Почина светецът от Байлово - дядо Добри

На 103-годишна възраст днес е починал Добре Добрев, наричан Дядо Добри и "светецът от Байлово".

Обратно в новината

Коментари - Почина светецът от Байлово - дядо Добри | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

103 годишен, просия, туристи, частен дарител, църква, ролекси, партриарси, царе, министри, патриоти, храм, светец ... странни думи ... Чии пари на кого е дарил? до стотинка ... Бог да го прости! За мен всеки столетник е светец. И дядо Добри също!

Бог да го прости!

То и името му добро, Добри! Работих 14 години близо до църквата "Свети седмочисленици" и доста често го виждах там. Съпругата ми му даваше по някой лев. Но дори и това той го приемаше с достойнство. Ще го помним тих, смирен, спокоен и явно доволен от това което върши. Сигурен съм, че в момента е на много по-добро място, място което Бог му е отредил още приживе, в дясно от него. Светъл път Дядо Добри!

Поклон и светла му памет

Всекакви коментари гледам са се насабрали тука за Дедо Добри! Некой и малоумен го изкарват. Те това ни е проблемът на назе - уж "нормалните" - мислим си че около назе се върти Вселената! Кат неможем ние самите да направим нещо човечно и добро - веднага почваме да черним тези дето имат в сърцата си доброта. Този Човек - Дедо Добри - не го е правил всичкото туй за да парадира, за да се "дуе" както сегинка е модерно - той го е правил щото така го е разбирал, така е мислел, че е правилно! А че ние останалите не можем кат него - не значи, че требе да го очерняме човеко - по-добре да са опитаме и ние да бъдем кат него! Поклон пред ЧОВЕКА!

Хвала на такива хора, но тях просто ги няма. Ето защо този човек с право е наричан светец, той по душа и сърце си е такъв и всичките писания по-долу за какво да дари средствата и имотите си са напълно в стила на съвременното обсебване от материалното. Дълбоко се покланям пред този ГОЛЯМ ЧОВЕК и нека спи спокойно вечния си сън. ПОКЛОН и вечна му памет!

"дарява всичките си имоти на църквата" Сори, но това е малоумно. Църквата е един от най-големите крадци и лъжци в днешно време. RIP

Почивай в мир

Всичко е много хубаво, но давате ли си сметка, че това, което е събирал е можело да се използва за доста по-належащи каузи: лечение на деца в чужбина, защо не и за образование на някое умно, но бедно дете... Църквата е всичко друго, но не и бедна институция.

Поклонението трябва да бъде в Александър Невски и литургията да бъде цел ден!Поповете дебели трябва да поръчат икона с лицето на дядо Добри!Жал ми е за този старец!Лека ти пръст дядо Добри!

Поклон!

Мир на праха му

Нека Бог упокои душата му! Вечна му памет на благочестивия старец!

Светла му памет на дядо Добри.

ПОЧИВАЙ В МИР И ЛЕКА ТИ ПРЪСТ ДЯДО ДОБРИ

ДА СЕ СВЕТИ ИМЕТО МУ!! СВЕТЛА МУ ПАМЕТ,А БОГ ДА ПРОСТИ НА ОНИЯ,КОИТО ГО ХУЛЯТ.

мъчно ми стана.Не го познавам но си поплаках...

ще разкажа една история с дядо Добри. Бяхме с бъдещата ми тогава съпруга в свети Седмочисленици. По това време аз бях и предложил да се оженим и тя се бе съгласила :D, но още не бяхме се оженили. Та, на излизане от църквата, срещнахме дядо Добри. Той ни подари малка иконка (от тези, дето имат календар на гърба си). Тя беше на рядко изображение на Богородица - млекопитателница. Даже за първи път я виждах :). После забравих за случката и иконата. Насрочихме сватбата. Оженихме се. Но се оказа, че сватбата бе на деня в който се чества същата икона - на Богородица - млекопитателница! Прозорливост ли бе това от дядо Добри, Божи промисъл ли... ...не знам. Но това се случи с мен. Бог да го прости!

Съболезнования ! ... Голям. ---- Преди време. В Невски. Заговорихме се и питам - Как знаеш за какво Ще потребят това което им Даваш ?! - Сакън ! Недей така (рече) ...пообиколих и тръгвам...дойде, смигна и рече - Абе прав си .

Свят човек бе дядо Добри, лека му пръст и вечна му памет!

ще разкажа една история с дядо Добри. Бяхме с бъдещата ми тогава съпруга в свети Седмочисленици. По това време аз бях и предложил да се оженим и тя се бе съгласила :D, но още не бяхме се оженили. Та, на излизане от църквата, срещнахме дядо Добри. Той ни подари малка иконка (от тези, дето имат календар на гърба си). Тя беше на рядко изображение на Богородица - млекопитателница. Даже за първи път я виждах :). После забравих за случката и иконата. Насрочихме сватбата. Оженихме се. Но се оказа, че сватбата бе на деня в който се чества същата икона - на Богородица - млекопитателница! Прозорливост ли бе това от дядо Добри, Божи промисъл ли... ...не знам. Но това се случи с мен. Бог да го прости!

Светла му памет! Всеотдаен, скромен живот по Божия промисъл!

Всички ,които пеете химни и искате канонизация за дядо Добри,утре идете и пуснете по 100 лв(например) в касата на Ал.Невски! Иначе сте просто едни лицемери!

Съболезнования ! ... Голям Човек. ----- Преди време. В Невски. Заговорихме се. Питам - ами като Им дадеш което Си събрал, Как ще Провериш за какво Ще го ползват ?! - Сакън ! Недей така (рече) ...пообиколих и си тръгвам...дойде и смигвайки рече - Абе прав си.

Лека ти пръст Дядо Добри! Ти не си за оплакване. Ние сме.......заради това,което си мислим ,че има значение.

Хора като дядо Добри се интересуват единствено да имат добро отношение с Бог. От там насетне те знаят,че той е Вседържителя и не щат да видят дори кой колко жени деца къщи фирми и т.н. има

ДЯДО ДОБРИ Е ВЕЧНИЯТ СТАРЕЦ, ВЕЧНИЯТ ДЯДО. ЕДИН И СЪЩ ОТКАК СЕ ПОМНИМ, ЗА ДА НИ СПОМНЯ, ЧЕ НА ТОЗИ СВЯТ ИМА И БЛАГОСТ, СМИРЕНОСТ, ПОЧТЕНОСТ, СКРОМНОСТ, ДУША, УСМИВКА, ДОБРО, ВЪЗВИШЕНО...

Бог да прости дядо Добри !

Щом жалите клетият човечец,милият старец,големият БЪЛГАРИН,значи все още има надежда за тоз народ.Поклон дядо Добри.

Цензура???

Пиши пак

Има я!

хаиде стига сте ревали и канонизирали този старец...нищо не е направил конкретно за бг а само и едиственно за църквата....почваите минусите но - това е единственната истина....само пари ги интересуват поповете...една молитва няма да ти прочетат ако не им платиш...на тях ще им липсва дедото а не на бг....и стига с това "бог да го прости ' та на нали според вас е светец...какво да му се прощава при сършен факт...еиииии, какви лицемери сте всички....

Дребнаво и злобно...не си струва дори минуса.

Дядо Добри (без да го съзнава) е отрицание на пошлостта и лицемерието в църквата, не мислите ли?

Дали е светец, не знам. Дай Боже. Но беше свят. На мен ми помогна. Усили ми вярата в Бог и доброто. Дали го направи умишлено или просто Бог го бе използвал като оръдие, не знам. Бог знае.

Ей, признавам те! И в дядо Добри намери какво да оплюеш. И тъй както плюеш ще ти кажа, че дядото ще го споменават десетки хиляти хора и след години, а ти ще ис идеш като кон без история и никой няма да разбере... освен ако не се запалиш на някой паркинг. Ама и това ще да е ден до пладне.

не намерих нищо лошо в дедото...намери във вас бе хора...дето молите бог да го прости а в същото време му казвате свят човек и т н....лицемери и неуки сте ...да си знаете...

Дядо Добри, Да се свети името ти... Поклон...

свят човек. почивай в мир, дядо Добри!

Поклон пред светлата му памет! Бог да го прости! Голям човек си отиде.

Почивай в мир

светла ти памет дядо Добри!

Царство ти небесно дядо Добри.

Дядо Добри, Жив Светец на Нашето съвремие, събираше десетките хиляди в Пластмасова чашка, за да ги Дариш на Хората и Вярата ... като Просяк - Добра душа и Човек. А онези "Хрантутници" си качват заплатата с 300 лева, щото им е малка и щото Нямат Пластмасови чашки, като теб ... Светла ти памет Дядо Добри .

Бог да те прости дядо Добри. Бог ще те приеме в Рая според мен за разлика от повечето от нас. Почивай в мир добри човече и светла ти памет.

Бог да го прости и да го приеме в селенията си! Да се помолим за него!

Църквата трябва да го канонизира според мен. Длъжни са да го направят.

Бог да го прости и да го приеме в селенията си! Да се помолим за него!

Винаги съм гледал с недоверие на такива хора - дългобради, клошаро-аскети. Просяци, събиращи пари, които в последствие даряват за абсолютно безсмислена кауза.

Ти си достоен за съжаление човек. Няма да те съдя аз, а БОГ. Мисли преди да изречеш нещо на глас, от което ще съжаляваш.

Не вярвам в богове и не ме е страх :)

Що бе ?Кво ти е направил човечеца?Да не ти е окрал имането?Хората го обичат и му се прекланят,на мен също ми е жал за стареца,не всеки би правил това ,което той направи!Кажи лека му пръст и не се прави на интересен!

И аз имах благодатта да разговарям и почерпя от простата мъдрост на дядо Добри преди 4 години в катедралния храм Св. Александър Невски, и той ми подари православна книжка. Да се помолим Бог да го прости, но по-скоро Господ би чул неговите молитви за нас, защото дядо Добри беше много по-праведен от нас. А на тези провокатори с негативните коментари по адрес на дядо Добри, дори не си струва да им се отговаря; стигат им минусите.

На въпросните дребнави и злобнави лица дори внимание за един "минус" им е много.

TIREX

а други с милиони дарения и те ли светци? И нее вярно че на ал. невски дядото е най голям частен дарител. преди време доста дарения имаше от чужди лица едно бе около 75 000$ дядото си плаща з а греховете по негови признания.

Всеки разбира по различен начин греховете си. Не хули стареца, нещастнико. Той наистина е бил, и е свят човек.

TIREX

докато в булгаристан имате з а национални герои престъпници крадци- убийци няма да прокопсате. дядото просто има медийна слава...чак пък светец....айде няма нужда.

Нищо против човека нямам, но какъв е смисъла да се събират пари и да се дават на църква? Бог от пари не се нуждае.

За издаването на християнска литература, за поддържане на богословско училище и децата там, за други нуждаещи се, за манастири, за какво ли не...

Ти май въобще не си в час с финансите на църквата... У нас както в Гърция са си направо държава в държавата. Ако си припомниш само инцидента със свещоливниците... Въобще не са им нужни дарения... Ама им е хубаво да събират... Поповете са също като дупетатите...

лека му праст.не шарлопов,не разни мутри този е светез.дапочива в мир *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Той е пример за нас, той е съветстта ни!Почивай в мир.Поклон!

ТОЙ Е ПРИМЕР ЗА ВСИЧКИ НАС!ДА ГО НОСИМ В СЪРЦАТА СИ.ПОКЛОН!