Нов рекорд на дизела и бензина

Цените на горивата покориха поредния връх. След като в средата на миналата седмица петролът удари безпрецедентните за последните 6 месеца 120 долара за барел, "ЛУКойл Нефтохим" вдигна цените на най-масовия бензин А 95 с 1.7%, а на дизела - с 1.41%, съобщава "Сега".

Обратно в новината

Коментари - Нов рекорд на дизела и бензина | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

То и колелета не можем да си купим. И те скъпи.

ШШШШШШШ до надин а ,а а от къде бензин до там съмняваш ме нещо .Ако беше казал че ще я избуташ по щях да ти повярвам :))))))))))

Споко,отсега нататък петролът само ще расте,тази година се очаква и пикът на последнич кладенец в Саудитска Арабия,а нека те си дърдорят как имали още много нефт...Но обнадежадащото е че големи автомобилни компании като ГМ започнаха производствотона автомобили-хибриди като Шевролет-Шолт,който може да измине около 400км с един галон бензин...те тогава ОПЕК ще почнат бавно надоле,надоле,а постепенно петрола ще почне да се използва за други цели,а не за транспорт,с което едно 40-50% от консумацията му ще падне

ЕЕеее що ревете-нали трябва Златев да плати бонус на Борисов-затова зареждайте повечко и честито

Преди броени дни щатният говорител на ДКЕВР оповести предстоящо планирано повишение на ток, вода, топло и газ. Сега (2012г.) Лукойл побърза да повиши цените на горивата. И това, при високи нива на ДДС и акциз. Г-н Плевнелиев говори за 2020г. Питам се, в очакване на какво събитие е президента?

Питам се аз защо преди година, когато цената стигна 2,50 лв/литър всички превозвачи, камионджии таксиджий и т.н се вдигнаха на протест,а сега при 2,70 лв/литър се траят ? За тази цени управляващите се оправдават с Иран.От там доколкото ми е известно не са спряли доставките за цяла Европа, а само за определени страни. Ние получаваме ли нефт от тях или не ? Бат Бойко защо не застане пак като Александър Матросов и набързо да сгъне Лукойл ? Защо не се намали акциза върху горивата ? Защо навсякъде в Европа бензина е по-скъп от дизела,а тук е обратното.В Европа миналата седмица цената на дизела беше около 1,41-1,45 евра за литър. При нас е 1,39. Що не излезете и сега на площада бе умници ?

Ще сгъне Лукойл, ама догодина идват избори и пари нанайси!

Към днешна дата фискалният резерв на България е 3 милиарда и 800 милиона лева, съобщи пред БНР председателят на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова /от ГЕРБ/. Тя обясни, че от края на декември той е намалял с 1.2 млрд. лв. Изказването на Стоянова бе по повод предупрежденията на експерти, че спестяванията на държавата са паднали под санитарния минимум. Миналата седмица икономистите от НДСВ дори заявиха, че правителството на ГЕРБ е в състояние на ликвидна криза. "В такава тежка ситуация не сме били от времето на Жан Виденов", заяви тогава икономистът... още и бивш заместник-министър от НДСВ Любомир Дацов, предаде репортер на БГНЕС. За последните 2,5 години вътрешният дълг се е увеличил с 2 млрд., а резервът е намалял с 3-4 млрд. лева. Общо между 5 и 6 млрд. лв. е похарчило правителството на ГЕРБ напълно безцелно". Това е ГОЛАТА ИСТИНА! Не шменти-капелите на Боко!

искаме нов рекорд световен

Страната ни е хубава, ама държавата е некадърна и затова да дадем държавата поднаем на германци или швейцарци. Не много висок наем.

ДЪРЖАВАТА СИ ГУШКА НЕЙНОТО НА НАШ ГРЪБ НЕ ПЛАЩАЙТЕ ДАНЪЦИ НЕ КУПУВАЙТЕ БЕНЗИН И НАФТА ЗА 1 МЕСЕЦ И НЕЩАТА ЩЕ СЕ ОПРАВЯТ

Призивът ти е емоционален и неизпълним. Мисли! Дори и да не купуваме нафта един месец, цената ни се начислява във всички сметки. Магазините за хранителни стоки, както и всички останали доставчици на каквото и да е потребяват горива. И как точно няма да плащаш данъци, след като голямата част от тях се отчислява директоно от трудовото ти възнаграждение?!

За мен няма никакво значениекаква е цената на дизела!!! И преди 2 години си сипвах за 20 лв. и сега при тези цени пак си сипвам за 20 лева. Не разбирам какъв ви е проблема?

Няма проблем! И 10 лв да стане дизела ти пак ще си сипваш за 20 лв. Теб инфлация не те лови.

Къде е сега Костофф,да каже,защо подари на безценица рафинерията в Бургас на братята и колко гушна от сделката?!Хайде Костофф,няма ли да се изкажеш от трибуната?...

Как пък един път не паднаха цените заради международните пазари, ей квото си искат правят няма ли кой да ги контролира, докога с тоя произвол.............

Е как да не падат! Винаги падат когато на междуна,одните паза,и паднат

ЦЕНИТЕ НА ДИЗЕЛОВОТО ГОРИВО В ГЪРЦИЯ И МАКЕДОНИЯ СА 1,15 ЕВРО/ЛИТЪР! АМА СА ПРОИЗВОДСТВО НА ГРЪЦКАТА "ОКТА", А НЕ НА ЛУКОИЛ, И ДОСТАВЕНИ ОТ БГ ТЪРГОВСКА ВЕРИГА, НА В.ЗЛАТЕВ! НЕЩО КАТО "ОКТОПОДА" НА ОГНЯН ДОНЕВ И ''СОФАРМА"!

MAFIJA

нека не наричаме това нещо дизел

Давай Бойко! Хазната трябва да се пълни!

ББ да не е толкова тъп сам да си слага въжето на шията Путин си пълни хазната, друг не виждам да има келепир от тая работа освен арабите и руснаците

Точно до такива мутации води преяждането с власт. Безконтролна власт в неуки и престъпни ръце.

до това водят такива измишльотини за победата на световния социализъм и нуждата от заробване под руското иго

АБЕ МИЛИ ХОРА-чувалили сте за "златния милиард"??? Тогава какво се чудите на тези уж "Световни финансови и икономически кризи"!??? "Те" владетелите на ФЕД правят всичко възможно ЧОВЕЧЕСТВОТО да стане около един милиард! Точно затова правят изкуствени болести като Спина, свинския и птичия грип и т.н. Разбира се и войните навсякъде по света! Само погледнете-то не беше Виетнам, то не беше Камбоджа, то не беше Корея, Ирак, Афганистан.

чували сме бе нали точно затова робуваме на руснаците за да се отървем ама те били по-лоши робовладелци и от масоните

bla_usa@

Момко събуди се измии си лицето и излез от на мама и тате панелката.Иди потърси си работа, а не чакай тате да ти даде Астрата Комби да си идеш до село уикенда.Престани да висиш в нета и да четеш сайтове които ти промиват мозъка ако имаш мозък в празната си кратуна.Пъпчив суек.

Абе до кога ще повтарям че увеличението не празойл не е 1.7% 1.41% а е 3.4% съответно 2.82% !!!!!!!!!!!! ДВОЙНО!!! на това което ви лъжат от празойл!!!! Защото те не вдигат цената на акциза и ДДСто!!! те вдигат на продукцията а тя не е повече от 50% от общата цена!!! Така че когато например е бил 2.5лв и скочи на 2.57лв то то ва не е 2.8% увеличение заради праз ойл а 5.6% защото е 1.5лв данаци +1 лв суровина = 1.5лв +(1лв по 7% увеличение)= 1.5лв + 1.07лв = 2.57лв 7% шбани % !!!!! НЕ 1.7% !!!!!!

Само едно не разбирам. Защо при цена на пропан-бутана 1.40лв., бензина не поне 2.80 лв. Ако това не злоупотреба с монопол, здраве му кажи.

точно так господата от социалистическия интернационал от доста време слагат по-висока ставка печалба върху газа, защото все по-малко коли остават на бензин

а най-големите национални предатели от БСП винаги сте на линия преди всички, защото никога не работите а само приказвате и се надявате да минат лъжите ви

да бе червен Иво що да питаме Уорлик нали само Русия ни продава и само от нея купуваме

Абе какво ни правят на маймуни приятелите на пожарникаря от Лукойл? Нали лани беше над 150 долара за барел и пак беше по-евтино. Чак толкова помним. Обаче в България е така. Монополи, банки и приятели на ББ могат да правят каквото си искат безнаказано. Огнеборецо, от един човек можеш да одереш само една кожа, не се опитвай непрекъснато да дереш, защото скоро няма да има хора с кожа и тогава ще гризнеш дръвцето. След една година като паднеш от власт, да не гледаш невярващо, както гледаше твоя учител байТошо, когато го свалиха от власт.

Искайте вече нефт от ИСРАЕЛ, който притежава атомна бомба без разрешение на някоя държава или организация, но ИСКА да контролирва други държави! Драх си и наглоста!А сащ и исраел са почти една и съща държава-подчинени на ПЕЧАТАРИТЕ от ФЕД на Ротшилд по-точно!!!Срам и резил за ЦЯЛОТО ЧОВЕЧЕСТВО, че слуша "печатарите"!!!

Защо да очаквам нефт или по-добри цени само ако подкрепям руската външна политика и само ако съм техен слуга? Това е мит не по-малък от мита за социалистическата утопия. И не по-малко вреден. Русия си е наш поробител още откогато са дошли да ни освобождават от турците.

Защо ли все още продължавам да си задавам въпроси как така в 21-и век продължава крепостничеството в България - ползващите парно НЕ МОГАТ ДА СЕ ОТКАЖАТ ОТ НЕГО, дори и тогава, когато радиаторите са свалени и тръбите, водили към тях са отрязани и заварени или пък как от един тон суров петрол, в който дизеловите фракции са приблизително три пъти повече от бензиновите ние се изхитряваме да получим таква продукти, че да формираме цена на дизела по-висока от тази на бензина?..

госин Уорлик няма много общо нито с Газпром нито с руските цени за България ако още ви лъжат на Позитано 20 за безграничната руска братска любов пак погледнете руските цени за България и политиката на генерал губернатор Путин спрямо българския народ

Нещо си сбъркал-първо генерал-губернаторът на България е сащ посланикът Уорлик, второ-Путин по майка е от същият род, какъвто е и ...Уорлик/все хазари/ Трето-не се лъжи, а и другите, че Уорлик няма нищо общо с нещастието на българският народ!!! /Не знам дали си чувал нещо за масоните и масонските ложи и техните шефове от родът на "рептилите"???/ Да си чувал случайно за "Златният милиард"!??? А?

врели некипели от доста време приказвате тия небивалици и фалшификации за да прикриете истината затова кой ни държи в контролирана бедност след 1989г. - само и единствено Русия и техните слуги тук

чували сме ама сме и чували за руски имперски амбиции даже и ги виждаме всеки ден, усещаме ги по джоба си

Най обичам скъпи питиета. Да са ви честити на всички. Поръчвайте на воля !!!

къде е сега "братската славянска дружба" та да кажат руснаците понеже сте ни братя на вас ще продаваме с 20-30% по-евтино

Това е само началото. Ако знаете какво ни е приготвил другатя Путин по случай негативното развитие на международната ситуация. Бедна ви е фантазията. Колко години ще стоим под руското енергиино робство?

Само Един /Господ/ може да каже, "Колко години ще стоим под руското енергиино робство?". И това ще стане, когато пазачите на сейфовете на банка J. P. Morgan получат амнезия. Тогава патентите на Никола Тесла за "Перпетуум мобиле", ще станат отново достояние на Човечеството след 1943 година.

А знаеш ли "командор" Морган на кого е подчинен и на кого е "командор"!??? /Ще ти дам жокер-на един от главните печатари на едни зелени хартийки без покритие и който дава заповед да убият Дж. Фицджералд Кенеди, защото е издал президентска заповед да се печатат тези хартийки и от Белият дом! Затова има напечатани два и пет долара с червен печат!!!

свещенната крава лапачката е важна,а не реалноста,важното е да лапкаме докато сме на власт

Заглавието може да бъде - "Нов успех в геноцида над българите" - и даже ще е по-точно.

Цената на бензина е по-висока, от тази на дизела. Веднага ще оправим проблема. ВДИГАМЕ ЦЕНАТА НА БЕНЗИНА!

Монополът ни души! В БГ властват само царските особи: Цар Монопол; Нейно Превъзходителство Спекулата и нейната сестра Корупцията.

Към днешна дата фискалният резерв на България е 3 милиарда и 800 милиона лева, съобщи пред БНР председателят на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова. Тя обясни, че от края на декември той е намалял с 1.2 млрд. вл.Изказването на Стоянова бе по повод предупрежденията на експерти, че спестяванията на държавата са паднали под санитарния минимум. Миналата седмица икономистите от НДСВ дори заявиха, че правителството на ГЕРБ е в състояние на ликвидна криза. "В такава тежка ситуация не сме били от времето на Жан Виденов", заяви тогава икономистът и бивш заместник-министър от НДСВ Любомир Дацов, предаде репортер на БГНЕС. За последните 2,5 години вътрешният дълг се е увеличил с 2 млрд., а резервът е намалял с 3-4 млрд. лева. Общо между 5 и 6 млрд. лв. е похарчило правителството на ГЕРБ напълно безцелно". Това е ГОЛАТА ИСТИНА! Не шменти-капелите на Боко!

Преди зареждах само в Лукойл, но откакто започнаха ценовият геноцид, а и откакто стана ясно, че те единствени не изпълняват задълженията си за отчитане количествата пред митницата, престанах. Сега зареждаям само от Еко. Другата мрежа бензиностанции, които не вземат от Лукойл са Ромпетрол. Всдички останали са на кранчето в Бургас и в края на краищата пълнят гушата на руския монополист. Колкото повече ги избягвате, толкова по-скоро Лукойл ще изяде дървото на потребителите. Защо не пробваме да сме единни срещу рекета на монополиста? Зареждайте с8амо в Еко и Ромпетрол! Бойкотирайте всички останали!

Добре, сега дай цените на Лукойл, на Еко и на Ромпетрол д аги сравним по колко са...

И аз зареждам на Ромпетрол по същите причини, а и не само, а и защото горивото им е доста по- качествено. Но за съжаление са малко разпространени и са ми далече Ромпетролиумките!

Престъпната държава и КГБ-Лукойл са в картел и ограбват населението на страната. В тоя престъпен съюз всичко е измислено: цена петрол, акциз и на финала още по-измисленото ДДС. Гражданина да духа супата. На края обаче клонът ще се счупи и държава и народ на бунището. Мълчете и си трайте ощееее!

ОМВ и ШЕЛ от чие КГБ са?

ОМВ е на КГБ - Беларус, а ШЕЛ на иранските КУДС :)

Я отвори сайта на Lukoil europe holdings и виж в колко държави продават на едро и с кои компании имат сключени догори за доставка на гориво и после пак попитай. И не се чуди защо разлика почти няма между бензина на Lukoil, OMV i Shell.

Толкова ли сте заслепени и не виждате че, всяко друго решение не е по евтино справка ОМВ и ШЕЛ .Как мислиш ако американците /които по принцип си пазаруват евтино петрола/ дали ще ни продават по евтино . Ще ти кажат в Европа цените са такива нашите конкуренти продават на такива цени и духайте супата. НЕ МОЖЕМ ДА СМЪКНЕМ ЦЕНИТЕ ЗА ДЪЛГО ВЪПРЕКИ СПЕКУЛАТА НА ЛУКОЙЛ , НО ДОХОДИТЕ трябва да се дигат, цените няма да изпреварят европейските.

До 3 лв. ще стане до края на лятото.Докато търпим така ще бъде.

Абе журналята.... какъв безпрецедентен връх на 120 долара, а 2008 като удари 150 долара, защо цената беше по-ниска?!

Защото тогава долар/евро беше с много по различен курс, акцизът също беше друг...

Не съм го смятал подробно. но не съм съгласен с това удобно обяснение

Виновни са чалмите, чалмите от Иран са виновни. Те не са от правата християнска вяра! Спряха доставките на петрол за Франция и Англия още преди да им бъде обявено ембаргото. А ако спрат петрола за Гърция и Италия които внасят над 20% от петрола си от Иран не ми се мисли какво ще стане, сигурно до 5 евро ще скочи бензина в Европа. И не само това - искат да направят атомна бомба и да ни нападнат и унищожат западна християнска цивилизация. Ужас. Ислямисти! Трябва в най-скоро време да ги бомбардираме и дори с жената на милиони цивилни жертви жени и деца в Иран да вземем контрол на петрола както е в Ирак сега, и да си запазим високия си европейски християнски стандарт на живот.

Извинявам се. Грешка!

Иран вече имат атомна бомба,въпроса е кога ще ударят израел и кога израел ще отвърне на удара.северна корея също чака.

Абе НЕНОРМАЛНИК, ти не си никакъв християнин, а някой хазарин, където се прави на такъв какъвто не е!!!Ти щял си да удариш Иран??? Я иди и си удари един шамар на патката си и не пиши тука разни глупости!!! Ти ще кажеш кой ще кара влака!??? Или както ИСРАЕЛ се опитва да каже какво ще става на тази земя, а???Хазарин с хазарите, поне не се прави на християнин!!!

Идеята анонсирана от "МЕН" определено ми импонира .Нека наистина да спрем превозните частни транспортни средства за определен период от време. Щом няма потребление цените падат.Да ги принудим да продават горивата на промоцонални цени - а като сега с 32%чиста печалба

На никой не му дреме, че ще си спрете москвичите и ладите...

Хайде стига зъбене и писане на глупости. Карам Волво S80 и също ми е интересно предложението. Колкото и утопично да звучи. И двамата знаем как "ценообразуват" бензина в България. Особенно тази помия, която тече от колонките. Ако това е бензин за 2.50лв/ литъра?.. И 2 лева не струва!

Абе отворко и аз имам 2 коли едната на 1, другата на 5 години и са по-хубави от твоята горублянска бангия. И на мен това предложение ми е интересно и в протеста срещу цените на горивата съм участвал, нищо че не ми дреме много дали е 2.50 или 2.80 литъра. Въпроса е принципен , а ти само се заеждаш с москвичите, селяните и какво ли не като няма какво да кажеш смислено по въпроса.

Ал

Заблеяли са агънца...

Софарма -монополист. Лукойл-монополист. Булгаргаз - монополист. Елекродобива-монополист. ..................................... Общото междутях- 100% държавен монопол в "онова" време. Днес някои от тях уж приватизирани. Все продукти и услуги без които не можем ,нещо повече - влияят и върху ценообразуването на други продукти и услуги. Държавата се прави на разсеяна щото две трети от тях освен ДДС носят приход и от акциз. Не ни трябват Сталин, Бокаса, Пол Пот... Собствените ни правителства извършват геноцид над собствения си народ. Е вече сме 7млн. Както са я подкарали... още до следващото преброяване - няма кого да броят!

Стига рева бе - като неможеш - не ги ползвай...

Чочко ти си някакъв малоумник като кгб или аврорка. Мислиш, че си хванал господа за шлифера и като имаш някой мизерен лев повече, си нещо повече от останалите. Е аз съм сигурен че имам доста повече от тебе, ама не съм тъпанар като тебе и знам от къде съм тръгнал. Ще дойде момента когато и ти няма да можеш да си позволиш да ползваш и тогава ще разбереш какво е.

Къде забравихте ,ТОПЛОФИКАЦИИ !Продадените на чужденци печелившите ЕЛЕКТРОРАЗПРЕДЕЛИТЕЛНИ ДРУЖЕСТВА,Които са надянали хомота на народа,и си правят каквото си поискат и както го поискат.В тая държава няма ,кой да защити този беден ,отруден,измъчен народец. И ОМБУДСМАНА дори не може да помогне ,защото законите са такива , ЛОБИСТКИ ! Бог да ни пази !

Трябва да сме обединени и да спрем колите си за 1 седмица, всички, да става каквото ще, само и само да се спре с тая ценова война срещу народа!!! То не бяха лекарства, то не беше горива, то какво ли не се вдигна хилядократно, а заплатите не помръдват, стига вече с тая мизерия!!! Протести докато не ни вдигнат заплатите и да може да се живее нормално в тая държава!!!

И какво ще обясниш след 20 години на децата си - ами татевото, аз исках да папам и сега трябва да ми връщаш заемите - стой гладен. Виж Гърция на какво заприлича. Като не ти изнася - не купувай бензин!!!

МВФ,можеш ли да ме светнеш ,как така ,цената на петрола на световния пазар определя цената на Лукойл-Нефтохим Бургас ,при положение ,че внасяме петрола от Русия, .дали там цената на петрола се е увеличил? Имаш ли мнение ,че си толкова агресивен ,че да ме оставяш и гладен .

А бе юнак. Кой ти мисли за леките коли. Ти резервоар от 600 литра виждал ли си. Загледай се - има го на всеки влекач. Опитай се да го напълниш, макар и мислено. Пълни се с дизел ако не знаеш, не с бензин, и за една седмица го няма. Там е потреблението и това използват нашите тарикати.

Ами, тогава и ти се присъедини към протест спрямо тази несправедливост. Нима ти е безразлично дали плащаш 600 литра нафта на сегашната цена, след като навсякъде тя е по-евтина от бензина. Налей 600 литра бензин вместо нафта, блокирай си Тир-а и ако още 100 като теб направят същото, ще има отзувк

Колко мило ни поднасят "новината"! Почти като тази "за повишаване на жизненото равнище" по времето на Бай Тошо. Наглеци!

Лукойл та Лукойл... ЗАРЕЖДАЙТЕ от ОМВ и ШЕЛ бе, някой да ви кара да зареждате от Лукойл...

Да не би там цените на горивата да са по евтини . Ти въобще караш ли кола , и ако е да ,за последно кога си зареждал ,.Смешник!

ХАХАХА е браво бе - побърза с епитетите... След като са същите - защо скачаш само на Лукойл, а?

От 1 месец не съм карал колата и съм напред с около 150 лв, които щяха да отидат за гориво. Ако 1 милион скрият колите за месец-два и Лукойл ще им стане теговато тук.

нищо няма да им стане фирмите немогат да спрат колите си така че пак ще печелят малко по малко от сега

Напротив,Нафтата е прав,ще им стане тегаво,а искаме не искаме все по рядко ще започнем да си караме колите,фирмите също ще редуцират транспорта си,така че е въпрос на още малко време :)

Бъдете добри и милостиви, тъй като Лукойл работи на загуба, не увеличавайте загубата му като зареждате на неговите бензиностанции. Не бъдете причина за дългата агония на тая мила компания, нека си отиде спокойно, мирно и бързо :)