Електрокомпаниите лъгали държавата

Трите електроразпределителни дружества - ЧЕЗ, Е.ОN и ЕVN, са скрили информация при одита, извършван от експертите от ДКЕВР.

Обратно в новината

Коментари - Електрокомпаниите лъгали държавата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А защо държавата не задължи електроразпределителните дружества да монират уреди, с които да се следи качеството на подаваната енергия - 220V напрежение, и 50 Hz честота!!! След като имаме уреди колко сме изразходвали, защо няма уреди които да следят каква енергия се подава, колко пъти в денонощието е спряло подаването за колко време и т.н. В Германия във всеки вход има такива уреди, които пазят архив за 6 месеца назад, и всичко след това в съда се решава много бързо и много лесно. ТОВА трябва да бъде въпроса на народно дело ! Защо няма уреди, които да следят качеството на подадената енергия???

разбрахме че са лъгали и то яко, след като искат да им наложат глоби за милион, а знаем българската държава какви символични глоби налага за престъпленията на богатите. Но въпросът за нас, които сме истинските потърпевши от тези монополисти е какво ще стане с погрешно определените досега от ДКЕВР-то цени. тази излишна структура, която ще се запомни с наглия шушулов години наред, а и заместникът му продължава да вдига цената за поребителите, при положение, че знае за далаверите. мене не ме грее никак това, че държавата ще вземе 1-2 милиона, след като цената за нас продължава да върви нагоре, а т.н. чужди ИНВЕСТИТОРИ ще продължат да цокат.

И какво ще се случи??? Едно ГОЛЯМО НИЩО! :)

При такива нарушения - и глоби в млн евро, и национализация. С тези одити всеки европейски съд ще осъди трите дружества. Защо Бойко се жалва от натиск на външни лобита, а не заведе иск до съда в Страсбург??? Това е колониализъм и пладнешки грабеж, докаран ни от кобурга. Оказа се, че този човек мрази България и всичко българско и си отмъщава за това, че е пропуснал десетилетия царски живот.

Ами сега Трайчо да си подаде оставката, защото той още отначало ги защитаваше, че имало такива големи хонорари. Ами как нали ще стигнат и до него.

Не се заблуждавайте, току що прочетох в друга медия, че тези нарушения не са повлияли на цените на тока - един вид гражданите не сме ощетени от тях!

Вместо да четеш "в други медии" активирай някой и друг неврон в мозъка си и почни да полагаш основите на процес наречен мислене/разсъждение.

спасението е пълна либерализация - ако доставчикът на ток те лъже или пакетът, който ти предлага, не те устройва - сменяш го

Договорите за външни услуги-законен начин за износ на пари от България.Продължава грабежа на наи-бедната страна от ЕС-БВП 41% от средния за съюза.Изкуственото увеличаване на разходи води до по-малък данък печалба и до по-малък дивидент за държавата.И не само констатации от ДКВЕР,а реални санкции и намаляне на цените на ел.енергията.

властта като бездейства и не реагира при доказани нарушения,като чака отвън да и кажат какво да прави,като ползва зависими от ерп-тата експерти в регулаторните органи и няма точни приоритети за действие в дадения сектор,ще продължаваме да бъдем бели роби на чужди инвеститори в собствената ни страна.

Това отдавна не е новина, дайте сега да видим какви санкции ще получат и най-вече как със задна дата ще компенсират многострадалния български платец на тези измами!!! Допеснали сме да ни крадат и обират до кожа, искаме мъст и финансово възмездие.

През април сметката ми за тока беше 47 лева. През май, който беше доста по-топъл от предния месец 194 лева. Ето това е ЧЕЗ.

Семерджиев, или си свърши работата както трябва или се махай! Милиони хора са зависими от това. Не може да ти плащаме и ти да се правиш на добрия чичко.

Предлагам да се създаде ново дружество - държавно. След това всички да му станем клиенти на него - според изискванията на ЕС за свободен пазар. Така паразитите EON, CEZ ... сами ще затвовят. А преди това яки "европейски" глоби, а за злоупотребите - само по > 10 годинки в пандиза !!! Моля гласувайте за това предложение !!!

Гласувам! Моля,подкрепете ме.Ще спечелим!

ЧАСТИЧНО СЪМ СЪГЛАСЕН С ТЕБЕ,ЩОТО ЗНАМ КАК СЕ КРАДЕ ОТ ДЪРЖАВНО ИМУЩЕСТВО,КОЙ ЩЕ БЪДЕ ТОЗИ НА КОЙТО ДА СЕ ДОВЕРИМЕ ,ЧЕ НЯМА ДА НИ ЗАВЛИЧА,СИГУРНО НЯКОЙ КАТО ДЕДО ИЛИ Р.ОВЧ.

В България електроразпределението винаги е било държавно - и преди и след 9 септември...Не разбирам, защо една дейност,която е ОБРЕЧЕНА на печалба трябва да се даде на частни спекуланти...Нима няма в България човек,който срещу високо заплащане да оглави държавно дружество и да го ръководи...има,но...ще кажат...социализъм, дума от която много ни е страх, а в Западна Европа, Скандинавските страни, Канада - никак не се страхуват и всичко полезно го ползват, това не ги прави социалистически страни/въпреки, че Скандинавските страни са точно такива..., е ако много е неприятна думата, да ги наречем социални.../...В тези страни господства разума, а не политическите страсти...Дори една Англия, кой би казал, че не е капиталистическа страна, има абсолютно безплатно здравеопазване, включително и лекарствата...А ние...както ни заповядат...от вън...

Не трябва да се глобяват, защото тези глоби ще бъдат отнесени на наш гръб, просто трябва да се изгонят от лапачката наречена България

крадът ни и още как,вън от бг.по добре е да се копува от държавата.Цялата мрежа е на държавата, а ерп-тата отговарят само за таблото в хода. до там им се разпростират правомощията.Нищо не влагат само цуцат от нас това го знам от енергийния реголатор.

който е лъгал на съд,а с материалите за далаверите да се запознае ек,за да знае как инвеститрите погазват законите в новите демокрации.

Дубрутру

Смятат по 14 лв на час заплата за работници а им дават по 4, така един работник излиза скъпо на хартия и реват за фирма която да подържа мрежата защото работили по-евтино. Чудя се обаче защо не се прави нищо по въпроса.

Абе ония от ВМРО отдавна говреха за това и ако не бяха замервали с домати и яйца някои офиси дебелите чиновници въобще нямаше да си мръднат задниците

А, този икономическия министър дали не беше на ръководен пост в EVN? Той ще понесе ли някаква отговорност?

Подред. Първо Овчаров, Петков, Станишев, а след това и другите.

Е-он - множество дирекции, директори с невероятни заплати и придобивки, командировки в чужбина, квартири. Всичко от нашия джоб.

Да се направи най-после пазарен принципа - аз искам да си избера от 20 ЕРП-та, а не от едно и ако не ме кефи - сменям!

20 erp - нали си даваш сметка, че само ще се увеличи картела. Не може на такава малка територия като нашата да има множество ерп-та - това би означавало пълен хаос. Едно е напълно достатъчно, и трябва да е държавно, за да може колкоот и да ни лъжат, пак нещо да се връща и обратно при нас.

Не при нас, а в партийните каси. :-) Ти партиец ли си? :-) :-) а от "правилната" партия ли си, ю? ..че казваш при нас. :-D :-)

Национализация на ЕРП-тата!!!

Вън от България! Да ги изгони Бойко! На нищо не прилича вече!!!

и какво ще стане сега. Ще им се скараме и ще им сложим глоба дето те ще си я вземат от нас потребителите

Добре, че се обявяват публично тея неща, ама тоя път нека има и резултат. Иначе браво за добрите намерения на правителството!

Уважаема Елена,то само с добри намерения не става!Трябва и крути,дори и брутални действия срещу тези измамници! Но и спрямо оня мошеник,Кобурга,който ни ги натресе на държавата. И още - крайно време е министър Трайчо да си ходи,защото върши само пакости и плещи безсмислици.

Айде, какво сте се умълчали - Иван Костов е виновен !

Одържавяване и вън от страната. Ама не ви стиска, нали, господа управляващи. Комунистите /истинските, не тия сега, набедените/ поне бяха смелчаги.

Като гледам как се пише, ми то половината от тук присъстващите са неграмотни.

Това с какво променя факта, че ни ограбват? Хайде стига изместване на темата, този стар приом от черното минало, днес вече не е актуален!

Ти не се упражнявай на граматика, куко. Виж си началото на изречението, грамотнико. А Лукойл няма да го подгонят, това е най-голямата руско-българска мафия в БГ. На всичко отгоре Бойковата фирма го охранява и смуче здраво от един шланг милиони. Може да си понамалят цените не много, поне по 20 стотинки на литър в тая криза, особено на пропан-бутана... Златев, чуваш ли бе!

Някак странно убягва от вниманието на обществото и медиите, че Лукойл е може би единствената рафинерия, която е на загуба. За този факт обаче никой не говори. Иначе за ЕРП-тата е ясно, че прекомерно злоупотребяват и съсипаха не малко инвестиции в страната.

Незабавно да се наложи голба на трите ЕРП по 100 милиона лева! След това отнемане на лиценза! Вън от България на всички измамници западняци!

В коя друга държава от ЕС това може да се случи без тези дружества да платят млн./млрд. глоби?

Трите ЕРП, в сравнение с Топлофикация, газовите фирми, Виваком, Мобилтел, болниците, са най-почтени към клиентите си. Оправете си собствените бакии, а след това търсете сметка и на другите.

София не е България! Коя топлофикация? В Пловдив EVN е монополист - и топлофикацията е негова. Разправяха, че на хора са им спирали ока за неплатено парно!

Да, то от топлофикациите и електромерните дружества се започна, а сега се разпространява и към другите, част от които си споменал, дружества... Алооо, Софийска вода ли е? - Не е! - ЧЕЗ ли е? - Не, топлофикация е! - И на вас да ви е.а мамата!

Стига сте бучали бре софиянци !!! В Сливен Топлофикация е най-толерантна към клиентите си и чесно казано не само там !!! Да си чул на някого да са му спряли парното или водата за 50 лв. сметка и то 1(една) седмица след крайния срок .... който е 10(десето) число на месеца !!! Софиянци само знаете да бучите и това е !!!

АКо това нещо е истина, глобата трябва да бъде поне 4-5 милиона евро. Стига сте смукали бедния народ, къропийци !

Ноли ти е ясно, че тези глоби ще ги вземат пак от нас?

Просто не подозираш колко сте прав, но има още нещо, тези дружества се отчитат на тези които им ги подариха и това трябва да се осветли и да се вкарат в затвора.

Ами ще ги глобят и ще ги изгонят!!! Изтрябвали са ни крадци и мошеници, имаме недостиг. И не поп 3-4милиона, а поне по 100 трябва да ги глобят, нали си давате сметка за какво грабене говорим.

И ние да ги крадем.

Kak?