Всеки шести българин живее не бедно, а мизерно

Реалната линия на бедност е 250 лв., а не обявената от правителството 211 лв., според КНСБ.

Обратно в новината

Коментари - Всеки шести българин живее не бедно, а мизерно | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нали на всички ви е ясно че този 6-ти българин е всъщност циганин. Те сега са точно 1/6. Да вземат да поработят и те малко- няма да е лошо. Да не се оплакват много, а да се се пообразоват и да станат и те хора.

А останалите пет - не мизерно, а скотски.

Ку-ку, има ли един нормален в тази държава?! И това ми било синдикати! Ало, каква е разликата между 211 лв и 250 лв, че такъв спор и полемика даже да се развихри между Тотю и синдикатите?! И само да ядеш, няма да можеш да се изхраниш с 250 лв през месеца! Вие, дето ги определяте тия цифри, не влизате ли да пазарувате в супермаркетите?! От къде пазарувате, от луната ли, на какви цени пазарувате вие?! Какво може да си купите и колко пъти да си го купите с 200 лв (100 ЕВРО!!!)?! Ако пък решиш случайно този месец да не ядеш, може с 200-те лева да успееш да покриеш около 80% от сметката си за един радиатор на Топлофикация!... Другите 20% ще ги отделиш от следващата 200 лв пенсия!... КРЕТЕНИ, най-гнусното лицемерие, най-коравосърдечните и садистични министри и депутати, най-психарските формули за изчисляване на праг на бедността, най-безбожно кръвожадните и алчни политически търбуси, градящи кариера за сметка на толкова много сълзи в толкова много очи! Когато преяждате с депутатските си заплати и комисионни, как спите?! Спите ли спокойно?! Не ви ли присяда залъка, като гледате вече как всяко второ телевизионно предаване по телевизията събира пари, за да разрешава стряскащи човешки съдби, осакатени заради същите тия ваши социални" реформи?!... Още 50 лв и тук ще попаднат и професорите от БАН. Това е гаврата на тандема Б.Б. - Дянков, които ще бъдат запомнени като унищожители на науката и културата в България!... Умните управници използуват науката, глупавите я унижожават!... ЩОМ СИНДИКАТИТЕ ОПРЕДЕЛЯТ ЛИНИЯТА НА БЕДНОСТ ДА Е 250,00 ЛВ., КАК МОЖЕ ДА ИМА ПЕНСИЯ ОТ 136,25 ЛВ.?! ДЪРЖАВНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ ДА СИ ПЛАЩАТ ВСИЧКО И ТОГАВА ЩЕ ОСТАВАТ ПОВЕЧЕ ПАРИ!... Аз веднага си помислих същото относно размера на минималните пенсии - не че максималните са кой знае какво! (Избраните, които нямат таван, са друго нещо!). Но не съм съгласен за ранното пенсиониране, а и не вярвам да ви хареса 60-годишна балерина да играе умиращ лебед - при настоящия стрес едва ли ще можем тогава да изиграем и себе си! А що се касае за вноските на държавните служители... ТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЯБВА ДА ПОЕМАТ СВОЯ ДЯЛ ОТ ОСИГУРИТЕЛНАТА ТЕЖЕСТ - НЕ МОЖЕ ОБЩЕСТВОТО ДА ИМ ЗАРАБОТВА ЕДИН ПЪТ ЗАПЛАТИТЕ И ВТОРИ ПЪТ - ПЕНСИИТЕ! Не знам дали на някого в статистическите агенции е хрумвала мисълта да провери каква част от пенсионерите, преживели поне две години след пенсионирането си, идват от държавния и каква част от реалния сектор, както и да се съпостави средният размер на пенсиите на едните и другите! Ако държавата изпълнява задълженията си на съвестен работодател и внася отчисления за служителите си, ако държавните служители заплащат осигуровките си (убеден съм, че всеки излязъл в трудова възраст изпод крилото на държавата е започнал да мисли като мен)... вярвам, че на пенсионираните вече възрастни ще могат да се осигурят по-достойни старини!...

Ку-ку, има ли един нормален в тая държава? И това ми било синдикати. Ало, каква е разликата между 211лв и 250 лв, че и такъв спор и полемика даже да се развихрил между Тотю и Синдикатите!? И само да ядеш, няма да можеш да се изхраниш с 250 лв през месеца. Вие дето ги определяте тия цифри, не влизате ли да пазарувате в супермаркетите? От къде пазарувате, от луната, на какви цени пазарувате вие!?!? Какво може да си купите и колко пъти да си го купите с 200 лв (100 ЕВРО!!!!)? Ако пък решиш случайно тоя месец да не ядеш, може с 200-те лева да успееш да покриеш окол0 80% от сметката си за един радиатор на топлофикация . Другите 20% ще ги отделиш от следващата 200 лв пенсия :))) КРЕТЕНИ , най-гнусното лицемерие, най-коравосърдечните и садистични министри и депутати, най-психарските формули за изчисленоия на прагове на бедности, най-безбожно кръвожадните и алчни политически търбуси, градящи кариера за сметка на толкова много сълзи в толкова много очи. Когато преяждете с депутатските си заплати и комисионни, как спите? Спите ли спокойно? Не ви ли присяда залъка като гледате вече как всяко второ телевизионно предаване по телевизията събира пари, за да разрешава стряскащи човешки съдби, осакатени заради същите тия ваши "социалн" реформи?

Още 50лв и тук ще попаднат и професорите от БАН. Това е гаврата на тандема Б.Б. - Дянков, които ще бъдат запомнени като унищожители на науката и културата в България. Умните управници използват науката, глупавите я унижожават.

А защо не напишеш, че освен основната раб.заплата, тези "професори" си докарват няколко пъти по толкова от разни "изследователски теми", като онази, вчерашната "новина", че професорите от БАН "изследвали и установили", че "българската жена е близко до идеала за красота, но не го покрива напълно", че "3/4 от българите били брюнети", че "ръцете на българките били тесни, като на швейцарките" и т.н. За такита "научни открития" и 250 лв са им много (не 111 милиона)

ЩОМ СИНДИКАТИТЕ ОПРЕДЕЛЯТ ЛИНИЯТА НА БЕДНОСТ ДА Е 250,00 ЛВ. - КАК МОЖЕ ДА ИМА ПЕНСИЯ ОТ 136,25 ЛВ. НЕКА ПРЕКРАТЯТ РАННОТО ПЕНСИОНИРАНЕ НА ВСИЧКИ . ДЪРЖАВНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ ДА СИ ПЛАЩАТ ВСИЧКО И ТОГАВА ЩЕ ОСТАНАТ ПОВЕЧИ ПАРИ .

Аз веднага си помислих същото относно размера на мин. пенсии - не че максималните са кой знае какво/избраните, които нямат таван са друго нещо/. Но не съм съгласна с теб за ранното пенсиониране, а и не вярвам да ти хареса 60 годишна балерина да играе умиращ лебед - при настоящия стрес едва ли ще можем тогава да изиграем и себе си. А що се касае за вноските на държавните служители... ТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЯБВА ДА ПОЕМАТ СВОЯ ДЯЛ ОТ ОСИГУРИТЕЛНАТА ТЕЖЕСТ - НЕ МОЖЕ ЕДИН ПЪТ ОБЩЕСТВОТО ДА ИМ ЗАРАБОТВА ЗАПЛАТИТЕ И ВТОРИ ПЪТ ПЕНСИИТЕ! Не знам дали на някого в статистическите агенции е хрумвала мисълта да провери каква част от пенсионерите, преживели поне две години след пенсионирането си, идват от държавния и каква част от реалния сектор, както и да се съпостави средният размер на пенсиите на едните и другите. Ако държавата изпълнява задълженията си на съвестен работодатели и внася отчисления за служителите си, ако държавните служители заплащат осигуровките си/убеден съм, че всеки излязъл в трудова възраст изпод крилото на държавата е започнал да мисли като мен/... вярвам че на пенсионираните вече възрастни ще могат да се осигурят по-достойни старини.