България станала жертва на дискриминация при храните

Водещи мултинационални компании за храни и напитки опаковат продукти с различно качество, предназначени за доставяне в различни европейски страни, под едно и също наименование.

Обратно в новината

Коментари - България станала жертва на дискриминация при храните | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това беше ясно отдавна. Само като погледнете опаковките по какви групи държави са преводите и става ясно и какъв тип дискриминация има. Целият проблем е, че великите демократи закриха контролните лаборатории за да могат техните фирми да ни тровят вече 20 години, та покрай тях и всички други. Сами сме си виновни! Защото няма затворени политици!

праха за пране Ариел купен в България и в Гърция има огромна разлика в качеството

Това е ясно от много отдавна. тези сега го откриват. Кока-колата в Гърция няма нищо общо с тази, продавана в България, същото важи за продуктите на Magi, за кафетата, мляото, сирената, шампоаните и другата козметика ...за повечето от перилните прпарати

QTEK

дубрутро- ний това отдавна го знаем но боко тиквата е цар на глупците у бг- кочината!

Едни от малкото, които засега не правят разлика в износа на хранителни продукти за различни страни са българските и руските фирми. Гърците и ориенталските страни без Турция и Изарел отдавна също се изхитряват.

нищо не разбрах - уж Австрия не била в дискриминираните, пък имало влажност в някаква храна, Полша и Чехия пък били в дискриминираните в началото, пък после само при тях и Германия били някакви храни качествени - нещо се умешахме

То и ние сме си такива. Доброкачествените стоки си пращаме в страните, наречени "стари демокрации", а пък нискокачествените, ако не ги пробутаме в Русия, си ги консумираме ние.

Във Франция Кока Кола, Фанта и Пепси са абсолютно различни продукти от тези, които се продават в България. Пия само от кенове и разликата е както между натурален сок и лимонадата на прах от 6 стотинки през тошовото време.

Сиренето "Президент", което ядох в Париж е супер. Когато се върнах в БГ и си купих същото сирене, се оказа, че няма нищо общо. Същото се отнася и за много други неща.

То това отдавна се знае, затова хората трябва също да ги дискриминират - като си купуват стоки от български производители!

Ами да погледнем и разликата в цената на продуктите... как ли качеството да е еднакво ... не че в другите държави не взимат добри заплати !!!

Къде сте бе седераси. Кога ще разберете че за Европа особено за старта колониална Европа ние сме просто опитните мишки. Ние плащаме цени като западна Европа но получаваме много по-ниско качество. Затова едно време имахме лаборатории и всичко от чужбина се проверяваше там.

Най - голяма е разликата при лекарствата. Има световна методика за измерване на стандарта на живот, базирана на процента фалшиви лекарства, които се продават в съответната страна. БГ е в 40% интервал.

БСП "НАЗНАЧАВА" АГЕНТИ НА РАБОТА ВЪВ ФОРУМИ, ТУИТЪР И ФЕЙСБУК

И с парфюмерията и козметиката е така, и с горивата и маслата, а бе дето викаше навремето бай Тошо - "с Фсичко".

Сериозно-аргументирани източници казват отдавна, че в началото ... на новата ни ера (да речем, че инак отива на попържня) сме имали повече-от сериозни предложения за услуги, които гарантирано да преотвратяват дори вероятноста за това в материала .... А, после ли ?-ами `обикновената` `нашенска` процедура -- то искане на рушвети ли не щеш, то умишлено пречене, то опити за пързаляне/очерняне ... и т.н., та до-ооо ... това в материала .

абс същото и за сирене Бри

ами то и при козметиката е така, и то се знае от много много години, още преди да влезем в ЕС

Ха, шопара от кочината се обади!

При нас стават такива неща, защото всяко чудо е за 3 дена. Помните ли миналата година акциите за домати с молци? Сега някой да е чул за такива акции? Аз лично на няколко пъти попаднах на такива домати. Иначе цената им си я бива.

Тъй като в България се търси "евтиното" нормално е продуктите да са с по-евтини съставки - Кока-Кола в България отдавна не се прави със захар а с царевичен сироп който се прави в Разград /бивия Царамил сега Амилум/. Хубавата кола става със захар и разликата се усеща, като пиеш една кола в Германия или Италия, дори Гърция се усуща разликата

Абсолютно сте права. Нашите контролни органи само държавни пари ядат и имитират дейност. И за храните, и за козметиката и за препаратите.

За какъв европейски съюз говорим. И за какво качество на продуктите.Нас ни третират като аборигени, само парите ни вземат, като се настаниха на нашия пазар и си пробутват нискокачествените стоки. Така е като са ни продажни контролните органи.

редица фирми нагаждат продуктите си саобразно вкуса на населението в отделните страни: някои обичат по-сладко, или по-люто и т.н. сравнете захарността на турско и италянско кафе, едните пият шербет, другите "биттер" подобно и лютите подправки в бг и швеция. заради тези особенности кока-кола се произвежда в над ч0 варянта.

Ами стой в градинката и чакай онази комшиика, дето знае всичко. Довечера, като се прибира, питай я, тя ще ти обясни всичко, като за силно изостанал.

Ако ще говорим за цени, да знаеш че навън е ПО-ЕВТИНО от тук!!! За 1 ден, за парите, за които тук едва успяваш да се нахраниш, там можеш да ядеш сьомга, синьо сирене и други деликатеси и пак да се наядеш! Такова примерно място е Кан, Франция.

Хаха, само дето колата в България се внася от Гърция. Всички сте едни специалисти тука, няма накъде. Вижте в Турция вкусът и наистина е различен, по-сладка е, явно е с истинска захар ;)

Па не купувай, бе. Друго си е едно време като нямаше такива продукти в магазините. Страшен кеф беше и нямаше как да ти пратят по-нискокачествени, просто защото не ти пращаха никакви!

Е тия се сетили! Че нали все някъде трябва да си продават боклуците - да няма да губят? Ако не тук - в Африка. После защо се увеличавала заболевомостта в БГ - като ядем боклуци какво друго да става? Тъй ще е - ще ядем боклуци, ще пием отрови, ще даваме после луди пари за лекарства... Важното е да печелят фирмите, а нас кучета ни яли. Съвременна форма на робство.

Даже и в Швейцария..... Там цените в ЛИДЛ са по-ниски от тези в нашия. Иначе добре, че отидох в швейцария да си отям на сьомга, всякакви сирена, шоколади и ядки които са несравнимо по-евтини от БГ. Единствено цените на хляба и месото надминават нашите, но пък няма да споменаваме качеството. Българинът яде най-големите боклуци в Европа и най-големите боклуци на Европа.

Добро утро! Шоколадът "Милка" в БГ и в Германия има различен вкус! Същото важи и за кафето! И без лаборатория го знаем! Ние сме и трета ръка хора. Така ни третират.

Ами това си го знаем от мноооого време! Каквото и да си купиш в западните държави се оказва по-качествено. Това е валидно не само при храните, валидно е и за перилни препарати, козметика ... и т.н. Практически всички продукти в които има някакво смесване на субстанции и е възможно "запълване" на обема или грамажа с по-евтини субстанции за сметка на качеството. Отдавна фирмите, големи и малки, запълват източноевропейските пазари с по-ниско качество стоки. Незнам защо!? Може би заради по-бедния потребител или по-невзискателния потребител!?!? Ами просто не купувайте когато видите че ви мамят!!! Изисквайте максимално качество срещу парите си!

А и цената на Бри-то в Еропата е в пъти по ниска от тази тук...

QTEK

живеем далеч в "бяла" държава и не ни се налага да ядем в бг кочината

Абсолютно за всички продукти е така. Време беше някой да направи проучване и да го оповести. Това трябваше отдавна да бъде направено и от българската организация за защита на потребителите. Браво на словаците. Този факт много отдавна се знае и много холра са го усещали на гърба си. Не е редно един и същ продукт от една и съща марка да бъде с различно качество в БГ, като в много случай цената дори е по-висока. Хайде комисията за защита на потребителите в БГ малко да се задейства като направи съответното проучвани и злезе със становище по този въпрос. Време е вече да си оправдае досега безмисленото съществуване. Стига са ни дискриминирали. Стига. Само говорят EU за права, за дискриминация, сега да видиме какво ще направят.... Според мене нищо....

Да бе, особено аспазиите и тем подобни мизерии. Няма ваче българско качество :(

Занимавах се с перилни и почистващи препарати на едро. Хванах се с една колежка от Свищов, която даже и изнасяше навън. Учудих се какво, докато не каза. Калгонът у нас го правят "в гаражи" в Турция. И точно това разнасяше. Турска имитация на Калгон. България е наводнена с това нещо, каза, няма нищо общо с оригиналния продукт!

получаваме мизерни пари за труда си и ги харчим за боклуци - пари за нищо...

Точно пък Милката е еднаква навсякъде, дори и изследванията, публикувани в статията го потвърждават! Но храните са най-малкото. Има разлика, но не са вредни, просто - както пипера - има повече фира и т.н. Много по-зле са нещата с уреди, авточасти и т.н. Един и същ филтър на водеща западна компания, купен тук и купен в Германия... нищо общо!

ЕС пак ни е......т.

QTEK

екстракта за кола се внася от щатите но в Бг се правят ментета

А какво да кажем за ужасните многоезични етикети, написани нарочно с толкова ситен шрифт, че да не можем да ги четем изобщо. Така купуваме боклуците без изобщо да сме прочели етикета. Алчните ни вносители и продавачи да не пестят пари от етикети, а да отпечатат етикети за българските клиенти , а не едновременно на арабски, китайски, чешки и др. езици.

Купи си" Милка" от Германия или Австрия и виж какво пише на гърба й, къде е произведена. Купи си "Милка" в БГ и виж къде е произведена! Дегустирай ги и след това философствай!

това не е само с Калгон а и с цялата ни козметика и пастите за зъби- аз лично съм сравнявала закупени шампоани и бои за коса от Англия с такива закупени тук от една и съща серия разликата е огромна. Това с храните ме шокира, защото все пак няма как да се пакетират наблизо- явно има ли вратички т.е липса на контрол в държавата всеки се изтарикатва дори и чужди производители.

Нищим поредната простотия в един форум. Според нашите стъкмисти българинът бил 3 пъти понеефективен в работата си. Естествено нищо не казват как ефективността му се покачва с 300% ако заработи в чужбина. От евростат пък казват, че вземаме осем пъти по-малко от средната европейска. Аз бих казал и над осем, ама както и да е. Но да приемем казаното! Остава въпросът: Защо получаваме ОСЕМ пъти по-малко, като сме само ТРИ пъти по-неефективни?

Какво се пените бе? Ние сме си виновни. Словаците реагират и това нещо ще спре при тях. А при нас даже най-долните ментета са на почит. Всичко ни е менте - така е в циганските държави... Ако бяхме Австрия или Германия, това просто нямаше как да стане.

Как ще е еднаква, бе? Ти изобщо опитвал ли си германска Милка? Да ти кажа ли един трик на тираджии. Носят шоколада в цистерни и ги нагряват докато не потече от пробката. По една кофа шоколад носят у дома си. И това било нищо. Като се разтовари тук, количеството се удвоява с тъп марципан. Става точно български милка - буламач.

Напълно споделям казаното от "възмутен". От години съм наясно с т.н. "вносни" перилни, миещи и други продукти. Само като прочетеш на опаковките за кои страни са предназначени, и ти се изяснява картинката.

Този калгон по принцип е пълен майтап. Ако спестя парите от него след въпросните години ще си купя направо нова пералня вместо да си предпазвам старата