Медведев отказа да помилва петролния магнат Ходорковски

Руският президент Дмитрий Медведев, който през май ще бъде заместен от новоизбрания държавен глава и настоящ премиер Владимир Путин, няма да помилва бившия петролен магнат и критик на режима Михаил Ходорковски.

Обратно в новината

Коментари - Медведев отказа да помилва петролния магнат Ходорковски | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Чудя се , как още не се появила статия с цитат от Ромни, кандидат президент. Той компетентно се изходи по въпроса ,че "Русия враг 1 за Америка". Къде тогава се нареждат АлКайда в списъка? И дали всички приказки за мирно ПРО е истина?

Това което беше на Хордоковски, сега е държавно!Сигурно знаеш,ама не ти изнася!

Ханът може и да не знае. Той така си пише, от скука ...

Най опасни са вътрешните врагове, външните са ясни. Затова петата колона съсипа СССР- най богатата на ресурси държава. Сега искат същото с Русия, както направиха с бившия соцлагер, с Ирак, Либия и т.н. И ние бяхме балкански икономически тигър, но предатели като Луканов, ФД и прочие "демократи" ни превърнаха в посмешище за кефа на чужди интереси.

И в Русия,както и в България,както и навсякъде ,където са засегнати интересите на влиятелни политически и икономически партии и хора забогатели по "пазарни начини",когато се разкрият как са прилагали"пазарният принцип"за собствено облагодетелствуване се започва едно голямо вайкане за устоите на демокрацията,интересите на народа и т.н. и т. н.Нагло,брутално,арогантно,но винаги има балъци, които наистина се връзват и излизат да демонстрират в подкрепа на "демокрацията"на новозабогателите.Някакси се забравя,как така се забогатява набързо.Така беше и в Русия.Цареше анархия,хаос,корупция,кражби,безнаказаност и в този хаос избуяха големите капиталисти,които всъщност са си обикновенни крадци и мафиоти но с образование,така наречените престъпници с бели якички.Разчита се на късата памет,както и на грешките в управлението,което всяка власт допуска,трудностите на времето и така се настройва една част от народа да излезат на протести,а тези същите олигарси се крият отзад и се правят на ни лук яли,ни лук мирисали,та ако им се подредат нещата да могат да си продължат с далаверите,като разбира се включат и най-активните и проявили се организатори на пратестите.Така избуяват нови олигарси,мафиоти и престопници,които с парите си влизат в нова пропагандна кампания,намират си нови пропагандатори(комунистически термин),нови пиари(капиталистически термин)и така отново и отново,а народа си чака светлото бъдеще,наричано от едни комунизъм,а от други капитализъм.Всъщност все едно как,важното е народа да вярва,а тарикатите да го яхат.

Прав си, всяка твоя дума тежи на мястото си. Но така е било винаги, когато е имало политически и икономически преходи и социални революции. Просперират оповестените и най-пригодните за новите условия ... Останалите са ,,за" и ,,против" докато назреят условия за нов исторически преход ... И непрекъснато пишат по форумите ...

Уплашил се е понеже Боко-тиквата е наблизо в Армения.

Путин може да прости много неща, но да се препродава приватизирано национално богатство на чужда държава - вот,ето нет... Особено на хамериканци, както е искал Ходорковски. Затова Русия е велика ...

"критик на режима" Ало изтрещели журналя, кви режими бълнувате бе да не е Сталин или Ленин на власт пак? Малоумници знаете ли кво означава режим в смисъла в които го ползвате.

Може много да се говори за гонения но истинате е че този е в затвора защото е бил пред подписване на договори за прехвърляне на петролни концесии на американски компании - когато е арестуван буквално е отивал за да ги подпишат. Руснаците си пазят природните богатства защото от тях зависи държавата им - на някои това не им харесва ама на тях не им пука. Дали са прави само времето може да покаже

Марин щеше да го помилва. Но ... моментът е пропуснат.