Коментари - Димитър Манолов: В България има криминална индустрия за осигурителни права | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Излиза, че в този период не е имало държава. Черна дупка - тъмна Индия. В този период имах добър доход и ми са удържани задължителните огигуровки. Ако доживея, ще се пенсионирам след 2023г. И какво, няма да ми признаят дохода за тези години, защото имало много фалшификации. Да ги проверят, нали се подаваше информация към НОИ. А може да са я затрили умишлено, за да може някой да си вземе по-голямата пенсия. А другите - честните, защо те трябва да страдат.

Той не вярвал! И какво от това? Нима хората в този период не са работили? И на вас, подгъзуващите на мафията синдикати, никой не ви вярва, но си съществувате и до пенсия избутахте без ден работа! Още не можете изхарчите парите, които получавахте от работодателите за да предавате интересите на работниците при недоволство от заплати и от условия на труд!

В България отдавна няма профсъюзи! Има някакви "лидери", които се умилват около властта!

Не обичам да ругая, ненавиждам хора, които псуват, но сега едвам се въздържам да не го направя. Аз работя от 1980 година с добър осигурителен доход. Защо искате да ми го отнемете?! Господин Манолов, аз имам документи, трудова книжка и УП - кое не е истина?! Доказвайте злоупотребите, а не съсипвайте хора - ще платите скъпо...

Платили са му както им плащаха, когато стачкуваме за да предават интересите ни и да защитават интересите на работодателите. Тия и особено тоя са много корумпирани и сега като им подхвърлят някой лев пак ще продадат интересите ни!

1997 юли, влязохме в борда ,при фиксирани 1dm 1000 лв .минималната заплата 42000лв,т.е. 42dm. ,за kakви огромни суми говорят.1999 юли, деноминация ,1000 стари лева станаха 1 нов.минималната заплата от 67000 стана 67лева,като платежно средство бяха и старите и новите пар,.а от 2000 само новите.Всъщност в условията на хиперинфлацията преди това мин заплата винаги е изоставала .

Мафията почна при тренчев и върбанов от град бяла.Манолчо, давай, скъсай опашката на гущера и ги освети тия двамата олигофрени. Ако си замълчиш...., и ти си от мафията на омертата...

Политици, синдикалисти, журналисти, социолози и политолози всичко знаят за мафията в държавата, пък нищо не правят. Дали не са и те част от мафията?!

Абе манолов ....Всички...абе всички сте КРИМИНАЛНИ бе ...от 30 години насам ....Ебахтимамата на всичко...производство,профсъюзи ...лапахте ...оня брадатия с лулата ...се пенсионира...инвестира всичко крадено в Америка и си бара топурлаците... Сега ще ми говориш за осигурителна права ... За лагери сте вие ...ГУЛАГ ...Разбра ли мършооо?

Аз едно знам от много години мафията създаде синдикатите и мафията казва кой да кара влака

КЪДЕ бяхте като работодатели пускат граждански договори и спират пари за пенсия и здравни,но с недостатъчни суми и постепенно ги намаляват,за да няма човекът нито пенсия,нито здравни и нито осигурителен стаж и схемата си върви,а на всичкото отгоре човекът работи ПОСТОЯННО,С ГОДИНИ тази работа и на всеки 6 месеца се пуска нов граждански и пак се спират пари и не се актуализират с минималната заплата и човекът затъва и никоя институция не реагира срещу такива работодатели,защото са кметове,големци..изроди такива,дано никой не опре да ви работи повече

Кое не е криминално в България...

Това са пълни глупости!!! Какво значи "не вярвам"??? Аз пък на теб "не ти вярвам" и стигаме до под кривата круша. ПЕНСИЯТА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЯБВА ДА СЕ ИЗЧИЛСЯВА ЗА ЦЕЛИЯТ ПЕРИОД НА ПОЛОЖЕН ТРУД / ОСИГУРЯВАНЕ!!!!! Ай сиктир бе!!!!

Ти имаш ли си представа какви заплати имаше преди 1989 г. където земеделските пенсии бяха 30-40 лв.,а на работниците 80-100 лв.Ами ако 10 год.си осигуряван на много висок доход,а 15 год върху минимална работна заплата,каква пенсия ще вземеш,бе отворко.Нямаш си представа от тази система.

Баба ми имаше земеделска пенсия, а към нея и право ежедневно на хляб от фурната / топъл и от по 1 кг / и храна от стола на ТКЗС-то, с 1-во, 2-ро и десерт и всичко от продукти само по БДС!! А относно заплатиоте, един въпрос - тези жилищни комплекси покрай градовете ни, според теб, бедни хора ли са си ги строили?? Да, панели, но така семействата по-бързо биха имали самостоятелно жилище! И сега, от тогава и затова сме на едно от първите места в света по собствени жилища на глава от населението!! А при напълно безплатно здравеопазване и образование, за жълти стотинки ел. енергия, вода и транспорт, детски храни и дрехи, учебници и книги дотирани от държавата, т.е. на символични цени, жилищни и кредити с постоянна и символична лихва, частично опрощавани при млади семейства и с всяко следващо дете и т.н.. Тогава имахме промишленост, модерни промишленост и селско стопанство, нямаше безработица, просяци и бездомни - а народ със самочувствия и авторитет, в огромната си част - средна класа, с постоянна работа, с реално и редовно заплащане, непрекъснато разширяваша се социална политика и хората можеха да спестяват, а да и закони, които се спазваха/!!/, не както сега, дори и работещите - бедни, никаква сигурност и на последно място по всичко, а със самозабравили се в алчността си хитреци начело, !!

абе педал....аз 1989-та бях на 32....Баба ми и дядо ми бяха отдавна умрели ,но няма да забравя ,че кога бях дете на 10-12...някъде около 1967-68-ма ми купиха чисто ново колело за 55 лева...земеделци са били... ходеха по два пъти на почивка ...топлеха се с две нафтови печки... а тия заплати на работниците ги знаеш от сънищата ,защото никога не си работил ...педалче тролско...Какви 100 лева бе? Един стругаро-фрезист с 3-4-ти разряд вземаше над 300 ,когато бензина бе 26 стотинки...(1973-та)...Вуйчо,шофьор в ДАП-а на Шкода Мадара си докарваше бруто по ...700...Имаш си на хабер ти ... Да ва шибам и долните тъпи тролове...на бялото -черно казвате...

Ей Манолов,тунеядец,аз например имах доход приличен за тези години,ти като си голям корифей коментирай самоосигуряването на морските лица,щото цял живот работя на брега и работодателя от 2010 не е дал и стотинка за моето осигуряване с огромната помощ на правителство,Домусчиев и такива измислиняци като теб,не си наясно нали,държавата губи пари от десетки хиляди морски лица,нали си наясно,че не вс работят по чужди кораби.

ТУК СИНДИКАЛИСТА Е СЪВСЕМ ПРАВ.ИМА КРИМИНАЛНА ИНДУСТРИЯ ЗА ОСИГУРИТЕЛНИ ПРАВА "...само че от 1994 год. до сега.Особенно от 1994 г. до 1997 год. когато банкери,управители и изпълнителни директори на промишлени предприятия/ с преобладаващо държавно участие/ ,членовена надзорни съвети и там друга сволач където държавата им внасяше осиг.вноски за пенсия върху милеионните им тогава заплати.Ха сега въпрос със повишена трудност,кой три години ще си изберат преди 1997 год.тарикатите дето фалираха банки и държавни предприетия.

Остави банкерите. Ако се абстрахираме от вината им по други показатели, те са си внасяли според закона. Добър или лош, такъв е бил. Обаче ако си платиш на когото трябва, дали няма да ти издаде документ, че си работил като банкер и си внасял като за банкер?

Той нарече "изключително спорна" истинността на документите за осигурителен стаж от този период. Що така бе Мите? 1. Всеки има трудова книжка 2. Всички предприятия имат разплащателни ведомости. 3.Трудовите книжки се заверяват от гл.счетоводител и управител/изп.директор. 4.Удостоверения за пенсиониране се издават от предприятието на база данните от разплащателните ведомости, подписват се от гл.сч. и ръководител. /Ако ведомостите са предадени в НОИ, УП трябва да издаде НОИ/ 5. НОИ обикновено извършва проверка на истинноста на данните, за което се съставя двустранно подписан протокол. И НА КОГО ДА НЕ ВЯРВАМЕ

Извинявам се, но това са пълни глупости, които този човек разправя. И как 10-12 лв са нищо?! Нищо са за някой с хиляди пенсия, за някой с 200-300 лв са нещо!

На кого не вярваш, бе, боклук! Аз имам стаж от 85-та година до сега. И тези 15 години от 1985 до 2000 г. ще ги занулиш ли бе? Кой ти дава право да крадеш от бъдещите пенсионери? Ще взимаш доходите след 2000 год. Повечето работодатели осигуряват хората на минимален осигурителен доход и това го знаете всички горе, но нищо не правите! Какви синдикати сте, бе! Вие сте заедно с кожодерите по върховете!

Любопитно ми е колко от тези, които са осигурвяявани на минимум и получават пари под масата, си заделят в доброволен пенсионен фонд? Защото като е за даване не щеш, а като е за вземане, тогава викаш "дайте". Надали някой е бил недоволен от това, че вместо пенсионни вноски получава повече кеш на момента.

И защо изкарваш работника виновен? Нали са много оправни горе и все говорят за борба със сивия сектор! Правят се данъчните на смешници и рипат хора в самодейни ансамбли и гонят хората за 1,50 лв., които са си събирали, а масовата практика на осигуряване на минимален праг не им прави впечатление! Да отидат във всички сфери да се правят на бачкатори и да ги изпохващат, ама не им съиска!

3евзек

Виновни са и двамата. Този който дава и този който получава, защото са съучастници. Ти щеше ли да си доволен, ако ти бяха намалили заплатата, за да те осигуряват на повече? Отново не, нали? Ами ако те бяха изловили и теб за съучастието, тогава как щеше да разсъждаваш?

Има и педерасти профсъюзни слуги на чорбаджиите като теб, бой.колук!