Виктор Лучиянов: Как ще обезщетят общините за Калиакра?

Въпросът с компенсациите за общините по казуса "Калиакра" остава неясен, посочи в интервю за Дир. БГ Виктор Лучиянов, представител на протестиращите от Добруджа

Обратно в новината

Коментари - Виктор Лучиянов: Как ще обезщетят общините за Калиакра? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не се притеснявайте чак толкова за общините, господине. Те ще си намерят начин да се финансират. За тая "Натура 2000" знаете от много време. Почти всички от застроените имоти, в това число вятърните генератори и голф игрището, са построени след като тази земя вече е била обявена за защитена. Построени са с цел собствениците после да искат обезщетения, въпреки че са знаели, че не трябва да се строи там. Вероятно са се възползвали от малоумието на институциите и са придобили разрешителни за строеж от някоя институция, само защото дадената институция е била в неведение и не е знаела, че не трябва да дава такива разрешителни. Това си е чисто българска Ганювщина и последствията са си последствия.

Добре, че е Хай Буй, иначе е трагедия. Ще трябва да го канонизираме явно.

*Виктор Лучиянов е общински съветник от Балчик, запален риболовец и едно от лицата на протестите, организирани от Гражданска инициатива "Да спасим крайморска Добруджа" Виктор Лучиянов е избран за председател на ОС Балчик от листата на ГЕРБ ... През 2014 е кандидат за народен представител от ББЦ на Бареков ... Съсобственик на хотел "Регина Мария" - Балчик ...

Номенклатурата си е номенклатура до живот.

Я виж ти - ама то това момче се оказа бивш гербаджия, председател на ОС, хванат да отклонява общински средства. Та му се наложило на това момче да си направи собствена партийка :)) Еххх какви циркове, какви далавери ...

От изказванията на този личи, че пропагандата на мафията добре си е свършила работата. И той обвинява зелените организации, че осъдили държавата. Не го интересува това, че държавата не спазва собствените си закони за да уреди олигарси и партийни величия. В Добруджа ветрогенератори и голф комплекси на добруджанци няма - всички те са на мафията и комунистическата номенклатура. И когато мафиотското правителство реши да прецака обикновените хора за да запази ветрогенараторите и строежите на мафията, то чрез манипулации насъска обикновените хора точно срещу зелените организации. Вместо тия хора да излязат и счупят главата на същия този Бойко и крадливата му шайка. Нали той откриваше голф комплексите и ветрогенераторните паркове там.

Останаха малко незастроени площи по черноморието, но вече ще застрояваме и тях. На Шабла евреи купиха Тузлата преди години, но не могат да строят заради Натура 2000. Сега ако се премахне забраната, ще се извият едни хотели и казина..... Майната им. Там ходя на море от 14г., но ако го застроят, вече наистина ще ходя в чужбина. За никакво земеделие не става въпрос, а за строителство. Мръсни измекяри!

Ясно, ще се краде здраво!

Как мутра може да оглави протест платен с пари от мутри ! Ние виждаме , Управляващите не виждат ! Омръзна ми да ни лъжат разни Тикви ! Не виждат че тази комбинация е да се откраднат законно едни бюджетни пари , стига лъжи!

Лъжата е голяма.Само 1/3 от парцелите,влизащи в "НАТУРА 2000" са частна собственост и те трябва да се възмездят.Още по фрапиращо,че това не е общирна черноземна добруджанска земя,а парцели над високия каменист морски добруджански бряг.Там никога не е имало ниви,камо ли насаждения/вижте снимките във мрежата/. Дори добруджанците,съм сигурен ще бъдат възмездени с много по хубави земи.Да,ама не.Тук става въпрос НАЙ-ВЕЧЕ за парцели за строителство,а не ,че тези земи са"душата" на добруджанеца,както казва оня общински съветник от Балчик Лучиянов,фигуриращ над 8 фирми под различна форма.Трудолюбивите добруджанци,които милееха за зем.зема и беше тяхната душа..измряха.Останаха техните наследници - хишни,алчни,далавераджии, интересчии,суджукаджии,готови през майка си и баща си да минат само за пари.Старите добруджанци ги няма вече.

Тук става въпрос за нещо , но не знам защо не го казват.Ако досега си бил земеделец никой няма да те спре да бъдеш.Земята кяот е била земеделска си остава такава , но някой е решил че защитена зема която никога не е била земеделска сега щяла да стане.И този закон точно това забранява , а не взима поминъка , а спира грабенето ! Никой не им забранява да бъдат земеделци , но им забранява зема която не е земеделска сега да стане такава !

Ами става въпрос за това, че едни хора са купили едни земи евтино, които не са земеделски и не се обработват с идеята, че като му дойде времето върху тях ще се построи нещо. Обаче сега тая заповед ги прецаква. И тия хора са умни и започват да говорят на пенсионерите и рибарите, че ще им забранят са садят домати и да ловят риба и ще умрат от глад. Хорицата отиват в Общината и почват да викат и да се бутат с жандармеристите, като целта е някъде да има кръв. И после тоя човек излиза и почва - "Бой, кръв, жени пищят, бият ни, това е държавата". И... така.

Тарикат-мъж не писка ! Явно и тези са женски полови органи като милият ни министър-председател !

България веднага трябва да отмени всички тия идиотски споразумения. Ако от ЕС ни принуждават - напускаме го, както Великобритания. Такова нещо нямаше даже при комунизма - друг да се разпорежда с твоята собственост. Значи аз си имам 3 дка парцел с нотариален акт, мога от него да изхранвам семейството си чрез развитие на някакъв бизнес, но от ЕС нареждат на него да се развъждат жаби и бълхи. И собственото ми правителство ми забранява да правя на него каквото и да е и ме принуждава да мизерувам. Та това си е чиста национализация на имотите. На държавна собственост да правят каквото си искат, имотите частна собственост да са си врадение на собствениците или 100 % обещетение.

При социализма поне щяха да ти позволят да изтрепеш бълхите, даже щяха да те накарат.

Прочети закона за държавната собственост и Закона за използване на земеделската земя и ще си седниш на дупарата и се пляскай по бузките! Барем се събудиш! В ЗДС пише ЗА ДЪРЖАВНА НУЖДА МОЖЕ ВСИЧКО ДА ТИ ВЗЕМАТ! БЕЗ ДА ТЕ ПИТАТ ЩЕ ТИ ВЗЕМАТ ЗЕМ.ЗЕМЯ И ДОРИ НЯМА ДА РАЗБЕРЕШ! такива като вас българи като вземат да се правят на юнаци чак ни става смешно как сте оцеляли толкова години

Може, ама да ти платят. Я на тебе да ти вземат апартамента и другата собственост и да те изхвърлят на улицата без обещетение, пък да те питам колко си отворен.

Там няма добруджанци в тия земи. Там са далавераджии, които взеха със заменки и без пари държавна земя за да строят. И сега те ще изгорят и насъскват хората да протестират, уж, че нямало да могат да си обработват нивите вече.

знам къде по кръчмите си чул всички простотии, които си написал, но си набий в черепа, че държавата е форма на принуда! Ако искаш в нещастните ти три декара да си направиш ядрен реактор, просто няма да ти се получи. Натискай си парцалите и си гледай бълхите! Повечко четене и по-малко дращене по клавиатурата ще ти се отрази благотворно.

По-нелепи аргументи срещу спазването на екологичните норми не бях чел. Особено наивно е мнението, че от 1000 урегулирани парцела общините щели да загубят някакви местни данъци!? Този човек не е ли плащал до сега, та да не знае, че това са жълти стотинки за общините около морето?

Как ще ги обезщетявят не ме интересува. Но КОЙ, да. Ако дори един лев от данъците на държавата отидат за тази нужда, лично аз ще преоценя лолялността си към данъчната система на държавата.

Отиваш при Трейшън клифс и перките ги караш те да Ви обезщетяват!

Някой спомня лиси дали компенсираха хората собственици на зем. земи в край Стара Загора когато баш гробара правеше измислената си магистрала? Спомняте ли си бе българи как бяха компенсирани хората? Направо бяха изгонени и им хвърлиха по 100 лв за декар? ЩО НА ТЯХ НЕ ИМ СЕ ДАДЕ КОМПЕНСАЦИЯ С ЗЕМЯ? А сега за някакви хитреци и тарикати дето хем са знаели хем са правили нарушения ще им се дава компенсация с земя!

Кой разреши на това руско лайно да говори от името на българския народ? Когато ставаше въпрос за добивна газ всички Лучияновци и тем подобни руски боклуци ревнаха в защита на природата, а сега, когато се налагат ограничения в ползването на и без това пустеещи земи пак те реват. Ходи ги разбери!

поредния тъпак се обажда и смесва неща които нямат връзка. Ти наред ли си бе мунчо къде е шистовия газ къде са вятърните перки? В часк ли си заблуден българино хаха!?

Малката разлика с теб е, че той има акъл и говори с разбираеми аргументи, а ти лаеш и ругаеш! Ама нали трябва да се изявиш и да си почеткаш егото, щото в къщи никой не те бръсне за слива! Та, пий си хапчето редовно, човече.

чиляка избягва да каже истината и събира то 9 кладенеца вода за да прикрия нарушенията които общинските администрации начело с кметове и общински съвет са правил, а в добавка и всички правителства!

Те неговите аргументи са повече от ясни. Човека се опитва да си спаси инвестициите в земя, която в момента не се ползва, но за в бъдеще може да се построи нещо от някой върху нея. Това са му аргументите.

Ми най-малкото Дира да бе казал тоз човек какъв и с какво се занимава. Ама той много ги разбира ти яработи! Екологичните изисквания се правеха преди 2007г. и с влизането ни в ЕС бяха приети! Общините имали регулирани парцели в забранени зони хахах! А в страната ни има сумати случаи на принудително отчуждаване на зем. земя например на които се дават някакви смешни пари и толкова! Специално за тия хитреци там дето повече от 10 години знаят че зоната е с определен статут и са си правили нарушенията заедно с всички на горе. А за мен лично много добре е направил човека който е усъдил ПРАВИТЕЛСТВАТА А НЕ ДЪРЖАВАТ НИ! Къв е тоя бе ?

Да бъдат компенисрани дребните собственици с друга земя от същата категория (основно глина+чакъл), а хитреците, които се се сдобили с апетитни парцели след 2006, да си гледат божурите в степта, в която са знаели че е незаконно да се строи.

Поредните безумия на ГЕРБЕРАСИТЕ, които за жалост ще плати българският народ. Защо не се задава въпроса кой е подписал тези документи и да му се търси сметка все пак става въпрос за милиони. Безотговорността на политическата класа в България придоби чудовищни размери.

Точно герберастите не са подписвали тези документи, а твоите любимци - БСП и ДПС.

в Черноморска Добруджа? Съветник на депутата Живко #Суджукгейт, червеното ченге Красимир Гергов и руска офшорка, ортак на тимаджии.

Доста превзето... "Душата на добруджанеца"... :-(

Тези типове май ще изпортят нещата(Портних е кмет на Варна).Защо ли и двамата са с руски фамилии?Да не би да са преминавали обучение в Луганската и Донецката "народни републики" при Плотницки и Захарченко?

В София пълно с добруджанци, явно техните тела лесно се отделят от душите им.

Проблемът датира от времената на българската псевдодемокрация,от хората на ЦК на БКП и верни на КПСС на Москва.В основата на всичко е не душата на добруджанеца а душата на българската мафия и корупция,всеизвестно е,че парите успокояват!

Златно жито зрее прост народ живее

Знаеш ли какво е братоубийство? Шоп сече пън!

КАФЯВИЯТ постоянно хвърля държавата в хаос!

Не го знам тоя какъв е, но едно ми прави впечатление: Винаги , когато народът се надига за нещо (каквото и да е), има внедрени ченгета и те правят така,че да се потули вълнението на простолюдието... убеден съм на 100%, че и сега ще е така.

Сега е обратното! Ченгета са си построили вятърни генератори и голф игрище в защитени зони, и защото ЕС наказва България за това, СЪЩИТЕ ЧЕНГЕТА от ДС вдигат врява СРЕЩУ ЕС!

точно ченгелите дето хем знаеха че неможе да се слагат вятърни перки и голф игрища хем ги правеха. Сега същите си плащат за да лъжат че от Брюксел им правят проблеми. А то е че същите са закононарушители се избягва да се каже!

вижте чий са ветрогенераторите и тогава се изказвайте! Стига с тия "ченгета", че без да сте наясно цапате партията-майка!

еобщинарите знаят да въртят далаверки стадо коне за подкови .От такива далавери и общинари които разпарчетосат и да се блажат до насита.Това че са гепили каквото са могли и се строи където сварят и смяната на статути унищожава зеленината за да се преследват комерсиални цели понеже целта да добралите се до евтина земица е да печелят на едро .

Хах! Гу'сине Лучиянов, що ли си мисля, че душите ви са подвластни на Мамона?! Не ни правете на идиоти! Вие - в Добруджа, не живеете на някаква друга планета, не сте някакво отделно царство. 1. Къде бяхте вие и душите ви когато правиха голф комплекса на Красимир Гергов? Щото, направата на такъв комплекс започва с булодирзирането на огромни площи. 2. Къде бяхте вие и душите ви когато се дигаха ветропарковете? 3. Къде бяхте вие и душите ви когато по времето на Борисов - 1, дадоха на безценица земята на Добруджа на концесия на Шеврон за добив на шистов газ? Извинете - дали са как беше - а да, "душата на добруджанеца е земята" на концесия, която е замразена, но не и отменена. 4. Забавно е искането за компенсиране на доходите на общините. Щото сам казвате, че общините са както вие казвате - уредили селскостопанската земя в парцели в противоречие със закона. Искате "някой" (всички ние) да ви плащаме за извършеното престъпление. Като кръчмарят дето изчислявал колко струва изяденото от Хитър Петър яйце - така ли? 5. Щом искате да вземете от всички нас, що не споменете за парите, давани за туризма? Тях кой ще ни ги "овъзмезди"? Щото по тъпата ви логика и това трябва да стане. Дали пък да не ви поискаме да плащате данъци за ползването на морето - то е на държавата, не на Добруджа? Или пък да ви вдигнем данъците - напр. започвайки от ДДС в туризма? 6. И що за нагло изявление за еколозите! Компрометирани били всичките, щото "Така ги нарича целият български народ" Ми, гу'сине - не се крийте зад народа. Вие не сте "целият народ" и той - народът, не ви е дал правото да говорите от негово име. Има (естествено) и "компрометирани" - както ги има навсякъде. Но не всички са такива. Спирам до тук, щото за мене вие корумпиран, компрометиран представител и пионка на българската олигархия. И ме е гнус от вас и такива като вас. Дали така мисли народът - не знам, а и не искам да говоря от негово име. Минусите и плюсовете ще покажат по-точно.

Нали въпросният Лучиянов (Митраков) си продаде земите да строят голф игрище върху тях, след като направи заменка с общината.

Душата на добруджанеца е велика...необятна... Йовков писа за нея, спомнете си!

Не може да има насаждения, а пустещи места наречени екологично защитени може.

селяка си е селяк

А аз имам много ниви там, кво ша прайм?

Перки може а пъпеши и дини не...

Химна на Добруджа - " Златно жито се люлей, ......."

Този Г-н Лучиянов, май има някакви големи интереси относно унищожаването на природата на Калиакра. Явно неук човек, но агресивен. Не зная коя партия е зад гълба му. И какви лични интереси стоят зад протестите и техните инициатори. Само да попитам - Къде спаха толкова години? Проекта е в сила от много, мното време. Или принципа - Бог - високо, Цар - далеко, а ние да си правим каквото ни хрумне. Законите не ни касаят и ние не ги спазваме. Имаме си наши. Ние, мутрите сме над всички и над всичко.

тоя андрешко че и голям поет се изкара ...къде ти беше добруджанската душа като ближеше задника на бат Бойко ве селяк

Човекът, станал милионер за една нощ, заради врътка със заменки на общински земи и след това продажбата им за голф игрище. Човекът, построил си хотел върху пясъка, на 15 метра от водата, в подножието на Двореца. Строежът беше спрян, като незаконен, но после господинът стана общински съветник и го дострои. Човекът, обиколил няколко партии. Човекът, който се отказа от мястото си в общински съвет за да влезе следващият, но след като обявиха избора за незаконен заради нарушения орева орталъка защо го свалят от поста председател. Човека, който има още доста парцелчета, предивдени за строеж на това-онова в подходящото време. Човекът, който разказа на рибарите и пенсионерите с по 800 квадрата местенца за бостан и градина, че им забраняват да сеят и да ловят риба вече и изкара тези хорица да се блъскат с полицаите в общината. А това не беше варно, тъй като никой не забранява да се е сее, оре, жъне, лови риба и т.н. там, където се е правило до сега. Намерили сте кого да питате и да ви обяснява.

Ами, "нормално". Схемаджия местен, скатал бая пари, да се вземе насериозно, след време. Типична родна картика. Ей, заради такива няма да има оправия, Вие гласност му давате........жалко

ТОЯ СИ БЕШЕ ИЗМИКЯР ОТ МАЛЪК ,СЕГА ИЗПОЛЗВА ХОРАТА ЗА ДА ЛАПА А ТЕ РАЗБИРА СЕ ЩЕ ОСТАНАТ ИЗЛЪГАНИ.ТАКЪВ СИ Е ВИКТОРЧО ЛУЧАИЯНОВ .ТОЙ ОПРЕДЕЛЕНО НЕ Е ОТ ТИЯ ДЕТО СЕ МЪЧАТ ДА РЕШАВАТ ПРОБЛЕМИТЕ НА ХОРАТА !

От малък го познавам жиевеехме на една улица заедно Дионисополис и знаем как постори едно време Арена а в последствие и хотела. Каквото тоя имекяр говори добре го мислете. Измамник е от дете и такъв си и порастна. Всички в Балчик го знаят що за лайно е и какъв беше и баща му бог да го прости.

Ако се обезлюди цялата територия на България ,няма да има никакъв проблем за еколозите!

при българския административен бъркоч относно совственоста на парцел , нека хъм да спасят процедура по осведомляване , хъм да обнародват списъци , но в разбираеми форма за засегнатите ЕКАТТА . Всичките ние знаем какво означава експедитивност , ефективност и оперативната самостоятелност на разпоредители .

Този млад добруджански поборник за благото на хората,лъснал на снимката,ако се влезе в мрежата Виктор Лучиянов Митракев,ще се прочетат,ама много интересни неща.Да,бил е в ГЕРБ,ама е изхвърлен от партията.В злобата си нарича Цветанов"Злия" щото явно не му се е отворил паращута.Той май по много си прилича със оня другия добруджанец със суджука.От ГЕРБ се прехвърля в партията на Бареков.Сега е общински съветник от някаква си партия МК"Силен Балчик".Участва във около 7-8 фирми и дружества под различна форма.Ха сега разбрахте ли за какво иде реч и какъв е този "защитник" на добруджанската земя.Освен това участва и като съдружник в "СПА ЦЕНТЪР" в района на Двореца.Какво повече.

общински съветник от коя партия?Абе как все такива ги намират за водачи на протестите,бе? Пък нямало нищо скрито партийно в тези протести. Друга тъпотия на това добруджанско биче,като казва,че душата на добруджанеца е земята.Да ама тези добруджанци измряха вече.Сега наследниците,като този на снимката само търсят келепира.Те в нива не са влизали.Наследената земя я продадоха или дадоха под наем на големите добруджански кулаци-арендатори,все синчета по на 45-50 год.на бившата червена номенклатура.Нали ги видяхте в София със скъпите лимузини,пак"бранеха"добруджанската земя.А кашата в крайна сметка с "НАТУРА 2000" за този район е забъркана още от 2006 г.при правителството на тройната ламя и с премиер Станишев Сега задкулистно БСП-то пак мътят водата и подвеждат хората.Този на снимката е такъв.

Прочетете по-долу - от ГЕРБ, номер 5 в листата за общински съветници и след това избран за председател на общинския съвет (избори 2011).

Иначе е интересна личност - съсобственик в няколко фирми - ФИШМАСТЪР ЕООД, Верона ООД, ХЕЛИОС ООД, СПОРТ СИТИ ООД. Директор на СПА ЦЕНТЪР - БАЛЧИК АД, бивш директор на МОРСКИ БРИЗ - 2000 АД.

Според Вас добруджанец който си е дал земята на арендатор е келепирджия. А какви са реститутите в София с космическите наеми? Те са ангели небесни! Всеки си управлява собствеността както намери за добре. Не си работели земята.Ами като им я взеха с бой и принуда, децата на тези земеделци се пръснаха по градовете ,устроиха се там и сега трудно ще се върнат на село предвид на това ,че са 80-90 годишни. А наследниците с по 10-20 декара какво земеделие ще развиват? Добре, че са арендаторите за да не пустее земята. И само за сведение не съм арентатор. Аз съм от "келепирджиите" дето чакат рента за да си платят парното в София.

За сведение на ДИРниците, Виктор Лучиянов Митраков е избран под номер 5 от ПП ГЕРБ (данни на ЦИК) през 2011 година, след което беше избран за председател на общинския съвет. През 2015 отново е избран за общински съветник. Човек, прикривал кмета-любител на скъпи коли. Абсолютно тенденциозно и лъжливо го представяте като някакъв си гражданин, а не като политическо лице.

Добруджанеца е добър тих Българин , а този е миризлив влах ! Как може тази мутра крадлива и безочлива да говори от името на Българи ? И да не подменя проблема , въпроса е голф игрище и Ветровите ел генератори които убиват всякакви птици , няма записано за рибарство и жито ! Нека медиите да поработят за Българския Народ и узнаят истината !

Такава е тенденцията в цял свят - унищожение на естествените природни местообитания за сметка на земеделие и енергетика. Затова Земята ще бъде унищожена рано или късно, защото хората станахме много, всички са алчни и гладни за още и още. Нека да ги обещетят, но това ще отложи нещата с малко.

По никакв повод не пипайте душата на добруджанеца! Защотото, от древни времена се знае, че "В Добруджата златно жито зрее и прост народ живее!!!"

Прав си! Простият . е бе. докато не му кажеш - Стига толкова!

простия сам си показа простотията

Я ,,грабнете Добруджа ,, и я присъединете към Румъняската и Молдова! Какво толкова се кланятe на гяурите...безродници?

трябва да дойдеме някой ден с джипките от София да видиме кво си тръгнал да грабваш, страх ме е че така ще се насереш че трябва после да изхвърлят килима

В Софeто. .ша муфанете. .УЯ?

За София и с джипки е ненадеждно! .. катастрофи Бай мангал да ви докара с каруцата , А, .. и не се качвайте при Андрешко!

Тоя е най-големия измамник на Бал4ик.Пред двореца си направиха хотел,който е незаконен,а тоя боклук мисли за добруджа колкото аз си мисля за луната.

тоя па гушав цървул от ква каца го извадиха, така на външен вид го е докарал имиджа като на медийното светило и обрзец за подрастващи Динко, ямболския мангал, ...чудно що за изроди се въдят в тая кочина докато ние блъскаме за хляба в чужбина

Този не е Гагауз , а Кирлив Влах хитрец !