17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Деца и гранати!?!?!? То димките са опасни, те с гранати правят занятие пред деца! Само малоумници могат да го измислят. Гарантирано с нов морал от .....

Виновен е този който е решил да заведе децата на нещо което те няма как да разберат !

Извинявайте ама на децата винаги всичко им е интересно. Само че на полицаите с качулките е трябвало да им дадат маски с отвори за очите щото тяхните май са били плътни. Никой ли не видя децата !?!? Не са ли чували поговорката "на сто пъти и празна пушка гърми"!? Тъпа история, от която пострадаха деца. Пък и възрастни да бяха резултатът щеше да е същия.

Говорим за образование ! Целта е да ги образоват ! Я ме светни как с тази демонстрация си ги образовали ?!

Каква може да е вероятната причина шумовата граната предназначена да предизвика силен шум да излети на 50 метра. Корпусът и е от картон и е така изчислен, че да издържи до определена степен налягането на изгорелите барутни газове и да се пръсне. Този тип гранати са заредени с барут, а не с бризант-тротил, хексо, октоген, С4 и др.Опасна е на разстояние до около 1 метър и ако се взриви в ръката на хвърлящия. Осколки естествено , няма освен парченца картон. Опасност има и от летящата след взрива запалка-метална или полимерна , но до метър- 2, ако попадне в очите. Запален барут затворен в здрав корпус също предизвиква детонация и раздробяване. Какво най-вероятно се е случило: Ако барутният състав е бил влажен, при запалването, горенето е било по-бавно и не е имало достатъчно образувани изгорели газове, които да пръснат картонения корпус мигновенно, а само са направили малък отвор в корпуса. Образувало се е сопло през, което са изтекли оставащите газове в една посока. Така създадената реактивна сила е изхвърлила корпуса на споменатото разстояние, където започва хаотично въртене и с останалия догарящ състав е поразило с изгаряне дечицата. Това е една от възможните причини. Затова боеприпасите се съхраняват в помещиния където има уред за измерване на влажността, както и трябва да се спазва срокът на годност.// Човекът който на едро грубо лепи етикети комунист, тъпак , тъп з.дник и т.н не дава никакви доводи освен обиди и никога не е хвърлял гранати. Хвърлянето на гранати е малко опасно занимание, тъй като запалката завиваща се преди хвърлянето може да бъде подменена с външно еднаква и граната да гръмне на 50 см пред лицето на хвърлящия. Господине, Вие като оплювате всички защо не станете един министър председател и да оправите всички некадърници -администрация, производство, полиция, армия ж.п. и т.н. Термин флаш състав в БГ армия, основен ползвател на гранати и снаряди никога не е използван. БГ терминът е горивен състав . Освен това с повече от 6 год каране таксита и лимо и др професии в НЙ Чик и ЛВ имам точна престава колко умни или тъпи са американците , индийците, паките,филипино,както и бай мексикан.

Няма нужда да се харчат куп пари за разследване и съд след като от сега се знае че виновен няма да има.....

Е за какви 10 години ми разказвате вицове и ги "раздавате", като бонбони, щом гранатата е била дефектна?!

а някога, във Франция, едни фойерверки вместо да направят шоу - паднаха и избиха доста народ... (за хаоригените ще дам жокер - Мария Антоанета гби главата си заради този инцидент... и не само)

А дали е изобщо човек този, в главата на който се е родила "мисълта", да демонстрира залавяне на бандит в... детска градина.

Виновни са организаторите русофили, решили да възпитават деца та във фалшив патриотизъм, като им показват бомби и оръжия . Личният пример-това възпитава децата. Правете това, което е правил Стамболов За България и млади и стари и ще станат патриоти, готови да мрат за Родината. С тези, сегашните начело, патриоти няма да възпитате. А организаторите на детското присъствие са за съд.

"Чайка" или чикия!? Всеки да реши сам.

Гранатата -Ясно! Ама полицаите ли заведоха децата там или възпитателите от детската градина и роителите?Може ли такава тъпотия-да заведеш дете където се стреля Разни маскирани със автомати стрелят и тръшкат на земята бандит... Децата не понасят насилие и се страхуват от гърмежи и бомби ! А те ги завели да ги посипят със фосфорни гранати!

Интересно кой купува пиратките според теб - пенсионери?

Идиоти. Без значение на възрастта.

То децата най-добрите много мразят екшъните. Извинете ама обяснението Ви е ръчички.

Не ръчички, а тъпичко.

населението в мутро-мангалската държавичка е опасно глупаво, ... тая дето е учила милиционера на физика и тоя дето му е преподавал огнева подготовка трябва да бъдат уволнени за некадърност че са създали такова просто бичме дето за малко щеше да откъсне на децата главите

Някой е написал, че "флаш"сместа / това сигурно е старобългарски термин от каменната ера / хахаха, горяла със скорост 1000 -1500 м/сек. Алоуу, горенето на барут или бризантен състав със скорост над 950м/с е детонация. Или гърмеж. Детонация, господинчо нямаше. Ако имаше такава всичко щеше да приключи още в началото и гранатата щеше дасе пръсне еднократно до колата. Възможно е да е дефектна, може и умишлено да е дефектна, може да е увлажнена от неправилно съхранение . Това могат докажат само специалистите на място, ако не им наредят нещо друго, различно от истината. Дефектни боеприпаси винаги е имало. Преди години, сигнална ракета, ръчна 30мм задвижвана от малък реактивен двигател е изстреляна нагоре. Поради 1-на запушена / от 3 / малки дюзи изстрелът вместо нагоре поема хоризонтално над терена и удря в корема човек стоящ на 150 метра встрани. Същият почива от раната. Щатна граната РГ42 нападателна с малки лентови осколки е опасна до 10м, а Ф1-3 с шрапнелите до 200 метра. терминът ФЛАШ в амер език се използва за явлението мигане-флашламп- аварийни светлини. Българинът е професор по всичко, няма нещо от което да не разбира и затова изтърва алйо да стане евродепут.

милиционер тъп, ФЛАШ означава - flash светкавица, миг, блясък, искра, мълния тъп като гъз а тръгнал да дава акъли

Човече, опасно прост си, дано не си на отговорна позиция. Човекът отгоре е един от малкото специалисти тук със стойностно мнение.

човека, видно от написаното от него е доста прост и неграмотен но ти си още по прост и затова той ти се струва умен, ... това е проблема с ганьовците че сте солидарно прости и затова си внушавате един на друг че сте умни, без да се сравнявате с хората извън ваща комунистическа кочина

Зле си в мисленето, както и в опитите да коментираш. Флаш-състави е термин; не че форумни профани като вашата персона ги вълнува де.

Нали това съм написал, че е трябвало да се взриви еднократно, а не да хвърчат от нея запалени парчета състав. Следователно е дефектна. Такава граната не трябва да има нито осколочен, нито запалителен ефект. Дали състав от типа окислител/метал (flash powder) гори или детонира е много сложен въпрос...

Някой обясни ли как се “назнача(ва)т експертизи”?

Това си е откровена педофилия....пред деца да се правят на мъже с оръжие. Откровен синдром на късата пишка. От Силистра до Банкя наред....оставки и затвор.

Извънземните са виновни.

Цв. Цв. номер 2! Как може да оправдава такава тъпотия!? 1) граната та си е наред, тя е затова да гърми 2) а защо идиотът хвърля шок граната под колата е друго 3) а кой е идиотът разрешил подобно изпълнение е най-важно

Ако беше наред, нямаше да излети на 50 метра. Помисли 2-3 дни и ще разбереш.

глупи, не се обаждай като не разбираш ако хвърлиш граната в тръба взривната вълна може да стигне и до 500 метра, ограниченото пространство под колата е насочило енергията на експлозията към публиката,... не винаги можеш да предвидиш ефекта, затова има специални полигони за взривове

Тъжно е, когато откровени профани се правят на умни. Какви тръби, какви енергии. Подпалването на яке не е от насочени позитански вълни, има един термин - дефлаграция. Понапъни се да го разбереш, но не се изпускай с повече глупости по форумите, защото си смешен.

Дефектни презервативи и ето какво се случва.

Няма такова нещо дефектни презервативи! Виновен е ползващият, за което правителството веднага да подаде оставка!! Позитанските педали добре са проучили този въпрос вече, да не ги предизвикваме ;-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

За партийните агитатори, просто обяснено. Купуваш си салам от магазина. Той е развален и ти натравя семейството. По логиката на тукашните идиоти, не е виновен производителя на салама, а този който го е купил без да предвиди - видиш ли - че може да е некачествен.

разбира се, че не е виновен производителя на салама, нег..рамотнико! производителя е произвел неразвален салам! после го е развалил някой като тебе, щото го е държал прекалено дълго време на неподходящо място! дотук вдяваш ли?! добре! а за гранатата, тя също не е дефектна! предназначението на гранатите не е да радват децата по случай денят на детето, а да се използват в бойна обстановка, за да убиват, нараняват и изкарват от боеспособност тъй че и гранатата си е наред! друго не е както трябва, и ако искаш ще ти го съобщя!

Тъпо, позитанецо. Производителят може да е ползвал развалено месо, купено от Столипиново - родното ти място. Вие ако си държите саламите на топло отзад, нормалните хора не правят така ;-))

Нещо се обиждат позитанските кавали като споменеш коалиционните им партньори, що така педро?

Оставете техническите проблеми...Въпросът е каква е логическата връзка между полицаи, граната и деца от детска градина в мероприятие по обезвреждане на бутафорен престъпник? Логиката е в откачената директорка, наредила присъствието на дечицата там, както и на ненормалния полицейски шеф, съгласил се на това. То утре ще почнат да хвърлят показно гранати и в родилното, както е тръгнало. Изумително е всичко това...деца от детска градина на силово полицейско показно мероприятие...Е там е заровено кучето, за това да се обясни!

Точно така каква е тая дивотия да правят показни акции за залавяне на" престъпник".Няма ли по образователни акции от тая или само децата от детската градина се връзват на родната полиция. Че то не бяха корумпирани ченгета то не бяха такива който са не чул невидял

Според това, което видях на клипа, сместа на гранатата не изгаря веднага, а част от нея излита запалена на една страна (явно към децата). Очевидно изделието е дефектно, сместа би трябвало да изгори веднага (флаш съставът гори със скорост от около 1000-1500 м/с) и запалени парчета да не хвърчат. Това за рикошет са пълни глупости, съставът трябва да изгори за по-малко от милисекунда. Все пак изделието е направено да се мята по престъпници, а не по деца...

То е ясно... гранатата е виновна! Не стига, че е дефектна ами се е и насочила направо към децата на възраст колкото дъщеря ми. Веднага 10 дена затвор защото човек не е виновен за инцидента!! С такова общество врагове не ти трябват. Дефектните предмети ги избиват методично с постоянство. Дефектна спирачка, дефектна граната, дефектен гранатомет, дефектна свинска опашка, дефектен алкохол, дефектни наркотици...

А ти ако се понапънеш още малко, може да не изглеждаш като от 80-те процента ;-))

Браво, още един мислещ. Това е постижение във форум, където пищят като бити циганки без капка ум. Има надежда извън Позитано ;-))

Съжалявам, но няма как да се прехвърли вината на гранатата. Тя си е свършила работата. Така става като се ползват бойни гранати. Мисля , че в този случай министъра трябва да си ходи ! И всеки началник, който е имал нещо общо с мероприятието.

и Боко Картофа също!

А ще обясниш ли, случайни, как граната без осколки - на теория - поразява и запалва на 50 метра?

Хммм, на Петко снайпериста от Лясковец фъргаха ли му такава граната,че не се сещам .Вероятно не са щото щяха да се самоопожарят, но все пак да питам.

Не, но се напръскаха със сълзотворен спрей пред президентството...

МВР тюлени сър...

Явно на нашето 'полис' му е толкова и професинализма! Абе на вързано куче хляб,не могат да дадът.

Преди да установите размерът и степента на вината?

До 20 дена затвор ако марсианец е виновен за инцидента...

Дефекта не е в гранатата а в главата на този който я е хвърлил. Трябвало е да се досети че гранатата хвърлена под автомобил може да рикошира и да рани някого.

Какъв рикошет от граната без парчета?

До 10 години затвор, ако човек е виновн за инцидента, при който граната рани деца в Силистра Абе вие у ред ли сте първо да попитам?! Ами кой д ае виновен за този инцидент ако не човек бе?!!! Магаре на общинския разсилен ли?! И сложете един спелчек за гламарите дето не са яли нещо цял и налитат на букви!

Пална идиотия е тая именуваща се държава. Излишно е да се пита Кой я превърта в такава. За какъв чеп ( другото название та онова нещо) ще развличат деца с подобни зрелища ?

Какъвто мин.-председателя,такъв и МВР -министъра,такава и ПОЛИЦИЯТА КОЯТО НИ ПАЗИ !!! ДА НИ ПАЗИ ГОСПОД !!!!!

разбира се, че е от "дефектната" граната !

По принцип този тип гранати се ползват в затворени помещения - обикновено ги мятат в стая, в която се предполага че са се укрепили въоражени. силна светлина и звук дезиоринтират хората в помещението и полицаите/военните не срещат съпротива. никъде не се споменава пиро способности. още повече на 50 метра от взрива... това би означавало да бъде възпламенена стаята в която са я метнали... по спецификация - няма ръчна граната която да причинява подобен ефект на случилото се. явно веществото, което е трябвало да предизвика светлинния ефект не се е възпламенило веднага и е имало време да стигне до децата... спомнете си контра страйка - колко флаш банга сте мятали.... някога да сте запалили някой от противниците с него?

Ей мн сте неграмотни! Спрете да пискаъе заглавия и статии с правописни грешки!

Бил съм сапьор. Ако си на 10 метра от200 гр. тротилова шашка (свободно стояща) и тя бъде взривена усещаш само полъх от въздушната вълна. На 50 метра от бойна граната като цяло е безопасно. А това е някаква светлинно-звукова граната, без осколки в нея и предполагам с хартиена обвивка. Още щом прочетох си помислих, че трябва да има някакъв дефект за да прелетят осколки на толкова далеч. А че децата няма нужда да гледат такива дивотии е друга работа.

Ами ти явно си един от малкото мислещи във форумния катун. Поздравления!

Аре сега... за форумен сапьор си незаменим. Виж видеото и тогава се прави ако щеш и на ракетен инженер от НАСА. Абе вие и в казармата не ходите вече...

Ти какво видя във видеото, селски?

Пич, в казарма съм бил от 1986-та до 1988-а, общо две години и един ден. Видео не съ гледал, но това няма общо с гранатата и действоето и.

Сега ти видях цитата и какво? Ясно, че ако хвърлиш такава граната върху куп хартия или ди перде ще стане пожар. Но насред футболно игрище? И да запали нещо на 50 метра?

Ако цапа и мирише нали знаеш?? Май си още много малък -- геймърче си падаш а ???

Метрите не бяха 50. Полицаите лъжат като дърти цигани. Не знам точните рамзери на въпросният стадион , но такъв стадион е около 45 на 90 метра.

Увредихте 3 деца, а 300 деца-зрители са с психически травми за цял живот. Това са напрактика почти всички деца на възраст 5-6 години от Силистра и региона, поради демографския срив други деца почти няма на тази възраст. Вие сте позор и срам за България. Вместо да молите за прошка,, и да напуснете милицията-без обезщетения, се държите като щрауси-ни чули, ни видели.

Милиционер уби Ива на 25 г от ловеч . не последваха арести на неработилите по случая, не беше закрита престъпната милиция в ловеч. Ива подаваше жалби,че милиционер я пресладва и заплашва, и милицията не я защити. Ива подаде последната си жалба 2 часа преди сганта да я убие. Милицията в Ловеч знаеха ,че милиционер заплашва Ива и не я защитиха. вместо закриване на милицията в Юловечц не послредва нищо. И сега ли в Силистра няма да има последици-ЗАКРИВАНЕ НА МИЛИЦИЯТА, УЧРЕДЯВАНЕТО И С НОВИ ХОРА, И МАСОВИ АРЕСТИ НА МИЛИЦИОНЕРИ. Законът нищо ли не значи тук? Здравето на децата пет пари ли не струва?

Един позитански идиот ссъс среднотежка шизофрения се прави на умен тук. Милицията бе по ваше време, кухльо.

И какво и е дефектното на гранатата? Вижте видеото!! Взривиха я до калника за да има рикошет?!?! Трети закон на Нютон в пълната си сила ама къде толкова акъл в назобени аноболи.???То само като видиш каква мутра е премиер ит ти става ясно всичко надолу по веригата... Хора с по 1-2 прочетени книги навсякъе!!!

Какъв рикошет при светлинно-звукова граната викаш, селски?

Взривни вещества... нещо като голяма пиратка викам градски освен ако няма такава на батерии но не съм чувал. Може и във вашият град да има гранатаи на батерии...

Кога ще почнат арестите в милицията в Силистра-досега поне двайсетина милиционери-вклч ии най-вече началници трябваше да са АРЕСТУВАНИ. Ако гранатаджията беше човек без власт досега да е арестуван многократно- И ТОЙ , И РОДНИНИТЕ МУ. Кога ще бъдат арестувани началници от местната милиция, и от централата в софия.

Не всички в тая държава са идиоти като някои коментиращи. Като изгонят полицаите, мешерето ли ще молиш да те пази, дебиле?

То и сега никой не пази. Дберно хулиганство навсякъде, ежедневни обири по апартаменти и къщи, задигнати коли.

Идиото-като изгонят престъпниците в милицията ,престъпността ще спадне!

Има закон-при престъпления ,, вклч и милиционерски си следват арести, и досъдебни производства. ТРИ ДЕЦА СА С ФИЗИЧЕСКИ ТРАВМИ, И ПСИХИЧЕСКИ ТРАВМИ ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ. Заради престъпната милиция!

Въпроса е, че няма да се намерят виновни. Ще се каже "нелепа грешка" и това е.

Защо няма масови арести на самозабравили се милиционери? Поне 20 процента от милиционерите в ОДМВР-Силистра, вклч началници там трябваше да са арестувани!!!! Здравето на децата нищо ли не значи за вас? Толкова ли мразите българските деца в тази милиция? Защо цялата милиция в Силистра не е разформирована заради безобразието? Защо не са арестувани лица от централата на милицията в София? Защо министърът и заместниците му не са уволнени-като минимум последици. Такъв случай, ако се случи в германия щяфа да са арестувани десетки полицаи, и държавата да отива към нови избори! А да-но тук има милиционери.

Защото не всички в тая държава са идиоти като някои коментиращи. Като изгонят полицаите, мешерето ли ще молиш да те пази, дебиле?

Дебел и е бащати ,че не си е сложил гумичка. Милицията не пази обикновените хора, а властта, която е престъпна. Милицията е част от престъ ността-гранататите, фалшивия паспорт на Куювич, милиционерската наркомрежа в студентски град(случаите от 2017,, и 2016-), убииците, убили Мария от Слънчев бряг, Ива от Ловеч-са милиционери, изнудвачите от 4-то РПУ, фалшификаторите на шофьорски книжки от КАТ-София област, далавераджиите с крадени коли-от милицията в ...град в Северна Бъолгария, случая с беззаконията в милицията в Първомай- прокурор заяви,че 80 процента от милиционерите в Първомай са вършили беззакония, пребитит от милиционер в метрото в София, самоскъсалия си пагона в София... Да продължавам ли-има пълно срастване на милицията и престъпността. Закриването на милицията ще доведе до спад на престъпленията-например В Грузия закриха милицията, и учредиха наново с нови хора за 3 години, и престъпността спадна-вклч и като нямаше милиция-в Грузия 3 години нямаше милиция, и престъпността спадна-дотолкова милицията беше част от престъпността. само,че в Грузия нивото на милиционерска престъпност беше десетократно по-ниско отс сл;учващото се в българия.

На 1ви юни МВР кани всички деца на тържество под надслов: Да избухнем заедно.

Едно време в казармата като хвърляхме гранати на учения се криехме в окоп човешки ръст !!! Май полюцаите не са ходили в казарма....

Масово милиционер се става с връзки! И масово не са ходили войници.

Гранатата е виновна, децата са виновни, родителите са виновни, учителите са виновни, времето е виновно, Дявола е виновен. САМО УШЕВ Е НЕВИНЕН !!! ВИНАГИ !

ааа, не е човек! в никакъв случай! те тия с пагоните не са човеци, а служещи!

" Граната (на испански: Granada) е бойно тактическо средство (боеприпас), предназначено за поразяване на жива сила и военна техника на противника на близки разстояния. Пораженията върху противника идват от осколките на корпуса и ударната вълна." Та какъв е дефекта, че осколките са се разФърчали? Ма то е тъй.. Като не викат БАШ професионалистин.. Признат и от СЪДА В СТРАСБУРГ.. Да покаже на дечицата как с гранатомет се самоубива престъпник.. П.П. - един китайски фишек , без осколки дали нямаше да има същия ефект? Вместо "дефектната" граната..

Без да искаш, си казал и няколко верни неща.

Има клип за инцидента - потърсете и не говорете глупости.

Струва ми се, че децата са били на 50 фута, не на 50 метра. Просто не мога да проумея как сигнална гранта ще хвърли огън на 50 метра. Лъжат и прикриват милиционерите!

Причината е в гранатата , този тип гранати се използват за временна дезориентация на хора чрез звук и светлина .На мен този случай ми прилича на истинска бойна граната .

А на мен ми прилича на милиционерски дебилизъм.

Каква да е грешката, на господ ли?

В България - винаги. Или на децата, или на учителката...

На Нова Година вероятно криете децата по мазетата с тапи в ушите? Има си протокол и ако е следван, полицаите не са виновни, че са ползвали дефектно изделие. А производителите.

пише се виновен а не виновн

кой ИДИОТ реши на 6 годишни деца да прави демонстрации за залавяне на престъпници....малоумници

Милиционери! Същата милиция-издала фалшив паспортна наркотрафиканта Куювич, или фалшивите шофьорски книжки-в КАТ софия област, подобна престъпна организация да мята гранати пред деца е нещо характерно.