Семерджиев: Токът ще поскъпне до 10%, газът - със 7-8%

Председателят на ДКЕВР Ангел Семерджиев заяви в интервю за БТА, че все още е оптимист и не смята, че повишението на крайната цена на електроенергията от 1 юли би превишило 10 процента. Природният газ ще поскъпне с поне 7-8% от април.

Обратно в новината

Коментари - Семерджиев: Токът ще поскъпне до 10%, газът - със 7-8% | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Капка по капка - вир, вир по вир - язовир, язовир по язовир - ВЕЦ, ВЕЦ по ВЕЦ - ТЕЦ, ТЕЦ по ТЕЦ - парафин с конец!

d4

А свещите с колко ще поскъпнат, бе, Семерджиев???

Стига си му давал идеи, де...;о) Само за тях не се беше сетил, сега ще почне на 6 месеца да ни излиза с оптимистични прогнози и за тяхното поскъпване!

Това е изумително.ЕРП тата са като банките.Начисляват си някакви измислени такси,като такса достъп,например.Скубят бедният народ,получават високи печалби,плащат,като в бананова република ,а цените им са европейски.Народа търпи и плаща,като поп.Заслужава си съдбата на рая.Всички ни имат за такива.

Какво стана с пазарната икономика. Какъв е фокусът България да е износител на ток, а вътрешната цена е в пъти по-висока от международната. Икономическата логика казва, че е по-изгодно да купуваме ток от това да го произвеждаме. Кой печели на гърба изнемогващите български потребители. Сключените неизгодни договори за изкупуване на еленергия на високи цени трябва да бъдат разстрогнати. Що се отнася до ЕРП - искането им за компенсиране на инфлацията трябва да се ограничи само до техните реални разходи, а не да се изчислява върху цялата цена на тока.

Сега е моментът бат' Бойко да излезе на сцената, да удари два шамара на Семерджиев, че не е в час и да каже: ТАЗИ ГОДИНА ПОСКЪПВАНЕ НЯМА ДА ИМА - едва ли...

Само не разбрах защо този Семерджиев е на заплата давана от държавата, не му се плаща директно от ЧЕЗ, ЕОН или пък някой от другите монополисти, които така ревностно защитава?!?

Махнето го този нещастник, който не мисли за хората, от къде ще плащаме тези цени като заплатите и пенсиите не са мръднали и стотинка. Не можем сегс да си платим тока, когато отоплявахме само по една стая в жилишата си, повече откъде. Това ли ти е защитата за народа. Ако те няма по добре. Като измрем и вие и ел.дружествата ще толите вас си.

E не им ли омръзна на тия, няма ли кой да ги поспре малко то наглост и празни приказки, за да трупат някои още пачки и тъпииииии обяснения, писна ми вече

щом са замразени доходите ни и заплащането ни на труд - ДА ЗАМРАЗЯТ И НАМАЛЯТ РАЗДУТИТЕ ВСИЧКИ ЦЕНИ!!!! направиха ни на гладни и голи маймуни,а ние още си траем.Ръце трябва да ни целуват, че са случили на търпелив и овчедушен народ!

Тоя що не го пратят да поработи.

И пак не можах да разбера защо ТРЯБВА да поскъпва токът?!

и аз

...не поскъпват с такова темпо, дори и при американо-израелските войни срещу света!!!!!

Трайков влезе в Правителството от ЧЕЗ или ЕОН.Всяко дийствие си има цена, нали Семерджиев!Ти си на това място, за да си защитиш цената, да не би да си като Онзи Льольо - бившия Кмет на София - инж.Иван Иванов, който откупил от Белгийците ел.захранването на София!!!

ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИ! Как ви се струва мизерстващия БЪЛГАРСКИ НАРОД как ще оцелее в крак с галопиращаото всеобхватно поскъпване в най-бедната страна,членка на ЕВРОПА??? Време е не за локални протести на дребно за това или онова! ВРЕМЕ Е ЗА ПОЗАКЪСНЯЛАТА БЪЛГАРСКА ПРОЛЕТ!!!!!!!!! ОТВРАТЕН съм от БГ-политиците след безкръвния преврат от 89-та г., та досега !!! СЪБУДИ СЕ ЗАСПАЛ БЪЛГАРИНООООО !

Е,и?

Ток по-скъп с 10% плюс такса електромер 5 лева на месец - ЧЕСТИТО!!! Все пак държавата трябва да се грижи за монополистите. При ГЕРБ единственото, което видя българският гражданин е по-здравото ЗАКРЕПОСТЯВАНЕ към монополите, които правителството обслужва. Малко са 60% от доходите да отиват за тях и държавата. Трябва до изборите да ги направим 100%!!!

Веднъж за винаги трябва да стане ясно на народа ни до къде може да стигне реалната цена на енергоизточниците, които ползваме, като се съобразяваме със реалните заплати и пенсии у нас.Ако тези тарикати, които изкупиха на безценница нашите енергийни предприятия продължават непрекъснато да вдигат цените и да ги сравняват с европейските , ще стане като магарето на Насрадин ходжа - таман се научило да не яде, взело че умряло.Цялата наглост на тези народни пиявици е втова, че не желаят да си намаляват печалбите и свалят от народа ни по девет кожи.Крайният вариант е една нова национализация на енергийната ни система, но какво ще я правим като те не влагат никакви средства за модернизацията на системата и ще ни я върнат един ден скапана и неставаща за нищо.

ЕРП-та са чуждестранни търговски дружества, щедро харизани от НДСВ (е, срещу комисиони за избрани хора, разбира се)! Те нямат никакъв присантимант към нашия народ, а към техните си народи - така че, те са тук ,на тази територия, единствено и само да печелят! Интересно ми е, що ли ББ си мълчи по въпроса за национализацията, след като така яростно ни я обещаваше в началото на мандата?!

Е, нали ББ си беше част от правителството на НДСВ. Че най-мръсните далавери от това време сега се продължават с пълна сила. А който не е разбрал, че ГЕРБ=НДСВ=тройна коалиция, нека пита Рашид Веждидов, нека пита Духан, Местан, Разман, Гоце или самия ибрикчия на ибрикчиите, с когото започнах - ББ. Както каза на 3-ти март един българин, "Все национални боклуци, които трябва да подминем като изпражнение на пътя".

Г-н Семерджиев, от все сърце Ви пожелавам да имате доход 700 лв. общо във вашето семейство,да нямате топлофикация и да Ви се налага да ползвате услугите на ЧЕЗ, а те да Ви изпратят фактура за 565 лв.Тогава г-н Семерджиев поискайте и 20% увелечение на тока.

Не мога да разбера,защо е този рег.орган.Винаги защитава монополистите.Тия играят яка комбина.Фирмите искат 20%,тоя казва ааааа не може повече от 10% и така всяка година.Докога бе др.Семерджиев ще ни правиш на балъчи,че си загрижен за народа.Дано се задавиш от "изпитата сиромашка кръв".

Какъв ли процент му връщат енергийните дружества на тоя за да защитава толкова ревностно интересите им?

Другарю Семерджиев прави всичко възможно за да дойдат комунистите на власт./ не съм сигурен дали не е бивш такъв/.Явно той е решил механично да пренесе текста от Кодекса за социално осигуряване с който на 01.07. всяка година се вдигаха пенсии и доходи с 10 %.Направо любимото ми народно сборище да приеме закон за ежегодно вдигане на цената на тока с определен от тях процент и да не се лигавим с някакви си пазарлъци/ужким/.Стана нетърпимо да се живее в тази държава на монополисти обирджии.Всяко нещо има горна граница включително и търпението.От погледа му си личи , че на др.Семерджиев съвсем не му е ясно за какво е там.

Стига глупости бе, Семерджиев! Откакто си на този пост само за "увеличение" на цените говориш! Не си ли поставен там за да защитаваш гражданите, а не ЕРП-тата! Все си мисля, че и монополистите солидарно с народа следва да понесат тежестта на кризата! На хората от 3 години не са им повишавани доходите за разлика от гарантироното повишаване приходите на ЕРП-тата! Това е вече безобразие! Не е ли време да поискаш НАМАЛЕНИЕ на цените на ел. енергията с ....10%? Като не им изнася на собствениците на ЕРП-тата да ги върнат на държавата!

КОРУМПИРАНАТА И ПИЯНА СВИНЯ - СЕМЕРДЖИЕВ ДА БЪДЕ СЪДЕН ОТ НАРОДЕН СЪД ЗА ИЗДЕВАТЕЛСТВО НАД ОГРАБЕНИЯТ И СВЕДЕН ДО ПРОСЯШКА ТОЯГА БЪЛГАРСКИ НАРОД.КАК ДА НИ ОБЯСНИ МУТРАТА ПРЕМИЕР-ЗАЩО В РАЗВИТИ СТРАНИ ОТ Е.С. КАТО ГЕРМАНИЯ,ХОЛАНДИЯ,БЕЛГИЯ И ДР.-ЕЛТОК ЗА ПОТРЕБЛЕНИЕ Е ПО-ЕВТИН ОТ СВРЪХ ОБЕДНЯЛА БЪЛГАРИЯ,С ПЕНСИИ ОТ 150/160ЛЕВА(80 ЕВРО) ПРИ МИНИМУМ СОЦИАЛНИ ПЕНСИИ ОТ 600 ЕВРО В ЕВРОПА?......НАШАТА РОДИНА Е ПРИДАДТЪК НА БОГАТА ЕВРОПА КАТО ТЕРИТОРИЯ И ВОЕННИ БАЗИ НА САЩ,НАСОЧЕНИ СРЕЩУ НАШИТЕ ОСВОБОДИТЕЛИ ОТ 500 ГОДИШНОТО ТУРСКО РОБСТВО-БРАТЯТА ПРАВОСЛАВНИ РУСНАЦИ........

Семеиджиев и Трайков трябва да се махнат незабавно. Те правят българите бедни а икономиката неконкурентна и неработеща. Крайно време е хората в БГ да се преборят за нормална цена на труда.

От комунисти(ГЕРБ,БКП пардон БСП и т.н.) какво друго да очакваш??? Те са си свикнали на диктатура, пардон монопол!!! Една партия, един доставчик на ток, един на газ, един на бензин... И естествено диктатурата(МОНОПОЛА ) е собственост на ... "наш човек" - някой от "левите и модерни" - КАПИТАЛОКОМУНИСТИ!!! Но какъвто е народа, такъв е министъра...

...като ти чета разсъжденията - още по-млад ми изглеждаш. При комунистите дневната тарифа на гока за гражданите беше 2 /две/ стотинки, а нощната 1 /една/ стотинка. Тия, дето ги цитираш, нямат нищо общо с комунизма, както и нямаш със здравия разум!

Щом помниш цените -значи помниш и самооблагането-нали така се изгради ел.-преносната мрежа и всичко друго? А сега ти кажи кой е реалния собственик? Иначе той е прав -всички са с еднакъв произход -рожби на партията-майка -като окупатори -взимаш каквото можеш -след мен потоп - но явно на народът му харесва та си трае ...

махнето го този и закриjте министерството!

Обзалагам се че,ако организирам протест срещу монополистите ,третия участник ще бъде предател! И гарантирано аз ще бъда по-оплют от гадовете. Това е !

АМА ТЕ МОЖЕ ВСИЧКО ДА ИСКАТ. А ВИЕ ЗАЩО ИМ РАЗРЕШАВАТЕ ГОСПОДИН СЕМЕРДЖИЕВ ? КАТО НЕ ИМ ОТЪРВА ДА СИ ОТИВАТ ТАМ ОТКЪДЕТО СА ДОШЛИ!

Докога всяка година оптимистично ще увеличават тока с 10% и какво го налага?

Докато мрънкаме по форумите, а не излезем да ги изритаме един път завинаги, мутри, монополи и подобни айдуци

ТОЯ КОРУМПИРАНИЯ НЯКОЙ ПИТА ЛИ ГО ИЛИ ПРОСТО ДАВА АКЪЛ НА РАЗПРЕДЕЛИТЕЛНИТЕ ДРУЖЕСТВА

Колко оптимистично продължават да ни ограбват,а ние песимистично им го позволяваме.

А ЗАПЛАТИТЕ КОГА ЩЕ СКОЧАТ С 10%

Оф..... Ква можем да кажем в това положение,освен да им теглим по една дъъъъллллга,на тоя и на целия управленски род! Абе докъто народа плаща,все ще поскъпва тока,пък и всичко! Я,погледнете,всичко на всичко,във фактурата Ви на каква стойност е израсходеният ток и,че 60% от крайната сума са преноси и глупости.Ако имаш 40лв,60 са тъпотии! Еми,да ни е честито поскъпването,айде да ги поохраним още повече,че взеха да заслабват!

Какъв оптимизъм, бе , Семерджиев?! За обикновения българин това означава само едно: поредно затягане на колана и лишаване от храна, лекарства, средства за образование на децата ни и др. жизнени потребности, за да плащаме тлъстите сметки на поредните монополисти ! Какво основание за оптимизъм виждаш тук след като и за най-позитивно настроения човек това поредно увеличение се свързва само с нови лишения?!

ще има поскъпване. Почувствах облекчение.

Ангел Семерджиев е оптимист - майка ви и мечка, що ми се струва, че тези три дружества олицетворяват тройната престъпна бивша к00лиция и чрез своите монополни три фирми се опитват да налагат позитивизъм сред народа и да извиват ръцете на новото правутрлство.

И след тази прогноза на Гербариска мутра съм пълен оптимист за Европейското развитие на България/българите/ според ГЕРБ.Три години храним и се загробваме ,зарази ГЕРБ.все езедници

Някой ще обясни ли защо в бедна България всяка година се вдига цената на тока със съгласието на държавата (ДКЕВР)? Това някакво тайно съглашение ли е или форма на социално инженерство, да се види колко може да издържи българинът? Защо например заможният Люксембург плаща по-евтин ток от разорена България? Извинявам се за тъпите въпроси.

Ей големи овце сме това българите

откакто е на този пост този нещастник само увеличава тока - нямало е случай досега да защити потребителите (т.е. тези които му изкарват дебелата заплата), а защитава само интересите на ЕРП-тата - защо бе другарю семерджиев ? Защото ЕРП-тата си внасят "лизинга" към герб и им е позволено да ни мачкат. Искат първоначално 20 % увеличение, като всъщност им трябват 10 % и дебила семерджиев е щастлив че го бил намали наполовина. Може ли най-бедната държава в ЕС да е с цени на ток и горива като в Европейските страни - явно според семерджиев и герб може ! Защото процентите от ЕРП-тата влизат в касичките на герб, с които си купуват и проучванията и изборите ! Гнусно, но реално !

този върши ли някаква работа в защита на народа или е против.трябва да му се дадът бонуси за да не мине към електрото.

Семерджиев да предложи поскъпване на заплатите!!!

Основният проблем не е в крайната цена на тока и природния газ. Те са относително ниски, въпреки че за българите са изключително високи поради ниските доходи. Основният проблем е, че въпреки гарантираните минимални печалби на ЕРП-тата, въпреки печалбите на НЕК и централите, не се правят почти никакви инвестиции в ремонтиране, подновяване и изгражане на нови електропреносни и разпределителни системи. Експлоатират се съоръжения на по 60-70 години и всяка стотинка печалба се разпределя по банкови сметки, а не се реинвестира.

що да реинвестират,когато при срив на системата цената на ремонта ще бъде включен в цената от горния СЕРИОЗЕН ПРОФЕСИОНАЛИСТ!

От неговия "оптимизъм" целият народ потъна в "песимизъм"!!!!!!!!!

Три години оптимизъм, три години по-бедни.

Путин Първи е пак на власт и дори ние ще плащаме изборите му и осребряването на президентския му мандат. Руските слуги се готвят още от сега и се опитват да ни подготвят за предстоящия допълнителен грабеж.

Еййй, много обичате да говорите на общо основание. Поровете малко и ще намерите официална статистика за актуалните цени на енергийните ресурси в ЦЯЛА ЕВРОПА. Крайните цени на природния газ за промишлеността и бита в България са ТРЕТИТЕ най-ниски цени в Европа. И това е след като природният газ бъде прерподаден два пъти на територията на България. Стига ревахте необосновано!

Друго е основанието и ще го усетиш на гърба си - десетина милиарда за АЕЦ и още толкова по други дружбени дела.

Путьо Маринкин,чети внимателно: "...електроразпределителните дружества искат между 3 и 10% само за своята добавка към крайната цена при положение, че получават енергия от обществения доставчик на същата цена, както и сега. Те формират крайната цена като добавят своите разходи за пренос, разпределение, достъп и добавката за снабдяване. Исканите от ЕРП-тата увеличения показва доколко всяко едно от тях смята да повиши разходите си и да ги натрупа върху крайната цена...". Какъв Путин,какви пет лева?! Цената я вдигат основно трите западноевропейски дружества,които сложиха ръка на цялата ни преносна мрежа и ни смъкват по три кожи от гърба без да си мръднат пръста! А точно "Путиновата" АЕЦ произвежда най-евтиния ток у нас,без която щяхме да плащаме в пъти повече,а не в проценти...

Пундьо, първо не се знае чии са тези дружества, поради това, че договорите с тях са тайни и собствениците им са тайни. Цената която ти се обявява за най-евтина е цена определена от държавата. Държавата е решила така да казва. В АЕЦ се крадат милиард. Предстои ти втори АЕЦ и Путин ще ускори това пнещо пак зариди тези милиарди. Само първоначалната цена в един момент бе 11 милиарда пред нащшата страна да поиска намалянето й.

Г-н Семерджиев е нашия любимец защото се грижи за благодетелството на Българите - разбирай НЕГОВОТО ЛИЧНО БЛАГОДЕТЕЛСТВО. - ЕРП са губещи предприятия, затова имат нужда от държавно стимулиране - от българите чрез ДКЕВР; - Семерджиев ще накара ВЕИ- вятъра да прави пари, а не ние да плащаме за ВЯТЪР: скъпата цена по договор от ВЕИ да се ограничи до 1 мегават, над тази да я плащаме по цена на НЕК; - Тецовете произвеждат скъп ток и ни тровят с вредните си емисии - освен това трябва и да им плащаме повече за да може Семерджиев да изнася евтиния ток от АЕЦ; - България е производител на електроенергия но Българите ползват скъп ток, а далавераджиите изнасят евтин. СЕМЕРДЖИЕВ е генератор на социално напрежение - не са ли ни достатъчно скандалите напоследък?