Цветанов: Други притискат съда, аз имам гражданска позиция

За първи път сегашното правителство има ясна воля за борба с организираната престъпност. Надявам се това да бъде отчетено от Европейската комисия, заяви вътрешният министър Цветан Цветанов. Той имал гражданска позиция за съдебната система, други политици обаче грешали за нея.

Обратно в новината

Коментари - Цветанов: Други притискат съда, аз имам гражданска позиция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Докладът на ЕК: "Цветанов! Вратата!" Затвори отвън.

Припомнени са и 150 поръчкови убийства, за които няма наказани.

Европейската комисия току що оповести своя мониторингов доклад, обхващащ напредъка в областта на правосъдието за последните 5 години. Отново организираната престъпност и корупцията са посочени като основен проблем за българското общество. В доклада от 26 страници словосъчетанието "организирана престъпност" се среща 44 пъти. 73 пъти се среща думата "корупция". За сравнение, в румънския доклад от 23 страници организирана престъпност се среща 1 (един) път., но за сметка на това "корупция" се появява 130 пъти.

Вероятно няма да се срещат тези изрази и думи в следващия доклад. Лошото ще дойде, ако следващия доклад е последен. Има една мъдрост на един мъдър поляк : "Когато един малък човек хвърля голяма сянка, значи идва залез "

Като цяло докладът е изключително критичен и опровергава хвалбите на властта, че се е справила с тежката организирана престъпност. Комисията тепърва очаква да види "убедителни резултати в борбата срещу организираната престъпност и корупцията".

Правителството си гледа перфектно работата.Съдебната система бъка от останали от комунистическото време и подвластни на бившото ДС лица. Социалистите -комунисти имат най-голямата вина за нереформироната съдебна система,както и Иван Костов .Вотът на недоверие към ГЕРБ ще мине на куково лято-нека БСП и турците се пукат от яд и злоба .

Едва ли обаче Цветанов ще разбере, че посланието зад дипломатичните формулировки е да напусне и да хлопне вратата. Дори дословно да пишеше "Цветанов да си ходи", той ще се огледа и ще каже "Аз да не съм единственият Цветанов в държавата?"

Браво Цветанов Настъпи ги много яко На прав път си 90% от народа е с теб Трябва да се отреже главата на ламята Почна ги Има и други Продължавай на прав път си Те за това врякат Отидоха на протеста най некадърните и корумпираните За това са притеснени Не могат да си правят каквото искат Да взимат рушвети да не си решават делата по 5 години да пускат престъпниците на свобода Е за това имаме такъв доклад

Историята знаете навярно: растеше някога то клето в леха до някаква пожарна сред тръни, теменуги и лалета Ала стеблото му бе яко, здраво не мина много време - ето и кариера цветето направи като охрана на тържествените букети. То постепенно стана популярно (нали е благодатен тука тора) та цветето се взе за градинар

Г-н Борисов,вземете отношение,кой е прав и кой не/визирам Цветанов и Плевналиев/.Кажете тежката си дума та да сме спокойни.

Ау, каква гражданска позиция!Честен, свестен и известен!!! Ако може да го клонират,ще се оправи държавицата ни дето я няма вече! Абе не му ли е ясно, че той няма право на гражданска позиция докато е министър.Да се махне от там и тогава ще му видя гражданската позиция.Идва зима и тежко ни от неговата и на колегите му позиции.Май всички сме тръгнали към небето,щом тука няма справедливост.Само ГРЕБарите ще останат с позициите си.

цадята е забавил (и на практика - осуетил делото). това не е просто марзел, това е саучатничество ! Tаj като по този начин е попречил на осаждането на един престапник. A за такова нещо - не уволнение - сад и затвор се полага !

А бе,гьонсурат само ти ли имаш гражданска позиция и само твоята гражданска позиция ли е вярна.А това,че упражняваш натиск върху съдебната власт част от гражданската ти позиция ли е?

монкъ имас ми дартя......... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ей заради този човек ГЕРБ ще загуби следващите избори, този човек не прави нищо - освен едни безмислени акции с гръмки имена. Истината е че престъпността се е увеличила, просто масово не се подават жалби, защото хората осъзнават че няма смисъл...

Абе Цветанов, не ставаш за държавник! Ти си преподавател по физкуртура, а се пънеш да ръководиш държава от Европейския съюз! Ти си лаик, поведението ти е на любител, на неграмотен, необразован профан, на неудачен ипровизатор и на нахален и лишен от чувство за критика човечец. Вие в ГЕРБ сте хванати от улицата и о тРПУ-тата, нали го знаеш, защо се мерите с образованите, умните и подготвените от елита? Не ставате, разберете го, имайте малко чувство за мярка - не ставате! Боли, но вината си е ваша - никой не ви е канил да ни водите от скандал в скандал и в една мизерия, която до вас не познавахме. Отивайте си, докато не са ви подгонили с камъни!

Този безочлив наглец и тотален нефелник, колкото повече опротивява на хората, толкова повече се пъне да приказва и да се показва по медиите. Не се ли усеща че с това си вреди и задълбочава собствената си непоносимост?

Оставете го Костов. Човекът НЕ управлява България повече от ДЕСЕТ години. Кажете, къде е тези дни храбрият мъжага Генерал Б.Борисов? Защо не беше на откриването на най-безсмисленото и единствено кръстовище на две нива в София, като изостави напълно ненужната Фандъкова?

Взел си е "отпуск". Да събира тен като Станишев. Не може някой да има нещо, а той да го няма. Детска радост - бенгалски огън.

Да живей физкултурната наука от гражданска гледна точка.

Господин министре,На тебе не ти се полага гражданска позиция.Ако искаш да говориш като обикновен гражданин,първо стани такъв.Сега не си.Сега си министър и публична личност с власт.Ти господине изказваш "гражданската си позиция пред камери и микрофони до които ние простосмъртните нямаме достъп.Твоето мнение се излъчва по националните телевизии и радиа,нашето я го прочете някой във форума я не.По тази причина си вземи гражданската позиция,заври си я някъде на по скрито място и я извади на бял свят когато станеш един от нас - обикновен гражданин който се чуди как да се пребори всеки ден с простотийте на властта сътворявани ежедневно от подобни на тебе граждани.Що се отнася до уволнението на съдийката не ми пука.Има си закон който ако върши работа няма нужда от ничие мнение,стига да е ясен и точен.

Много добре, ама смяташ ли, че този, към когото се обръщаш, може въобще да разбере нещо от това?

30 клякания за мнение различно от моето

Браво, точно и вярно!

До Дир-а - защо това мнение не е в рубриката "избрани". Браво на автора, супер точно.

"Хората които се опитват да критикуват и правят анализи по форума трябва да знаят и първото правило в тая наука.А тя е сравнението с подобни аналози.Например - Цветанов е лош.По лош е в сравнение с кого или с какво"- Еййй, неграмотното си е неграмотно. Ще сравнява с аналози??? Че и количествено, с "по-"?! Аналогията, драги прави връзка не между аналози, а между различни неща, откривайки общи черти между тях!!!

ПОЗИЦИЯТА НА ЦВЕТАНОВ ЗА СЪДЕБНАТА СИСТЕМА Е ГРАЖДАНСКА И Е В ПЪЛЕ ПРОТИВОВЕС НА ТАЗИ НА ПРЕЗИДЕНТ ПРЕМИЕР И ОПОЗИЦИЯ. Съда е този, който не само правораздава, но и формира морала и поведението на обществото. Чуството за БЕЗНАКАЗАНОСТ е това което превърна България от държава на закона, в държава на мафията. Тази безнаказаност идва от съдебна система, която от ЗАВИСИМОСТ от разпореждането на закона се е превърнала в НЕЗАВИСИМА и безконтролна институция. ЗАКОНА СЕ Е ПРЕВЪРНАЛ ВЪВ ВРАТА В ПОЛЕТО. Порочни съдебни практики постановени от висши магистрати го заобикалят и създават предпоставки за корупция. ВЪРХОВЕНСТВОТО НА ЗАКОНА ТРЯБВА ДА БЪДЕ ВЪЗТАНОВЕНО, А СЪДИИТЕ СЛЕДВА ДА СЕ ПРЕВЪРНАТ В НЕГОВИ СЛУГИ.

Браво на Цецо! Трябва дасе разлаят кучетата, за да разберем койги храни и кого хапят.

Ако държава се управляваше с разлайване на кучета, сега общата валутна единица в Европа щеше да бъде Лев.

Броят на служителите в МВР ще бъде намален с 3000 души, а криминална и охранителна полиция ще бъдат обединени. Това са част от мерките за реформа в МВР, които вътрешният министър Цветан Цветанов обяви в интервю по TV7. Това, което правим в МВР от самото начало на мандата на това правителство, е да изпълняваме предизборната си програма. И предизборната програма, там е залегнало съответното сливане, изчистване профила на двете основни звена в сектора за сигурност - ДАНС и МВР, което беше направено в началото на мандата, и разбира се днес ще обявим, че с разговорите, които сме водили и със синдикатите, ще бъдат съкратени 3000 служители в МВР. Но това е плавен, осъзнат процес, който е провеждан в рамките на две години и половина", каза още вътрешният министър. ?????

Е, след съкращенията разкриваемостта на кражбите по домовете от 6 % ще стане под 1 %. Това вероятно е залегнало в предизборните обещания на ГЕРБ.

Ама немаш ли си друга работа бе Цвчо, цел ден теб те гледаме и ми се повръща.Стига с тези прости изказвания,никой не ти верва.

Ясна воля имате за борба с престъпници ,които не са ваш контингент, това е мойто скромно наблюдение, а който засегне интереса ви и ви каже истината в очите, въобще не му прощавате и непреставате глуповато да повтаряте имината им.Ама ние можеме вече да четеме между редовете и да не гледаме платените ви телевизии.

Хората които се опитват да критикуват и правят анализи по форума трябва да знаят и първото правило в тая наука.А тя е сравнението с подобни аналози.Например - Цветанов е лош.По лош е в сравнение с кого или с какво.За това на такива критикари аз казвам - след като не ви харесва Цветанов както и това което той прави дайте своето предложение с кого да го сменим.Ако смятате че е достатъчно да го обиждате за това че е физкултурник и значи е прост аз ще ви кажа че най-добрият президент на Америка който промени света е бил само един артист.Това е Риигън.Цветанов по телевизията е винаги добре аргументиран и убедителен -това което говори е желанието и мнението на неговите избиратели.И нека тия хора дадат своята оценка догодина на изборите и не разни комплексари по форумите.

Артистите са начетени и културни хора и се интересуват от мнението на другите. За разлика от милиционер-физкултурниците!

А иначе, догодина ще дадем предложението за друг!

Президента на САЩ се казва Рейгън,а ако ти казваш че този министър е най-добрия избор, жалко за цивилизована Б-я, страшно жалко направо да си плюеме на петите.

Между другото, Рейгън беше един от най-лобистките президенти в новата история на САЩ. Ще ти дам един пример: Под натиска на рейгън, беше отново разрешена употребата на една от най-вредните съставки в хранителната индустрия - аспартама, който преди това същата тази комисия беше забранила поради неговата токсичност при високи температури. И сега, благодарение на този велик човек дори и ти поглъщаш всекидневно тази отрова в организма похапвайки си вкусно, вкусно различни сладкиши и питиета.

Синьоре, не си прав в частта с критиките. Критикуваме неспазването на обещания, дадени преди изборите. Обещания да живеем по-спокойно и по-сигурно. След три години управление резултатът е повишена битова престъпност (това никой не го отрича, дори МВР-то) и повишена тежка криминална приестъпност (това също се признава от МВР-то). Аз, като един дребен частник, като обещая нещо, спазвам обещанието. Ако не го спазя, си нося последствията - в повечето случаи финансови. За тези три години слушаме само оправдания и обвинения към бивши и бъдещи управляващи. Как един път не излезе Цветанов да се извини за несвършена или зле свършена работа?

1. Цветанов не обясни смислено как и защо има Н-апартамента - т.е. в очите на хората остана съмнение че е крал. 2. Цветанов постоянно прави гръмки акции от които няма никаква полза освен че едни и същи познати на народа бандити с гръмки влизат за 24 часа в ареста. 3. Цветанов направи реклама на чужда разузнавателна агенция, за което в друга страна моментално би си подал оставката. 4. По-добър от него - министър председателя е човека който трябва да реши и назначи, но въпреки всички гафове Цветанов е несменяем - т.е. явно държи с нещо премиера в шах

През 2009 Коментарите в Дир.БГ бяха 95% За ГЕРБ !!??? Сега обаче,през 2012 и 3 години под ГЕРБ ,Коментарите в Дир.БГ са..... 95% Мразят ГЕРБ до Болка!?? Защо Народа Намрази ГЕРБ.... видяхме ,Почувствахме и продължаваме да Изпитваме на гърба си !! Експериментът ГЕРБ Приключва...Неуспешно,а резултатът е Свръхбедни опитни мишки,и Свръхбогати ГЕРБероидо Олигарси !!Баста!

Народа мрази агент Гоце, Овчаров, и Сергей Димитриевич повече.

Почистването ще се случи ,и никоя Проджна медия ,телевизия полиция ...... няма да спаси Б. Борисовата Банда от Съд !!

Мноого се кефя на платените коментари в Дира. Много злоба и нищо като смисъл. Само ЦвЦв тикви мутри. Нищо по интелигентно не можете да сътворите. Време е да ви сменят с по интелигентни и нахъсани писарушки. Колкото до новината - дано Цветанов издържи докрай.

Не чети избирателно, като мат'реал и ще видиш достатъчно разумни коментари!

Как пък тоя се е прав, думичката аз на първо място, стига е говорил за рутинни неща които върши полицията и които затова получават немалки заплати. Ако обичаш по добре се вслушай и в мнението на тези около теб, още малко и по галям светец от папата. Аман

Ал Бънди да не е слънчасал...уж има захлаждане ама...)))))

А ТИМ? Варна, защо мълчиш???

този цовек само глупости знае да говори как не го е срам то бива да си гион сурат ама цак толкова не бива.краино време е борисов малко да се позанимае сас него це излага дарзавата *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

...Иван Костов има претенции?)) вече в книги пишат,че е покровителствал Косъо и паак се натиска за власт)) Цецо,ако си мислиш че ще угодиш на хората,няма смисъл от коментари,просто продължавай да работиш упорито,както правиш...от последните месеци новини се разбира,че България се е тресяла от наркотици тровещи децата и никой ,никой не е правил това,което стана през последните събития...от мен, браво и слава на Бога за такива хора като теб!

Както казва оня доктор от Четвърти километър,с организираната престъпност нещата са наред,обаче,неорганизираната,така добре се е организирала,че свят да ти се завие!

На снимката: третият от братя Галеви.

Единствено вярно е,че зад всяко предстъпление стои полицай .

Мммм че точно казано. Браво. Така си създават работа, иначе са толкоз безполезни на обществото, но какво да правиш, никой не ги кара да се самоунижават учейки и работейки в тази структура. а на какво ги учат в шоколата... не ми се говори.

Единственият отговор за ЦвЦв е: "ЗА ЛУДИТЕ ИМА ЛУДНИЦИ. ЗА БОЛНИТЕ - БОЛНИЦИ. САМО ГЛУПАЦИТЕ СИ НЯМАТ МЯСТО И ЗАТОВА СА НАВСЯКЪДЕ!"

Цветанов - последователен докрай! Да му се ненадяваш-от ВИФ-аджия да се пръкне такъв ПАТРИОТ!

Правителствата идват и си отиват , но съдебната система остава такава каквато я описва Цветанов - корумпирана и зависима от организираната престъпност. Примера със съдийката председателстваща съдебния съвет го доказват. ВЪПРОСА Е КАКВО ПРАВИМ ОТ ТУК НАСЕТНЕ. Още не е отрязана и едната глава на змея и рева в подкрепа на тази която няма обяснение за престъпното си БЕЗДЕЙСТВИЕ ни проглуши. ВРЕМЕ Е ДА ОСЪЗНАЕМ, ЧЕ ОПРЕДЕЛЯЩА В БОРБАТА С КОРУПЦИЯТА Е НЕ ПАРТИЙНАТА ПРИНАДЛЕЖНОСТ, А ГРАЖДАНСКАТА ПОЗИЦИЯ РАЗЛИЧАВАЩА ЦВЕТАНОВ ОТ ОСТАНАЛИТЕ ПОЛИТИЦИ.

защо не ни светнеш къде е гражданската позиция на Цвъцко и защо не я изрази при назначаването на неговото протеже за шеф на СРС. Нейните забавени дела по малко ли са ощетили нас гражданите или жертвите на престъплението. Никой не е против наказания на корумпираните съдий, но всички сме пред двойния аршин по който се прави. Само хора с истинска гражданска позиция могат да си позволят да го критикуват, а не да го хвалят. Хайде нека и неговата мома да я изхвърлят и тогава във форума ще видиш, че всички ще го хвалят, но това не се е случвало, няма и да се случи. Дето се казва пред Закона всички са рсвни, но някой са по равни. За това не ВЯРВАМ на Цветанов.

Имаш право да не вярваш на Цветанов и да приемеш, че опонентите му в лицето на президент, премиер и опозиция са прави в становището си за съдебната система. ЦВЕТАНОВ ДНЕС ИЛИ СЛЕД ГОДИНА НЯМА ДА ЗАЕМА ТОЗИ ПОСТ, НО МАГИСТРАТИТЕ ПРЕДСТАВЛЯВАНИ ОТ ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА СЪЮЗА НА СЪДИИТЕ ЩЕ ПРОДЪЛЖАТ ДА ПРАВОРАЗДАВАТ ПО НАЧИН ДОПУСКАЩ ДОКАЗАНИ ПРЕСТЪПНИЦИ ДА СА НА СВОБОДА. Възпитателната роля в едно общество се формира от действието и поведението на такива като съдия Тодорова. Затова, че в България няма осъдени, затова че сме стигнали дъното не е виновен Цветанов а същите тези НЕЗАВИСИМИ съдии мутирали до степен на невъзможност да различат доброто от злото работещи на принципа ПЛАЩАШ ПОЛУЧАВАШ. Те превърнаха храма на Темида в селска бакалия. ЦВЕТАНОВ С ВСИЧКИТЕ МУ СЛАБОСТИ И НЕДОСТАТЪЦИ КАЗА ИСТИНАТА И ЦЯЛАТА ТАЗИ ГЛУТНИЦА ОТ ТЪРГОВЦИ НА МОРАЛ И СЪВЕСТ РЕВНА СРУЩУ НЕГО. Да съдебната ни система се нуждае от сериозен ремот. Нека се види каква е семейната собственост на всеки съдия и съответства ли тя на доходите му. ОТ ТУК ТРЯБВА ДА СЕ ЗАПОЧНЕ.

Имам си гражданска позиция, имам си 6 апартамента и стотици излизания зад граница, с мойта милиционерска заплата и пенсията на тъщата

цветанов е абсолютно прав-судииката си е гушнала големите шуми,за да измакне и закриля престапниците и затова е бавела решенята по делата-ясно ,както че ще самне *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Цецо отново лъже. За ваше сведение, разкриваемостта при обирите на жилища в България е само 6%. За какво да бъде похвалена полицията? За това, че 94% от обирите остават неразкрити? За 20-30-те обира на ден само в София? За редовните ежеседмични показни разстрели?

Обирите на жилища са вече нещо нормално и неизменно и ненаказуемо. Изобщо за какво ни е тази полиция с 6 % разкриваемост?!

от имаме воля стана имаме ясна воля. Имате голем мерак ама то тройната , журналистите ,народът все ви пречат. Иначе сал меракът си е -нито ука,нито можене ,нито знаене ,нито искане да се свърши нещо. Само крадене -до шушка като скакалци...

харесвам цветанов и мишо бирата и тяхният певец те са пичове да стоят на власт в бялгария няма престъпност и полиция това се вижда и от чиновниците от брюксел

е вече ще се оправим след като и селяните имат гражданска позиция. ГОСПОДА ЖУРНАЛИСТИ ,СЛЕД КАТО СПОРЕД ЦЕЦО ШЕСТАКА БЪЛГАРСКИЯ ПРЕЗИДЕНТ НЕ Е НАЯСНО СЪС СЛУЧАЯ СЪС СЪДИЙКАТА МИРОСЛАВА, ТО ЗАЩО НЕ ЗАПИТАТЕ ЦЕЦО ТОЙ ПЪК ОТ КЪДЕ Е ТОЛКОВА ИНФОРМИРАН ПО СЛУЧАЯ

"вслушваме в гласа и болката на преживяното от жертвите на престъпността" Как ли ще коментира и дали ще се вслуша? С тези корумпирани полицаи каквито например са в гр.Бяла Слатина.Или има интерес такива изверги като Лонгара да са на свобода.А това че този галешки боклук си плаща хиляди на ченгетата да не го арестуват....Нищо не му пука на Цецко

Цветанов и гражданска позиция.А часовника прави ТИК-ТАК,ТИК-ТАК,/не спира/.

ТАКОВА СЪМОЧУВСТВИЕ БЕЗ ПОКРИТИЕ..ДО СЕГА НЕ СЕ Е СРЕщАЛО???И ДОКЛАД И КРИТИКИ И КАКВОТО И ДА Е НА ЦВ. ЦВ. НЕ МУ ДЕЙСТВАТ . ЕДНО СИ БАБА ЗНАЕ ЕДНО СИ БАЕ. НО НИЕ СТРАДАМЕ ОТ НЕГОВОТО САМИЧУВСТВИЕ. КАК ТОЙ НЕ РАЗБИРА ???

Ааа, не си прав - същите бяха и от тройната ламя, когато ги критикуваха от ЕС. То няма как да е и иначе - нали една майка столетница ги е раждала, та алчността им и зависимостта от бандитските структури е една и съща.