До края на годината ще е готова българската част от магистрала „Европа“

От София до Белград ще се стига за три часа, каза министърът на външните работи на Сърбия Никола Селакович, който е на посещение у нас

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пак позира и се хвали, че три години след Сърбия и последната бг отсечка ще бъде готова, ако не настъпят някои евентуалности като свлачище, втечнен пясък, пожар под мост, снегонавяване, наводнение и тн.

А ще е нагъната ли? А ще може ли да се минава по нея с автомобил? А кога ще я ремонтират?

Разбира се, че ще е готова тази магистрала. Нали през април Методиев Борисов ще падне от власт и вече няма да има пречки за строителството.

И сестра Галева ли ще бъде на власт

В момента не се работи по Лот 1 "Калотина - Драгоман".Относно сроковете - има договор и той е до средата на 2022 г.

маса проскубани псета тук денонощно лаят руакия химн. ние си ги знаем, не вършат много работа, за това и са гладни и бедни. а , светът върви напред!

Магистралта добре, но освен това ще трябва да увеличат капацитета на граничнопропускателния пункт, щото лятото там се чака по 2 часа да се премине. Или пък да напарвят още един, както се споменава и в статията.

Защо сега и интерконектор???? Ами защо Борисов набълбука дебилите с над три милиарда за Руски Паток? Защо дебилите плащат цената на преноса на на Руски газ по Патока? Борисов не е ли за затвор?

Много е дебилно.... брато...

Досега 10 години закъснение, сега плюс още една! България няма изграден нито един транспортен коридор, къде са парите от ЕС за тези 5 транспортни коридора с магистрали и жп линии?

Значи до края на януари,ще пропадне пътя и зе я затворят за ремонт :)

..... кога почват ремонтните работи..... Под 5 градуса не се полага бетон, насипи и асфалт..... Да пишат и кой ще ремонтира на тройна цена......

За правене, правят се. Справка: Китай и жп пътя в Тибет, изграден върху замръзнала земя при минусови температури; северните територии на Норвегия, Швеция, Русия, Канада, Щатите - Аляска, и др.. Има си технологии, строителна химия, мерки за подобряване условията на полагане/изпълнение/строителство и т.н. Въпросът е, че у нас не се прилагата като хората - или са имитация, или откровено се избягват, щото искат още разходи, а на никой не му се плаща. Иначе и пишман-строителите се научиха да поръчват бетона с добавка за ниски температури от съответния бетонов възел, но заедно с това полагането на бетон при зимни условия иска още ред грижи като изолиране на кофража, цялостно покриване на положения бетон, ако е сграда - затваряне и подгряване на долния етаж за поне 24 часа и ред други. Същото е по отношение и на насипите и асфалта - работния участък се затваря с балон на секции от по поне стотина метра всяка. Те се подгряват, както и вкараният за работа насипен материал и т.н.

Че руския Паток за какво е?

14 километра за година........Кольо Фичето сигурно се върти в гроба си.....Машалла български сТРОИТЕЛИ....Пак ходете за гъби!

Българската част не трябваше ли да е готова до края на 2015-та година?

За всеки е трябвало по различно време, Зависи на кой, за кога му трябва.

след това пропаданията и ремонтите :))) Дайте да дадем !

Браво на г-н Борисов. Без него България щеше да прилича на западнала руска губерня.

научи се първо да пишеш.

Тия двамата на снинката хоро ще играят та така са застанали?

А кога почва ремонта ремонта на българската част от магистралата?

Дано не завали дъжд...

На 26 април 2010 г. при посещението си в Сърбия Борисов увери тогавашния премиер Мирко Цветкович, че участъкът от магистралата от София до Калотина ще бъде готов до 2012 г. Днес е 20 януари 2021 г.

ВСИЧКИ МИЗЕРИИ С МАКЕТАТА СА РЕЖИСИРАНИ ОТ ТЕЗИ ПОДЛЕЦИ. БОЦКО ОБАЧЕ Е МНОГО БЛИЗЪК С ТЯХ.

Тито е бил хърватин. И за да не се почнат да се имат за сърби българите, е измислил да се наричат македонци.Така че не са чак токова виновни точно за това.

Тези не могат един път да укрепят като хората, за магистрали съ и правят устите. Гнус! И кога ще започбат ремонтите? Има ли скали по пътя?

не сме разбрали, че в Сърбия през това време не е имало Ковид 19.

От януари - започваме ремонтите.

От Белград до границата е 3 часа път изцяло по магистрала. Явно София ще я местят на Калотина

РЯЗАНЕ НА ЛЕНТИЧКИ И ЗАРОЧВАМЕ РЕМОНТА,КАКТО НАВСЯКЪДЕ СЛЕД БОЙКОВИТЕ СТРОЕЖИ.НО ШКАФФЧЕТО ??????? не е забравено.

Хвалипръцко

Поредното доказателство , че Боко никой не го брои за жив ! Щом премиера на Сърбия не е дошъл ! Скоро Боко ще почне да се среша и със зам.-министри само и само да го пише в пресата !

Илиян ,ТОВА НЕ Е ОТ СЕГА,АМИ ОТ МНОГО ОТДАВНА.

Само Орешарски го броят и невнятния мунчо. Ама как ги броят само...

На тия всяко отваряне на устата им е гнусна лъжа! До края на годината може евентуално да е готов участъка Сливница - Драгоман. Драгоман - границата ще е след 2 години. А София - Сливница новото трасе дори не е започнато. За сравнение - от сръбска страна магистралата е изцяло готова и работеща от поне 1 година.

А чувал ли си , че в. Белград няма и 1км. метро?

Лот 2 "Сливница- Драгоман" се използва в момента с изключение на пътен възел "Aлдомировско блато" или "Сливница запад 2".

а кога ще е готова магистрала тракия от чирпан до стара загора?

ПитайСтанишев , батко и братко - цървул червен.

по протежението на Тракия сме от ГЕРБ. червените са къде микре и разград. Сиреч по хемус!

Този, който успее по някакъв чудноват начин да измести Борисов на изборите, дупе да му е яко. Трябва да му честваме национален празник, който и да е той. За национално освобождение от мутренско иго. А дано, ама надали.

Парламента ще е толкова шарен, и правителството ще е на такава тънка орешарска основа, че след година ще има нови избори!

Българската добре, а на сърбите колко им остава?

0 км.

хубава магистрала в Сърбия.

Боко се кани да се седи на този стол докато е жив- Бог до ни е на помощ.

Дано да я построят педи ядрената централа, дато пак я почнаха, че като им заработи централата като нищо ще издуха всичките им строителни постижения! След толкова много работа, работа, работа ще е жалко!

ако не отклоняват пари за хемус...

А ремонта започва на 1 януари!

Ехаааа...шо ремонт ше падне после! Ремонт след ремонт, пачки след пачки.

Поправка. Не цялата магистрала, а ЛОТ 1 ще е завършен. Лот 2 е в експолоатация, а по Лот 3, който трябва да свърже Лот 2 със Северна Скоростна Тангента в момента има отчуждителни процедури и проектиране. До края на годината Лот 1 и Лот 2 ще са готови, но не и 14-15 километровия Лот 3 до тангентата. Тангентата може да се каже, че е Лот 4 от и е пусната в експлоатация преди няколкко години. Журналистите е хубаво да проверяват фактите, а не да слушат политически фантазии.

Каде останаха обищанята на Тиквата,че магистралата ще е готова до края на 2020 г.

по друг календар тиквенски

Ако не беше Орешарски и гадните комунисти, дето убили дядо му...

.....и започваме да я ремонтираме поетапно.

Няма никаква МАГИСТРАЛА в българската част на пътя до сръбската граница! Престанете вече! Се едно МАГИСТРАЛАТА Бургас - Созопол

кой те излъга? Бий му един шамар.

То и до гръцката граница не е, магистрала са отделни участъци.

Мутрата от Банкя - в затвора !

Здрасти.

А първите месеци на следващата очакваме и първите ремонти на новооткрития участък!

Каквото построиха гербавите уроди за 11 години дъжда отнесе за 2 дни...

сърбите приключихаот давн аработата при положение ,че и тунели правиха. нашите закуъснпват вече с 2 години и са под кривата круша у равното поле! Да не говорим ,че това, на което му викат магистрала в БГ не е дори първокласен път в белите държави!

кой те излъга? Бий му един шамар.

Ще ,Ще..магистрала Струма за кога я обещаваше ,Боце.Ха ,недей,че ще вземе да се срути тунелът. Какво стана с чекмеджето и Мата Хари? Не сме забрравили ,колкото и циркове да разиграваш.И каруцарските ти закани също.