Доклад сочи тежки нарушения във Фонда за лечение на деца

За периода от септември 2015 г. до октомври 2016 г. са разкрити редица нарушения, показва проверка на комисия от Министерството на здравеопазването.

Обратно в новината

Коментари - Доклад сочи тежки нарушения във Фонда за лечение на деца | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако не друго, поне сега Пена Мазератито (шефката на инспектората) май ще си намери работата и майстора. Коронният и номер е да събира тиня срещу следващия и така да го държи до стената. Тук май нещо се е объркало. Що така мари Пено?!

Абе що за фамилия е това Пилософ?

Ще станем нормална държава, когато такива институции се деполитизират на 100% !Когато всяка власт назначава своите си хора там, това означава, че нещата там не са в ред и се краде здраво!

Само съд и присъда за Пилософа! За съжаление в България няма справедливост!

....поредната дъвка от марката "хляб и зрелища"..... .....явно тъпите журналисти тотално са изтрещяли... ....тази сутрин георги любенов от к1 през дума повтаряше "страшно"!!!!!

Всичко това може и да е вярно. Аз смятам,че ако има даже и едно вярно нещо трябва съд, дело и пандиз. По-долу има обаче един пост в който се казва,че този доклад бил готов още декември 2016. Що се изнася чак сега? Колко в тази постъпка е предизборна а? 100%. Сега ходи доказвай че нямаш сестра. И друго се питам- на серГЕЙ журналистката беше много яка миналата седмица. Сега обаче млъкна нещо. Що ли? Май ще се окаже ,че Боко за това е бил прав а?

goose

Защо се изнася сега? "Скъпи родители и приятели, Преди пет месеца петима членове на Обществения съвет на център Фонд за лечение на деца напуснахме съвета с мотивите, че административният хаос във Фонда и системната подмяна на решенията на Обществения съвет вредят на нуждаещите се деца и ние не можем да бъдем параван на случващото се. Изпратихме до Министерството на здравеопазването, Министерския съвет, Парламента и Прокуратурата списък със заявленията, чиито решения бяха подменени. Три месеца по-късно тогавашният министър Петър Москов ни отговори с писмо, че в следствие на нашите сигнали е направена проверка, има изготвен доклад и несъответствията ще бъдат остранени. Ние от своя страна със заявление за достъп до обществена информация поискахме да ни бъде предоставен и самият доклад. И на 13 март 2017 г. получихме частичен достъп до него с аргумента, че изложените в него факти и обстоятелства представляват част от материали по водено наказателно производство. Докладът е бил готов на 5 декември 2016 г., състои се от 127 страници, в които се описват неточностите в работата на ЦФЛД до 15.10.2016 г. "

ОООО, Гууз, разкри ли, че си заинтересовано лице! Много непочтено!

Тоя не го ли назначи Бойко? Сега няма ли да поеме отговорността?

murena

както винаги, НЯМА да поеме отговорност

И в затвора има нужда от професори!

ЕГАТИ ГЛУПОСТИТЕ-БЕЗБРОЙ ДУМИ НАХВЪРЛЯНИ ЕЙ ТАКА ДА ОКЕПАЗИШ НЯКОГО.

при бесепето ще са все честни не.

13 постинга на някаква мурена. Какво значи това? Безработен дезинформатор, трол, бригадир. Питам: по колко взема, защото ако е изгодно да се включа и аз?

ВЧЕРА КАТО ГИ "ОСВЕТИХА" ЧЕРВЕНИТЕ ТРОЛОВЕ ЦЯЛ ДЕН СЕ ПОКРИВАХА,А ДНЕС ЯВНО СА СЕ СЕТИЛИ ЧЕ ПОЛОВИНАТА ИМ ЕЛЕКТОРАТ СА НЕГРАМОТНИ ,А ДРУГАТА ПОЛОВИНА НИКОГА НЕ СА СТЪПВАЛИ В ИНТЕРНЕТ И ПАК ЯДАТ Л-ЙНА ИЗ ВСИЧКИ ТЕМИ

murena

пилософе, откъде изпълзя? Няма ли как да ти хрумне, че на някой може да му пука отвъд дребните тролски копнежи? Явно няма как

Напилете му го най-после на тоя Пилософ!

Още когато сложиха на този пост доктор Пилосов , казах , че вълка ще пази стадото !!!! ПАРИ , ПАРИ , за този човек !!!!!!!! ПАРИ и нищо друго няма значение за този човек !!!!! Всъщност не знам дали е човек !!!

Хах, много ми е забавно как дойде червен президент на власт и веднага всичко, което Бойко е изградил започна да се унищожава!

Последно по темата. Имам две порастнали,здрави,прекрасни деца. Чудя се,не дай си Боже,да бях родител на болно дете.Какво щеше да ми е-да живея в саниран от Бюджета,блок или Бюджета да му е осигурил адекватно,подобаващо лечение-у нас,или в чужбина?Къде е приоритета на тази Държава-краденето,санирането,магистралките,или децата на България?

murena

фондът го изгради НДСВ. Боко го унищожи

Това,което силно ме потриса е,че иде реч за тежко болни български деца. Какво значи забавяне,бюрокрация,неизпълнение на служебни задължения в такива случаи!? Какво е съдбата на едно болно дете,пред тази на стареца от снимката? Протежето на д-р Носков...... Никога не е късно да станеш за резил,Пилософ.А ако имаш изобщо някаква,остатъчна съвест,вземи се....

Поредния случай на извършени нарушения и престъпления във фонда и поредния случай, в който няма да има виновни. А милионите от фонда дадени за лечението на децата ни изчезват в джобчетата на някои бездушни същества. Ако и този път прокуратурата не защити интересите на обществото, не върне парите и не вкара в затвора поне един от тия боклуци, ще имаме пълното право да им вземем душиците и това с пълно право могат да го направят родителите, които са загубили децата си заради алчността, наглостта и безхаберието на тия мижитурки. Бойко сложи тоя Пилософ за шеф на фонда, а Менгеле се кълнеш, че бил безукорен и голям професионалист. Защо година по-късно от фонда пак пълзят скандали?

Тоз хайдук трябва да бъде арестуван,за да не изчезне в Израел.

Подобни золуми има и в Хематологията в София, там Проф.Георги Михайлов лягаше и ставаше с Москов на уста, а сега хоп-в гражданската квота на БСП, но след като докара болницата до до 14 млн. лева загуби. На всичко отгоре е лежал от 1983-1986 год. в психиатрия и все още се води на отчет!

кога тези полу българчета и полу еврейчета ще се сетят, че България им е родина и ще започнат да се грижат за нейното благосъстояние и просперитет така както истинските евреи се грижат за Израел.

Ако полуеврейчето е комунде, ще защитава руските интереси. Ако чистото еврейче е комунде, пак ще защитава руските интереси. Ако чисто българче е комунде, пак ще защитава руските интереси. Ако турче или арменче е комунде, пак ще защитава руските интереси. Хвана ли сега общото във всички изброени случаи?

Мурена, трол си! Скрий се някъде в гората! И иди да учиш, къде се слагат запетайки.

murena

продължаваш да разводняваш темата, трол безподобен и бездарен :* толкова си можеш. Дай аргумент в защита на престъпника Пилософ, ако можеш. Ама няма как, нали, запетайките ти бодат на теб, това ти е най-важното в живота.

"Доклада" е поръчков. На времето имаше един виц: Каква характеристика искаш, за министър или за затвора? Та и тоз доклад има само една цел: да омърси професора!

murena

искаш да кажеш "чистия като детска сълза професор"

murena

и коя от констатациите не е вярна? м?

Кой го назначи този некадърник, кой.

Радев, но КОЙ го посочи на Радев? И Герджиков каза, че Радев е подбрал всички министри!

Радев друг път. Назначи го Москов преди 2 години

Е това е моралният облик на управляващите Ви досега !! Драги овчици вместо пак под строй да блеете на предстоящите избори, старателно остригани и издоени от досегашните ви избранници, помислете с мозъците си , ако изобщо имате такива, и решете искате ли още да сте заблудени и заспали овце или ще се преврънете най-накрая в НАРОД ДОСТОЕН !!

Нали си наясно, че който мисли, няма да гласува за БСП, ДПС и патреотито! Виж, там за разните му пенсионери, цигани, псевдонационалисти, маргинали, лумпени, за тях нямайте грижа, те са ви в кърпа вързани!

Lajnari na vsichki niva! No coment! Bokluci!

абе на този министър меркантилен зъболекър кръвопиец някакси вйобще не му вярвам. за москов се говори че е наркоман, че е луд и всякакви други но никои не е казал че е корумпиран. семерджиев е част от бялата мафия и това му личи от далече.

murena

никой не бил казал, че Москов е корумпиран ли??? От Марс ли падаш или ти плащат за простотии? За аферата с ваксините да си припомниш, викам

Муренче, я кажи сега, какво викат комундетата за ваксините?

Ами то който не е от БСП е луд и наркоман! И на времето казват, че е било така, който е бил безпартиен, е бил некадърен или родоотстъпник и така!

murena

докладът е от времето преди Семерджиев, айде малко по-сериозно, можеш ли?

Научи се да пишеш грамотно.

goose

И малко неща, които са спестени в статията на дира ... Доклада е готов на 05.12.2016. Мерки въпреки констатациите Москов не взима. Част от спестените констатации от доклада: Констатации за директора и администрацията на Фонда: - На практика при назначаването си проф. д-р Пилософ е бил в несъвместимост със специалния закон и декларацията, подадена по чл. 12, т.1 от Закона за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси, е с невярно съдържание, за което комисията ще уведоми компетентния орган. Въпреки че от назначаването му са изтекли повече от 7 месеца, несъвместимостта не е отстранена, което е основание за прекратяване без предизвестие на правоотношенията с проф. д-р Пилософ. - ...директорът на фонда е нарушил разпоредбите на Правилника за дейността и организацията на работа на център Фонд за лечение на деца, което е основание за ангажиране на дисциплинарната му отговорност. - В нарушение на чл.37. ал.2. от правилника, при случаи на обоснована спешност, директорът на фонда не е изпълнил задължението си да свика Обществения съвет. - Констатираха се случаи на подадени заявления, по които няма предприети никакви действия от страна на ЦФЛД. - Констатираха се случаи, при които на заседания на Обществения съвет се разглеждат и одобряват заявления, за които липсва становище на външен експерт. Това води до решение на Обществения съвет за допълнително становище, с което необосновано се бави процедурата и се ангажира ресурс на членовете на съвета за разглеждане на едни и същи заявления неколкократно. - Комисията обръща внимание, че всички констатирани несъответствия са резултат от липсата на управленска компетентност от страна на директора на ЦФЛД, липса на утвърдени вътрешни правила с ясно формулирани задължения на служителите в администрацията и определени срокове за тяхното изпълнение. Служителите на фонда на познават приложимата нормативна уредба и конкретно Правилника за дейността и организацията на ЦФЛД. Това създава административен хаос и води до необосновано забавяне при разглеждането на заявленията за финансово подпомагане.

Истъпленията на простотията спрямо видните медицински специалисти у нас продължават. Затова и младите лекари не остават. Остават само младите журналистки, които никой не ги иска.

goose

Когато фактите говорят дори платените тролове трябва да замълчат ... Искрено ти пожелавам да имаш късмета да разчиташ за живота на детето си на точно тези специалисти, които защитаваш. За съжаление на мен ми се наложи точно това ...

И точно затова си в конфликт на интереси!

и сега е редно близките на децата,особено на тези,които не са оцелели,благодарение на професора- да му извият гръцмуля на тоя...

murena

какви ще са последствията за престъпника Пилософ, за Москов и за Боко, това питам. И как беше, отговор не искам - никакви! Разрушиха работеща структура, за да окрадат парите на фонда

Това ли ти е новия никнейм?

murena

това ми е единствения, ти явно си с много, тъпанар!

по важното е ,дали нещо ще се промени и дали някой ще потърси отговорност от виновните....а иначе,където не проверено там не намерено-навсякъде във всяка една сфера е пълно с невежи и некомпетентни служители...и то на отговорни постове..

Когато в обществения съвет е пълно с амбициозни журналисти, които изпълняват И политически поръчки, винаги има протести!

murena

ти гледай къде отидоха парите от фонда, мани журналистите и протестите. Пилософ бил "детски лекар", детски убиец е

murena, какво ти е образованието?

Още преди назначението му имаше обстойна информация какво представлява този човек и синът му! Зор беше на герберастите да го назначат! Нека сега Боко обясни как и кой е виновен!!!