българите са под официалния праг на бедност, а други 2/3 печелят толкова, колкото им е необходимо да изхарчат. Според последното преброяване в България живеят 7500 000 -2/3 са 5 000 000 -20% са 1 500 000 и то какво остана ?

Нация от просяци!

...останаха ония 5% които ни управляват!

"Не сме народ а...МЪРША..."край на цитата!!

Бойко Борисов има уникалния шанс да разбие ако иска докрай статуквото в България, да направи истинска пазарна икономика,в която всеки получава заслуженото,а не само някои.Има огромен дисбаланс между цени на пазара и доходи.Това натрупва супернапрежение, което може да помете правителството за един ден. Ако иска хората да го запомнят като най-успешния и силен премиер на Посткомунистическа България, достоен последовател на Стамболов и други патриоти, трябва с присъщия си стил и упоритост да намали дистанцията между доходи и цени чрез натиск върху съответните контролни механизма на изпълнителната власт,а не да отрича всичко преди да е разбрал за какво става въпрос и да не се крие зад ангажиментите към еврпоейския съюз.Едва ли някой е поемал ангажимент към европа да мизерства народа. Само така ще остане на власт,иначе добре познатия модел бсп-сдс-месия ще продължи до безкрай.

Борисов сега е точно такъв, защото е бил с години такъв , какъвто трябва....Надявай се на УНИКАЛЕН шанс... Когато се надяваш някой друг да ти направи бъдещето розово - просто си слагаш розово бельо..

Аз мога само да пиша тук и да изказвам мнение,както и всички други,това е трибуна. Друг инструмент нямам.Виждате че всички реални протести завършват като пародия с няколко протестиращи ,защото българският народ не е дозрял за гражданско общество. Това е началото.Не е малко. Преди 20 години нямаше дори възможност да изкажеш мнение...

Отново се отвлича вниманието на обществото от истинските причини и следствие с подобни манипулативни статистики на Отворено общество и СБ..България не е засегната от финансовата криза, няма как да е засегната, след като няма икономика. България е засегната от своята собствена политическа класа, родена след 1989г. и упвавлявала ( и продържаваща да управлява) България, която масово окраде народа и (и изнесе България навън) за собствения си джоб (и продължава пайдушки да краде)

И аз това повтарям 20 години, и сигурно ще си умра да го повтарям . Колко са алчни тук всички не е за вярване чак. Дано ги хване инфлацията , всичките им пари да изгорят и да станат просяци, до един всички управляващи

Не съм съгласна. Едно пишете, друго виждам. Всеки път като дойда в България виждам скъпи коли, нагло и самоуверено поведение и пълни кръчми и кафенета. Не приемам да казвате, че българинът е беден и пести от храна. Не заслужава и помощ при така изглеждащата действителност.

А ти какво искаш да виждаш? Седем милиона седнали по тротоарите за просия ли? С кое не си съгласна?! Че българите ги мамят с 150-200 евро заплати ли, това ли отричаш?

Защо българите работят за 150-200 евро заплати? Мислиш ли че като дойде така лелеяния повелител от Марс да инвестира в България и ще ти даде 8 хиляди евро заплата да си чоплиш в носа по цял ден? Всички инвеститори (ако) идват в България го правят именно защото българина е СЪГЛАСЕН да работи за 200 евро заплата.

Не съм по-различен от теб. И аз си идвам за 2-3 седмици на година. За малко време си идваш, това е всичкото. И изглежда се движиш само по центъра на София. Е центъра на София и вероятно да другите градове изглеждат така, но това не са обикновените хора, които получат по 200 лева. Постарай се следващия път да живееш като българка и не като туристка в България. Виж как са обикновените хора дето трябва да работят на две-три места за да изкарат достатъчно или които карат с 200 лева на месец.

Не мисля, че само в центъра на София има скъпи коли. Аз живея в Павликени и тук също има хора с чисто нови автомобили (и джипки), че и с по две нови (или стари). Пълно е с БМВ-та, стари, но БМВ-та, а не нещо друго. Но все пак това не са хора, които изкарват само от една заплатка. Гурбетче, някакво бизнесче ... те така.

Уф, вие пък като си дойдете за 2 седмици, че като хукнете като отвързани по кръчми като невидяли,иху-аху, пък се срещнете с куцо и сакато да налъжете за "другия ваш живот"...Остани да поживееш 1 година, даже може и 6 месеца, еуфорията ви ще стихне след1-2 м. и тогава ще се сблъскате челно с уродливата действителност, само като вместо любезен поздрав, получеш десетина псувни на ден, аможе и повече.Ще хукнете през глава като избит електрон в странство.

Ами като ходиш само по "Витошка"!

Положението беше отчайващо,към днешна дата е безнадеждно,ако останат до края на мендата си ГРОБ да раздават лопати да копаем дъното.Амин Господи спаси ни!

Няма значение кои ще са. Политиците са превърнали в национален спорт грабежа над българите. Монополисти и едри бизнесмени раздуват цени на стоки, услуги и наеми, а в същото време подхвърлят огризки на работещото население. Ролята на българския политик е да замазва някак положението с тоя грабеж, за което получава и стабилен процент от богатите си шефове. Скъп бензин, скъп ток, спъпа газ, скъпи храни. Обаче всички бизнесмени реват, че се движат по ръба и едва оцеляват. А политикът мълчи! Системата е такава, не са само ГЕРБ.

Не знам от какво пести българина и за какво няма пари, но след 5 часа е трудно да пресека улицата от много автомобили, при тези високи цени на горивата.При това живея в не голям провинциален град, където разтоянията са къси и може спокойно да се предвижеш пеша от точкаА до точкаБ.

А места по кръчмите намират ли се?

Само кажи, че ще дойдеш, лично ще те пренса на ръце. Не само се намират, ами и кажи колко и кои сепарета искаш. Моля ти се ела, че ни музиканти останаха, ни сервитьорки.

Живеем в една абсурдна държава!Такава е за съжаление, благодарение на всичките ни управници, които уж мислят за народа!Защо не пробват да живеят както живеем ние обокновенните хора,които работиме като пчелички за да успееме да си платиме тока,водата да усигорим нормална храна /до колкото е възможно / за децата си!Неразбирам защо трябва да плащаме за чужд ток,като можеме да си го произвеждаме ние!Много неща неразбирам защо се правят и незнам към кого вече да си зададеме въпросите и да се получат реални отговори а не лъжи!Нормално ли е човек работил цял живот на стари години да мизерува да студува и да неможе да изживее спокойно старините си?!Нормално ли е детските надбавки да бъдат 35 лв ,което е направо подигравка с тия пари до никаде или еднократна помощ 240 лв?!До кога ще се гаврят с нас?До кога ние обикновенните хора ще страдаме до като други лапат парите и си веят байряците?!

А ти 19 се научи да пишеш на български. РаботиМЕ,платиМЕ, можеМЕ е диалект. Правилно е работим,платим,можем. Неграмотността ви е заляла като цунами.

Взимаме пример от най-висша инстанция...

"ОСИГУРЯВАМ" се пише. С тази грамотност, не днам на какво заплащане точно се надяваш.

Видно е, че не Ви вълнува темата, а правописа на "19". Вероятно,като по-грамотни,хладилниците Ви пращят от храна, джобовете са Ви пълни и дори спестявате?! Дай боже всекиму грамотност като Вашата и най-вероятно Вие сте един от тези които живеят на гърба на "19".

И се пише - не знам , а не не днам!

Ако не е заета да говори, защото в момента си купува "Пампоровец" със здравните"осигуровки" на безработните без доходи!!!

Ти не си ли чувал ,че не може всичко да минава през стомаха и аналния отвор!чети малко икономическа литература и ще ти станат ясни много неща!Метрото и магистралите са много по-важни от агнешкото месо и бирата-това запомни от мене!Иначе без тях ще дойде време да нямаш и за потребление!

В края на всеки четиригодишен мандат трябва да има преброяване и ако населението намалява, управляващите не се допускат до участие в изборите! Отделно, на втората година от управлението трябва да има референдум - вот на доверие към управляващите. не получат ли "да", парламентарни избори!

Поредната лъжа."Българите пестят от храна". Истината е българите нямат пари за храна.

kgb777kgb

Да ви питам ЗА ПОРЕДЕН път - Къде бяхте когато Костов през 1997 направи минималната заплата 120 лв. при долар над 2 лв. ??? Няма как да тръгнеш от такава база и днес да имаш мин. заплата 600 лв. Та пак да питам - КОИ точно бяха ония 53 % , които гласуваха за БОКЛ.... от Мадрид ! И накрая да си кажем истината Българина винаги живее по начин , който НЕ МОЖЕ да си позволи , но той ВЪПРЕКИ това го прави !!!

Даа, българинът само за да не остане по-назад купува масово скъпи стоки на кредит. После изплаща и не му остава за храна. Затова хората в България изглеждат измъчени и грозни, но те не го забелязват.А като гледаш телевизия и четеш списания оставаш с впечатление, че това е страна със стандарт по-висок от швейцарския....

Ей ти да не си далтонист или късоглед или и двете заедно.Къде видя минимална заплата 600 лв. Знаеш ли, че с мимиалната пенсия може да си позволиш само по три банички а ден. Една за закуска, друга за обяд, трета за вечеря. И няма и стотинка за друго, ама за нищо друго, дори и за кисело мляко, и няма за дрехи и за топло и за лекарства и дори за сила да ти тегли една дълга майна, че казваш че си позволява да живее по онзи начин.

затова си имаме ГЕРБ-грозно еднолично разграбване на България

И затова пък си имаме бивши БКП кадри с МАКСИМАЛНИ пенсии -май са станали 700лв

ГЕРБ е доста тясно свързано с БКП ако не знаеш.

Ти още ли правиш разлика между комунисти и ГЕРБ?! Мислиш си, че ГЕРБ са различни от другите ли?!

Докато това некадърно правителство управлява,кризата ще се задълбочава!!! Вече няма световна криза!!! Има криза само в България и ще продължава да има.....

Кризата е за бедните и това вече не е криза а агония , която започва с отчаяние и депресия. Светлината в тунела е от насрещен влак.

Да попитам:Това "Отворено общество",не е ли на Сорос?Няма какво да ни казват ,че сме зле.Ние си го знаем.Пък и много отдавна в едни други книги се говори за третата световна война,като бездимна ,наречена още тихата война.Това е война за завземане на пазари,пазарна икономика.Гледайте филмчетата Спонтанна революция ли?Наивници " -от 5 март 2011.Има ги в интернет.

Третата световна свърши в началото на 90те години. Викаха и "студената" война. Много доблестни българи дадоха здравето си, а някои дори и живота си в нея. Сега същите тези вече 20 години са мачкани и оплювани от шепа крадливи колеги. След края на студената война ВПК си търсеше спешно нов противник който да поддържа приходите и. Намериха го на новия "невидим" фронт в борбата срещу тероризма. Една гигантска измислица, на която малко здравомислещи хора вярват.