Дизелите от Германия тръгват към България

Евентуалното повишаване на екотаксите в България е добра насока, защото старите дизелови коли от Германия поемат към България.

Обратно в новината

Коментари - Дизелите от Германия тръгват към България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

хихи ;) кога потеглят? аз преди 15 години като си купих първия дизел барака, вече дизелите си бяха тук :)

С какво ще допомогне това за опазване на околната среда ? Нали целта е по малко вредни емисии,а не по- високи данъци.Природата пари не иска.Като не можем да си позовим по нови коли трябва да ни цакате ли ?

Защо след като сме бедни и не успяваме да си позволим хибридни и електрически автомобили, а ''загрижените'' държавници отказват да предприемат мерки за повече автомобили на газ?

ако ти се пази околната среда - вместо да живееш в панелен блок ли, в какъвто там живееш, излез в природата! Ама да не вземеш да опънеш палатка? ще вземеш да смачкаш тревата и да повредиш природата! качваш се на дърво и спиш! като мърсугер!

Какво пак са ти виновни държавниците бе въшкар? Нямаш пари за газова и искаш правителството да ти е плати ли?

ама какви мерки? да ти купят автомобили на газ ли? и да ти сипват газ след това? а газова колонка до вратата на мазата искаш ли? държавниците да ти поставят? М?

То хубаво че предлагате който няма стикер да не влиза в центъра, но това значи, че и буферни паркинги трябва да се изградят, защото къде ги има освен в София? А и там може да се окажат достатъчни, ако се въведе такава забрана. Пак видяла жабата, че подковават вола и ... впрягаме каруцата пред коня.

Що приказва глупости тоя? Де ги тия евтини дизели в Германия?! Тоя мобиле -то отварял ли го да види за какво става въпрос?! Аман от самозвани експерти!!!!

Тия са олигофрени. Екотаксата ще вдигат, да завишат приходите, а не да ограничат вноса. Вноса се ограничава много лесно с вътрешни мерки.

България-кенефа на Европа!

дядковци с лопати, колци и цимент вървят по улиците и ги монтират срещу паркиране. Всичко се прави срещу паркиране и за събиране на такси. А кой ще прави паркинги за по един лев на ден или още по-добре - безплатни??? Само със санкции не може. Санкции може да има само са осигурени парко места.

Каквото и да правят не могат да накарат народа да си купи нови коли , има една бедна класа която живеем с доходи около минималната РЗ и ще караме само стари които са ни по джоба и които можем да поддържаме. Докато не вдигнат доходите чудеса да не очакват.

Без данъци, такси и ДДС за евро 6 и готово.

Нашите дебили пак дебилстват... Екотаксата е въведена за да може с нея да се рециклира автомобила след употреба - дали ще се рециклира кола на 5 или на 25 години е все тая, като за хибриди и автомобили процеса е по-сложен и по-скъп! Оттам нататък, какви буферни паркинги, ако собственика живее в центъра? И кой стандарт покрива колата, ако е на газ? А пушещите камиони, които сноват за доставки из центъра? А пушещите отровно катуни, някои от тях в центъра? А оставка и измитане на цялата тази политическа сган??

"Рециклиране на автомобил в Германия е скъпо и собствениците на дизелови коли предпочитат да ги продадат, макар и на безценица, само и само да се освободят от тях." Гробницата на Европа обича да си плаща :(

Докато не вдигнат доходите...кой бе уважаеми, с такъв тип мислене, ще спрем да караме и коли, ще минем на каруци.

ChatGPT

Всичко е навързано... цената на един нов автомобил е колкото един апартамент в по-малък град! Ако давам толкова пари за автомобил трябва да съм сигурен, че няма на втория ден да вляза в сервиза заради дупките по пътя... извинете заради асфалта по чакъла!

обикновено колите на газ отделят азотни окиси в пъти над нормата.

С други думи - на селяците не ви пука за природата, а да си избиете комплексите. Колата не е необходимост, а лукс. Като не ви позволяват нормална кола доходите, няма да си взимате, а не да тровите другите хора. Комплексите ви са си ваш проблем.

колко е екотаксата? 200лв? С 200лв ще рециклираш кола, ама знайш ли кога?

българите - лайната на Европа.

защо са се заяли с дизелите, като всъщност се говори за запрашеност, а не за димни газове и въглероден двуокис. Фините прахови чстици са от факта, че вече 30 години улици не се мият, а бедния народ се отоплява с дърва и въглища. Автомобилите са им най-малкия дерт. В събота ходих в автосалона на Рено и с иззненада забелязах, че за едни и същи купбици, дизеловия двигател емитира 98 милиграма, а бензиновия 118. Е, къде е истината?

Никой нищо не казва за колите с газови уредби. Макар някои да са по на 25 години са много по-екологични отколкото дизели с Евро-5.

Нещата ще се саморегулират. Сега идват дизелите. След 5 години, когато германците вземат да си изхвърлят хибридите, ще дойдат хибридите. След 10 години - електрическите. И т.н. Няма какво да се притеснявате, всяко нещо с времето си.

Не се занимавайте с колите на хората, глупаци! Ако имат пари, ще си купуват по-нови. Както казва Кларксън и за техните управляващи и ''експерти'' : ''Оставете ни на мира''...Че аман от тъпоглавци

Точно българските АГУта с обеднена смес, емитират азотни окиси в пъти над нормата. И? Какво искаш? безплатна газ ли? 20 годишен голф на газ има годишен данък 15-20 лева. Газта е 90ст/л. Какво повече искаш?

много си обикновен ..даже и да азотен окис не ставаш...просвети се малко повече

ама да не се оплакваш после, че ти бил мръсен въздуха и те хванал рак.

"Рециклиране на автомобил в Германия е скъпо и собствениците на дизелови коли предпочитат да ги продадат, макар и на безценица, само и само да се освободят от тях"...........Това вярва ли го някой?! Особено за безценицата или 2000-3000 евра са нищо, според писаното по горе!

Ако ме Фане, ще е от Лукойл или Чернобил...Или тецовете..Няма да е от колите..

Еми първо газовите уредби в България са 99% вносни по евро стандарт, за какви бъгарски АГУ-та говорите? Второ искам да няма дискриминация, какви са тия червени и жълти лепенки, които готвите на хората? Пак питам, един 25 годишен автомобил на газ, с какво замърсява повече въздуха от един дизел с евро-5 ?

Ганьо е толкова прост, че ако може, и на мазут ще кара. Всяка година се диагностицират нови 28000 случая на рак. Ма на Ганьо не му дреме, че нафтовите пърдялници го тровят.

Е па да, ко да се претеснявате, само дет уж равноправни членове на ЕС па се чакате германците нкщо да почнат да изхвърлят, че да го подберете вие. Смешна и жалка история, на един народ с велики предци....

Купуваме си не екологични коли защото нямаме пари за нови.Всичко което е удобно на правителството се сравнява с Германия.А това, че заплатите са в пъти по-ниски ,а пътищата в пъти в по-добро състояние и въобще сме в пъти по-назад в каквото и да било не се казва

Каруците на германците след колко години да очакваме, според твоите изчисления?

Е много ли са? Тия дето тука са за 2-3000 там са по 800!

Искаш ли да запалиш 1 литър нафта в затворено помещение и да останеш вътре. Аз ще запаля 5 литра пропан-бутан при същите условия. Да видим кой ще излезе и кой ще бъде изнесен....

Първо, няма кой да ти вдигне доходите, ако сам не се понапънеш. Второ, купуването на автомобили в България не е въпрос на пари, а манталитет, защото сме готови да платим 20 000лв. за издухан 8-9 годишен Мерцедес, но няма да платим 22 000 за чисто нова Дачия, например.

В нашия блок има семейство с 5 коли дизели и се инатят да платят 600лв за капитален ремонт на асансьора. Месечната такса пък за асансьора която е 3 лв. я плащат кимими доде ми. Като им спряхме асансьора за съответната етажна площадка защото ни омръзна да чакаме парите 9 месеца и 1/2 ореваха орталъка като Слабаков за накърнени някакви права. Абе Тарлан Колу никой не ви е спирал асансьора. Той е пуснат само за тези които са участвали в плащането за ремонта. Платете ремонта и ще ви го пуснем.

Значи живеем в дни на бесен капитализъм и сурова демокрация.... това няма да правиш, онова не може, това няма да говориш, за това ще те съдим... и ако нямаш пари, нямаш права, нямаш автомобил, нямаш образование, нямаш здравеопазване... Искам да задам само един въпрос на ЕС - След като ни карате като папагали да спазваме всички лудости на Европа, защо не ни помогнете да си изравним заплатите и пенсиите, а раздавате милиарди на кухи фирми за проекти, раздавате милиарди за войни, за бежанци и т.н......

Леле как се уплашихме от дизели с евро 5 и евро 6. Направо "треперим"! Баси жалките смешници нямат грам мислене. А ако ходеха по- честичко в чужбина щяха да знаят, че там всичко им е супер подредено и дизелите въобще не цапат и не бълват дим, както старите барутници.

Дано само не си изхвърлят комунистите у нас.

Какъв азот има в молекулата на метана, пропана и бутана, че при изгарянето да се отдели азотен диоксид?

2005г си купих нов автомобил -ЕВРО 3, 2010 г си купих пак нов ЕВРО5, ама живота мина...двата са прекрасно техническо състояние. Сега чакам ЕВРО 8 да пуснат за да съм поне за следващите 3 години актуален. Да се направи анализ за последните 10 г колко нови автомобила си е позволил българина да си купи...и да извадят ДДСарските минаващи за нови но фирмени.

При Бай Тодор трафика в градовете беше само заран и вечер когато хората отиваха и се връщаха на работа. Сега сульо и пульо джитка напред назад из целия град в цял ден в противоположни посоки да се чуди човек кой кога с какво се занимава.

Няма бе. И кон не може да те ритне.

Как ще е лукс колата, ти нормален ли си бе? За възрастни и трудноподвижни хора и за тях ли е лукс? Или за хора с повече багаж и за тях ли е лукс? Като не ти изнася тука заминавай на терминал 2!

Бегай да рИвеш у хохляндия за Чернобил, а тецовете до колкото знам са на твойте чорбаджии американците.хахаха А Лукойл че ти бръка у заднио двор кат ти надуе цените та да ти дойде акъла у празната и куха тиква.

Всеки ден минавам 80 км, за да отида на работа в големия град. Пътни не ми се изплащат, защото пътувам от малко към голямо населено място. Пътят по който пътувам е отвратителен, дупки и бабуни. Като извадя от нетната заплата разходите за транспорт ми остават чисто 500 лв. Е, с тия пари каква кола мога да си позволя "уважаеми" господа Управлялащи?

Ти ништо не разбираш от химиа. Разбира се че има много азот и като се свърже с ваьдуха ще се оделят азотни окиси!!! Ограмоти са малко по добре вместо да пишиш глупусти.