Добричлийка хвърли в торба през терасата над 35 000 лв. след обаждане от мними полицаи

Потърпевшата била убедена, че трябва да съдейства на МВР при специализирана акция

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

и поиска някой на заем 10 лева такова тръшкане ще има че няма на такива само можеш да вземеш акъл не искат

Куцо, кьораво и сакато разбра, че тия постановки са плитка измама и пак се намира някоя нефелна бабишкера да хвърля пари през балкона. Безнадежна тъпота.

Много умници коментират, но дано да не им дойде на главата. Не може да вините старите хора след като държавата не иска да се справи с този проблем, а полицията само си прави пиар на гърба на тези стари хора. Проблема си има решението. Първата елементарна стъпка е да се премахнат стационарните телефони за да не знаят в кое населено място живеете. После малко Ай Ти / Ей Ай разпознаване и полиция на място.

Втори по интелигентност след евреите, а??? Интересно ми е в Израел колко такива случаи има?

Интересни положение, хвърляме милиарда за лева ще хартиени самолети и никаква реакция, а тук за 35000 ще викаме Интерпол?!

както се казва в Бай-Ганю - имал си бол пари - дал си , та и тоя идиот . Не се научиха и това си е . Тъпаци. Не ми е жал за такива.

На глупака и простака никой не може да му обясни,че истинската полиция пари не иска. Хиляди пъти беше казвано, но глупака и простака е тъп и упорит. Да си държа попарата, не жаля такива тъпанари

такива ора гласуват - и такива избират, без акъл!

че глупавите са бедни.Как може тази проста жена да има толкова пари. Баща ми бог да го прости беше на 87, когато по схемата за незабавна операция на пострадал роднина имаше акъл да им теги една п..ка майна по телефона.

Същите тия, сега се радват, че ще хвърляме още пачки за чертежи на Фи-16.

Ти си помисли, че купуваш краставици от пазара ли бе селяк? Този модификация тепърва навлиза в производство!

Нищо учудващо, в този район хората са наистина много глупави.

ЗАТОВА В БЪЛГАРИЯ НЕ ТРЯБВА ДА ИМА РЕФЕРЕНДУМИ, ЗАЩОТО БОЛШЕНСТВОТО ОТ БЪЛГАРИТЕ НЯМАТ ИНТЕЛЕКТУАЛНИЯ КАПАЦИТЕТ ДА ВЗИМАТ РЕШЕНИЯ ЗА ЖИЗНЕНО ВАЖНИ ЗА БЪЛГАРИЯ ВЪПРОСИ!!!

Имам няколко торби с пари и ми стоят така, искам да ги хвърля на някой ама никой не минава отдолу.

Колко пъти , колко пъти 1 ли100 ли !

Същото обаждане получи мой роднина преди време, също от Добрич... направи ми силно впечатление , че обаждащият се "полицай" е говорил много професионално, без цигански акцент и доста убедително.... така не е проблем да излъже един възрастен човек с наивитет от соц.времената. Обаждането е на домашен телефон най-вероятно след предварително проучване какъв човек точно живее на адреса и доколко е платежоспособен. Цялата работа намирисва много, не искам да си го мисля, но най-вероятно в измамата има намесени и вътешни хора от полицията по местоживеене.

Колкото и професионално да звучи, трябва да "светва една червена лампа " като ти кажат да да хвърлиш парите през прозореца(балкона). това за съжаление е наивност и необразованост на хората , съчетано със старческо оглупяване. Трябва по настоятелна информационна кампания от органите, а на--добре и близките хора да се ангажират да подготвят възрастните за подобни ситуации.

Каква "по настоятелна информационна кампания от органите" бе, приятел? За толкова години "органите" не можаха едни прости листовки да отпечатат и да ги раздават на всички пенсионери периодично! Защо ли...!?

Колко пъти трябва да излиза ген.сек. на МВР да казва , че полиция не иска пари от гражданите ?! Няма значение как говори !

Супер, докато има говеда, ще има и касапи.

"До като има овце ще има и кой да ги стриже"-нар. поговорка

Как може да има толкова малоумни хора. Не гледат телевизия. Не мислят изобщо . И тия същите малоумници ходят да гласуват --, и избират още по големи малоумници да ни управляват. Нещастници. Нали са бедни българите. Пенсионерите били с ниски пенсии --- фърлят ги от балконите. Откаченяци

Заради тези малоумници искат хартия!

Как е възможно хората да се хващат на тия измами и до днес.? В зората им, добре никой нищо не знае, но в днешно време вече десетилетие и повече се пише говори и т.н.

Същото обаждане получи мой роднина преди време, също от Добрич... направи ми силно впечатление , че обаждащият се "полицай" е говорил много професионално, без цигански акцент и доста убедително.... така не е проблем да излъже един възрастен човек с наивитет от соц.времената. Обаждането е на домашен телефон най-вероятно след предварително проучване какъв човек точно живее на адреса и доколко е платежоспособен. Цялата работа намирисва много, не искам да си го мисля, но най-вероятно в измамата има намесени и вътешни хора от полицията по местоживеене.

Чакайте под прозореца

И тоя дивеч ходи да гласува.

хахахахаххахахаххахаххахахаххахаххахаххахахаххахаххаха

Има специфични гени кодиращи дебилност в това племе. Науката ще ги открие някой ден.

И в твойто племе има много дебили които се хващат на тая въдица,а и ти си един от тях !!!

Вече не ми е жал, то толкова пъти се говори за тия измами. Тия пенсионери близки нямат ли да им налеят акъл в главата. Ами държавата да забрани със закон хвърлянето на пари през балкона без да обяснява защо. Иначе няма да стане.

Трябва да си безкрайно тъп, че и още по-тъп, за да хвърляш пари през балкони и прозорци по каквато и да е причина. Явно безмозъчно население е това. Звучи абсурдно. Но явно това е БГ.

Имала, дала.....не я мисля!!! Явно това не са пари изкарани с пот на челото иначе каквото и да ти предлагат не би хвърлил толкова пари през терасата!!!!

Сапунките дето гледат са им изпили мозъка! Зиро Брейн Лефт

Хората, че са виновни, виновни са. Аз обаче питам "държавата" и нейните "органи" какво са направили, за да се спрат тези престъпления? Борят ли се срещу подобни организации, защото е явно, че това са цели групи, които работят по вече отработени методи. Има ли заловени мошеници, има ли осъдени на по 5-10 години или са само условни присъди? България е джунгла, където всичко е позволено, разхождат се свободно зверове, а жертвите нямат никаква защита...

Заети са, да си броят "само 70%" коледни бонуси.

Не тази жена не е жертва, пак казвам, ако е изкарала тези пари , работейки и с пот на челото НИКОГА не би ги хвърлила потози толкова аджамийски начин!!!! ИМАЛА - ДАЛА!!!! ТОЛКОВА!!!!

Никакви правоохранителни органи не могат да те спрат, ако имаш и искаш да хвърлиш една торба с пари през прозореца!

Ако се обадя на 112 и кажа обадиха ми се телефонни измамници, какво да правя, какво ли ще ми отговорят? Борбата на МВР с ало измамниците много прилича на мерките на държавата срещу нелегалните емигранти едва доловими са, да не кажа че ги няма.

Опитай и ще разбереш.

Мними полицаи говорещи с цигански акцент

Циганския акцент не е сигурен, колкото и да им се подиграваме измамниците не са случайни имат способности и полицията ги знае, но явно няма инструмент, с който да им противодейства.

Колко ли трябва да си тъпа,за да клъвнеш на една мьекаща циганка с развален Български?!Пфу,мамицата ви да еВа ,малоумно племе!

Нека не се подиграваме, защото не знаем какво ще ни застигне и нас. Хубаво е след определена възраст, ако възрастните имат близки, те да управляват спестяванията им. А на измамниците ... какво да им пожелая - те и без това живеят нещастен живот!

Ела да видиш къщите и свадбите в кв Калтинец в Горна Оряховица и тогава ще говоримкой нещастен и кой не.

Спасила ги е от инфлацията. И без това, децата им никога не виждат тези пари. Крият ги от тях, докато ги приберат тези, които ги приготвят за погребението.

Е що па децата им трябва изобщо да виждат нещо от тези пари? Да не са им длъжни с нещо, обратното е децата са длъжни на родителите си. Може па да е искала да отиде на круиз по Карибите жената и да си ги е кътала. Мойта баба си къташе за умирачка, да не ни товари нас с разходи за погребението. Дееба и търтетиете все чакате родителите ви да ви финансират , вместо обратното.

Бе, зависи кой на кого е длъжен. Ако тези пари са от продажбата на наследствен имот, който бабата не е купила лично, а го е наследила, то логиката е, че парите са за децата, щото ако бабата не го е била продала, по наследство имотът отива в тях. Знам, че такава простотия е законна, но не е морална. Виждал съм го на живо: - Ще продам къщата и ще живея с парите - Тая къща да не си я строил ти? Тя е от дядо.

Бе не е така. Никой на никого не е длъжен , особено па за наследство. Ако реши може да не ти остави никакво наследство, тва че на бабата са оставили наследство , не означава че ти имш автоматични права над него или, че тя ще реши да го остави на тебе. Моя чичо не остави нищо на братовчедите ми. Кофти ма , решението е негово.

Щом са канадски долари, най-вероятно парите са точно от децата, които са избягали в Канада.

Много добре.Редовното стригане на овцете,може да ги доведе до някаква мисловна дейност.И кой държи в килера 25000 канадски долара?????

Е то стригане, стригане, те почнаха кожата да махат и пак не се научи народа. Пък жената сигурно е нямала вяра на банките и затова прите са били у дома.

.

Децата на гурбет , или е продала някъв имот. И то всички са навързани , нотариуси, съседи , всичко се знае по малките населени места. Мойта баба като продаде някви ниви до магистралата когато я строяха - се спукаха да звънят през ден, я да помага на полицията, я внук ѝ закъсал, дори мен ме бяха спретнали, че любовницата ми трябвало да прави аборт и да ѝ дам пари да си мълчи, да не каже на жена ми. А до преди това не бяха ѝ звъняли, тоест някой продава информация, я нотариуси , я съседи..

То хубаво продават информация, ама откъде нотариусите ще знаят телефоните на бабите? За всичко се дава телефон за връзка с някой от синовете или дъщерите и това е. А пари в къщата на бабата не се държат, защото измамите са едно на ръка, но може да предизвикат обир или направо грабеж и да пострада хептен. Ако телефона на бабата го имат само съседите, тогава е ясна работата.

пари може да не се държат в къщата , ма ей къде е банката. Не всички служители са съвестни и им пука , бе тая баба що тегли толкова пари на куп. На мойта баба партие по сделката бяха в банка , това не им пречеше да звънят. А откъде могат да намерят инфо за телефони и тн , ми имат си начини , по същия начин откъде намират инфо кой има пари и кой няма.

Ово е стандарт - по соца никой не хвърляше торби с пачки.

и ние да ходим да се правим на полицаи!

Баси тъпия народ...

А вие искате да разбират за кого да гласуват прост народ слаба държава

Имала 35к хвърлила.