Ще глобяват телекоми, сключили договор по телефона

Мобилен оператор вече няма да може сключва или променя договор по телефона, без да има писмено потвърждение от потребителя. Телекомите ще се санкционират при нарушения.

Обратно в новината

Коментари - Ще глобяват телекоми, сключили договор по телефона | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Виваком са единствените, които го правят. Всички го знаят и никой не може да ги спре. Подиграват се с китайски стоки за подаръци, което мисля, че също е забранено. Тия от Виваком трябва с багер да ги изринат.

Те затова "подаряват" разни неща - примерно телефонен апарат. Целта на занятието е при оспорване на договора да ти кажат "ами добре, но все пак да платите апарата, защото струва 150лв". А той боклук за 40. Така те изнудват индиректно и по закон са чисти. Затова никакви "подаръци".

Интересно как в другите държави може да се сключват договори по телефона. Интересно как в другите държави може да има годишни изравнителни сметки. А в Б-я все не може. Дали няма нещо сбъркано в Б-я?!

Да го гласуват по-бързо и повече да не ме тормозят тези от Мтел със звънене по телефона и оферти. Последно се измъкнах от дрънкането им като казах, че не съм титулят на сметката.

Използват кериер, пращат някакъв договор, сякаш си ББ и нямаш време да си четеш пощата, камоли да минеш през обикновен оранжав дюкян. Като им откаеш да приемеш пратката - те фалшифицират.

Мой познат, който работеше във Виваком ми е казвал, че открито ги карат да мамят клиентите. Дори ги тренират с различни постановки и тактики. По-големи боклуци от тези надали има в цял свят.

Още 1 месец протести и ще се сетят за много други безобразия нашите любими депутати. Шубето е голям страх :) А иначе Виваком, които правеха тези ПРЕСТЪПЛЕНИЯ са за закриване, не за глоби. Най-големите измамници са те. Мтел и Глобул са малки палави ученички, сравнени с тези гиганти на измамата.

Който иска да се набута между шамарите нека отиде и стане клиент на Виваком. Ще проклина момента в който се е решил на това. Мошеници без срам и свян. Не им вярвайте - "всичко правим за да измамим клиента" това е техният неписан девиз.

ОТ ЕДИН МЕСЕЦ СЪМ В ИСТИНСКИ ШОК.НЯМА ТОВА,НЯМА ОНОВА И КУП ДРУГИ ПОДОБНИ.ДЪРЖАВАТА НИ СЕ НУЖДАЕ СПЕШНО ОТ ОСНОВЕН РЕМОНТ.А ТАКЪВ СЕ ПРАВИ С МНОГО ПАРИ,КОИТО ИЗЯДОХА И ИЗПИХА НАШИТЕ "СКЪПИ" ДЕПУТАТИ И МИНИСТРИ.А К О ГИ ВЪРНАТ-НЕЩАТА ЩЕ ТРЪГНАТ.ТОВА ОТ МЕН.

ЗАЩО СЕГА СЕ СЕТИХТЕ ЗА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ?НЕЩО МНОГО ЖАЛ ВИ СТАНА ЗА НАС-ДЕТО НИ ДОИТЕ!ХВАЩАЙТЕ СЕ НА РАБОТА И СИ ОПРАВЕТЕ ВСИЧКИ КАШИ В ДЪРЖАВАТА!

А защо до сега Комисията за регулиране на съобщенията е спала?

Крайно време беше!Поздравления!

Изумен съм, че изобщо е било възможно подобно нещо! Договор без подписи и без дори да си ги виждал! Сега се сещам, че от Вивател ми се обаждаха преди няколко месеца няколко пъти подред и бях на косъм да им кажа нещо от сорта "Много ви харесвам, съгласен съм на всичко", само и само да ме оставят на мира. Добре, че не го направих, иначе ясно какво щеще да се случи. И изобщо тези, които са допуснали да има такава законова възможност са за затвор - направо е възмутително да си го помисли човек.

Да се почне от Виваком - няма такива наглеци! Излъгаха много възрастни хора по телефона, в това число и родителите ми.

банките ще могат ли пак да ти "отпускат" кредит за който твърдят, че са те питали по телефона и си търсят лихвите или таксите за обслужване без да си подозирал , че имаш кредит....а???

защо ли го пропуснаха това милите ни депутати?

Това трябва да важи и за кабелните оператори, визирам Близу.

тея хубостници трябва направо съд . Номерата са им прекалено много, че да ги опишеш в един пост!!!

Близу си позволяват да принуждават абонатите си да сключват договори за 18 месеца и нито ден по-малко. Доколкото съм запозната, това е в нарушение на закона, според който договори се сключват за 12 месеца.

си позволяват много неща. Въпроса е кой им разрешава да си разиграват коня за наша сметка ?

Не е точно така. В Близу има и договори, които не са със срок. Когато срочният изтече той става такъв, а не се подновява като срочен, ако не желаете. Аз така получих съобщение за по-висока сметка, защото срокът договорът ми беше изтекъл. Отидох да си го подновя, направихме го със задна дата и ми намалиха въпросната сметка. Съгласен съм, че 18 месеца са множко, но законът не ограничава срока. Мобилните оператори предлагат като алтернатива 12 или 24 месеца.

Винаги съм твърдял и пак ще напомня: България ще е добре, ако по-често се провеждат избори. Голямо натягане пада сега пред народа. Те стачките де, ускориха твърде процеса.

Прав си, натягане е. Резултатите от цялото това говорене обаче ще са мноооого .... ПОД очакванията на всички. Което ще доведе до нови протести съвсем скоро след изборите.

Явно за България ще е най-добре всички следващи правителства да са в оставка за период от 2 години и накрая да управляват още една, та всичко 3 години.

се въведе изискване към минималната големина на шрифта при писмените договори то възможността за измами ще намалее поне с 80% ! Казвам го като мярка за абсолютно всички видове договори! Не коства никакво усилие от страна на парламента, но ще спести много неприятни емоции на обикновените хора . Дали ще се сетят някога да свършат нещо полезно и за нас ?

Ей, ама те се сетиха, леееко предизборно, когато вече служба не остана...

А някой има ли договор с Топлофикация ?

Това не е важно, тя нали има договор с теб?

Всички доставчици на електронни услуги трябва да спазват точни и ясни условия за да са равнопоставени с потребителите. Никакви дистанционни договори и общите условия да важат само при надлежно попълнен и подписан от потребителя договор! Защото иначе си развяват коня както си пожелаят.

Дано само с въпросните поправки не отрежат и полезните неща. Защото аз си имам код с който мога с телефонен разговор да си променям тарифните планове по договора. И ми е много удобно като тръгна за чужбина по телефона да си избера подходяща роуминг тарифа, вместо да ходя на място в някой офис.

Я как се разтичаха само. Ток намалиха, прогнозни лихви махнаха, подменят комисии, приемат поправки за потребителите. Но защо чак сега? Къде бяха досега и кой прие всички тия закони по които лъжат и мамят гражданите? Боклуци корумпирани.

По-добре късно, отколкото никога! Ама интересни хора сте: искаме това, искаме онова, а като го правят - защо го правят. Те и комундетата така: Оставка, оставка, като я подаде - избяга, страхливец...

Интерени хора сме, ала само преди избори. В другото време сме лош генетичен материал. Затова най-добре да дойдат прасетата.

Най-големи измамници са Виваком. Лъжат и подвеждат нищо не подозиращите хорица и след това ги заробват за 1 или по-често за 2 години. Не, че и другите оператори не мамят, но виваком е с обиколки напред по мошеничества. Освен това задължават консултантите в магазините да подвеждат умишлено клиентите си с фалшивите промоции. Чуете ли промоция от виваком - бягайте далече.

За мен Мобилтел са 1. Избягах от там и съм във Виваком и засега нямам оплакване - за същите услуги плащам значително по-малко...

Нима?! А да не би случайно да си служител на Виваком?... Няма нищо по-евтино - трите мобилни оператора отдавна са КАРТЕЛ.

Важи и за магазините Хендител. Там всичко е подарък и промоция. Като Ви кажат промоция винаги питайте за колко години е договора.

Защо , не спрете да се занимавате само с телекомите, а не обърнете внимание на основните проблеми? Само отклоняват вниманието на хората от ВАЖНИТЕ и основни проблеми!

Браво бе. Значи може. Ама трябва да опре ножа до кокала за да заработите ефективно и в полза на някой друг а не само за себе си. Аз предлагам да правим избори всяка година. Така няма да имате време за дългосрочни стратегии и няма да правите простотии. Най-малкото за да не се облажи следващия от вашите далавери.

Хаха ние сме абсурдна държава- имахе врокомисар беше точно за потребителите, а се оказваме държавата с най-монополните и мафиотски закони. Как стана така? Дргарката Пръмова винаги казваше, че е комисар на европейците , не на българите, че да решава конкретните им проблеми и си затворите очите за мафиотските закони на НДСВ (преди да влеземв ЕС и да стане комисар) и Тройната коалиция. занимаваше се с дължината на връзките на детските якето, но не и да предложи строги директиви за контрол и да натисне бг политиците за адквтани мерки.

Законът с поправките ще действа оттук нататък, няма да важи за заварените случаи. А заварените случаи какво правят - да плащат....

Явно да! Винаги когато се приема някоя такава поправка остава неприятното усещане че се замазва положението. И все пак избранниците ни нали не трябва да си развалят отношенията с корпорациите!

Мобилният оператор да не е Вивател . От три месеца ми звънят за някаква телевизия която от години не ползвам .Просто като видите че ви звънят от номер с по-малко цифри не вдигаите

Отделно Вивател години наред са дрямали, после са прехвърлили вземания отпреди 7-8 години на някакви /не знам как да ги нарека, УЖ са цесионери/ да им събират задължения за безобразно надписани сметки. Да, ама като са минали трите години давностен срок по чл.111 от ЗЗД, тогава "ко прайм?". Аз знам какво да направя, ама защо се правят на улави и си позволяват да тероризират хората със заплахи, че и по телевизията доскоро подканяха да се обадим, че може и да сме забравили за стари задължения

ама давностния срок се зачита ако мине през първо през съд. за там ще трябва адвокат със съответния хонорар и пак ще излезе колкото сметката общо.

За сключен договор по телефона, мобилният оператор да се задължава да предостави доживотно безплатни разговори за потърпевшия - приемете такава санкция и да видим кога ще посмеят да сключват пак такива договори - елементарно е решението....

Браво! Надявам се промените да бъдат приети през следващата седмица! Крайно време беше да се противодейства срещу безобразията на мобилните оператори! Призовавам гражданите да си търсят правата по всички възможни начини, защото в противен случай монополистите ще продължават да ни тормозят, мачкат и ограбват!!!