Днес е Часът на Земята, гасим осветлението за час в 20.30ч.

В София ще бъдат разкрити временни мобилни пунктове за предаване на специфични отпадъци

Обратно в новината

Коментари - Днес е Часът на Земята, гасим осветлението за час в 20.30ч. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Оня лудия пак ли ще тича с гащи по Витоша?

Идеята на инииативата е да се замислим колко ненужна енергия харчим понякога, идеята на да изчистим за един ден е да не замърсяваме по принцип, обаче тъжната истина е, че повечето хора на планетата са изключително прости и не се замислят какво ще оставят след себе си за децата си.

И как човека ще се замисли колко ненужно енергия харчи, след като точно по-това време харчи енергия за осветление по необходимост? Доста по-ефективно би било например ако 24-те часа се разделят на повече тарифи от дневна и нощна.

Идеята е тъпа, вярно е, измислили са го неенергетици, никой няма да изключи турбини за 1 час, при намалена консумация (намален товар на мрежата), ще се вдигне малко напрежението и честотата малко ще се вдигне (като за честотата почти няма да се усети), само вятърните централи може да се изключат за 1 час, т.е. може да се изключат най-екологично ефективните ел. централи. Има други доста по-ефективни начини за енергийна и екологична ефектвиност, тези които организират подбни тъпни по-добре да си хвърлят там усилията, например да информират хората за ползата от това да си сменят дограмата от дървена на ПВЦ ще има доста по-голям и дългосрочен ефект.

Добре, че ме подсетиха! По случая ще светна всички лампи вкъщи, да компенсирам някои от тези дето се връзват на тая глупост.

Дам, то товаровия график трябва да се изравни, че инче само ще се пържи другата електроника поради вдигането на напрежението.

гасиме лампите и си дирим булки,и на сутринта бегаме от къщите си

Днес в 20:30 ще преместя часовника 1 час напред и хем ще сменя времето, хем няма да харча ток един час.

и почваме лов на червени вещици из позитано

тъпня

Българите са здравомислещи хора, не се хващат на тъпотии. От няколко години гледам този "час". На никой не му дреме за тъпата инициатива, да си гаси лампите и т.н. Екотерористите да ходят да плашат други, по-наивни нации.

Поредния американо-евргейски дебилизъм. Достатъчно е Лас Вегас да си угаси ламбите за 1 час и всички останали могат да си набримчат и печките ако искат. Най странно ми е, че хора, претендиращи за интелигентност се ловят на такива идиотски демагогии.

Местя го

Тиквата да го ду....!

Днес е Моят Чес, така, както е вСЕКИ ДЕН- тАКА ЩЕ БЪДЕ, ДОКАТО СЪМ НА ТОЗИ сВЯТ. Остналото е Подробност.

За да се върже толкова народ и то в продължение на години, очевидно сме изумително тъпа нация :) Какво си мислите - че някой ще спре реактор за един час ли? Или, че в ТЕЦ-овете ще спрат турбините?! То това да не ви е копчето на лампите ?! Излишъка от енергия просто се изхвърля в околната среда като топлина. И цялата идея на малоумието каца на ..... пръста ми Янков :)

Stan Stan

Не, не се изхвърля енергията. Намалява се възбуждането на генераторите и започват да работят на по-ниска мощност. Иначе сте прав - идеята е тъпа, инициативата е тъпа и не така се пести енергия и не така се пази природата ...

И охладителните кули почват да изхвърлят пара като за световно :)

На по ниска мощност работи генератора и турбината дет го върти...... А реактора да не мислиш че е като двигателя на товята кола? Него му трябват дни за да се охлади.... Като мощноста е излишна топлото просто бива изхвърлено у Дунава да грее жабите.

Тази колосална простотия трябва да се преустанови !!! Тия кухи псевдоеколози нямат ни най малка представа какви удари поема системата и че в крайна сметка излиза по скъпо и енергоемко да се поемат щетите!

Колега, има един лаф - да е к.р, да им го набиеш, ама то акъл - НЯМА КАК!!!

ще се предава ли на живо?

Какъв фарс и двуличие - цяла година дълбай нефт и изсичай горите , а на 1 април загаси за един час крушката ! Пълен театър за масите ! Повръща ми се !

Чудесна инициатива. Гасим лампите и един час на свещи отделящи въглеродни емисий и направени от изкопаеми горива.

Хамави идеи...

Аман от еко талибаните. Спрете консуматорският си живот и така ще сапсите палнетата.

Stan Stan

Така е - замърсяването е следствие на свръхпотреблението, не на производството.