Почернени родители дариха 200 000 лв. обезщетение

Родителите на 20-годишната студентка Валерия Желева, която бе една от 9-те жертви при пожара във влака София-Кардам, дариха полученото обезщетение от 200 000 лева на учебните заведения, в които дъщеря им е учила.

Обратно в новината

Коментари - Почернени родители дариха 200 000 лв. обезщетение | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Драга госпожо, то се вижда кои са кухите жени. Тук никой на никого акъл не дава, а само изказва мнение. И то обмислени мнения, защото наиситна постъпката на родителите колкото и хуманна да изглежда е необмислена. 319 е съвършено прав. А вие се въздържайте от обиди, моля. Ако ви липсват първите няколко години, то се самовъзпитайте поне малко.

ГОСПОЖО ДОЙНОВА С ТЕЗИ ПАРИ БИХ КУПИЛ 4 АПАРТАМЕНТА НА МОМИЧЕТА ОСТАНАЛИ БЕЗ РОДИТЕЛИ ,ДОМОВЕ В КОИТО БИХА ОТГЛЕДАЛИ СВОИТЕ ДЪЩЕРИ НА СВОИ РЕД. НЕ БИХ ГИ ДАРЯВАЛ НА УЧИЛИЩА И ГРАДИНИ КОИТО УТРЕ ЩЕ БЪДАТ ЗАКРИТИ С ТЯХ И СПОМЕНА. ПРЕКРАСНА ПОСТЪПКА НО НЕ ОБМИСЛЕНА ПО ПОВОД НА КОГО ЗА ДА СЕ ЗАПАЗИ ПАМЕТТА.

Че дарение е едно, а обезщетение е съвсем друго, както и разликата между прецедент и безпрецедентно, че ми омръзна от глупави хора.

Да, постъпката на родителите не е за отминаване безразлично. Хубаво е, че са дарили тези пари, защото едва ли биха били щастливи, ако ги бяха ги използвали за лична облага. Но защо са ги дарили по този начин? Нима не знаея, че в Б-я думата почтеност не съществува? Кой знае, за какво ще бъдат употребени... искаш да даряваш - направи го, но не в пари. Купи там, каквото си наузими и го занеси лично. После поискай документ за дарение и край. Пари на българските хиени не давайте, хора, ей така от хуманност. Знаете, какъв ще е резултатът - безследно изчезнали средства и документи... Ох, мъката си е мъка по азгубеното, но такива жестове ...Лека му пръст на момичето и дано бъде доволно от постъпката на родителите си.

Мила, госпожо! Навярно си мислите, че съм изсипала един чувал пари в училищата и съм се прибрала да плача! Нещо повече, обидно ми е, че ме имате за неграмотна! Неграмотният човек, никога няма да си даде парите за училищА, още повече Дарителят може да КОНТРОЛИРА!! ВСИЧКО е в предмети!, техника и тн.н

Дарението по смисъла на закона може да бъде в движимо и недвижимо имущество - вкл. и в парични знаци. Ограмотете се и не давайте акъл кой какво и как да дарява, че аман от кухи жени облъчени от турски сериали.

Милите хорица. Те нямат представа на какви лешояди пълнят джобовете. Съмнявам се, че парите ще стигнат местоназначението си. Все пак чест им правят намеренията, които имат.

Мила, госпожо! Навярно си мислите, че съм изсипала един чувал пари в училищата и съм се прибрала да плача! Нещо повече, обидно ми е, че ме имате за неграмотна! Неграмотният човек, никога няма да си даде парите за училищА, още повече Дарителят може да КОНТРОЛИРА!!

Респект

Град Добрич е като Щвейцария, толкова е красив.И хората са такива, съхранили са най-доброто в българина.Идете българи и вижте този красив град на 30км. и 30мин. от морето.

Лека му пръст на момичето! А явно има светлина в тунела, щом има още хора като нейните родители! Прекланям се пред жеста им с насълзени очи !!!!!!!!!!!!!

Аз съм от Добрич , гордея се че там са останали толкова достойни хора. Това е пример за всички българи.

Добричлии са достойни хора. Поклон!

Достойни хора. Съпричастен съм със скръбта им. Поклон ! Истинските виновници няма да избягат от съдбата си.

Дааа готова е България за Шенген

Браво на тези силни хора

поклон бред тези Хора ... не не е грешка нарочно пиша думата с голяма буква. Искрено съжелявам за дъщеря им.

Нямам думи, на днешно време просто не е за вярване че има такива хора. Не знам аз как бих постъпил в такъв случай, да не дава господ, на всеки може да се случи. Наистина да ги вземеш тия пари и да си купиш с тях къща или кола не става. Ама да ги дадеш на някакви чиновници? Или може би има смисъл, да получат и хората дето са я образовали, и те са на никакви заплати, нещо като курбан за здраве и да пази господ нови жертви да се случват. Май май има смисъл.

Светла и памет на Валерия Жекова! Поклон на родителите ! Ето един светъл пример за хората, как тежката мъка се превъзмогва в доброта и жива топлота.

Мир на праха на момичето! Достойна постъпка на родителите! Бог не забравя и рано или късно ще накаже виновните!

А никой не се сети за цигането което спаси в същия случай много хора от влака,него май наистина го забравиха!!!!!!!!!

Пълна глупост! ДА ГИ БЯХА ДАРИЛИ НА НЯКОИ УМНИ ДЕЦА,КОИТО НЯМЯТ СРЕДСТВА ЗА ОБУЧЕНИЕ !

Тъпак... Да ги бяха дарили на партийте ли че си намалиха субсидийте с едно мизерно левче и сега изнемогват. Хвала на тези хора. Бог да го прости момичето.

Ама верно е пълен тъпак и голям бунак тоя/тая 666.Как може такива примати въобще да изказват мнение и да пълнат форумите с тъпотии.Това което са направили родителите с дарението на средствата за обезщетението си е всъщност,че те така даряват своето право на възмездие на всички останали - в името на човека,помирението и добротата.Точно това направи и Всемогъщия Бог давайки сина си Исус за нас-висша форма на възвисшеност,превъзмогваща егоцентризма и първичните инстинкти на човека.....

За някой "умен" плазмодий като тебе ли?

Светла му памет на момичето!

Дълбок поклон госпожо Дойнова. Мир на праха на дъщеря Ви. Магистратите обаче едва ли ще разберат нещо от Вашата постъпка.Те са затънали до гуша в калта. Дано има божия справедливост и да гният в ада.

Не в калта а в л.й...

Хвала Вам ХОРА! Не знам дали си давате сметка какво точно сте направили, но то е прекрасно. Истина е,че това са кървави пари, и никой от Вас не би могъл да ги докосне. Така ще се използват най-добре. ...А вие с простотиите по-добре замълчете щом няма какво добро да кажете....

Поклон и респект.

Ако някой иска да пише лично няколко думи на моята приятелка Софка,може да го направи виа фейсбук профила й- https://link Поклон пред паметта на Валерия.

Похвално е решението, което са взели родителите. Поздравления!

Смазващо е родителя да надживее детето си, а когато и държавата не покаже съпричастност, какво повече да кажем!? Всичките деветима загинали са жертва на балканското ни безхаберие и порочна практика всеки да прехвърля топката, т.е. отговорността, на другия. Добрината на тия почернени хорица заслужава поклон!

Браво на хората! За жалост са малко такива като тях по света.

ПОКЛОН и от мен! Много тъжно и много трогателно.

Пълни кретени! Дайте си парите на държавния корумпиран апарат за да може да бълва все повече кретени, зомбита и патриоти от така наречените училища. Успех, дано да имат повече последователи! :)

Млъкни гнидо. Дори не може, да осъзнаеш колко си жалък. Да не дава Господ на никой, да погребе детето си. Това което са направили тези родители, е достойно за уважение.

Разбирам цинизма ти, донякъде! Ако тия пари отидат в ръцете на алчни чиновници, които не ги е еня за друго, освен за дебелите си гъзове, тогава как да не те е яд!? Но не можеш да отречеш човещината на тия хора, изгубили детето си и въпреки това дали тия пари за, надявам се, нещо полезно.

Очакванията са, че тези пари ще се използват по най-добър начин. Никой не предполага, че с тях може да злоупотреби и затова коментара ти не се разбира.

Да, с нищо не си по-различен от прогнилия корумпиран държавен апарат, щом не разбираш тази постъпка! За това се иска чест и морал. Жалко, че не ги дариха на теб, да си оправиш мизерния живот

Ей големо си лайно ТГ и голям злобен тъпак и малоумник.Ако можех да те проследя от коя кочинка ни бълваш помията си,щях да ти разпоря гиона от пердах.

Поклон пред родителите на Валерия!

Доколкото си спомням, вратите във влака бяха заключени и нямаше път за бягство. Поне този, който нареди това да понесе отговорност.

Аз съм пътувала много пъти с такива вагони. Заключваха ги за да няма кражби през ноща, по едно време беше станало страшно. Не е било правилното решение, но и джебчийте по влаковете са виновни да се стигне дотам.

Мак,напълно си прав,че практиката със заключване на вагоните е опасна и неправилна,но истината е че това беше единственото предпазно средство срещу среднощните кражби на пари и вещи от спящите пътници във влака.Мен лично са ме обирали два пъти във влака софия -силистра,акто втория път мангала скочи от движение,защото го разкрихме с кондуктора и го подгонихме из коридорите.Обикновено качването и скачането от влака се извършва в движение,в отсечки с проблемни релси със скорост 30-40км/ч на влаковете.Порочната практика със заключването на вагоните бе въведена от бдж през 1995г с цел опазване имуществото и относителното спокойствие на пътуващите.Даже през 1996г шафнера на вагона ми е давал дървено лостче за да си заключвам вратата на купето от вътре,та да не може да ме изненада някой спейки.Дивият запад....

много благородно.

Точно в този ден, БСПара агент Гоце отиде на лов за лисици и не му пукаше за жертвите....Така сме социалистите....

Бог да прости момичето! На родителите и - истински българи - поклон!

СКЪПИ РОДИТЕЛИ -ВИЕ СТЕ ГЕРОИ! НАЙ-СТРАШНОТО Е, ЧЕ В СТРАНАТА НИ ЧОВЕШКИЯ ЖИВОТ Е ОЦЕНЕН ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ, ПРЕСТЪПНИЦИТЕ ИЛИ ЛИПСВАТ, ИЛИ СА НЕВИННИ, А ТО И 200 ТРИЛИОНА ДА ВИ БЯХА ДАЛИ-ПАК ЩЕШЕ ДА Е МАЛКО ЗА СКЪПАТА ВИ ДЪЩЕРИЧКА! СРАМ ЗА ДЪРЖАВАТА-ПАК ЩЕ СТАНЕ ТРАГЕДИЯ-ПАК ПРЪСТЪПНИЦИТЕ ЩЕ СА НЕВИННИ И НА СВОБОДА! МЛАДИ ХОРА-БЯГАЙТЕ ОТ ТУК!! ОТИДЕТЕ ТАМ, КЪДЕТО ЩЕ ЦЕНЯТ ЖИВОТА И ТРУДА ВИ! ТАМ ЩЕ Е РОДИНАТА ВИ-ЗАДЪЛЖЕНИЯТА ВИНАГИ СА ВЗАИМНИ! ТУК НИЕ СМЕ ДАНЪКОПЛАТЦИ И ГЛАСОПОДАВАТЕЛИ! И РОБИ НА ТОПЛОФИКАЦИЯ И ЕЛЕКТРОФИКАЦИИТЕ-НИЩО ДРУГО! ТОВА НЕ Е РОДИНА-ЗЛА, НАЙ-ЗЛА МАЩЕХА-ВЕЩИЦЕ ОТ ПРИКАЗКИТЕ Е , НО ВСЪЩНОСТ НЕ Е ПРИКАЗКА, А КОШМАР НА ЖИВО! РОДИНАТА ИМА ПРАВО-НЕ ПРОДАЖНИЦИ В ТОГИ-И ЗАЩИЩАВА НАСЕЛЕНИЕТО СИ. У НАС Е ГЕНОЦИД ЗА БЪЛГАРИТЕ-СВОБОДА ЗА ВАМПИРИТЕ-ЦИГАНЬОРИ! ТЕ НИ ТОЧАТ И КРЪВТА И ПАРИТЕ!ВСИЧКИ ДА НАПУСНЕМ-ДА СЕ ОПРАВЯТ КАК ЗНАЯТ АЛЧНЕТИ ГОСПОДА ОТ ПАРЛАМЕНТА И МИМИСТЕРСТВАТА!

Защо кълнеш и гониш децата? Ти какво лично направи, за да им е добре тук? И тях ли някъде ще ги ценят като сирииците у нас или като циганите ни в чужбина?

Къде ще ходиш, тъпанар? Някой чака ли те някъде по света широки? Нали всеки ден се публикува съобщението, че осем милиона милионери по света очакват по един българин, за да му оправят живота!!! Тъпчо!!!

МОИТЕ СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ....ПОКЛОН,ПРЕД ВАС ПОЧЕРНЕНИ РОДИТЕЛИ...НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА МЪКАТА ВИ,НО ВИ СЕ ПОКЛАНЯМ...ВИЕ СТЕ НАИСТИНА ХОРА....

А Големата БГ тенесиска ПИРОНКОВА не дари нито стотинка от нейните пари получени от наградния фонд на турнира в Арена Арменец за срамнити резултати от по 6-0 6-1 ?

Поклон пред паметта на момичето и решението на родителите. Отново черна точна за съдебната ни система, как така няма виновен. Това може да се повтори още утре !? И последно, с оглед пумията в НС, предлагам и 2мата родители за министри. Не ме интересува колко разбират, показали за човещина в този тежък момент, човещина каквато тези в НС нямат и няма да имат.

ПАК НЕГРАМОТНИК! АМА ТО В ИНТЕРНЕТ БЪКА ОТ РЕЧНИЦИ- ДА БЕШЕ ОТВОРИЛ ПРАВОПИСНИЯ И ЩЕШЕ ДА ЗНАЕШ, ЧЕ НА БЪЛГАРСКИ СЕ ПИШЕ "ПОМИЯ"-НЕ "ПУМИЯ!!!!!!" СРАМОТА Е!

Какъв човек си ти, бе?! Баси кукумеите се мотаете тук.

Вземи да проумееш смисъла на това дето казва човека, вместо за глупости да пишеш...

Ти пишеш с големи букви, защото си много грамотен ли?

е казал, че в народното събрание ще се избият за кокала като изгладнели пуми, а това явлениесе нарича точно "пумия".

Достойно поведение на хора, почернени по възможно най-тежкия начин от живота! Съболезнования и поклон за жеста!

в черната нощ, в която потъва безвъзвратно България, на фона на тотално низменото скотско управление и тотално низкия ни циганизиран и античовешки бит, една висока човешка постъпка, толкова рядко срещана...Бог да прости Валерия и поклон пред родителите й.

Ако това, което хората са сторили си сечл за лошо или вярно описаната ситуация в която е страната ни, не искам да се насилвам, но ти пожелава на теб именно тези неща да не ти се случват. Защото мога и да ти пожелая да ти се случат, но не искам.

Прав си по принцип. Няма да сложа минус, разбира се. Само с една думичка от мнението - циганизация, не мога да се съглася. Човекът е имал предвид обедняването и оскотаването, но е ползвал нарицателно. Преди вече не помня колко години, изгоряха 18 войника - май съвсем прости, трудоваци. Не ще да са били българи. И те мърцина - отишли да работят ангария и по погрешка уцелили камиона им. Да пази Господ!

Трогнат съм и съболезнования за загубата. Срам за виновните безхаберници от БДЖ и покрилите ги "магистрати".

Щастлив съм, че в държава, управлявана от толкова алчни политици има такива хора!

Милите хора... Господ да им дава сили. Прекланям глава

браво,има все още ЧОВЕЦИ в България.Поклон.

Това са достойни хора. Бог да прости детето.

Наистина са ГОЛЕМИ, шапка им свалям.

Имаме още един повод да съжалим, че Валерия я няма, защото освен, че е млад човек, с бъдеще, навярно е приличала на родителите си, а на мен така ми се живее сред свестни хора... Поклон пред паметта й и пред мъката на родителите.

Повярвайте ми, децата са продукт на родителите, и с хубавото и с лошото!

Респект към тези родители за постъпката им!!!

Моите най-искренни съболезнования на семейството. Имало все още ХОРА в България за разлика от ония идиоти които наричат себе си управляващи. Бог да прости жертвите от влаковата катастрофа.

През 2004г. увеселително влакче на Дисни блокира и държи хората 30мин. с главата надолу(няма жертви и ранени) Съд в Флорида осъжда Дисни да плати по 1 000 000 $ обещетение на всеки! Тези 200 000лв са ужасна подигравка!

Родителите са дарили нещо, което докато са живи не ще е можело да го получат. Поздравявам ги за интелигентно "изплюване" в мозъка на съдебната ни система. Поздравявам ги и за интуицията им. Те ясно съзнават след смъртта на дъщерята си, преходността в живота. Т. е., ценността ПАРИ, е илюзия. Надарените субекти ... ще очакват от умрял ... ПАРИ ... през следващото хилядолетие.

1, 9 милиона е обезщетението за 19 наследници на 9-имата загинали! 100 000 лв е оценен човешкият живот!

Само една стъпка дели България от нормалните държави! ТРЯБВА НИ НОВ СЪД!! НЕЗАБАВЕН ВНОС НА НОВ СЪД ПО ВЪЗМОЖНОСТ ОТ КИТАЙ! Съболезнования на родителите! Никой не знае какво ви е... и дано никога не разбира! С вас съм!

Де да можеше и нов народ - по възможност германци!