ЕК: Няма убедителни резултати в борбата с корупцията и престъпността

Европейската комисия представи днес в Брюксел петия годишен доклад за напредъка на България и Румъния по механизма за сътрудничество и оценка.

Обратно в новината

Коментари - ЕК: Няма убедителни резултати в борбата с корупцията и престъпността | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като няма закони и съдебна власт на място- какво е виновно правителството. Те ги хващат, съдът ги пуска. Да се променят законите.

Ако за ЕК това, което става в България е сериозен напредък в борбата против корупцията и престъпността по високите етажи, то за мен, ЕК се явяват съучастници.

Останахме си КОМУНИСТИ и пролетариат, както си е било от куп години. Иначе като ги слушаш идеите им леви, та чак хомофобни, но зад кулисите се крият мечки стръвници.........

Задължително е да се отбележи, че за краткия период от 01 януари 2007 до днес, ЕС/ЕК ( и подотчетния механизъм CVM ) постигнаха невероятен напредък в осъзнаването на неосъзнаваемото нещо "българска държава днес" ! Като оставим настрана традиционния изказ в 10-страничния документ ( За ценителите е просто задължително да попрегледат, поне двадесет пъти, и Техническата Обосновка .) и отсичащите главите-до-петите "скромни" шест препоръки, ние българите сме съвсем наясно (респ. -- хората от ЕС имат одобрението ни ), че : 1.Има недопустима непрозрачност; 2.Има пълна безотчетност; 3.ВСС, ВАС, др. Велчев, че и "правната" система изцяло са ... чудо невидяно ; 4.Няма нищо друго освен говорене безкрай и на кравай ... а като благодарим на авторите за изричното упоменаване и на "БОРКОР" -- си идваме на централния форсмажор : -- Незабавна ревизия/осъвременяване на Конституцията на Република България ! -------- И нали на всички ни е ясно, че този вид документи ( Вече пета серия ! ) имат констативно/препоръчителен характер, а същинската работа кое-как -- си е наше право ?! (, но най-вече -- отговорност !!! )

На тях им е изгодно да сме слаби, даже скоро ще си върнем и нищожните пари дето откраднахме от еврофондовете и то под формата на вноски към техния спасителния фонд.

Скромното количество пооправени от мен небългарски непрогледни гори говори само в полза на Вашето мнение . ... В кражбите хич ме няма, а и нямам навика да плащам чужди сметки/вересии/зулуми -- та работа ни чака, ввв ! Адски много работа !!!

Мунчее, как се борите с корупцията и мафията във Варна, като издигата червения кмет за 3-ти мандат ?? ТИМ ли ви нареди ?

Е как ще има резултати борбата с корупцията, като лицата - Масларова, Михалевски, Гагаузов, Батко и братко, Искра Михайлова, Джевдет Чакъров, Мутафчиев, Петър Димитров, "консултанта4 Доган, и много още знайни и незнайни от кабинетите на царя и на Станишев, са все още на свобода?!? Когато тези отидат в затвора, тогава ще имаме и ние като народ и ЕС ясен знак, че България се е оправила вече!!!!!!

Нещо не се връзва, изброяваш всички освен ББ и Цвъко, нали и те бяха от царисти, странно, ? Пък без това невиждам да сте повдигнали обвинения срещу тези хора, какво чака герб ?

По важното е че имат "политическа воля":))) На тази база с много политическа воля си вземат пари без да плащат данъци, непрекъснато"намаляват" разходите за администрацията а те продълзават да се увеличават в разходната част на бюджета, откриват се отсечки по 15-20 км и се титуловат "магистрали", откриват се частни бензиностанции, кафенета и цехове и говорим за "големи инвестиции".Май тая "политическа воля" е виновна за последните ни места по всички критерии освен престъпност, безработица и ниски доходи.........

от запад много добре виждат как стоят нещата, но хич не ги интересува; тяхната цел е да докарат бели хора/ христяни и католици/, защото запада е препалнен с араби и черни и бялата нация ще се загуби, а бг-те политици не ги интересува, нали си крадат достатачно

еврокомисията ни докара дотук и УСА - на ви демокрация - робовладелство!!!! бахти и тиквите

Прав си но иначе щеше да е още по-зле...

Гербари не ви върви ропагандата, изпълнителната власт краде, съдиите и прокуратурата я защитават и си взимат своето. СЪДИИТЕ НЯМАТ ВЛАСТ - те просто ЗАТВАРЯТ ЦИКЪЛА. ГЕРБАРИ доклада ви има и ВАС че нямате доказателства и нищо че НИЩО НЕ ПРАВИТЕ !!!

..каква омраза излъчваш само! Представям си разкривената ти физиономия и ръка, готова да раздаде правосъдие от позицията на удобната интернет-ананимност... Искаш ли да поговорим за детството ти и получените там травми?

А някакви аргументи по-същество... аз имах добро детство и си работя за чужда компания в чужда страна... само ми е мъчно за вас че няма нищо в хладилника и защитавате една мутра, дето и Английски незнае.

Основен проблем в България е наистина корупцията на високо ниво не мога да твърдя , но на ниско със сигурност. В общините се работи изключително кой плаща и колко е платил, прави се всичко нарушавйки всякакви правила и норми, закони и който се усети ходи в съда и чака решението на съда , а колко хора нямат възможност да стигнат и до там. Бедна е фантазията на хората, които не са се сблъскали с общинските администрации, пълна некадърност и корупция. В случая явно визирам община Асеновград.

Добре, че си нямаш работа с община София да видиш там каква корупция е! Няма причини да смятам, че и с министерствата не е така... :(

Кризата в една страна е в резултат на изкривени закони. Европейският съюз трябва да носи нов мироглед.Например закрила на малките народи,какъвто е българският.

Няма и няма да има.Докато се шири корупцията в правосъдната ни система..Докато има ояли се като въшки съдий,прокурори,адвокати,ще има престъпници на свобода...Не случайно казват,че в България е рай за престъпниците..Че престъпниците имат държава,а не,че в държавата има престъпления..Истината е такава,колкото и да не ни харесва.Не случайно сега се поставят взривове,а Яне под давлението на работодателя си трактора,ходи и прави изявления по медиите..Всичко е с цел дестабилизация на страната.Да не сме "полицейска" държава..А каква?Мутренска ли? С президент трактора,а премиер гея Яне ли?

Стига гербари с вашата пропаганда, изпълнителната власт краде съдиите и прокуратурата я защитават и си взимат своето. СЪДИИТЕ НЯМАТ ВЛАСТ - те просто затварят цикъла. ГЕРБАРИ доклада ви пише и ВАС че нямате доказателства и нищо НЕ ПРАВИТЕ !!!

Вижте, който е писал този доклад е напълно наясно, че не е възможно да бъде елиминирана корупцията със смехотворните законови и административни мерки приети след идването на демокрацията. Това е като да дадеш на някой едно сито и да очакваш от него да изгребе водата от някое езеро. Напълно безсмислено упражнение. Реалния резултат обаче от тези доклади е че ЕС си измисля оправдание, за да спира траншове за страната ни. Т.е. тези доклади са напълно съзнателно враждебно действие срещу страната и народа ни. ЕС е вредна структура за страната ни. Колкото по-рано излезем от нея, толкова по-добре за народа.

правителството имало напредък ама нямало резултати, bull.... Мижи да те лажем 22 години вече пълно беззаконие, и трите власти крадат от всички нива ... е.Съюза мога да ви каже че и те перат пари в българия, точно през ТИМ във варна, и на други места... затова само гледайте и ще видите... как 4 милиарда се перат в момента ...

доклада може да се намери на ес.еуропа/булгариа/документс/ нюз/200711-свм долна черта бг. пдф

Ето и доклада- четете от извода, и всеки да си го тълкува, както си иска: link

Как да няма резултат?20год.:0 за корупцията...

Никой не ни е виновен , виновни сме ние народа , че ги търпим нащите управници. Ако беше друга държава отдавна да ги беше прогонила наглите ДУПЕтати. До един сегашните парламентаристи трябва да напуснат народното сабрание а ние трябва да им помогнем. Колкото по рано толкова по добре. Трябва час по скоро да се вдигне целия народ и да бъдат прогонени , като мастии от парламента. Ако трябва и кръв да се пролее за бъдещето на нашата държава и по добър живот за нашите деца. ДА ГИ ПРОГОНИМ БРАТЯ БЪЛГАРИ.

Прав си! Ама, какво да правим, като все чакаме някой друг да ни оправи? Мераклии - колкото искаш!

се борят с корупция по високите етажи на властта бе хора!?:)) Нали ще останем без държавно ръководство:)) То Боковци, Цецовци, Мозъци и т.н. все е за пандела:)))

Тия ЕвРоПеЙцИ пак не са в час.... Булгаристан напредва бързо , но на заден ход...

То ЕС ще се разпадне докато България изпълнява някакви си там указания,директиви,препоръки

тръгнем ли да се борим с организираната престъпност, това означава да нарушим законно установената власт в БГ...

Това е абсолютно вярно!

Точно!

Защо микой него казва какво като има политическа воля съда е ЧЕРВЕН ДО МОЗЪКА НА КОСТИТЕ а е и независм какво да правим нов съд ама нов КУПУВАТ ПО МОРЕТО ИМОТИ И ПОСЛЕ ПОРИЦАНИЕ УЖАССС НАЙ ГОЛЕМИТЕ ХАЙДУЦИ СА ТАМ!!!

Най-големите хайдуци са в София - нажълтите павета драги ми мой, всичко останало е твоя заблуда...

Тези, които се развиват /напредват/ бавно, се наричат БАВНОРАЗВИВАЩИ СЕ. Такива сме в БГ.

Какво може да се очаква от политици с МАНТАЛИТЕТ НА СЕЛСКИ ТАРИКАТИ /тип Андрешко/ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Жалко, много жалко ! Държавникът се възпитава още в семейството , но след 60г. комунизъм тази категория хора беше унищожена ,а партията възпита крадци , тарикати и лумпени нихилисти ! Е ,сега берем уникални плодове ! Кой ни е виновен ????????????????

отдавна го пиша това тук, но никога не успях да се изразя толкова ясно като теб. това е проблемът на българия - не самата тоталитарна система на управление, а това което се възпитаваше в хората. срина се режимът, паднаха лозунгите и се показа всичко, така както е било в действителност. ако някой реши да опонира нека първо размисли, че всички управляващи са били раждани и възпитавани тогава.

Корупцията не може да се оправи ,защото се епревърнала в начин на живот на голяма част от населението.Осъждат само кошкарите, а големите риби стоят безнаказани.Това, което каза американския посланик , че има две съдебни системи за бедни и богати съм напълно съгласна.не виждам надежда в съда.Това правителство е първото, което се опитва да прави нещо , но когато не получава разбиране от съда няма как да се случат добри неща.

Има как. С промяна в НПК. С Гарантирани ДЪРЖАВНИ присъди за дадено деяние, които се регламентират от НПК и не зависят от съдията. В други европейски страни съществува като вариант. Така държавната присъда се взима за задължителна, + колкото даде съдията. Изискването е само да има "виновен" по дадено дело за да се задейства механизъма. Също така срещу рушветите може да се приеме наказанието за държавен служител облажил се от кацата да е по коефициент по висок от колкото за останалите хора. Примерно вземане на рушвет да е 1.5, или с по-прости думи, ако не се държавен служител получаваш 2 години, а ако си вече са 3 години.

И кой да го приеме ? Нали тези от които зависи с голяма вероятност ще ги съдят.Все пак тук заноки се правят да са угодни на някой.

Моля компетентните органи да проверят как Николай Банев от обикновен охранител в Балканбонк /90-те/ години стана милионер.Докато такива "милионери" се вихрят в държавицата ни , народа ще изчезне. Моля Ви управляващи, бъдете справедливи към човека,който създава материални блага, а други ги консумират.

Срещу корупцията и бедността наистина нямат успехи.Но успехите на Правителството в борбата му срещу бедните, възрастните и болните са истински.Скоро ще донесат на ГЕРБ пълна победа за бюджета!

Първо.. има воля за борба с корупцията и реформа в съдебната система. Второ ... ъсда бойкотира тази реформа. Трето... най-критикувани са Велчев и Груев, хората на Гоце. Четвърто и черешка на тортата... " да се обжалват решенията на съда, когато не са правилно оценени доказателствата по делото.." Е ТОВА ВЕЧЕ Е ВЪРХЪТ... съдът не оценява правилно дадените му доказателства... Народе????, да изгоним комунистите, веднъж завинаги.

"В същото време обаче се посочва, че борбата с корупцията по високите етажи на властта не е довела до убедителни резултати през последните 12 месеца и че цялостният резултат в борбата с организираната престъпност трябва значително да се подобри." Тези искат Боко сам да се арестува:) Прав си! Да изгоним комунистите, които в 21 век национализираха спестяванията на хората за пенсии:) Подкрепям те:) И ще стане!:)

И в Сибир да ни изгоните,пак ще се върнем и ПАК ЩЕ СМЕ ТУК! Единственият начин да се отървете от нас е да ни изтребите.Но не можете!Нашата вяра е бронирана здраво в гърдите...... и още ред глупости.

вярваш в нещо е глупост, то си представям какъв ти е живота:))))

А така! А и сме на всеки километър и да падне някой, друг го сменя на секундата. Родиш ли се под червено знаме - държи те завинаги!!! Тук сме и тук ще си останем. Ура!

Много е трудно,почти абсурдно,проядена от корупция,лобистки и лични интереси,Държава,да се бори с корупцията.Визирам Държавата,във всичките й безкрайни власти,разпросряни на длъж и на шир връз българските хора.И питам,как?Как министър на вътрешните работи,доволно компрометиран,ще е шеф на предизборен щаб?Питам как,бивша мутра,ще обладава и се окопава всячески,във властта?Питам как,бивша тотаджийка,става мастита бизнесдама,доволно угодна на Властта,владееща медийна империя?Питам как,син на правешки милиционер,става олигарх,диктуващ националната икономическа политика?След като г-н Уорлик посочи едни до болка познати имена,питам как забрави тези,които описвам по-горе,както и Брендо,Баневи,Гергов.....и армията от тихи труженици на всички фронтове на Голямото Крадене.По контрабандата,ДДС-то,лобизма,корпоративните и монополни интереси?Как забрави за Ковачки,напр.?Как корумпираните политици,полицаи,магистрати,ще ловят корумпираните чиновници,полигтици,лобисти,приятелите,дарителите,нашите хора!?Що за български абсурд,наглост,граничеща с безкрайността!?

Смешното е, че ние си защитаваме корупцията и си я харесваме. Всъщност ние сме против само чуждата корупция - ако нас ни корумпират всичко е точно. То затова сме на ниво индианци преди изобретяване на огъня.

или накратко, имат мерак и амбиции, но са безнадеждно тъпи и некадърни....

накратко се опитваш да омаловажиш волята за реформи на правителството и да плюеш. основния камък в доклада е по съда... който е независим и комунистически.

Мисленето на гербера е далеч от нормалното човешко мислене:) Хайде сега можеш да ме определиш като червен и престъпник, съобразно полета на мисълта ти:)

Независими съдии,ама получават заплата от държавата.Че и тринайста на всичкото отгоре! Макар,че откровено си признавам, се очудих много, като разбрах,че при цялата им корумпираност,получавали и заплати?

Съвсем справедлива оценка! Не е възможно типове като Доган, Станишев, Костов, Бисеров, Масларова, Лъчо Умното и холяди подобни да се разкарват на свобода и да чакаме положителна оценка за борбата с корупцията!

МУНЧО, Защо сложи и КОСТОВ в кюпа? Не разбираш какво ти говори нали? И като не разбираш - плюеш!! Така е било с всички умни и издигнати хора в България... Нямам повече думи - тъпи и наивни, политизиращи чичовци.

А защо кумира ти не излезе пред хората и да каже, колко от разпродадените/приватизираните държавни предприятия, преди 15 години все още работят? И да питам пак. Как ли спят румънците като нямат раздържавено нито едно предприятие?

Наистина, ако не беше Костов нямаше да сме в ЕС , а от тук и нямаше да има доклади, Костов единствен направи реформи, но какво да се прави, в Япония като няма нищо държавно защо е 100 години пред нас. Всичко зависи от харата, а Костов имаше списък за продажба на фалирали предприятия от МВФ, той трябваше да направи това, а днес кой дава БВП на България частния бизнес, има ли още държавни фирми, ако ги има те са на дотации демек ние им плащаме чрез нашите данъци, а други ги източват.

напредва бавно и сигурно към дъното:)

Не е верно! Вече сме там... сега копаем от дъното - по-надолу.