Ново поскъпване на горивата

Дизелът достигна 2.74 лв. за литър по някои бензиностанции. Най-масовото гориво - бензин А 95, достига на места до 2.69 лв. за литър.

Обратно в новината

Коментари - Ново поскъпване на горивата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И ТИ ИМАШ ПРАВО- ТОВА Е ЕДНА ОТ ИСТИНИТЕ КОИТО БОЛЯТ И ЗА КОИТО ТИКВАТА НЕ ПРОЩАВА.. ТОЙ ИСКА ДА СЕ КАЗВАТ САМО ЛЪЖИ КОИТО СА В ЛИЧНО НЕГОВА УГОДА... КОЙТО НЕ Е С ТИКВАТА- МУ Е ВРАГ... МАЙ ВЕЧЕ ДВЕ ТРЕТИ ОТ НАРОДА СА МУ ВРАГОВЕТЕ.. ако не и повече...

Ревахте и искахте да ви управлява мутра-мафиот, на ви, сега що ревете?

Как един не си зададе въпроса, защо като скочи дизелът с 4-5 стотинки, цените на другите стоки скачат с левове?! Транспортни разходи ли, глупости, истинските обирджии са при храните и превозвачите, не при горивата! 5 стотинки скок на дизела са 5 лева за 100 литра, ако карат 1 тон стока, това е половин стотинка на килограм превозена продукция, а те вдигат цените с по 20-30%, срам!

Ми карайте на пръдня тогава бе ! Аз от години карам на тва и е айляк :)

Голяма работа че вдигнали цените на горивата. Те освен да ги дигат друго не правят. Аз затова от доста години карам на пръдня ! Хем е по-евтина дори от метана, хем пак си е природен газ и то калоричен :)

moket1

Гледам в energy.eu и се чудя и се мая. Къде по публична информация, къде по отчети надценката беше 15 до 20 ст. преко сили на дребно. Да де, ама там вече се оказва 33-34 ст. Т.е. само от СКОКА НА НАДЦЕНКАТА НА ДРЕБНО гушваме едно 15 ст./л увеличение. Пък някои намалявали надценки, други били социално дружество и печалба от векове не виждат страната от най-големия данъкоплатец, т.е. данък печалба на тия милиарди няма, добре че е офшорката.

Еми слагайте газови уредби и карайте на газ като мене.Тия приказки за развалянето на двигателя си ги пейте..

Изхода от ситуацията е изпълнение на плана "СИДЕРОВ" в противовес на плана "РАН-ЪТ", който продължава да се изпълнява. Целта на плана "СИДЕРОВ"е повишаване на жизненото равнище на Българите и защита на Българския национален интерес. Не слушайте крадците те ще казват, че е нереалистичен и неизпълним.

Май пак борисов и златев ще играят голф - борисов си заслужи комисионната - колко открадна от народа, за да даде на златев а ? А от лекарствата колко прибра бе бойко ? Да стане и 10 лева щом има малоумници, които гласуват за герб !

глупости. на света няма и никога не е имало война финансирана от данъци, такси или високи цени на някоя стока. Винаги държавата е вземала заеми.

Това е рафинерията, която не купува петрол от Близкия изток, а си доставя най-евтиния и нискокачествен уралски петрол от собствени добивни петролни инсталации и кладенци, прави по-некачествено гориво от европейското поради по-старата си техника, работи в държава с най-ниски заплати на работници и най-нисък акциз от страните в ЕС, а продава бензина и дизела на същите цени като в Европа, че и по-скъпо от някои страни там За това е виновен единствено Т.Живков.Става дума за Нефтохим/Лукойл/

Колкото по се слагаме на САЩ толкова цените на енергоносителите ще са по-високи. Изборът е наш. Помислете на следващите избори.

Абе какво стана с лятната нафта, дето щяха да я пускат от 1-ви март? Ще има ли, или тази година ще караме само на зимна (скъпа)?

Намалява потреблението в страната,затова компенсират.Има хора,които не могат без кола,а те на тях разчитат...

ха-ха ти от къде знаеш колко са откраднали другарите? Малко прибързано се изказа, щото и 20 години по-късно още не могат да ги стигнат по крадене.

Защо ни заблуждават. Какви са акцизите в Европа, какви са заплатите? Що са правят на ощипани? Тук цените трябва да са с 10-15 ст. надолу от европейските

Цената на литър дизел на OMV в Сърбия е 2,5лв и то на магистралата. Качеството (според разхода) определено не беше по-ниско от това в Австрия. Ние в БГ явно сме по-глупави, че се съгласяваме да ни рекетират така...

хора ; до кога вече ще тарпим ми нее ли краино време да вдигнем глави - ако сените са европеиски защо и заплатите да неса веропеиски ;; и романците сега да ни минат и те ; и какво по вече - *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Абе добре че се стопли времето. Купих си един ел. скутер за някви смешни 1000 кинта и сега на лук-млук-дудук оил или незнам си кви там други изедници душмански от сега поне до Октомври една стотинка за бензин няма да им дам ! Ако повече хора последват примера ми ония мръсни монополисти щат-не щат ше го духат и ше смъкнат цените. Вече и на децата е ясно че в България има картел и цените на горивата се определят абсолютно спекулативно, без изобщо да имат връзка с котировките на международните пазари !

багаристанци, балгаря е толкова малка, че вие можете навсякаде да ходите даже и пеша. хем економично, хем здравословно, хем по чисто и по екологично. за какво драпате за автомобили? дедовците ви все на автомобили ли са се восили? правешкя царвул ограничаваше вноса на автомобили за народа, за да бадат патищата по свободни за баровците- камунаци. освен това те всички получаваха автомобили с предимство пред балгарите, защото бяха богоизбрани парвенюта. сега всеко гобведо може да си купи трошка да си друса смрадливя задник до крачмата, до магазина и пред зенските крави. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

в америка само за последните 3 месеца бензина а95 поскапна с близо з0% и сега е около $5. за разлика от балгаря в америка колите са жизнено важни, защото публичня транспорт не е развит както в европа, а разстоянята са огромни. аз патувам за работа и обратно по 120км на ден. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

ех, ако бяхме в България с американските цени на горивата никой нямаше да се оплаква. И на мен ми дай бензин за 5$ и аз ще пътувам по 120 километра на ден.

$5 = 7,50 лв приблизително 1 ам галон = 3,8 литра 7,5 делено на 3,8 = 1,97 лв а у нас 2,67 лв. no comment

емигранте, явно доста те е нямало и си забравил, че в америка цената е за галон, а тук е за литър, което е 4 ( четири ) пъти по-малко (приблизително). 5$/4=1.25$, което пък от своя страна е 1,85лв. Последното е с ЛЕВЧЕ по-малко отколкото е цената на горивото ТУК. А като сложим и разликата в стандарта на живот о.0 и к'во става ? Аз пътувам по 80км за работа на ден ... , айде след всичко което ти написах ми отговори на следното : какво се обаждаш не на място ?

Няма смисъл вече и да се ядосваме, грабвайте куфарите и да си ходим от тая държава. Днес горивата, утре ел.енергията, газта и топлото, вдруги ден всички останали цени - нагоре и все по-нагоре, а доходите ни, тях вече ги няма защото безработните сме все повече и все повече!

За 28-те свободни позиции, които ТЕЦ Марица изток 2ЕАД обяви на 27.02.т.г., са подадени 7342 заявления

Така е, ужасно е. В джобса за едно место на продавач-консултант има по 800 подадени си-ви-та.

Ще мълчите и ще викате : Да живее Бойко.... Нали вие ни избрахте....

Стига с този Бойко, бе! Смешни ставате вече! Ако той вдигаше цените на петрола, решението щеше да е елементарно.

С тоя Бойко смешните сте вие дето всеки ден го оправдавате и възхвалявате! От вас неговите подлизурковци сме на този хал, такива като теб го избраха да ни трови живота! Крайно време е да си отиде цялото му мутренско и бандитско правителство. Писна ни!!!

Явно си тъпо.Ние за това сме го избрали (всъщност аз не съм гласувал за него, но съм гласувал) след като имаме най-ниските работни заплати, най-ниските данъци, най-ниския акциз на горивата в ЕС и вероятно ниското качество.Искаме горивото също да е с най-ниска цена.И това че държавата не можела да се намеси на пазара за горива или на пазара изобщо е политика според мене не правилна и затова гласувах за други.Цените на горивата в България може да бъде най-ниска повярвайте.

този форум заприлича на тези в америkа. и тук всеки реве от високите цени на бензина. разликата е, че ако в булгаря може да се качите на автобуса и колата е повече за развлечение, то тук без кола си умираш гладен. и до супермаркета не може да се стигне. да не говориме че повечето американзи живеят от заплата до аванс и са потунали в дулгове по кредитни карти, така че радваите се, че не сте толкова зависими от собствените си автомобили, както е случая с америка.

Брат ти да не си се дрогирал. В България хората работят за 300 долара а бензина е 1.6 долара за литър в САЩ работя за 2000 долара и бензина е 1 долар за галон ... които е близо 3 литра ...

Каде дават 300 долара заплата, повечето хора в провинцията работят за 180 долара! Така че....

еми да ама повечето минаваме по 100км в едната посока за да отидем на работа , а вие в България си имате автобуси и сте за 20мин от работното място... замисли се ,че аз купувам евтин бензин ама минавам 20 дни по 200км = 4000km ...тоест за гориво давам по 500-600$...

България те очаква приятелю! или те е срам да се наречеш българин!?

За теб незнам,но мен ме е срам че съм българин и то много

Докато министрите обикалят бакалиите за да свалят цените на яйцата, цените на горивата чупят рекорди.

Колата пред блока и с алтернативен транспорт. Иначе няма да стане

И аз имам предположение, че Златев е от...Правец. Което само по себе си обяснява всичко около цените на горивата от Лук/янов/ойл...

Да те питам така: вярваш ли, че ако утре се събудим с "комунистическо" правителство, то цените на тока, газа, бензина, хранителните стоки и т.н. ще станат автоматично по-ниски?

Така - за една нощ, стават чудеса, само в приказките, драга.

Обясни го на радетеля на комунизма, не на мен - аз, ако и да съм се кръстила с име на детска героиня, отдавна съм в реалността.

"вярваш ли, че ако утре се събудим с "комунистическо" правителство, то ..." - знам ли, по-скоро - да. Не точно да паднат цените (такова няма никаде, момента е изпуснат:((( ), но със сигурност ще се попроменят доходите (справка - историята...). Но да те попитам и аз - ЗАЩО изобщо ти ТРЯБВА ПРАВИТЕЛСТВО??? Можеш ли да ми посочиш едно нещо, което сегашното го е направило като хората", че да раея за тях? Виж ги белгийците - нима им се случи нещо лошо за онази година и половина? Само спестиха купчина пари за издръжки... . ----- ПП А за другото Пипи, аз съм много близо до Астрид. Да знаеш, тя е права.

Нито сегашното, нито предишното, нито по-предишното правителство направиха достатъчно за нас, но виж за себе си направиха доста неща! На никого не вярвам! Знам, че това не е позиция, но до там ме докараха "слугите на народа" за 23 г.!

Не е скъпо бе , лудница е по пътищата , още трябва да го увеличат. 5 лева за литър е добре !!!

5-те лв на литър ще влезат в цените на морковите, хляба, доматите и всичко останало, защото в цените на всички стоки има % транспортни разходи. Щом % на транспортните р-ди са вдига, вдигат се и всички цени. Само заплатите остава същите. Печели доставчикът на горива - например Лука и Газа.

Той Мони е от тия дето обикалят нощем да точат на хората резервоарите вероятно

Събуди се ,БЪЛГАРИНО!!!! До кога ще търпим това, спрете да карате за един ден само и тогава ще видите те какви загуби ще претърпят!!!!

+1

Стига сте мрънкали!!!Още трябва да се вдигат цените на всичко!!!! Само тогава ще имаме и ние добра и богата буржоазия!!!! Нали сме капитализъм!!!

Сегашното е не кап. не соц., а си е чиста олигархична икономика, подчинена на чужди интереси.

Интересно, както е тръгнало, ако газта стане 700 лв л при 500 лв средна р заплата, пак ли проучването на шистовия газ ще е виновно? То май тогава 700 лв ще струва и един хляб....

Северна Корея те чака, заминавай!

Аз ще се пробвам в Куба...това лято. ;)

От куба пък майсторе ... ще избягаш с писъци и сълзи ... Особено ако от България си затръгвал... грешни пари хвърляш ;) Аз на по-окаяно място не съм бил ...

На нова година бях там.Такава мизерия не бях си и помислял,че може да има.Казвам го съвсем сериозно,защото съм преживял нашия комунизъм от първия до последния му ден,който все още не е дошъл.

Ти пък откъде знаеш как е в Сев.Корея? И за Беларус говорят глупости, а се оказа, че там са поне три пъти по-добре от нас-бях там.

Там ще пратим теб и твоя идол Боко, само там ще ви минават диктаторските номера!

спрете да си карате колите и да зареждате един месец за да видим къкво става това ако е в полша и германия чехия спират да зареждат колите и да им купуват увеличените стоки а не само да мрянкате

Добре де, Лукойл не е единствения производител на гориво в Европа. Защо не внасят отвън? Хем ще е по-качествено. На тея руснаци горивата са им леш, а цените си ги увеличават как си искат, само се оправдават с разни "рискове". Дано им заседне хапката...

Внася се разбира се.Петрол холдинг например почти всичко внася отвън,но нали са картелизирани ,какво от това...Ефект Никакъв,както и с мобилните мизерници и всичко ,от което може да се печели,чрез изнудване на народа.

Герб докара държават до фалит. Единствения им доход остана ДДС. Затова и цената на всичко се вдига за да се пълни продънения фиск на хер Флик.

Absoliuten fakt ...! 44% ot cenata sa akcizi i DDS ... Формиране на цената на бензина 1. Когато растат цените на нефта, то е съвсем ясно, че щом бензина се прави от нефт, то и цената на бензина трябва да се увеличава. 2. Когато цените на нефта падат, то на петролните фирми се налага да повишат цените на бензина, за да компенсират доходите от цената на нефта. 3. Когато цените на нефта са стабилни, то цените на бензина растат заради инфлацията.

Добре, че до безумие не са те докарали. Щото явно си си такъв по рождение...

докога ще вдигат тия горива не се издържа вече живеем на ръба на мизерията

Да като питаш!

Докато си плямпаме само по форумите и си траем да излезем да пометем алчните чорбаджии.

нали знаеш - ще живеем на ръба, докато не направим решителната крачка... напред. ;-D

Хак да им е на хилядите олиго-френи, които докараха и поддържат на власт тази некадърна и крадлива шайка! Но какво са виновни всички останали граждани в нещастната ни Родина, та не само да гледат изцепките и идиотщините на "управляващите" ни мафиоти, АМИ И ДА ПЛАЩАТ ЗА ТОВА СКЪПО И ПРЕСКЪПО?

неразбирам нещо защо всички институции казват че няма картел я да помосли защо лукоил когато вдигне цени ги вдигат всички на ли всичко трябва да е на пазарен принцип а на това се вика картел *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Цената на горивата става с удобрението на правителството докато ни превърне в аборигени,да караме колелета и градски транспорт за да не забравяме миналото.Скоро ще има обяви,продава се БЕНТЛИ за кон и каруца.До там ще ни докарат гадовете,но всеки народ си заслужава правителството.Даже и руснаците вече надигнаха глави,а ние се кланяме на цар Бойко.Затова не ни уважават по света,защото не сме народ.

"...Министърът на транспорта Ивайло Московски коментира днес, че цените на горивата трябва да се определят на пазарен принцип и че държавата няма много инструменти да се меси..." Може, може като промени схемата при калкулиране на акциза и ДДС!

"Министърът на транспорта Ивайло Московски коментира днес, че цените на горивата трябва да се определят на пазарен принцип и че държавата няма много инструменти да се меси. Той обясни, че следи ситуацията и припомни решението на Комисията за защита на конкуренцията, че има картелно споразумение между трите основни компании на пазара." -като ми пееш Пенке ле кой ли те слуша!! За какво са тогава тези комисии и министри като с един картел не могат да се справят. Вдигането на цените след решението на комисията , че има картел е откровена подигравка от хората в картела с правителството и комисията.

Като всичко тук е на самотек и нещата за народа стават все по-зле и по-зле, може ли някой да ми обясни за какво, м.мка му, ни е държавния апарат - купищата пиявици.

Ха ревете още срещу проучването на шистов газ, за да могат руснаците да си разиграват цените както си искат!

Явно си един изключително промит мозък. Или се надяваш като ти потече отровена вода от чешмата да можеш да си я сипеш директно в резервоара на голфа

Ей, товарищ, я прочети пак - и запомни думичката "проучване"- и пиши на руски за да те разбере целия свят.

шистовият газ, а също и нормалният такъв нямат нищо общо с цената на нефта.

Добре дошъл в къщи нови министре. Сега и ти ли за война ще се готвиш. Или май ще се консултираш първо с Боко-Тиквата?

трайков си тръгна днес и още днес цените на горивата полудяха.сега вече е ясно защо го уволниха.руснаците нямат търпение да си напълнят алчните гуши.а ние сме един робски народ.

Скъпи бензин и дизел, ГМО, безбожни цени за ток, вода и парно, перманентно повишаване цените на всякакви услуги, шистов газ, глад и мизерия за болшинството българи. Гарантирано 100% от ГРОБ

до преди няколко години и заплатите нарастваха безбожно,ама тогава не ревяхте,че не сте си ги заработили,нали,сега си плащайте дяволията

кои заплати растяха и то безбожно. Тези, по-ниските десет пъти от средната в европа, на страната ни членка. Или тези на парламента, мс, бордовете на директорите, банкерските, тези на олигарсите и всякаквите булгаристански величия от дс

Златев и Бойко редат цените..ТОВА Е ИСТИНАТА !!

След като цената не е по джоба на българите - да не карат коли. Колата не винаги е голяма необходимост и няма какво да превръщат цените на горивата в голяма драма. Питайте ги в Швейцария дали са толкова зависими от тези цени ?!?!

новите цени на горивата удрят джоба на всеки един гражданин.нали от утре заради тези цени ще поскъне билетчето за градския,хляба и всички стоки.

Атанасчо питай майка си какъв е ефекта от покачване на цените на горивата не ние да питаме Швейцарците.След това и за цените на храните да ги питаме? и да не ядем всеки ден

Ти да си видял някъде да правят хляб на дърва и после да го разнасят по магазините с колела

Нали отстраниха Трайков и сега Златев и Бойко ще редат цените.