До 90 дни на Острова при Брекзит без сделка

54 000 българи вече са се регистрирали във Великобритания

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И ние имахме часовник, който отброяваше влизането ни в ЕС. Обаче, от както сме влезнали, няма ток за този часовник, да ни покаже колко време вече сме в ЕС. 12 години. Пирамидата на парите и броя и % с милионерите, също е добре да ни покаже.

Така де, тя искаше да каже на английските граждани, че при Брекзит без сделка ще могат да останат в ЕС и България до 90 дни . Но защо не можа да го каже точно с тези думи не знам. Това заплаха ли беше на дипломатически език?

Така де, тя искаше да каже на английските граждане в ЕС,

Тия да се махат по-скоро. Аман вече от цигански номера.

Прости и мързеливи българи стойте си в кончината. Кой е с 3,4,5 хиляди заплата, ясно, че ще плюе за острова. На мама и тате 50 годишните, а мама и тате на 80 на едно место не стоят от Бг с пенсии от 2400 лева, внуци им в лондон. Живи и здрави да са. Не всичко е много пари. На острова им е окей, живеят в къща в различни стаи и една кухня заедно, с х черен, от най-черните, само зъби бели, полицай е, но се разбират, а с бг от завист, злоба. Полицаят черен, не пие, не пуши, и нашият на двора пуши, страхотно възпитан пакистанец или индиец, а бг от тук пълни кола с ядене преди години, изял ядене, откраднал му пари, документи и сие, а сега върви, добре че кола пълна с бензин един бг от Варна състудент му помогнал.. Много нагли бг. Има хора заможни, не с кражби, а с много работа. Така че перфектно се разбират с полицая черен и кога ви чета ми става кофти, било за черни, турци, помаци, поляци.. Последните, поляци от Полша яко работа, деца им учат в САЩ. По малко злоба, те ще се оправят на острова, защото са над вас някои с връзки. Борят се сами в живота, откак от 18 години, политици само техни оправя ха, а им бутаха оачки в елитни университети. Най голямата кбрва от 13 блок с 2 деца разведена, 1989 се омъжи в Германия за доктор и с парите на доктора,, наш човек баба,, не иска внучка спортистка, но дай на вашия.. И завърши икономика варна, държавна, 2003 бе приета.. С пари, хаос по български от 1989 та и до днес, а критикуват острова байганю прост, мързелив, неук и не кадърен в многобройни случая. Присмял се хърбел на щърбел. Острова ще се оправи, но България корумпирана никога, от 1944 до 2019 е все така, бкп, дс, ченгеджийска, проститутка и много крадлив, но само за техните комунисти

оправи си правоговора и тогава пиши

Дали дир.бг излиза и на английски, за да могат непросветените английски политици и дипломати да черпят акъл от коментарите тук? Практически от всеки един блика едно познание, едно грандиозно просветление, което тъй липсва в днешната британска вътрешна и външна политика, нали??!!

ХУБАВО ЗВУЧЕШЕ ТОВА ВЕЛИКО БРИТАНИЯ... ЩЕ ОСТАНЕ САМО АНГЛИЯ...

И това всичкото го казва госпожа никоя... Не съм чул тази да казва нещо друго освен официални становища на правителството на Британия.

А ти какво очакваш да говори Британския Посланник в България?

Вярно е, ама по безлично същество не помня да е имало за посланник.

qq, ти пък ти толкова личен..... дори ник като хората нямаш..... Направо е смешно какви хора си позволяват да коментират..

Излизането на Великобритания без сделка е най-вероятно тайна договорка, между големите в ЕС и Великобритания! Така и двете страни ще са доволни. Ще се сключват след Брекзит двустранни споразумения между Великобритания и страни които тя иска! Това ще са големите западноевропейски държави! Прецакани ще бъдат Вишеградската четворка, Румъния и България и то яко, особено Полша, която е много мразена във Великобритания, заради огромният брой навляци.

Емигрантите захранват пенсионните фондове и пълнят хазната с косвените данъци. Пълнят джоба на рентиерите и т.н. Сега без тях какво?

Ше требе да си оправите собствената ви страна, и да не разчитате Британия или Русия да ви я оправът. Като ви наритъ оттук оттам, и ке се сетите кой ви клеца на легане и ставъне. Заради масата готаванци и лизачи на команиЗки подметки, текиви като мени не можеха да дигнат народа на въстание и револуция срещу команягите. Ас не съм икономически мигрант, мени ми е добре у сека страна, квалифицирана съм, и не се местим само за пари, а за идеи и граждански права. Веднага бих се върнала, на секундата, ако има шанЦ да се дигне револуция и да се направи лустрация с избиване и избесване на команягите в балХар, и нормалния нароТ да си посторим отново страната. Това е единствената пречка за мени, а не икономическите условия, щото ас съм платена насекаде, и почти нема значение в коя географска точка на планетата съм. В тоталитарен еврейско команизам нема да живеем, заклевъм се. Сичко си има граници, даже мойто безгранично и лубящо търпение.

И да триете и да не триете, ората четът . Погледни го от другата страна. Без емигранти, пазара на труда става по-локален, по-достъпен за самите британци, и определено по-техен си. Ти гледаш само от твоята страна от Балкана. А то ситуацията си има и други гледни точки. На британците им е писнало, и това им е основния аргумент, че приходящите мигранти им подбиват цената на труда. Британец смета да работи на 20 паунда часова стаФка, но идва един балХар и работи за 7.98..... и британеца подивева .... Мигрантите подбивът пазара на труда, тека е. Като цело, се създава дисбаланс и огромно социално напрежение между гражданите. Аз лично съм виждала британци, които живеят страшно бедно, и раотът кат оволове, на минималната ставка ,и оплакванията им са съвсем резонни, че труда им в собствената им страна е подбивам, чужденци идват и изкупват имоти и буквално им отнемат страната, и буквално се превръщат в чужденци в собствената си страна. На техна страна съм, защото и ас изпитах същото а балХар, в абсолутно същата ситуация, че бех икономически, политически и законово изгонена, от собствената си страна. Британци самите те, отивът в други страна кат огастарбайтери, ама за това ше чуете малко, зщото на правителството не му иснасе да публикува неудобните статистики. Апселутн осъщите процеси като в балХар - геноцид, обезлудяване, и вкарване на чужденци. Но британците се бунтуват и си искът страната, а вие лижете гЗа на команягите и си траете.

3 месеца , да се оберат ягодите..

Сега всички миячи , берачи , детегледачки и т.н. ще бъдат доволни :) 90 дни и после се прибират да си почиват и после пак !

ама нема да берат и мият :) нема да имат право само право да пазаруват имат. тъпо а ?

Законно да , незаконно не :) Така , че ще си берат , мият и т.н. :)

това никъде не го пише , ще има сезонен труд...

И КИТАЙ ЛИ ВЕЧЕ НАВЛЕЧЕ ТУКА ТРОЛОВЕ? ПРЕМИАЛ СИ КЪМ ПО- ПЛАТЕЖЕН РАБОТОДАТЕЛ, А?

крайно време е да спре свободното движение на цигани из европа. и на мигранти, и на квоти. урсула като иска да разпорежда на коя държава колко африкански мигранти да се паднат, да уважи правото на великата суверенна империя да не се съгласи. 90 дена. за екскурзия. след това - обратно работа? не социални помощи? не! идваш, харчиш пари и бегаш

Абе самозабравил се гастарбайтер, Нали самият ти си емигрант бе, какво си седнал да плюеш по настоящите емигранти? Или си мислиш, че като си получил вече австралийско, или британско, или каквото имаш там гражданство и си равен с останалите поданици на империята. Ми не си. Всеки пакистанец и индиец седи по-горе от теб, защото държавите им са били в рамките на империята от около 200 години. Ти си и ще си останеш един въшлив емигрант от Балканския полуостров до края на дните си. Ако имаш деца, евентуално те някога може и да получат статут в тамошното общество равен на останалите британци и пак ще ги смятат за по-долни от тях. Пази Боже сляпо да прогледа!

Кенгуруто говори за цигани,мигранти и квоти. Може и да е право!:))

аз съм имигрант. благодаря че попита. не съм се установил тук (не е ЮК, но мога винаги да се преместя) заради "правото" си на свободно движение, и настоявам това "право" да се премахне. ако искаш да се интегрираш в различно общество - положи усилия, намери си условията, изпълни ги. докажи че ще бъдеш от полза на новото си обшество. свободно движение ? НЕ!!! а какъв ми е статута... оставям на фантазията ти :) (детето ми говори на неразличим от останалите местни акцент)

А сега да изхвърлим европата от Балканите и да анексираме Русия и Турция! Така ще имаме и баклава и водка в изобилие!

а в България агенциите за запознанства ще са в развета си много български пенсионери ще бъдат оженени за млади Британки заради българскиая паспорт разбира се срещу сериозно заплащане

в БЛИЗКОТО БЪДЕЩЕ.

Както съм самотен и ако ми обърне внимание ? ! ...Поне малко , колкото ,,да закачи,,.

Слагаме им визите на тия наглеци и да си седят в мъглата...

Ти па ква служба си, бе?

пребиваващите по 90 дни ще са длъжни ли да полагат доброволен труд в рамките на 91 дена.? ако не положат 91 доброволен труд ще са подсъдими и ще бъдат наказаване с полагане на обществено полезен труд за 2 години, ако са положили 91 дена доброволен труд ще бъадт наказвани с 3 гдоини доброволен общесвено полезен труд защото са направили престой по дълъг от 90 дена

Тая кака .... , а сега ша доди и германката !?

Орангутана от Банкя ,ако я тресне тая как си требе----ще разрешат 91дни!:))))

С тиквократуната ли . .. ? Ша я потроши, бе!

ще трябва ли да се носят звездички от българите , като отличителни знаци, че сме чужденци ?

Вече и със седем лъча!?

Символ на седемте славянски племена.

време е Шотландия да напусне УК

Разбира се, щом успехът за развитието на една страна минава през напускането ...

Па, от СС напуснаха най-много.

Въобще не е работата в просперитета. Веднага ще обясня защо кисна на острова и ще продължа да кисна. Защото детето ми расте сред нормални хора. Защото няма цигани. Защото в болницата не си вадя портмонето по никаква причина. Защото като доближа полицай да питам той казва ‘какво мога да направя за вас сър?’ Защото когато съседът празнува рожден ден ми пуска писмо, в което пише ‘ако прекалиме без да искаме с музиката пратете ми есемес моля’ Защото като свърша работа където и да е, каката (или баткото) пита ‘има ли още нещо, което да мога да направя днес за вас?’ Защото няма място наречено КАТ, където да се ходи по каквато и да било причина (както и НАП, и НОИ и какво ли не още). Защото от училището всеки ден ми пращат писмо какво точно е правила дъщеря ми. Защото като дойде пристигна жена ми, от работата (тайно от мен) ѝ изпратиха букет с картичка ‘добре дошли в кралството’. Пак ще го напиша: букет ѝ изпратиха. За добре дошли. За жената на гастарбайтера. Ало? Там ли сте? Защото за три години в училището са ми поискали нула лева и нула стотинки. Защото писмата от всички учреждения са адресирани лично и вежливо и дори няма грешки. Кое от тия неща се дължи на членството в ЕС Питай ме некое друго въпросче

НИКОЙ НЕ ТИ Е БИЛ ТЕЛЕГРАМА ДА СЕ ВРЪЩАШ В БЪЛГАРИЯ,СТОЙ СИ КАТО ТИ ХАРЕСВА-ДЪРВО БЕЗ КОРЕН......

По-добре дърво без корени(на кой ли му пука за корените), отколкото сиво гадно създание, което мрънка по форуми!

Понеже няма как - ставаш любезен сред любезни хора, та ще отговоря на всички - имам 7 минути до почване на работа. Коментара ми беше по повод 'ся всичкото тежкар да стяга багажа и убратно у дома' от 9:47 и 'Тези 54хил. българи за какво им е да киснат на Острова след като UK напуснат ЕС … Да не мислят че просперитета им ще продължи ….' от 9:43. Механизма за реплика се скапа от таблета, та затова.

Няма безплатни неща. За да ползваш болницата и училището някой е платил данъци да ги издържа. Нали и тея учители и те ядат. Така че всичко се плаща.

" За да ползваш болницата и училището някой е платил данъци да ги издържа."... В БГ, преди 3 години събирахме пари да купим чинове. Като преди 6г. пак купувахме чинове, за първи клас, на другото училище. За болниците да не започваме...

В Родината също някой е платил данъци. Съвсем малко по-малки. Агрегатната ми тежест в ОК е около 29%, в Родината беше около 24.5%

много точно си го описал, но за каква работа става въпрос, каква специалност, би ли било възможно това за счетоводител?

Ако искаш да работиш като счетоводител, ше требе да покриеш британските квалификации ПРЕДИ да се регистрираш като текъФ. Иначе нема регистрация, нема счетоводство. Британските квалификации са основани на познаването на британските закони и данъчни служби, на правителствените разпоредби, а те изискват ниво нейтив на езика (това не е еквивателнтно на онва, дето го наричете '''перфектен'' английски, което е тъпо и неверно като описание). Нейтив описва познаване на езика което вклучва не само езиковите умения, но и социалните, законовите познания (защото има специфична терминология и други особености) както и културата, етиката, отнощенията, и структурата на британските социални отношения. Това не можеш да го научиш с езикови уроци по английски, за това требе да живеш дълго в страната и да се научиш кое какво е. Тоес, в една къса фраза, нема да те земът. Ела с британски квалификации и нейтив езикови умения - кхм, може би да имаш някакъв шанс, защото пазара на труда е много динамичен, има огромна конкуренция (не е както в балХар 1 от 100, а е 1 от 1000). С което искаш да кажа, че ако искаш точно определена дължност и позиция, ти ще требе да се съревноваваш с около 10 пъти повече конкуренция отколкото в балхар. И това е интернационална конкуренция, не само локална британска. Сам си пресметни шансовете.

Всичко това го има и в останалите страни от ЕС. А при теб скоро няма да е така.

Завист а? Личи ти по пяната около устата! Смешник!

Няма друга страна от ЕС с основен език Английски за съжаление.

Явно живеем в паралелни реалности: - няма цигани, но е пълно с индийци и пакистанци - за ДжиПи-то и болниците чякаш ред и то с месеци. Ако не искаш отивяаш на частно а там се плаща и то здраво - като празнуваша съседите пакистанци свадба дойде полицията да ги предупреди за шума. В три посред нощ вдигнаха половиния квартал когато си тръгваша. - училището явно е частно щом ви праща писма, но такива училища има и в БГ - не знам за работа, но мой приятел получи кучешка бисквитка на бюрото си по случай Brexit от шефа си. Вярно осъди ги и му платиха за унижението, но това е друг въпрос Явно при Вас добре се получават нещата. Желая Ви щастие, но няма нъжда да плюете по цяла една нация, защото сте разачорован. Ако искате да живеете в Англия няма нужда от оправдания от типа - "В БГ е гадно". Просто си живеете и това е!

Много е възможно. Острова не е хич малък.

БРАВО,МНОГО ТОЧНО КАЗАНО.

да , няма други като англичаните в обноските , споделям това и общото спокойствие е много важно..живяла сим в UK

НЯМАЛО ЦИГАНИ В ЮК ХАХА В ЛОМДОН Е ПЪЛНО, ДАЖЕ КМЕТЪТ ИМ Е РОМ! АМА СПОКО, СКОРО ЩЕ СЕ НАЛОЖИ ДА СЕ ВРЪЩАШ НА ПОСРАНИТЕ КРУШИ...

Никъде не съм казал, че няма цигани в ЮК. Казал съм, че там където живея няма цигани. В твоя квартал сигурно също няма? или има? Никъде не съм казал, че живея в Лондон. Кмета на Лондон не е ром. Кмета на Лондон е завършил право в Университета на Северен Лондон. На посраните круши не ще се върна. Така ще останат повече за теб.

Като я гледам тази на снимката и имам чувството, че се опитва да говори на езика на глухонемите...

Ще им стигне ли времето да съберат реколтата за 90 дни? :D Сега нашите сънародници ще трябва да търсят нови предизвикателства, на други чуждоземно полета. За такива винаги ще има работа. Между другото моагат да се пробват и в България. Тук има недостиг на овчари.

Досега не ми се е налагало да ходя на Острова и се надявам и да не ми се налага

и аз така

аз не съм ял кюфте, но на. брат ми са му разказвали, че не е хич хубаво.

ТО ЕДНО КИФТЕ В СЛУЧАЯ...ЯЖ ДЕ ЩО НИ ИДЕШ

ся всичкото тежкар да стяга багажа и убратно у дома

даааа, да се тежкарят на родна земя

Тези 54хил. българи за какво им е да киснат на Острова след като UK напуснат ЕС … Да не мислят че просперитета им ще продължи ….

ТОЙ ЕДИН ПРОСПЕРИТЕТ-БАЧКАТ КАТ ВОЛОВЕ,КАТО СЕ ВЪРНАТ ОБЯСНЯВАТ КОЛКО СА ВЕЛИКИ.....И ПОСЛЕ ПАК ТАКА

Докато ти нищо не правиш по цял ден, само просперираш а вечер псуваш всички наред и най-вече статуквото.

"Тези 54хил. българи за какво им е да киснат на Острова след като UK напуснат ЕС … Да не мислят че просперитета им ще продължи …." Попитаѝ 4те милиона българи тук (останалите са цигани и турци) дали просперитета им продължава или още го чакат да тръгне.

Континентът да се почисти от англо-саксите и да се запечата за тях!

90 дена на острова е предостатъчно за гастролиращите джобчийки трябва да се намалят на 1-2 ! не искам никакив такива около мен !

на другия остров в Южното полукълбо, кво те касае тебе, бе глупако? Все бързаш да изакаш някоя глупост, да не пропуснеш да се запишеш в коментарите.

И за 9-ни не искам да бъда на нещастното ви мъгливо островче

България е щастлива, слънчева и прогресираща държава. Що ли 60 милиона други предпочитат да живеят на нещастен и мъглив остров...

Само чакат да вземат пенсията, продават всичко и хващат я към Кипър, я към Нова Зеландия, я към САЩ.

супер сме без вас

ЗАЩОТО СА КОМПЛЕКСАРИ.

ВЯРНО ЛИ ГЛУПЕРЕВ СИ,ТО ОТ ДУМИТЕ ТИ ЛИЧИ КОЛКО ТИ ОТИВА ИМЕТО.ХА ХА ХА ХА ХА

... че Великобритания напуска ЕС на 31 октомври 2019 г.... По-скоро, по-добре! Още днес до залез слънце да ви нема!

Тая от статията по очевадно няма как да се сложи на британците. Предпазния механизъм бил недемократичен, ама факта че кралицата блокира парламента бил нещо съвсем нормално видиш ли. Робско съзнание, дано и хвърлят коричка хляб и я погалят по козината.

проЗд си, мислителю

"Тая от статията" е британския Посланник в София.

СУПЕР ДАНО Е РЕЦИПРОЧНО!!!!!

Те отдавна казаха ,че ще е реципрочно.