2018 г.: По-малко безработни и повече бедни

Безработицата намалява, доходите растат, но средства за нормален живот нямат 5 400 000 българи. Така изпращаме отиващата си 2017 година в социалната сфера.

Обратно в новината

Коментари - 2018 г.: По-малко безработни и повече бедни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Повече бедни , повече пари за политиците , управниците , и ромите . В България се работи само за тях !

НА ВЛАСТТА / БИЗНЕСА , ПРОСТО НЕ СА ИМ НУЖНИ ОКОЛО 3 МИЛИОНА ОТ ТЕЗИ Т.НАР. БЕДНИ БЪЛГАРИ !!!! ЛОШОТО Е , ЧЕ НЕ НАПУСКАТ СТРАНАТА И НЕ ИЗМИРАТ !!! НЕПРИЯТНО ТРЪНЧЕ В ОБУВКАТА НА ВЛАСТТА / БИЗНЕСА !

Затова е измислен ХУМАННИЯ ГЕНОЦИД записан в "ПРОГРАМАТА ЗА ИЗТРЕБВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД", приета на таен ционистки конгрес 1988 г. на "Световния еврейски конгрес" под егидата на Михаил Сергеевич Горбачов в МаСКВА.

не намалява. Намаляват безработните, които се отписват от борсите, поради факта че не виждат полза от тяхната "работа". Безработицата трябва да се изчислява на база население в трудоспособна възраст и процент на заетост от него, а не брой безработни 2016/2017 г. регистрирани на борсите.

прослойка от обществото тъне в лукс - вижте какви пари взимат"управителите" на фирми с държавно участие - как ви се струват заплати от порядъка на 25-38 х. лв. месечно, плюс членове на нищо неправещи бордове с по 8 х. лв. някои от тях членове на по няколко борда, прокурори и съдии от 3 до 6 х. лв. заплати плюс годишен бонус в процент от заплатите, е драги зрители това е "просперираща " България. и когато ви казват че по Коледа "сме изхарчили" 1 млрд. лева, разбирайте 100 хиляди души са изхарчили 800 хи. лева, а 5 милиона българи 200 хил. лева

Като стигнах до "Където има по-зрели индустриални отношения..."(?!) спрях да чета.

МОГА ДА ОПРАВЯ И ВЪНШНИЯ ДЪЛГ НА БЪЛГАРИЯ И ПРОБЛЕМИТЕ С БЕДНОСТТА ЗА 40 ДНИ ... ОБАЧЕ ТРЯБВА ДА ИЗБИЯ КЪМ 10-15 000 БЪЛГАРИ И РЕПРЕСИРАМ ТЕХНИТЕ СЕМЙСТВА .... НО ПЪК КАТО СЕ ЗАМИСЛИШ КАНДИДАТ-РЕПРЕСИРАНИТЕ ... ДОСЕГА ИЗБИХА И ПРОГОНИХА ОТ БЪЛГАРИЯ 3 000 000 БЪЛГАРИ :))

От писаницата: - липсвали квалифицирани кадри, - 300 000 нищоправещи, - безработните намалявали, - 5 400 000 нямат достатъчно средства за норомален живот. Как да го разбираме: - образованите с трудови навици измряха и избягаха. - Остана боклука и се наплодиха за нищо негодни тъмно-зелени - същото, в следствие от горното. - на тази територия надали живеят повече от 5 500 000 двукраки. Не гледайте избирателните списъци - те са измама като демокрацията. Демокрация, гарантирано ГРОБ! Да еба и демокрацията.

Абсурдната цифра 5400000, която синдикатите лансират, е с цел рязко да се увеличи броя на мрънкачите. Има хора с ниски доходи, но те не са такава цифра, от която задължително трябва да бъдат извадени нежелаещите да се ограмотят, както и мързеливите лузъри, а това са огромни цифри.

Някой ще се запита как става това бедните се увеличават, а безработните намаляват. Много просто. Увеличиха работната ръка която работи за 300 лева, а цените се качват.

Тоест работещи бедни. Висша ценност на Демократизма гарантирано от ОПГ ГРОБ!

Мутрите герб и патеричоците им лапат здраво. Кьоравото ще свърши. Те го знаят. Отвори ли се ада един да влезе в пандиза като лавина ще се тпуши възмездието за крадците, защото и преди герб се крадеше, а наказани все няма. егашните няма да преразгледат приватизацията и няма да решат проблема с бедността. В София може да живеят добре, но в провинцията си е геноцид. В скоро време крадците ще трябва да бягат през глава. Много пати ще завлвкат в чужбина, но напразно. Всички пророци наши си казват българите да се завръщат.

По въпроса за пенсиите има двоен стандарт.На бивши президенти и конституционни съдии няма таван,а за обикновения български пенсионер има таван на пенсиите.Това ли е демокрация или е "демокрация" в полза на силните на деня.Народе,събуди се.

Ще ни пият кръвчицата докато си траем и бездействаме.Точно това иска управляващата клика за да могат да ни грабят до дупка.Весела Коледа на всички българи!

безработицата намалява, доходите растат, пък българите обедняват. нищо не разбирам.

Означава че цените са като в Германия, а заплатите като в Сомалия. Да си внесат квалифицирани специалисти от ЕС. :)

квалифицирани кадри има, но не им се работи за жълти стотинки, за това и като не получават това което залслужават напускат България.. търсят това което заслужават за това което вършат, а не което другите са решили да им дадат

До кога държавата ще национализира част от пенсиите на пенсионерите с пенсия над тавана? Имаш официален документ за размера на пенсията, получаваш колкото реши геберството-28 години след промените и "устойчив растеж". За тези пенсии няма промяна на тавана, не важи швейцарското правило. Защо не се въведе правило заплатата на депутатите да бъде функция от средната пенсия, а не както до сега функция от средната заплата. Не забравяйте че настоящите пенсионери/ от трудов стаж и възраст/ са внасяли години редовно вноските си в осигурителната система. И не става въпрос за "номенклатури, ДС, военни"- за тях не се направи лустрация като в Полша????

Капиталзимът съществува вече почти 500 години (от Английската буржоазна революция в 1640 г) и все се "развивал" и "реформирал", 5 века не му стигнаха да се реформира и стане идеален. До ден днешен продължавал да се реформира. Обаче хората искаха социализмът още от първия си ден да бъде идеален,безгрешен и реформиран, да бъде чудо невиждано. Като в божия рай.

Въпросът е просто мирни или кървави ще бъдат. Капитализма се изроди, демокрация няма - всички демокрации са прикрити диктатури. По-богатите се прикриват с повече пари и приличат повече на демокрации. Буров го е казал - 2 форми на държава - скрита и открита диктатура. Ние пак вървим към откритата форма с Борисов. Повечето области са много бедни. БВП се създава масово само в областните центрове. Туризмът вместо да замени индустрията, както искаха келявите пишманбуржоа и шибани крадидемократи е 50 процента и нагоре сив сектор. Подобно е в транспорта, земеделието и строителството. Държавата не създава БВП. Създавания е неравномерно разпределен. София живеят добре, но страната вече е грозна, долна изостанала колония. Предлагам смяна на столицата даже като част от решението на проблема. София дърпа 55 процента от инвестициите. Софиянци ходат редовно в Гърция, на екскурзии и т.н., а в страната е мизерия. 400 000 на мин. заплата са всичките в провинцията. Това е масовата заплата в малките нас. места. Дори в един среден обл. град заплати вземат някои полицаи, съдии, прокурори, някой офицер военен ако има и много малка част работещи на високи позиции. Вярваайте си на десницата, избирайте си я още 33 , а не само 3 мандата. Когато започнат революции и войни спомнете си за този избор. Неминуемо е.

Хм, не разбрахте ли, че по светлия пример на Големия брат зад океана, съвременните европейски държав са приватизирани. Вече имаме пред себе си една частна държава. Собственост на милионери, мошеници и далавераджии. Които източват държавата както намерят за добре. Управляват я в свой интерес както частната си фирма. Доят и стрижат населението, което трябва да ги изхранва, дундурка и да им осигури един охолен начин на живот. То икономиката е една за всяка държава. Ако 100 или 1000 души вземат милиардите от националния доход, за останалите обикновени почтени и трудови хора остават някви трохи. Новобогаташите вземат колкото си искат от общата баница. Сега вече икономиката е частна и държавите също станаха частна собственост. Нещо, което го е нямало дори при Маркс, да не говорим за феодализма и монархиите преди това.

Откри Америка, това го каза другаря Маркс още преди 200 години! Впрочем, в Русия положението е същото, а частникът се казва Владимир Владимирович! Той също се поучи от Големия брат, и даже си държи при него чувала с доларите, сиреч си плаща за обучението!

Мило ми прасе! Откъде знаеш всичко това? Ти си най-умното, най-интелигентното и начетено прасе в цялото беге. А на Коледа не ти ли теглиха ножа? Странна работа! Тодор Колев отдавна почина, а неговото прасе Пурко от "Господин за един ден" е още живо и акъл дава на хората. Преди да стане на свински пържоли.

"средства за нормален живот нямат 5 400 000 българи." И българи ли внасяме вече ?

Ти е вярна.Шепа нещо като работодатели обират хората ,,с робски души,,използват ни ,постоянно вдигат цените за да печелят,а държавата на комунистическите мутри трупат ли трупат богатства,а народа ,,кучета го яли,Докога бе шизофреници ще ни пиете кръвта

средства за нормален живот нямат 5 400 000 българи..... Токлова много ли са останали в БГ ?Мислех ,че са към 3,5 максимум 4 Ако гладуват 5+ мил хора в една страна това не е ли геноцид?

Тъпите соросоиди чешат джама и си остават във виртуалната реалност....Пък тя е много по различна от зверската реалност...Допирни точки няма никъде по магистралата на демокрацията....и има старателно изградена ограда.

Чешат, щото затова им плаща Сорос в долари! За рубладжиите "Денег нет", отсече премиера на Русия Медведьев, затова те със завист си чешат т......е!

Първо, кво значи безработни! Няма такива, има хора, които ги мързи и не желаят да работят, Конституцията им дава право! Второ, кво значи бедни, какъв е критерият за бедност! В Русия МРЗ 150 евро, кило банани 1 евро и няма бедни! В България МРЗ 300 евро, кило банани 1 евро, 50% бедни! В САЩ пособието по безработица и по бедност 1200 евро, кило банани 1 евро, 40% едни! Сиреч: Богатия руснак може да купи 150 кила банани! Бедния българин едва 300 кг. Мизерствашия американец 1.2 тона! Голям майтап?

През 2018 и останалите безработни ще разпродадат къде какво имат и ще търсят спасение колкото се може по-далече от България. И така с въпроса с безработицата ще се реши. "Няма човек няма проблем"

Дори и при социализма хората не бяха лъгани за такова светло, проспериращо бъдеще както при капиталистическите си приятели от западните държави.

виж при соца бвп 22милр сега 105милр или 500% по голимо развитие при соца мин заплата 40лв сега 510лв или 1400%, средна заплата 7 разряд по 3,60лв на ден =79,20лв на месец, сега е 1050лв или 8500% по-висока. отвори си очи, уши, ум и мисали ако от соца не си повреден

Сведенията, които изнасяш са за 50 - 60 години, но килограм хляб беше под 30ст, а не 2.40, килограм краве сирене беше 2.40лв., а не 12 -15.00лв. Та помисли си пак (ако можеш).

2018 - повече ще работим, по-малко ще ядем, и тази година няма да ходим на море, нито на планина Нищо ново.

6 000 000 !!! Тези цифри говорят достатъчно за милата ни "просперираща" Родина! Пак гласувайте за ГРОБ.

виж комуноид при соца мин заплата бе ч0лв сега от 01.01 е 510лв или сега е 1400% по висока, мин пенся бе 18лв сега е 200лв или 1100% по висока ако чипа ти е зарааен от соца огледаи се и пу ...

Минималната социална пенсия на нищо неработилите беше 60 лева, минималната заплата на пазачите беше 100-120 лева. Отгоре имаше надбавки за стаж и прочее.

Засрами се бе! Мин. заплата още не е станала 510, а цените хвръкнаха нагоре... За какво ще ти стигнат, след като си платиш сметките за Светло, Топло, Вода и пр. И стига си оплювал соца! По онова време билетчето за трамвай е било 0.06 лв, закуска-осморка с боза -0.20 лв,цигари Слънце -0.32 лв, кибрит - 0.04 лв, обяд в стола - 1.00 лв, телефон - 0.02 лв, билет за кино -0.35 лв,а за първите редове дори по 0.20лв и т.н. Сравняваш несравними величини...

при соца раcряди 5p е 2,80лв 6p е 3,20лв или мес 61,20лв и 70,40лв мин заплата 40лв, а пенссии мин 18лв и 32лв , 35лв при цени три пати по ниски от сега анализираи ако чипа е нормал. нагли лажи на провокатори бсп.дс.дпс института на кнсб е на много ниско ниво, а пламен е некомпетентен виж - има коефитент на покупател- на стоиност които е 0,48 от средните цени в EC или 2301лв са = на 4302лв или с по 143лв на ден 6те живеят богато и спестяват 1000

61,2 лева на месец?Да, но през 1955...когато литър бензин е бил 18ст и кило домати 10....

Ограбват ни като работници и служители във фирмите, а сетне ни ограбват и като потребители в магазините и търговските вериги с високи надути цени. Когато е живял Маркс експлоатирани са били само работниците, пролетариата. Сега това са и служителите във фирмите и изобщо всеки, който е нает по някакъв договор. Една малка (но достатъчно голяма) група хора, тарикати и шмекери се катерят по гърбовете ни, ограбват труда ни, а те живеят като паразити и въртят пари до които са се докопали по криминален път. Присвоили са си държавата (държавите в днешния свят) и тя защитава техните интереси. Заедно с държавата са овладели и нейните репресивни органи (полиция, армия, съд и прокуратура) и те служат на техния крадлив интерес. Ограбват цялото общество и живеят на негов гръб. Сеят конфликти, раздори и интриги в обществото на принципа "Разделяй и владей".

И след някоя - друга година, работодателите ще се молят на мангалите да се квалифицират, но резултатът предварително е ясен - няма ги хората вече, и още по-малко ще има! Благодарение на 25 годишното управление в угода на хищниците от цял свят.

5.4 млн. българи стабилно вегетират. Наред е Банкянския да се погрижи и за балканците...

"По-малко безработни", да, но да не забравяме колко народ се изнася по чужбина, цели села са обезлюдени!

тези бедни. Дали са тези, които задръстват ГКПП-тата по празниците или са тези, от които не мага да си взема такси? Има работещи, с прилични доходи, и мързеливи многознайковци с ниски доходи. Сегашните пенсии са много по-големи от заплатите, които получаваха тогавашните работници.

но споменаваш пенсиите,като абсолютна стойност?!Трябва да се изчислява покупателна стойност на парите- тогава са вземали 150-180 лв заплати,но нафтата е била 8 ст литър!

Съсд заплатите от 180-250 лв. всяко лято ходехме на море за по 20 дни, та ни омръзваше и се прибирахме по-рано. Билет за трамвай струваше 3 ст., за тролей - 5 ст. Вярно, че в магазините нямаше избор, но нямаше също така гладни и бездомни хора.

така беше. но това беше нереално и затова се разпадна бързо след 89-та. няма производство - откъде да има пари.. не може всички да са ит специалисти.. още - има над милион неработещи мързеливи тъмнозелени, които са само консуматори, без да дават нещо качествено насреща. нито труд, нито поколение което да работи. затова няма пари. отделно - много крадци...

Е,дай Боже,ти да не стигнеш до ''изкуфяли '' старини.Много е кофти.Остани си в кухата твоя младост и личната си простотия,но запомни,че младостта е преходна и кратка. След нея идва старостта,която примати като теб плюят.

За тез пари дет ми дават аз трябва да преча, не да работя. Е, има и възпитани дето просто не се хващат на работа, за да не им се налага да пречат поради смешнишки заплати. Работата е на зле.

Подафрикански стандарт резултат от гробарски кражби и некадърни калинки. Потоянно затварят фирми в моя град. Да, чужди вериги отварят, но стари местни фирми измират. Те нещата са и свързани де. Провинцията е колония на София. Ако се питате къде е този 1 миион добре живеещи - ами в метрополията София. За колониите хурка и мизерия. Долу мутрите и патеричоците им - патриоти. депесари, воля и сие крадци. Смешна табота. 75 процента под чертата. Европредседателство - позор и за нас и за ЕС.

Спадането на безработицата може да се дължи и на появата на странни работни места. Например доскоро можех сам да си взема поръчани снимки /на доста прилична цена/, а сега трябва да чакам да ми ги донесе куриер, на когото да платя нежеланата услуга. Ако както досега искам сам да си взема снимките, цената им скача три пъти. Ето ви изкуствено създадено, ненужно работно място, което усложнява живота и увеличава разноските!

на 2ма пенсиониращи се идва само един отдолу младеж. Отделно младите бягат в чужбина.То няма кой да заема работните места. Отделно никой не ще да работи тежка работа, на полето, животновъдство, шофьори, промишленост и т.н. То е и нормално де - за тези пари. Мутрафоните работодатели да го дуат. Повечето наистина заслужават да го дуат.

Всичко в държавата ни сбъркано от самото начало на промените. Целта на новите ни "приятели" да ни докарат до дъното систематично и последователно се осъществява. Лошото е, че го правят чрез нашите управлявали през годините и управляващи сега, които даже не се усещат какво правят. Целият ни преход е престъпление! В другите постсоцстрани стана съвсем друго, но явно са по-разумни от нас и не си унищожиха държавите.

Не сме доволни?- просто цената на думата европеец се покачва непрекъснато, а през 2018 ще се покачи с 10000 нови съграждани. Българинът е свикнал да си трае.

Аз ли знам каква е била пенсията ми или господин министърът? 2009 година пенсията ми представляваше близо две минимални работни заплати, а сега е между една втора и две трети от минималната работна заплата! И днес ме сурвакаха предновогодишно с по-скъпо кисело мляко... цените се вдигат бавно, неусетно почти за министерските очи! Трупа се гняв...

Я ГЛЕДАЙ КОЛКО МНОГО СЕ Е ВДИГНАЛА МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА.БРАВО НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ;)

Пенсионерите губят всяка година 2,4% от пенсията си (след Така 10 години след пенсиониране пенсията намалява с една четвърт.

Синдикати в България няма , има лапачи!

"На крак о,парий презрени на крак о,роби на труда потиснати и унижени ставайте срещу врага..."-Не е ли актуално?Ако примката се затяга и това ще се случи..ще следва една по-справедлива социална организация.

колелото: - бедни социалисти -> преврат -> стават богати социалисти (капиталисти) -> бившите богати са бедни = социалисти -> преврат -> бившите социалисти вече капиталисти са свалени, бившите бивши капиталисти, сега социалисти вземат властта -> всичко отново

"Под издръжката на живота са общо 5 400 000 българи, каза Пламен Димитров." -Аз пък казвам, че в България не живеят толкова Българи. Голяма част от тях са цигани, турци, талибани и Соросоиди. Които в никакъв случай не се отъждествяват като Българи.

Другарят Б.Путков как ще коментира феномена "работещи пенсионирани държавни служители" - в момента над 10000 пенсионери от МО и МВР, работят на същите места, където са били преди пенсионирането си. Получават пенсия+заплата, а 20-те заплати ги очакват. При положение, че пенсиите им са почти на тавана, определен от държавата, това е щета за данъкоплатците в размер на 10 млн. лева на месец , 120 млн лв на година. Кога ще бъде затворено кранчето чрез затваряне на дупката в КСО, позволяваща хора, родени около 1967-68 година, вече да са пенсионери, на заплата към държавата. Положението е трагично, но още по-жалък е следния пример - на едно тъпо ченге му обяснявам, че заплатата му идва от нашите данъци, а той със съвсем сериозен тон отговори, че заплатата му идва от министерството, а не от данъкоплатците. Жалко, защото такива олигофрени, продукт на същото министерство, в момента управляват държавата.

добре, ти наистина ли би искал да работиш на мястото на някой в МО/МВР? във вмирисаните кабинети, за 300 - 400 лв ? хайде бъди реалист и си намери по-добра цел :)

Пълна лъжа е, че средната работна запрата в София е 1400 лв, по скоро е около 1000-1200 лв.Тези които са правили изчисленията да се върнат в първи клас!!!

Че нали живеем при демокрация? А както всички добре знаете. Комунистите гледаха да няма богати, а капиталистите-да няма бедни хора. Разликата между двете политики е от земята до небето. Не живеем при комунизма, че да сме бедни. Или пък някой на Запад да е беден. Такива хора на Запад просто няма! Това е долна клевета на комунягите! След рухването на комунизма сега всички сме богати и от година на година все по-богати ставаме. В коя банка да си внеса милиона? Коя е най-сигурна и ще ми препоръчате?

КТБ , тая я окрадоха и втори път едва ли ще повторят с нея точно.

Универсалният начин за справяне с мизерията, безработицата, корумпираните политици, разбитите улици, ГРОЗНАТА градска среда е - смяна на квартала. Подходящ квартал е всеки извън балканския полуостров. Резултата може да се постигне със терминал2 или дори кола

По-малко безработни и повече бедни означава, че "капиталистите" ни все по-безогледно ограбват труда на работещите... Кога ли последните ще грабнат сопите...

Когато цъфнат налъмите на баба ми, тогава ще грабнат сопата. След дъжд качулка. Те не я грабнаха докато го имаше източния блок и на Запад трепереха от наемните работници и служители. Готови бяха за всякакви отстъпки, та сега ли? Играта свърши още в 1989 г. Вече могат да си позволят и масови разстрели, ако гумените куршуми и водните струи не помогнат. Как се изпуска тлъстия кокал и се дава заграбеното от хората? Това е системата при която ще живеете и умрете. Това е системата при която ще живеят вашите деца и внуци. Друга система няма да има през близките 400-500 години, ако изобщо някога има нещо друго.

През 1917-та, когато грабната сопите в Русия нямаш милиардери! Сега 150 милиардера държат всички сопи, а народа кротува, щото като те цапне сопата много боли!

Че умишлено ни държат бедни. Подхвърлените жълти стотинки като на кучета,наричат- увеличение.Подхвърлят ни стотинки,а грабят от нас с шепи.След всяко ''увеличение'' на дохидите,следва увеличние на цените. Тъй че,не дават,а вземат.УВЕЛИЧЕНИЕТО НА ДОХОДИТЕ Е ПОРЕДНАТА ГОЛЯМА ИЗМАМА НА ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО.

Истината е, че бедността се преодолява с бачкане, а не с цвъкане по клавиатурата! И с цвъкане се изкарва, ама требе много акъл и знания, висока квалификация!

Лично аз не се оплаквам - работих дълго, над пенсионна възраст /шефът ме държа точно защото съм кадърен и работлив човек/, имам високо образование и добра професия. Сега пенсията ми е прилична, имам време и "цъкам" по форумите, защото не ми е безразлично какво се случва в страната ми и искам по-добър живот за младите хора, та да не са немили-недраги в чужбина, а да останат тук и да работят за моята/своята страна.

Брвос! БГ се върна в 19-ти век!

Ако застанеш в София на улицата пред НДК ще помислиш, че държавата благоденства и процъфтява, гледайки всякакви кукувямки от различни възрасти и мутрафончета и мутрафони в лъскави, скъпарски джипове и лимузини. Но това е само в центъра на гуемото село, идете в Северна България например и вижте какво е отчаяние! Не само там, но там е май най-зле положението. Крадливите боклуци, родени от червената зловонница и техните творения окрадоха и съсипаха България, но и тяхното благоденствие няма да продължи дълго!

В ГАДНАТА РУСИЯ АКО РОДИШ ПЪРВО И ВТОРО ТИ ДАВАТ КЪМ 12 000 ДОЛАРА НАКУП :)) ... ОТДЕЛНО МЕСЕЧНИТЕ ДЕТСКИ :))

А ДЕТСКИТЕ НА МЕСЕЦ ИДВАТ КЪМ 200 - 230 ДОЛАРА :))) Деньги на первенца: кому достанется новое пособие после рождения ребенка Подробнее на РБК

И кому достанется? Явно не всем, не си чел внимателно РБК!

Не дават, а обещават! И не са 12000$ а 12000 рубли, 338 лева! Това не са ти Арабските емирати! Лъже по скромно, ако беше писал 500$, може би щях да ти повялвам и нямаше да проверявам!

ЧЕТИ , ЧЕТИ ... ПОДАЛ СЪМ ТИ И ЛИНК :))