Днес е Игнажден, гледайте кой ще влезе първи в дома ви

Според народните обичаи, от този ден започват Коледните празници

Обратно в новината

Коментари - Днес е Игнажден, гледайте кой ще влезе първи в дома ви | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Игнажден е на 21.12, църквата направи грешка с 24 часа на най-точния Български календар,който за 7524 години няма 1 секунда грешка.

ПОЧВАМ ОТ ДОВЕЧЕРА КОЛЕДНИТЕ ПРАЗНИЦИ...

Това правило важеше, когато Игнатовден бе на 2 януари - началото на Новата година. Тогава е имало "смисъл" да се следи кой пръв ти влиза в къщата. А днес какво? Кой ти влиза в къщата за да дръпне шалтера на старата година ли?

Първо влезе лилавият въздух с висока стойност на замърсяване. Ползвайте лилав билет, защото зелен няма.

не са свързани с "православието". "Православните" празници са насилствено дублиращи народните древни празднувания. Не Игнажден а ЕДНАЖДЕН. Игнат не е българско име. НОВАТА ГОДИНА е от 3 дни: Еднажден, Коледа, Сурваки. Някога, преди "православието" поредни дни в календара. Еднажден е нулев изравнителен ден на Слънчевия календар. Затова се нарича Еднаж (Веднъж) в годината. На Коледа Богородица ражда Синът олицитворен от Слънцето. На следващият ден Сурваки, Слънцето-Синът тръгва по своя Път. Пътя на Живота. Сур-Жив-Суров. Поздрав с народната песен-обръщение на Богородица съм Синът, олицитворен от Слънцето, изпълнена от голямата Ст. Гьокова: "Слънчице , мило мамяно, я изгрей".

Рошко казва с нежен глас на Шефа на Харема:-Искам да го направим като по филмите!-Скача Шефа като луд, забива му два туката,пребива Рошето,пълни му всички дупки със сперма,изсира се отгоре му,изпразва се на плешивата му глава,изпикава се върху Рошанчо ,и доволен тръгва към банята...!- С насълзени очи Рошко промълвява:-Мдаа...Различни филми сме гледали !

Глупави, тъпи обичай на прости, неграмотни хора, полазници и мъченици..

Господи,наистина ли има толкова неграмотни тук.........

И безмозъчни злодеи....