Почина светецът от Байлово - дядо Добри

На 103-годишна възраст днес е починал Добре Добрев, наричан Дядо Добри и "светецът от Байлово".

Обратно в новината

Коментари - Почина светецът от Байлово - дядо Добри | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да почива в мир. Дано част от светлинката му засвети у повече българи сега.

Бог да го прости, милия човек!

Почивай в мир!!!!

И питам аз как по-точно е имал толкова много пари, които да дари, а? Или не се замисляме за това, а? Не може, просто не може, само с просия да изкара толкова много пари, разберете го! А и кой знае от кой комунистически род произлиза... като гледам кога е роден...

Бог да го прости човека. Един от последните истински българи. Такъв човек да стане министър - председател и България ще живне. Царство му небесно.

Почивай в мир дядо Добри!!!

Светла му и вечна памет! Много направи. Никога няма да забравя този надземен старец. В него имаше нещо специално. Вече е там Горе! .....и заваля сняг

Бог да го прости!

Ти нормален ли си?

Да почива в мир, уви, не останаха в църквата безсребреници, този богоугоден дух си отиде с душата на дядо Добри...

Светла му памет, добър човек беше.

Поклон и Бог да го прости. Нека почива в мир.

Дълбок поклон

Светът ще свърши някога, но идиотите като теб няма да свършат!

Мир и светлина по пътя му. Поклон

Достоен човек, вярвам, че ще помага и отгоре! Дали всички жалки подобия на политици ще присъстват на погребението му?

Лека му пръст на Човека...от село,но с голямо сърце и много доброта...явно звае,че всичко е преходно и нищо няма да вземе със себе си на онзи свят...затова всимчко е дарявал...Поклон !

Явно нямаш представа какви пари се изкарват с просия ?! А на този свят човек са давали много и то не от съжаление... Засрами се, ако ти е по силите!

Ти виждал ли си го? Защо говориш без да знаеш? Човекът просеше пред храма, мога да те уверя че просяците в България си докарват добри пари, но важното е за какво ги харчат. Този човек не ги харчеше за себе си, а ги даряваше, считаше, че е водил греховен живот и така откупуваше греховете си...

Светла му памет. Поклон

Бог да прости Дядо Добри.

Бог да го прости.

Бог да го прости.Като светец дано закриля България .Корумпираните да се поучават от него на всеотдайност в ползу роду.

Те дори не знаят кой е той!

Аз съм нормален, даже много пвоече от всички тук, мисля си! Но искам да попитам нещо такова: неговите дарения облагаха ли се с данъци и ако не, защо? А ако да, то къде са парите от тези данъци, някой може ли да ми каже или всички сме обзети с това по комунистически да ревем за някого, който даже не сме виждали никога?

Лека му пръст ! Поклон пред светия човек !

Да почива в мир този свят човек! Дълбок поклон!!

светла му памет!

какво умуваш, дал ги е.

Не, не си нормален! Не всичко може да се измери с пари.

Нека да почива в мир!

Лека му пръст на човека! Той наистина трябва да бъде канонизиран за светец! Дано от БПЦ се сетят за него и те да свършат нещо полезно! Амин.

Много тъжна новина. Светла му памет и поклон!

а в църквата отчетата ходят със златни ролекси, пълна с масони, пидирази, хомоблудства, храмовете са превърнати в кръчми...

Истински достоен българин от Старо време!!!

Бог да го прости и светла Му памет!

Бъркаш по всички линии - ако беше комунист, нямаше да прави дарения на църквата (те са атеисти), а отделно, от "просия" (в неговия случай по-скоро бих нарекъл събиране на дарения за църквата) могат да се събират много пари. Не случайно се разпределят местата за просене и не можеш да просиш където решиш... В случая на дядо Добри, обаче, той събираше дарения - нямаше как да минеш покрай него и да не му дадеш някой лев, защото видът и изражението му бяха като на свят човек. Та той със сигурност събираше много пари и хората не се колебаеха да му дават.

Почивай в мир, свети човече! Благодаря ти, че ни показа какво е човещина и безкористност в този консуматорски свят.

И какво е оставил на децата си ? Нищо ! Всичко прахосал за някакви църкви, храмове- за религия !! Сега аз ще трябва да храня децата му с моите данъци.

Не си нормален, а си сметкаджия. Затова не можеш да разбереш какво е правил дядо Добри.

Не беше трудно да го види човек. Докато беше здрав, почти всеки ден беше около Седмочисленици и хората се спираха да поговорят с него, да го попитат има ли нужда от нещо, а той винаги казваше, че си има всичко. Излъчваше един особен ореол и доброта. Мир на праха му!

Светла му памет на дядо Добри! Моля се Бог да му прости всички волни и неволни прегрешения и да го постави от дясната си страна. Отиде си наистина един свят човек. И храмът ни "Свети Александър Невски" осиротя без него.

Леса му пръст ! В София в кв Хаджи Димитър калкана на един панелен блок е изрисуван с образа на дядо Добри ! Нека който мине от там и види този стенопис,поне за миг да си спомни святото му дело !

Нека да почива в мир! Към демократ: Не сте го виждали, защото не сте ходили в "Ал. Невски". А аз го видях, стана и ми целуна ръка за това, че оставих скромно дарение.

Светла му памет! Почивай в мир! За много хора беше символ на чистата доброта и морален стожер!

Да, ти наистина си ненормален! Щом на този светиц за данъците се загрижи...А за супер богатите, за кредитните милионери кога и къде попита? За имотите им, за доходите им...Срам от Бога имайте и в този ден не ни напомняйте за Българския казан в Ада!!!

Душичка. Бог със сигурност ще го възнагради с вечен живот. Почивай в мир, Дядо Добри!

Бог да го прости! Отиде си един ГОЛЯМ БЪЛГАРИН!

Почивай в мир, свети Човече! Благодаря ти, че ни показа какво е човещина и безкористност в този консуматорски свят.