До 2050 г. населението ще намалява в 61 държави, включително и България

За да може населението да остане такова, както е било преди това, приблизително е изчислено, че при ниските равнища на смъртност, които сме достигнали, е необходимо една жена да ражда средно 2,1 деца, заяви доц. Стоянка Черкезова от БАН

Обратно в новината

Коментари - До 2050 г. населението ще намалява в 61 държави, включително и България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В живота си съм забелязал, че тези, които с лека ръка съдят и са безразлични към съдбата на много страдащи и гладни и бездомни са най- недостойните, мамещи и ползващи привилегии. Най- дребнавите и егоисти!

Do 2050 balgaria niama da sahtestvyva kato darjava ov4i narod prost

Популация /хората/ , която не може сама да си регулира броя , природата задейства своите закони с които регулира броя на индивидите . Факт. И няма нужда даже от конспирации или войни.

Пълни глупости приказваш! Изглежда логично, но е атеистична “научна” всъщност престъпна пропаганда! Нека редуцирането на населението започне с твоите деца, умнико! Има място, въздух и храна за всеки роден на тази земя! И не си ти, който решаваш и си дал живот!

Западния свят е свикнал да му робуват други хора и да използва робството за собствено облага но това е нож с две остриета те привличат нископлатена ръка от азия и с това се облагодетелстват икономиките но това ще е до време след това тези хора ще останат ще се размножат и ще и ще превземат техния свят

Индия пакистан и китай постепенно завладяват останалия свят чрез население а не с войни това е най-сигурното унищожение на другите раси вижте кмета на лондон преди вижте и сега министър-председателя на англия

И в библията е написано че бялата раса постепенно ще изчезне и ще се заеме от жълтата раса така че целият процес е вход за наше съжаление единственото ни спасение да направим стени заради ордите които напъват от изток

Ти НЕ си прочел Библията! Млъкни, вреден!

Планът за редуциране на населението драстично е в ход. Ваксина, отровен въздух и храна, скоро и вода! Благодарете на масонските ложи по градове! Те стоят зад този сатанински план!

Ще си заминат по бързо така че няма страшно

Недостатъчно. Населението на планетата трябва да е 1.8 милиарда, ние сме 14. Просто няма как.

Кога станахте 14 млрд.!?

Да бе, 100 милиарди ще станем. Ваксините ще се погрижат населението на белите държави да намалее. При свръх смъртността 35-40* скоро няма да остане бял .

Че на Вас за к'во са Ви бели?

Хората не са говеда , че да се размножават по команда или по желание на някого. Не е важно количеството на хората , а качеството. Цинично е , но като натъпчеш много хора на едно място , става кенеф или концлагер . Слава Богу, България не е нито кенеф, нито кочина, както им се ще на някои 0ЛИГ0ФPEHИ.

Според твоятя логика която не е вярна защото не се потвърждава от фактите държави като Китяй Индия Пякистан Мароко Бразилия и тн трябва да са в упадък.А те напротив богатеят пръщят от инвестиции и живеят все по добре.

Далеко си от истината

Това не е някаква нова тенденция. От края на 60-те години раждаемостта в България намалява,а от 1985 година намалява като цяло населението на страната. Допреди 7-8 години това не се усещаше в градовете,понеже комунистите натъпкаха всички у градовете,а у селата останаха само старците и тук-там някой по-млад,но вече и в градове като Шумен,Видин и Плевен се усеща този дефицит на хора. Тенденцията ще продължи и причините далеч не са икономически,а културни. Откакто са разрешени абортите в България (50-те на 20 век) до ден днешен са извършени някъде между 6 и 7 млн аборта. Само 1 млн от тези деца да се бяха родили, положението днес щеше да бъде много различно. В Скандинавия раждаемостта е дори по-ниска от тази в България,но икономическите имигранти спасяват положението (засега). В Западна Европа също местните раждат малко(по 1-2 дете). Немалко дори нямат деца. А вижте Египет,Иран или Мароко - никак не са богати,но населението им нараства с милиони на година. Забрана на абортите(освен ако забременяването не е в следствие на изнасилване) би било крачка в правилната посока към това демографската ситуация в България да се подобри.

Са забранени абортите и пак нямат добра раждаемост. Колкото повече се вдига стандарта на живот, толкова по малко раждаемост.

През 60-те години населението на Кипър е около 570 000 души. В момента са над 1,2 млн души. Това е над два пъти повече.В Кипър живеят и немалко чужденци,но това не е някаква нова тенденция. Още през 60-те е имало много британци,понеже Кипър е била британска колония.

Ако ще се раждат такива, като Костя Копейкин, по- добре да ни няма.

И какво ? Малко ли маймуни вече са се народили ? Земята няма ресурса да изхранва и поддържа такова голямо население.

Деца се раждат като има свестни , отговорни и изкарващи пари мъже.Тогава жената е спокойна и са навива да ражда. Повечето български мъже са тупани с ракия и шопски салата или крадливо забогатява измамници. Нормолнита са кът о затва-жените не шскат да раждат.

Черните като бутат паламарката мислиш много ги е грижа ще стане ли дете и ще го издържа ли някой. Той ебе и бяга, ит там нататък жената да се оправя

Хората като вид не могат да се размножават както им кефне. В природата всяка популация има пик на броя индивиди в популационния ареал след което има спад на броя на индивидите. И така цикълът се повтаря безкрайно. Просто мястото на планетата е ограничено и природата не търпи безконтролно размножаване на НИКАКЪВ вид.

природата го е измислила, за всяко раждане има смърт

Всяка година населението на Земята нараства с около 50 млн. души въпреки високата смъртност в третия свят. Не виждам баланс.

До 2050 г. българите може да изчезнат.

Че то не е задължително да оцелеят! Няма да е първата нация, която изчезва... голям праЗ

После ще ревеш за шопска салата и ракия.:)

2023-03-19 19:33:47 "прекомерната консумация и употребата на алкохол се срещат при тези, които са най-високо в йерархията" (нерегистриран) Абсолютно! Малко над 23 000 човека в България печелят над 120 000 лв. на година. Това са и реално най-производителните хора. -------- ЖИВЕЩИ НА ГЪРБА /БУКВАЛНО/ НА ТЕЗИ С ДОХОД 12 000 ЛВ/ ГОДИНА !

Реално 0търеиите са най-бедните! Онези с високите доходи те слагат в малкия си джоб, но такива като теб няма как да го знаете! Никога няма да имате възможност да им кажете на тези дори добър ден! Толкова си забит на дъното!

Спокойно. Костя Копейкин като вземе властта ще ни направи по 5 деца.

Абсолютно! Малко над 23 000 човека в България печелят над 120 000 лв. на година. Това са и реално най-производителните хора. Стресът е толкова голям и натискът, че тези хора лесно залитат в посока прекаляване(и не само с алкохол). Проблемът е, че на това ниво трудно се намират хора, които да притежават нужните знания и умения! Имайки предвид каква трагедия е на пазара на труда... ще става и по-зле. 75% от населението няма нужните умения за да подсигури физическото си оцеляване.... Трагедия! Липса на квалификация, знания и умени!

Ти нали умееш да прайш чудни свирки и да гълташ? Трай си там и си работи спокойно. Имаш хубави знания и умения като труженичка от секс-индуструята.

Льольо, за разлика от теб печеля доста над 120 000 лв. и то в много светла индустрия :) Труженикът си точно ти, на магистралата. Носи се слух, че освен, че го правиш доброволно имаш предпочитания към такива от твоя пол :) Изчесзвай, льохман!

Ползваш ли индивидуални предпазни средства ма, шуши? Туй кондоми, шушляци, гуми? Свирките с шушляк да ли без ги правиш? Браво, хубави пари правиш от секс-индуструята. Сигурно всичките ти дупки зеят като пещерата Леденика - цял съветски самосвал ЗИЛ да паркира вътре. :-))))))

Лоьхмане, доста си информиран по темата! Как е опрдатра ти тъпкачи! Дават висока оценка за уменията ти :) Като за мъж добре си си въртял задника! Хахахаххахаха! Нищоставащ и нищоправеща паплач като теб нямате право да съществувате!

войни, фалшиви пандемии, генетично манипулирани ваксини и т.н.... Абе Great Reset в действие!

Спокойно. И след 2050 ще намаляване. Идеотокрация е интересен филм.

Да, намалява основно бялото християнско население по света. И се увеличават тези в Африка и Близкия Изток. Както и всички "бежанци", които ЕС прие на своя територия. Само се разходете из Париж или Берлин, Лондон....И ако наптавим една проста статистика...Лоте от Германия е майка на 2 (макс. 3 деца), докато Фатима - нова германка, дошла от Сирия е майка на 8 деца. Децата на Лоте и ще имат по 2 деца (ако разбира се, не минат под дъгата или не тръгнат да гонят кариера)-значи е спорно-имаме още 4?. Но-8те деца на Фатима задължително заради своята религия и бит ще имат поне 4 или 5 всеки от тях. Значи между 20 и 30 братовчеди, всичките родени в Германия и имащи право да гласуват. Утре 30 ще застанат срещу онези 4 и ще на избори ще изберат за кмет на Хамбург (например) Халил Ал Нусри (например)-всичко ще е точно и ще бъдат всички европейски демократични закони :)

В България в големите градове не можеш да се разминеш от народ. Няма място за паркиране, за спиране. Магазините претъпкани с народ. Съвсем нормално е населението да намалява.

Ти явно си по-тъБп, отколкото си мислиш, че си. Имаме 4;5 града в цялата БГ задморска колония и това е. Всичко останало е на умирачка и на доизживяване. Имаме само София, Пловдив, Варна, Бургас и донякъде Стара Загора. Като закрият сега "Мариците" и Стара Загора заминава на кино. Иди виж как е в Шумен, Търговище, Видин, Разград, Русе, Силистра или Враца. Може и в Пазарджик, Смолян или Хасково, да речем. Иди разгледай!

На кой му пука, партиите имат по важни задачи.

ФЕМИНИЗМА И "КАРИЕРНОТО РАЗВИТИЕ", КЪДЕТО НА ЖЕНИТЕ ВСЕ НЕ ИМ ДОСТИГАЛИ "ПРАВА", - ТАМ ИМА ТЕНДЕЦИЯ ЗА ФИЗИЧЕСКО ИЗЧЕЗВАНЕ НА НАРОДИТЕ ! А НАЧАЛОТО НА ФЕНИЗИМА ГО ПОСТАВИ ОЩЕ ЖАНА ДАРК (ФРЕНСКОТО КУРВЕ), А ПО-КЪСНО ДОРАЗВИТО И ОТ КЛАРА ЦЕДКИН (МЪЖКАРАНАТА - ДЖЕНДЪР) РУЧАЙТЕ СИ СЕГА ПОСЛЕДСТИВЯТА НА ФЕМИНИЗМА ...БЕДНИТЕ СТРАНИ, МЮСЮЛМАНИТЕ И ЦИГАНИТЕ ЩЕ ВИ ИЗЯДАТ С ПАРЦАЛИТЕ , ЩОТО "БЕДНИЯТ" ЗА ДА ОЦЕЕ ФИЗИЧЕСКИ РОДА, ПРАВИ МНОГО ДЕЦА, ЗА ДА Е СИГУРНО, ЧЕ МАТЕМАТИЧСКИ "ПОНЕ ЕДНО ЩЕ ОЦЕЛЕЕ" ! ТАМ, КЪДЕТО "ЖЕНАТА НЕ СЛУША МЪЖА" - НАРОДИТЕ ИЗЧЕЗВАТ !

"Жените не слушат мъжете" заради идиоти като теб! В действителност сред високоинтелигентните в българското общество и жените, и мъжете де слушат :) И се подкрепят! Жената не е твоя собственост! Твоята вероятно е на съседа.... абсолютен плазмодий си!

Добре :) За разлика от теб имам докторска степен :) а тя, идиоте, е недостижима за такива като теб! Профан!

"ВИСОКОИНТЕЛИГЕНТНО" - ЩЕ ИЗЧЕЗНЕШ !

болната Смешен Плач. Ходи на лечение урво и пий спермолини да ти дойде акъла

Имаш докторска степен по идиотия

Тази докторска степен ти е дадена на теб за заслуги и никой не може да те надскочи! Нискокачествен боклук!

Дано се затрият комунистите, че инак те ще затрият България.

Тъпак, по време на "комунистите", в България живееха 9 милиона. Сега след 30 години евроатлантизъм, останаха 6.

те вече я затриха

По поръчка на господата George Soros, Rothschild, Rockefeller, Bill & Melinda Gates, JP Morgan, the Obamas, Bill & Hilary Clinton, the Masons, the Illuminati, the Zionists, the Bilderbergs and other world psychopaths and satanists, Pfizer, Moderna, Johnson&Johnson и Astra Zeneca имат грижата за успешното намаляване на световното население. Първо от 8 милиарда да се доведе до 1 милиард, а после е лесно и бързо до 500 000 000. Very good job! Well done! ;-))

Какви 10.5 милиарда, пълни глупости. Максимум да стигнем 9 милиарда според мен.

до тогава някои ще изчезнат, включително и България

Дъщеря ми ще бъде германка като навърши 18. Ако случайно имам друго детео и то ще бъде германче. Да, ще имат екзотичния бългаски корен, но ще бъдат германчета. Няма начин да им причиния българско гражданство. От 2 милиона предатели се отървахте и мършата все не свършва и Сорос лично ви пречи, а? :))))) Може пък стадото да не струва, а?

Остани си и ти германец, за нас няма проблеми.

За съжаление след 2 поколения точно в Германия белите арийци ще са малцинство, за сметка на новите тъмни мюсюлмански германци. Не бих се учудул, ако Коледа и Окроберфест бъдат забранени под натиска на мнозинството, а канцлерът на Германия се казва Абдула. Вече го виждаме това във Велиобритания :(

ама ти съвсем не струваш, а децата ти и в Германия ще си останат комплексирани циганета, като теб

Супер пуъфтящата......а майка и баща си взеха ли ги...или ги оставиха тука ние да им плащаме пенсията!? Щото нали знаеш че на един работещ се пада по един пенсионер !? Ех тия западни милионери...дето като дойдат тука първата им работа е да отидат на зъболекар...

Мен ако питаш, дъщеря ти като навърши 18 и стане германка, хващаш я за ръчичка и отивате двамката да работите на витрина в Санкт Паули, Хамбург. Ти на едната витрина, тя на другата. Неграта и афганците, с които е пълно в Хамбург, ще си ви ебкат там на воля 24/7. Честито и успех!

ти знаеш ли що е то истински ГЕРМАНЕЦ

Как един твой коментар не харесах досега?! Явно си злобно парче!

ние от 30 години намаляваме и намалявяваме...

България не успя да осигури на населението си нищо.Какъв е смисъла от съществуването на такава държава.Целта на дъежавата е да осигурявя на населението си всички удобства това тук не се случва направо да я закриват.

кирльо и кокорчо и другите лежащи циганч по орлов мост,, комундетата с Курнелия или Боко - тиквето, чалгаджиите или царо с дупетата... Просто при такива управляващи, няма такъв народ

Чета коментара Ви и разбирам, че Вие не просто сте дъното на човешката цивилизация, Вие всъщност сте в Марианската падина и копаете със сонда надолу. Нямам думи да опиша ярките си впечатления от тоталното Ви дъно.

Гледайте сега да не изчезнем съвсем,пък до 2050г. има доста време.

До 2050 г. ще изчезнат всички рептили заедно с прислугата им, които смучат кръвта на човечеството. Скоро либерастията ще изчезне, а след нея ще има революция, която ще ги качи на гилотината.

кой казваш ще поведе революцията? Да се не окаже че водача е милиардер.

Водач няма да има, ще има група от държави лидери, те ще поведат народите. Милиардерите ще изчезнат заедно с всички, които изсмукват кръвта на човечеството.

не е новина! всички отдавна знаем, че западняците са тук за да ни ограбват, отвличат, тровят, кастрират, убиват! благодаря все пак, че ни напомнихте!

Путин е виновен!

Ние от Факултето въобще не сме в съответствие с това.Работиме много по въпроса и ако българското население на България ше намилява , другото население ша се увеличава на територията на България. Освен това 'Сигани от всички страни обеденявайте се' и ша има нова държава в Европата на мястото на съществуващите. Чае шукарие !

Ние по 2 деца, а кралските особи по 3 и нагоре ???

Пука ми за тая кочина .

явно живееш в панелка?!

Ми да...в панелка живее.Ти в кво живееш - в гипсокартонена барака ли!

Трябва да приемем исляма. Няма мюсюлманска държава с намаляващо население. Аллах е велик.

!

Подвела се по ЮдеюСемитските Измами!

а как ще са индийците

Там също спада разждаемостта. Вече наближават да са по макс 2 деца, не както преди по 12.

Някои са решили да ни "разреждат", за да могат те да се ширят и да живеят.

но докато Китай вече е в 24-ти Век поне, излезе статистика, че Нивото на Индустрията в САЩ е паднало до това 1840 години, а на Земеделията е на Историческият си минимум. така, че спокоймо може да се каже, че САЩ си върнаха в 19ти век! А Васала им ЕС - е вече поне в СредноВековието!!

В България не намалява. В България се изпарява и разтваря във въздуха със скоростта на светлината. 34години преход към демокрация и нито преходихме, нито ще преходим.

До 2050 г. населението ще намалява в 61 държави, включително и България ВКЛЮЧИТЕЛНО и България?! България НЕ Е ли в ЧЕЛНАТА ТРОЙКА по ДЕМОГРАФСКА КАТАСТРОФА?!

Там е барабар с прибалтика...все отбор юнаци..

а Доцентката родила ли е поне 2.1 деца?!

100% Сигурно!

Не е лошо малко да понамалее това население, че те природните ресурси не са неизчерпаеми.

Не е лошо. Ама не мрат бе. Ни спин, ни ебола, ни ковид помага.

ще стане така че до 2050 населението ще намалява в повечето държави, а после до 2080, само за 30 години, ще се увеличи с 2+ милиарда, за да достигне 10+ милиарда? Когато населението намалява, то едновременно с това застарява. Как точно намалялото и предимно възрастно население ще направи нови близо 3 милиарда деца от 2050 до 2080?

Тъп си много. 61 не е повечето от 200 държави.

тези 61 държави к които населението намалява са повечето, въпреки че са по- малко като число спрямо общия брой държави. Повечето са понеже те са именно развитите и богатите държави, тоест те са повечето като брой население и икономически ресурси, за разлика от държавите от третия свят, които дори и да са повече на брой са много по- малко като всичко друго И когато населението намалява в развитите държави, това води до икономически проблеми в самите тях, и те от своя страна изобщо няма да могат да помогнат на страните от третия свят, които дори и да имат висока раждаемост, средната продължителност на живота ще спадне в пъти, така че пак няма да може населението да се увеличи с близо 3 милиарда за 30 години. Започне ли да спада населението, това е спирала от която се излиза много трудно.