Димитър Ковачевски: Няма ново предложение по спора с България, което да покажем в Скопие

Френското предложение е неприемливо за Северна Македония, категоричен бе премиерът й

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много са прости тия, личи им, че са българи.

Друго предложение ние и ЕС нямаме!

1) Декларация на правителството и парламента на РСМ, че няма македонски език до 1945/1946 година; Сега използваният език е създаден за обслужване на целите на антибългаризъм и откъсване на историята, населението и територията на съвременна РСМ от България и българската история. 2) Отваряне на съществуващите архиви на тайните служби за времената от 1912 до 2021 год., включително отваряне на архивите на други страни от бивша Югославия, запознаване/информиране на македонското общество, включително ЕС за всички събития свързани с преследването и заличаването на българският етнос, за измислянето на македонският език и за фалшификацията на история. Правителството и парламентът на РСМ да изготвят и публикуват декларация с която осъждат тези събития, подбудителите и участниците в тях, определят ги за геноцид и изискват да бъдат предприети всички възможни мерки за изправянето им пред международно признат съд, включително посмъртно за вече починалите от тях. Ако са налице държавни привилегии, ордени, медали или почести, които тези участници са получили – те да бъдат публично отнети, включително посмъртно за вече починалите. 3) Премахване на ВСИЧКИ определения и етикети „македонско“ в учебници и книги на всички нива на обучение и замяната им с (изброени са според историческата хронология) с "гръцки", "български","турски","български","сръбски", "югославски". Тази промяна трябва да се отрази и във всички статии на английски и „македонски“ език качени в интернет(например wikipedia) от македонски автори/научни среди. Само така децата на ЕС няма да бъдат манипулирани и изучават подменена и фалшифицирана история за Балканите. 4) Премахване на изброяването на т.нар. „народности“ в конституцията и другите държавни документи РСМ се стреми към ЕС, където живеят много народи и където мобилността позволява всеки да живее, където прецени и/или може да работи. Когато РСМ изпълни поне тези 4 ясно и конкретно изброени неща, тогава тя ще се е разделила с Югославия. Ако РСМ не се раздели с Югославия и бъде допусната в ЕС, тогава децата на ЕС ще трябва да учат и възприемат югославската фалшификация на история, да честват "македонския език", да пишат за "македонския цар" Самуил и т.н. Както 25 годишното вето на Гърция не позволи децата на ЕС да учат за антична "македонска" история, така и сега с това вето не трябва да се позволи легализация от тук нататък на фалшификацията за средновековна "македонска" история! Точка 2 ще бъде поставена и на Р.Сърбия, когато кандидатства за ЕС. Вероятно тогава Албания също ще поиска същото от Сърбия, поне заради събитиятв а Косово.

Добре че са макетата че да ни спестят това национално предателство!

Бай-бай, мон амур ! Почивайте в мир от 1944.

НЯМА ШАНС НЯКОЙ ДА ВИ ПРИЕМЕ ИСКАНИЯТА! Македония ПРИКЛЮЧИ с ЕС! С тези си искания оставате завинаги НАТОвска държавица извън ЕС! КУХИ ЛЕЙКИ СО МАКЕДОНСКИТЕ ПОЛИТИЧАРИ!

Ами мите македонско , явно членството на см в ЕС е неприемливо на този етап .

Няма нищо ново, няма никаква отрстъпка, няма никакво подбрение само дето България си мсъкна гашите, пардон ветото, по чужда заповед. Дори не си остави възможност поне проформа да твърди, че ги прави по собжствено жление. Чисто изнасилване.

Само ако в НС и в МС не е пълно с 190 йессъри. За момнта всичко им се получава на макетата. Дори съдиите на футболния терен ги подпират сршеу нас...

Те наглеят и искат още по-голямо предателство.

Сега е моментът да обявим, че РСМ не прави нищо за решаеване на "спора". То дори не е спор, а е едно последоватлено и продължително антибългарско поведение на държаица рецидивист в това отношение. Просто трябва да птестанат да седържат като расисти с геноцидни наклонности от 19 век и да съблюдават международното право. Това са ни основните искания. Другото са подробности.

Борисов си смъкна гащите до глезените и зае поза партер - типичната поза за Борисов в борбата с ЕС и САЩ и Турция и Русия! Без достойнство без чест! КИРО СИ Е ПРЕДАТЕЛ и ни прееба яко! България я предодоха и Киро и Бойко и Хр. Иванов! ПРЕДАТЕЛИ!

ЩЕЕ НАПИШАТ НОВ ПРОТОКОЛ, А НС Е ПОДПИСАЛА ПРАЗНИЯ ЧЕК... СХВАЩАТЕ ЛИ КАК НИ РАБОТЯТ НАШИТЕ "ПОЛИТИЦИ"?

Предателите са подлогите на русия, които продадоха Македония навремето!

Да дадем ясен сигнал, че никакви други "предложения" от вън и натиск за отстъпки не приемаме. Да стане ясно, че това което ни спусна Макрон е абсолютният максимум на ръба на поносимото и ако макетата не го приемат, могат да си насочат интеграцията към Югославия. Трябва да кепираме тива клякане като проява на нечувана добронамереност към Европа. След което, ако макетата са така добри да ни асистират и демонстрират генозиндните си хрумки и манията за велияие, всичко ще си дойде на мястото, въпреки този национален позор.

унижението на Киро , Герб и останалите продажници отиде напразно!!! ПОне им паднаха маските!

Но все още можем да поправим стореното. Ако в НС има поне 121 души, които са български народни представители, а не лсугинажи към това или онаова посолство.

не става, насила ги бутат в ЕС западнаците, само и само да правят въртел на Путин, ама простаците не се възползват.

Съжалявам за македония. Подписаха Договора за Добросъседство, мислейки си че ще забравим за него, но ние не сме будали. Сега договора е в преговорната рамка с ЕС и няма как да се измъкнат.

Те правилно възприемат ситуацията като "подписан празен чек". Налага се да доуточним и да попълним сумата на документа. След което нешата ще започнат да се нормализират.

Да им дадем пари да се съгласят

Трябва да благодарим че за мнмента липсва "стабилност". Унижението със сваленото вето щеше да е само началото на цял низ национални предателства.

Могат да минават напред с пожелания за подобрнеие някога си в светлото бъдеще. Мигар на нас не ни пишат едни пожелания за съдебна реформа и борба с корупцията от 20- години? Само силната ни политическа воля и активната ни дипломация могат да ги накарат нешо да реформираът. Ако се надяваш на урсула-мурсула, то ти си наивник

РСМ има проблем. Със себе си...

Всики които им признават езика казват че той е много близък до българският, но ние видите ли било трябва да им го признаем за отделен. Аз с родата си от Крушево, моят дядо никога не съм говорил на мекдонски, никога само на български. Той никога не е казвал че говори македонски и тн. Това първо. Историческите въпроси да не били част от преговорите, дори днес сръбските учени правят корекции на тези си от времето на Тито, за тя задължително тярбва да останем врагове и винаги да водят пропаганда срещу нас, не съм съглсен. Колкото до конституцията, тя нямат намерение да променят нищо, както каза Каракачанов "тупат топката". Ако откажат френското предложение, да им наложим нови и по-тежки условия, това са подли и нечестни хора на които не трябва да се правят отстъпки.

Ама вие сега ли го разбрахте това? Как се правят метани и се кани подобно обшество в ЕС, което е минирано в самата си основа? Там всичко е бомба със закъснител. Без омразата по България ще се разпаднат за броени месеци.

Предатели са подлогите на всеки, бе каун! Дали ше предадеш страбата си на този или на ознзи прави л ите по-малко предател? А Макетата са проект не сам оан една велика сила. Много са ти слаби познанията по темата.

тия комплексирани хора от тази изкуствено възникнала държава сериозно ли си мислят че като са добавили едно "j" на което викат "йъ" някой трябва да им признава нещо като език и писменост. Да покажат на европейците поне един документ на "македонски язик" от периода преди 70-тина години, когато сърбите за да ги откъснат от България са съчинили набързо тази шляканица и не са спрели да им промиват мозъците че са отделна нация и то превъзхождаща българската...........Да ви го набием и на сърби и на такива които се мислят за генетично различни от българите, така наричащите се македонци.....

Някой помни ли, ние поставяхме ли условия при преговорите за влизане в ЕС?

Много ви здравеее..какъв македонски език бе...едно към едно български и никаква история...как ще изградите живота си на лъжа? Може да звучи неконструктивно но много се радвам че плановете на Кирчо няма да ги бъде..

Аз съм българка групако..и не обиждай Родината и българите...ти си Прост..а те са самозабравени

То само в Лондон има 5 отделни езика.... Над 95% съвпадение на лексемите и граматиката. Само провописът е объркан на местата където нормата не е съвършена - ние приемаме единия вариант, те точно на обратното. Както и при всяка възможност са обърнали ударнеието и ... до там.

Насила хубост не става. Реалностите рано или късно избиват. Ако в Европа са си мислили, че имат насреша си едни цивилизовани антични наследници на Сашко Велики, страдащи от по-големите държави с които граничат, ще се наложи доста да се разочароват.

Приемането на френското предложение от българското Народно събрание е най-правилното нещо правено по въпроса. Сега става очевидно къде е проблема, а той не е в България, този път поне.

Никой не ги кара насила,ако искат.

Съжалявам мистър Ковачевски, но идват избори и няма да има нови отстъпки от страна на Кирил Петков през следващите седмици. А след изборите всички се надяваме, че българските позиции, ще се върнат където бяха и където им е мястото - в защита на българския национален интерес.

циганор ще разиграва цяла Европа с претенциите си??? Все едно Европа кандидатства за членство в Македония!???

Че ние не го ли знаем. Единствената държава в света, която мрази България и българите е РСМ.

Все едно Австрия да иска пълно признаване на австрийския език... Клоуни - макетата са най-големите... Нашите хубаво ги изобличиха.

Ау, ау, ау, Предложението вече не е на бугарсктие гнасни фашистички окупатори, а на цивилизована Франция и на Европкаста Уния, и сега ще им е по-трудно да кажат че предложението е неприемливо. С други думи отхвърлят предложение на ЕС а не на България

им угаждат то насита няма да има. Утре ще решат ,че искат репарации от Гемрания. После могат да си поискат Пиринско и Гръцката област Македония. След това ще обявят исконните си претенции към Луната, Марс и .. Слънцето - бога на тяхната Египетска империя.

да кажат, че предложението е неприемливо и че е съставено от хора, които не разбират темата. Стой та гледай - Юе тестват мотивацията на еворбюрократите да се похвалят с успешно разширение.

"Ти му буташ доброто у газо - то го пръде.." Поведението им е абсолютното доказателство, че те са едни дебелоглави родни провинциалисти. Напенското бие на очи.

На мен ми се струват много лукави. Използваха доброжелателният Кирил Петков ако може смени членовете на историческата комисия, плащат големи суми на лобисти на запад. Водят непрестнна пропаганда срещу нас и нвсякъде се оплакват от нас колко ги ощетяваме. Само гледат как да ни принудят да им правим остъпки без те нищо да изпълнят.

На седмица бяхме от измъкване. Ама на - наспорил Гопсод нациуонални предатели и чужди подлоги....

Не ме интересуват северомакедонки сръбски бъртвежи.

Че вече е досадно даже да коментираме простотиите на македоснките кратуни. Оставете ги да си блеят. Просто не им обръщайте внимание.

Македонци не съществуват! Сегашните северни макета са просто едни сръбски кенефи. Онея македонци от песните и приказните сърбашите ги изтрепаха.

Като е неприемливо не го приемайте.

Значи, трета страна се намесва (Франция) която да речем вижда нещата "отгоре" без да е пристрастна в историческите вълнения на Балканите, правят предложение което дори не напълно удовлетворявайки нашите искания пак мина в парламента с доста добро мнозинство, доста хора в БГ също удобряват идеята, изключвам нацитата от Възраждане и прочие... И тея Макета пак не, та не.. Еми не знам какво повече искат, ама по-добро предложение пълно с лъжи на македонизма БГ парламентът няма да удобри..