България станала жертва на дискриминация при храните

Водещи мултинационални компании за храни и напитки опаковат продукти с различно качество, предназначени за доставяне в различни европейски страни, под едно и също наименование.

Обратно в новината

Коментари - България станала жертва на дискриминация при храните | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абсолютно за всички продукти е така! Време беше някой да направи проучване и да го оповести! Това трябваше отдавна да бъде направено и от българската организация за защита на потребителите! Браво на словаците! Този факт много отдавна се знае и много хора са го усещали на гърба си. Не е редно един и същ продукт от една и съща марка да бъде с различно качество в България, като в много случай цената дори е по-висока! Нека и българската Комисия за Защита на Потребителите да се включи, като направи съответното проучване и излезе със свое становище по този въпрос! Време е вече да оправдае безсмисленото си съществуване досега! Стига са ни дискриминирали! Стига! Само говорят от ЕС за права, за дискриминация, да видим сега какво ще направят!... Според мене - нищо!... Най - голяма е разликата при лекарствата! Има световна методика за измерване на стандарта на живот, базирана на процента фалшиви лекарства, които се продават в съответната страна. България е в 40% интервал!... Това беше ясно отдавна. Само като погледнете опаковките по какви групи държави са преводите, и става ясно и какъв тип дискриминация има. Целият проблем е, че великите демократи закриха контролните лаборатории, за да могат техните фирми да ни тровят вече 20 години, та покрай тях и всички други! Сами сме си виновни! Защото няма затворени политици!

Аз мога да кажа за много продукти не споменати, на пфанер соковете и други натурални сокове от германия, на хюндай автомобили произведени в чехия и в корея с различно качество. Примери хиляди. По лошото е че тенденцията не върви към подобряване а обратно. Ние сме една пазарна тестова лаборатория за големите концерни и ако някоя евтина версия на продукта се приема добре , то тогава правят опити за подмяната й и на запад. Така се получава че и на Запад продукцията се влошава но с по бавен темп. Пример за това са котиращите се магазини Икея пълни с мебели от пластмаса и въздух за еднократна употреба. Света върви към пълен комерс и спасението е да си произвеждаме колкото се може повече неща на местно ниво - село, град , община. С проверен произход макар и с не лъскава опаковка. Освен това не се примирявайте - следете качеството четете пишете и купувайте отдругаде ако трябва. Всяка покупка е глас ЗА или ПРОТИВ статуквото.

като ви чета. Всеки се оплаква /не, че досега не знаехме за какво иде реч/, но почти никой не вика - ами аз тогава няма да им купувам боклуците. Помислете малко как да ги "ощипем", правейки се, че не забелязваме продуктите им /ама не само за 1 месец/ и резултатът ще се чуе, бас ловя, а не само да се оплаквате тука по сайтове.

Добре, че писахте за изоглюкозата. Унас се продава на особена цена, над 2 лв за килограм, захар с особени но не сладки "данни"! Да се проверява и скъпата захар, идваща от чужбина, че може и за кучета да ни броят европейците, но и кучетата не ядат захар- вреди на здравето им! ВНИМАНИЕ!

Нали великата евродупетатка Меглена Кунева защитаваше в ЕС правата на потребителите! Явно там е защитавала само собствените си права! Същата е и Кристалина- само общи приказки!

БОЙКОТ, БОЙКОТ веднага да се преустанови купуването на кола в България. Аз лично спирам. Това ако го направи всеки българин, ще видите как Кола ще се извинят и ще ги ощипе загубата.

и чая от копър за бебета или кърмачки е различен - като си идвам в Бг и купувам на бебо еми друг вкус има и един с едри гранули

РАЗБИРА СЕ ЧЕ Е ТАКА ТОВА КОЕТО НЯКОИ НАИВНИЦИ СЕГА ГО РАЗКРИВАТ Е МНОГО ЖАЛКО ЗА ТЯХ ЗАТОВА НИ ПРИСЪЕДИНИХА ЗА ДА ИЗКАРВАТ НЕКАЧЕСТВЕНАТА И СЪС ИЗТЕКЪЛ СРОК НЕ САМО ХРАНА НО И ЛЕКАРСТВА ГИ ПЛАСИРАТ ТУК АКО ДО СЕГА НИКОЙ НЕ Е РАЗБРАЛ СЕГА БИ ТРЯБВАЛО ДА РАЗБЕРЕ ЧЕ НИЕ СМЕ ЗАДНИЯТ ДВОР НА ЕС И ВСИЧКИ ЩЕ СИ ИЗХВЪРЛЯТ БОКЛУЦИТЕ СИ ТУК.

купих си нутелла от пикадили голлям буркан дадох близо 10 лева и се оказа че няма нищо общо с вкуса на нутела отгоре на всичкото произведено в полша всичко произведено в полша е менте не се заблуждаваите хора.големи мизерници са *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Не е само с храните и напитките, повечето продукти на известни марки в България са с много по ниско качество, отколкото примерно в Германия. Как може едина и съща марка прах за пране, омекотител и шампоан да са толкова различни, когато ми ги носят от Германия и когато ги купувам от България. Още като видя по продуктите преводите на български, румънски, унгарски, и ми е ясно че това е второто качество. А между другото цените на едни и същи продукти от Германия и от тук не се различават кой знае колко. Това е обида към българите, ние да не сме диваци, хванати от джунгалата, че да не правим разлика и ние пътуваме в други страни, може с просто око да видим разликата. А Кока кола изобщо пък не пия, и прахове, сапуни и шампоани, вече само български марки ще купувам в България. По добре отколкото тези измами дето се спукват да ги рекламират. Отдавна вече съм на принципа по добре неизвестно и местно или от страни около България, отколкото "световно известни, че и уж реномирани марки"

Понеже спомена прах за пране да подметна в тая посока. Не е нужно да ти носят прах за пране чак от Германия. Ей къде е Одрин. Искам да подчертая дебело, че в TR се произвеждат световни марки прах за пране със подчертавам трети път СТРАХОТНО качество! Просто не мога да повярвам какви качествени препарати имат! И за разлика от тук освен международните марки, имат и местни, произвеждани в същите заводи, по-евтини и предполагам леко по-надолу в качеството. Но дори и те, местните марки са в пъти по-добри от всички боклуци продавани в BG. Който не вярва да опита, една разходка до Одрин с кола излиза около 80лв за път. Имат един ARIEL LEKE, невероятен!

Ха-ха-ха! Добро утро! И най-простия гръцки перилен препарат, купен от селски магазин пере по-добре от прокламираните като топкачествени препарати Ариел, Персил и тем подобни простотии за БГ пазара. Отделно разликите в цената е жестока! А ако вземете примерно гръцки Ариел и изперете и след това изперете с БГ Ариел, БГ Ариел-а ще ви се стори като Верила. И това е положението не само при перилните препарати! Жалко, но факт!

кока кола.....пиите вода маини *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Това се знае от години, но ние продължаваме да сме член на ЕС,и да бъдеме дискридитирани.

дискриминирани сме - дискредитиране значи друго нещо :)

Кока-Кола в България си е направо пикня! Но това е нормално, гърци я правят!

За лекарствата съм абсолютно съгласен. Съдоразширяващ препарат на реномирана фармацевтична компания едва не уби майка ми. Резултатът бе двумесечно лечение в болница и непоправими увреждания. Съпругата ми пострада от антибиотик. Всичко това се продава с рецепта и е преминало през процедура за одобрение. Лично аз считам, че България трябва незабавно да напусне ЕС. Дискриминацията към нас се засилва с всеки изминал ден.

При контрола е същото.Ако някой установи нредности и настъпи по мазола някоя верига или по голям производител обикновено получава червен картон от горе за това че пречи на "бизнеса".Там рекета се плаща директно "горе"Инспекторите по места са принудени или да си траят или да се присъединят към схемата или да "изгорят" в защита на закона и потребителя.За тези дето ги ловят като корумпирани се тръби наред,но когато излети някой защитил закона мълчат като риби.Единствения начин да се въздейства мака и не много ефикасно е да се сигнализират контролните органи постоянно за всяка нередност и то писмено.Да бъдат залети от сигнали.Тогава може би....Това е положението за жалост.

Това е повсеместно явление и не е от вчера.Още с въвеждането на т.нар."Системи за самоконтрол "беше ясно ч,че се отваря пътя на печалбарство за наша сметка.Нашите производители правят колбаси без месо и сирене без мляк,а запада ни подхвърля огризки от трапезата си като на бездомно куче.Скоро станах свидетел на идиотизма в обслужването в една верига бензиностанции на западен собственик.Попаднах там в малките часове и тръгнах към тоалетната/след друсането по дупките и кръпките/Срешнах служителка която явно беше почиствала тоалетните преди да пристигна.Какво беше изумлението ми когато същата служителка ме обслужи на бара и ми поднесе кафе и сандвич.На въпроса ми защо? тя отговори че така им е наредено и не могат да се оплачат,макар да са наясно,че е нередно.Сигурен съм че добре се е измила преди да ме обслужи но това е малка утеха пред факта, че с нас се отнасят като към второ качество и то инеммо нашите нови "приятели".

че е вярно и аз съм се убедила. аз си нося през лятото като идваме до българия за 3 седмици с децата шампоани, и чоколади и кремове козметика и всичко което мога ... само се питам какво блеят тогава двск - сега агенция за контрол на храните - нали те трябва да контролират и вноса??? или които си плати може да внася и продава каквото си иска....

Царедворско-комунистическата мешавица Кунева, евроотличничката така ни подреди! "Без ток, ручайте боклуците и обирайте трошките! И да не забравите да ми гласувате на изборите, че президетка ще ви ставам!!!"

да ама е по - евтино нали стандарта е различен бре хора

*abi*

не е по-евтино, а стоките, които са по-евтини накрая излизат по-скъпи (розвалени перални, избелели дрехи, повреди по колата, кожни проблеми,заболявания при децата и т.н.) накрая си плащаш евтиното с ремонтите, здравето и сигурно дори с живота...

Освен, че са с по-ниско качество, повечето продукти са по-скъпи. Идеалната формула за бързо забогатяване на някои хора.

А ти какво искаш? Да ти продават качествени стоки ли? А за какво се напиняха старите колониални държави от Зап.Европа да разширят ЕС и да се сдобият с нови колонии в Изт.Европа? Борбата е за непретенциозни нови пазари и потребители,поемащи всички боклуци и брак,при това на високи цени...

Точно и на място казано! За жалост апокрифно, и няма да ни дадат глас да извием с това по телевизията например. За всички че.ибойци които ще писнат в миг отвръщам, 16-та република сме били, на ви сега - 16 дупка на кавала, от долната му страна!

аа - добър ден бе - ние що си носим моторно масло като измекяри в туби, а? и бонбони и алкохол

В заводите,където се произвеждат продуктите на " Henkel" , например, поизводствените линии са разделени - линия за Западна Европа и линия за Източна Европа.Това съм го видяла с очите си, так че ......................

Че то не се ли знаеше още от начало, че тези вериги идват за това да печелят, а не да "задоволяват нашия пазар"? А защо се внася Кока Кола? Произвеждаше се тук през 70-те....

kgb777kgb

Да ама тогава беше с гръцки концентрат и до скоро и правата на бутилировач бяха гръцки , сега не знам как е , но ВИНАГИ е имало разлика м/у кен и бутилка , да не говорим за пластмаса , да не говорим за наливна / постмикс/ !!!

Връщам се от Германия и сядам в едно кафе , поръчвам си Джони Уокър , Кока- Кола и Малборо ....след 10 мин.- Я това не е Джони Уокър....я и това не е Кока Кола...паля цигара а тя по зле и от старите "Родопи" ... другата седмица си заминавам в цивилизацията , сбогом другари !

Аз пък не заминавам, а си оставам тук. Джони-то не може да се сравнява с двойнопрепечената ракийка, която сам си варя и си пия със салатка. Цигарите ги отказах, а Коук отдавна не употребявам, наблягам на собственоръчно произведено червено вино-без консерванти:о)))

Абе кво му пука на народа какво яде, важното е по всички медии да се плюе срещу комунистите и да се режат ленти на леганье и ставанье....

Ало-оо! Г-жо КУНева,нищо не свърши десет години,а размърдай се малко де.....АА забравих идват избори......

къде са сега онази плюнчещата се еврокомисарка по защита на потребителите?

защо не проверите чипита в казиченелда видите какви кроасани произвеждат за нас и какви за гърция

Така е с всичко.....от пастата за зъби и шампоана,та до автомобилите,всичко е различно.Идете до Гърция и си купете стока от магазина,която я има и тук - нищо общо !

Членки на ЕС ни Е.....т както си искат.Еднакво работим,еднакво плащаме данъци,НО ядем боклуци,караме таратайки и получаваме за "награда" най-ниски заплати(подаяния).Да живее кумълизъмъ и суцилизъмъъъ.

Ами другарката Кунева-Пръмова,къде беше до сега?!

По лоши но затова пък по-скъпи в България, това е целта на Европейския съюз - да спре родното производство и да предлага своите си фалшификати. Италия се опомни и скоро ще се отдели, и по нататък верижната реакция, колкото по рано - по-добре.

няма да се отдели италия. някой бил казал нещо, когато бил ядосан.

И ся ко ши праим?

А защо никой не обръща внимание, че почти всички стоки са пройзведени в Румъния, за пазара в Източна Европа. Май не е удобно да се забележи и драстичната разлика в цената примерно на един шоколад в Западна Европа и същия в Източна.

*abi*

Е как да не обръщаме внимание! Първото, което сме забелязали е къде са произведени...и как са поизведени... А детското мляко, което в другите държави е фин прах, тук е на гранули като Нес Кафе. Защо бебето пило същото мляко произведено в Гърция, от тукашното повръща и го отхвърля? Елементарно! Дори децата не пощадиха. Белината не избелва:))) Шампоаните не се отмиват:))) Вижте и разликата в опаковките на повечето продукти. Направо ни се подиграват...а ние, които от години знаем, пак купуваме, та и си траем.

пазарувайте си в българските вериги.кой ви изпраща в чуждите. Не стига ще храните фалшиви , а за грамажа да не говорим

kgb777kgb

В българските вериги освен , че е измама и всичко е от Китай ! Чети дребните букви /където ги има/ - там пише " произведено по поръчка на ........... , а какво е вътре ? - Ванга си отиде , само тя можеше да знае какво е !!!

Нито обичам блудкавата кока-кола, нито ще им купувам пипера. На пазара бабите продават истински пипер от наши си чушки и въобще това с опаковките е много дразнещо - понякога стойността на опаковката е по-висока от тази на самия продукт

И с козметиката е същото! и детските храни! и с какво ли не! Е? ДО КОГА? Какво сме виновни ние, че сме били в желязна завеса 45 год! :((((((((((

тичайте към лидъл и кауфланд през глава

Това всички го знаем отдавна. За цените да не говорим. Все пак ние сме си виновни, защото понасяме да се гаврят с нас. За тези три години, откакто сме в Евросъюза, нещата само се влошават. Вместо да имаме собствено производство, по висок стандарт, ще им ядем и използваме боклуците.

kgb777kgb

Я най-накрая някой се престраши да говори ! От 1991 г. НЕ купувам от България : 1. Автомобилни масла - всички 2.Прахове за пране - всички 3.Шампоани за коса и тяло 4. Никакви бебешки и детски консумативи 5.Косумативи за бръснене 6.Сапуни , кремове , дезодоранти има и още но ........ Влача се като циганин по Германия и ги влача от там , защото опаковката е същата , но са произведени за Източна Европа - качеството няма нищо общо с това , което купуваш в Германия - да не казвам , че на доста неща и цената е по-ниска !!! Честито на любителите на вериги и молове !!!

*abi*

С пълно право бойкотираш некачествената стока. Безобразие е да ни се налага да си поръчваме прах за пране от чужбина!

kgb777kgb

Сега бойкотирам и олиото , захарта и брашното - пътуване до Гърция за едно "зареждане" и изкарваш три до шест месеца - зависи от консумацията !!!

добро утро! не само с храните е така, с лекарствата, колите, техниката, дрехите...

За Бога, братя, не купувайте! Особено голям проблем е с червения пипер! Най страшното е, че според БГ специалистите "абсолютно за всички продукти е така". Проверени са абсолютно всички и това е! И к'во шъ ручаме сига?

Не купувайте от тези стоки , нека да сме единни

Лично аз не купувам Кола от година-писна ми да ме разиграват с цената-ай един път 1.69,ай другия път 2.40.Прав им път!!За Чибо-кафе за един път-после хвърляш кафето барбар с пакета-по добре киселяка Нова Бразилия.Абе "За бога братя,не купувайте!"

да, така е! почти всичко в бг магазини със западни марки е менте!!! шампоаните също!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

аиде сега от какво се оплаквате,та нали за това сме си наи-убави от всички останали! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

*abi*

Убави, убави, но косите на българките са скапани от скапаните шампоани, бои и храни. Личи си от километри, че нещо не е както трябва в поддръжката :)))

Нима очаквахте нещо друго? Така е и със зеленчуците, и с колите, и с дрехите, и с какво ли не. Боклуци за боклуци, а вече и това не можем да си позволим. току-що видях как в една община искат отново и старите данъци смет и сгради заедно с новите на човек, който си ги е платил, но не била стигнала информацията до компютъра им и на екрана старите му задължение си стоят..... Какво да говорим повече.

И те като "банката за бедни" с която се хвалим!

Нали 20 години си разбивахме държавата с разни псевдополитици и псевдодържавници, които съсипаха и стандартизация и контрол , а и цялата държава! Сега ще сърбаме попарата с ГМО и разни други боклуци! Европейци сега са само тия дето продадоха държавата ни като Надето Михайлова и подобни!