Димитър Гърдев пред Dir.bg: България да си търси в съда пропуснатите ползи, ако ветото за Шенген остане

Отпадането на механизма е отпреди две години, успехът е общ и е хубаво да се припомня, че това е финал на процес, продължил няколко години, казва международният анализатор

Обратно в новината

Коментари - Димитър Гърдев пред Dir.bg: България да си търси в съда пропуснатите ползи, ако ветото за Шенген остане | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Проблемът ти смешно същество е че никой не пита тебе. Никой по света не се интересува от твоето мнение каква би трябвало да бъде стойността на дадена валута. И стойността на дадена валута не се определя от драскачи като тебе. Нито според измислените ти критерии. Ти можеш да смяташ каквото си искаш, ама твоето мнение не е валидно за абсолютно никоя държава и международна институция. Нито е меродавно при определянето на стойността на някоя валута. Нито има нещо общо с определянето на стойността на някоя валута. Така че моето момче простотийките можеш да си ги пишеш до второ пришествие ама полза от тях никаква. Пак едно време едни такива експерти като тебе ни докараха до 3000 лв за долар и направиха почти всички българи милионери в левове. Само дето ходихме с пачки пари за да си купим хляб.

По принцип, в демокрацията, би трябвало все пак да ме питат разни работи я на референдум, я на избори.., вместо грубиянски да нарушават закона, както правят нашите парламентаристи, но може и да греша. Иначе да, остави ме да си пиша моите си "простотии", защо изобщо се хабиш да ми отговаряш. Нека хората, които четат, сами да решат кое им се струва по меродавно. Аз вярвам, че всеки си има глава на раменете и ТРЯБВА да бъде питан за важните неща, или поне докато сме в нещо, което наричаме "демокрация". Иначе може да ме обиждаш колкото си поискаш, аз не съм научен да отвръщам на простотията с простотия. Лъзгав съм като тефлонов тиган, мазньочи не ми се лепят.

Отново се трият разни неудобни неща. Не може така да се води открит дебат. Нямаше много обиди в поста на човека, защо го триете. Той просто се излага.

Значи ви е сладко, приятен апетит, защото скоро ще свърша

Крайно време е за ясна позиция както румънците...има решения на ЕП и ЕК, това са решения на официалните органи на Съюза и ни се изкарват несъществуващи допълнително условия, които ги няма в Договора от Лисабон. Първо искаха положителен доклад по измислен от тях механизъм, после още един такъв, после ДВА положителни един след друг, сега ново 20! Огромна грешка, че се хванахме на тази шашма!

Ама ние наложихме вето ако си спомняш. Хайде сега да те питам и тебе жалкия- кой закон коя точка и коя алинея е нарушена?

Някой си пише ли пише за някакво вето за Македония.... България вето НЕ Е налагала. Изводите следват.

Това ли са кадрите на Учиндолския? Много е закъсал, горкият!

Тоя сънува нещо

Във всяка страна от Шенген след формалните граници има паркинги на които се осъществява постграничен контрол. Къде в България има такива? Още като кацнеш на летище София и видиш мазните митничари и след това измамните таксисти,блоковете на Дружба с висящите гащи по терасите...не прилича на Шенген! Пък ако ви се наложи да отидете в която и да е служба вече съвсем ще разберете защо не сме за Шенген!

Е, да де ама не. За Европа бяхме нали , льольо, за ьс нр стснем руски, за да ни взрмат работещите, да унищожат инфустрия и срлско с-во да нямат конкуренция. Жарабш⁸

Aвстрия не критикува и Полша, през която в Германия в момента влизат голяма част от мигрантите! От януари до юни германската гранична полиция регистрира 14.808 "незаконни влизания" на мигранти през Полша. През Австрия в Германия са регистрирани 10.242 "незаконни влизания", мигранти които "шенгенска" Австрия не е спряла! Защо "шенгенска" Австрия "пуска" мигрантите в Германия? Дори тези 10.242 мигранта да са минали през България, вижда се че през Полша миграцията е по-голяма!

Емигрантите влизат през България и излизат през България, ама Полша виновна защо не ги спира тя. Не е лесно да си възрожденски трол тия дни.

Австрия критикува България, че "пускала" бежанците, но не критикува своя русофилистичен приятел Унгария, която не спира мигрантите и не ги регистрира, въпреки че е задължена, а ги изпраща директно към Австрия!

освен, че не ти проверяват документите на границата. Друга полза за населението? Понеже виждаме ясно двете гранични Шенгенски държави Италия и Гърция как се гърчат от настанената паплач в страните им, не виждаме да се радват на мигрантската евтина работна ръка. Каква е ползата на българското население от Шенген, освен минаването на КППтата?

Информация !!! Получаваме информация от останалите служби и митниците в Шенген ! Плюс че търговията / транспортът стават по-лесни ! Малко ли е ?!?

Ама Шенген няма нищо общо с миграцията! Както виждаш, мигрантите не ни заобикалят, само понеже не сме в Шенген! Те това не ги интересува изобщо!

В кой съд? Велики глупости говори тоя!

Този е такъв юрист и дипломат ,че няма накъде. Даже не разбира че ЕС и Шенген са съвсем различни организации... И никой не дължи никакво обяснение на ЕК за действия извън рамката на ЕС! Щели сме да искаме компенсации в съда г в кой съд и за какво по-точно ?!? Че да не са ни длъжни с нещо

Уникален коментар! Шенген е част от Договора за ЕС ! Различни били

Изключително тъп коментар от пишещия тук Bhg. Невеж и некомпетентен.

Е охраната на границите. Хайде сега да видя кой тука ще ми твърди, че охраната на границата е на ниво.

Че в коя страна от ЕС охраната на границите е на (някакво) ниво, освен може би Полша, и то само границата им с Беларус?!

... чули , че румънците подковават коня и сега нашата жаба вдигнала крак и нея да подковават!

Май никой никъде не ни харесва. Предатели, лизачи и крадци , това остана от горда някога България. Да, галят ни по главицата проста, потупват ни по рамото, но само толкова, не ни пускат по- нататък от прага. България е изпъден роднина от село. На каквото и да се съгласи Денков, дори и кенефите украински да докара тук, България ще е до прага. Защото другаде е причината и нашите европейски партньори знаят и виждат.

Украинските кенефи ги откраднаха руснаците.

Оставили са и за теб!

На тебе с външната тоалетна обаче да.

И за еврото трябва да си потърсим пропуснатите ползи. Например като си предоговорим курса в посока ревалвация на лева. Бойко и брюкселци ни откраднаха конвергенцията. Това е начина да прехвърлим сметката на европейските народи.

Я кажи жалко човече каква е истинската стойност на лева според теб и от какво се определя пак според теб?

Някъде около 1.7 евро е истинската стойност на лева. Индикатор е за силата на икономиката като махнеш дълга. Би трябвало да се определя от външнотърговските баланси към съответните други валутни зони и характера на стоките и услугите, които участват.

Първо жалко същество когато приехме валутния борд- преди него беше 3000 лв за долар. Второ любопитно ми е какви са тия икономически показатели и как по-точно ги изчисляваш? Щото не съм видял досега нито един истински експерт дето да разбира поне малко да се пък не тука и да пише простотии като тебе. И трето моето момче стойността на дадена валута няма ама абсолютно нищо общо с дълга. Я кажи според твоята логика сега колко струва една рубла?

Интересно наистина ли вярваш на простотиите дето ги пишеш или просто си изпълняваш платения норматив? Хайде сега кажи защо е такава според тебе стойността на долара след като американците имат такъв огромен външен дълг??????? Да не разбрах по какво изчисляваш стойността на любимата си рубла??? Защото според руската централна банка е едно, ама руснаците купуват долари за 300 рубли за долар.

Една рубла? Никой не знае. https://www.bnb.bg/Statistics/StExternalSector/StExchangeRates/StERForeignCurrencies/index.htm хаха. Когато имаш ограничение за търговията в някаква валута, не е лесно да се определи стойностга и. По време на търговска война не е важно нещо колко струва в която и да е валута, а дали изобщо можеш да си го купиш (дали ще ти го продадат) и дали изобщо може да се достави.

Каква е стойността на долара? За мен е отрицателна. Доларовата система се базира на дългове, т.е. колкото повече дълг, толкова повече "стойност". Според мен това не е ценно и затова гледам да не участвам в доларовата система. Иначе, който участва в доларовата система, трябва да добави и оцени за себе си условията за ползване на доларовата система, които в определени ситуации могат да са доста незавидни, напр. Магнитски. Има и други по-леки форми на санкции и ограничения. Който не иска да става кредитен роб, трябва да се изключи от доларовата система. Просто е като боб. Към момента еврозоната е част от доларовата валутна зона.

Който смята, че долара е ценна валута, трябва да е неизменно съгласен и с идеята, че : 1. парите му постоянно ще се обезценяват, тъй като долара е инфлационна валута. 2. Някои ценности не подлежат на обсъждане. Например, ако ти кажат да се ваксинираш - или се ваксинираш или достъпа до (задължителната) парична система ти се забранява или ограничава. 3. Изобщо, всички правила, се налагат, чрез ограничаване или направо спиране достъпа до платежната система. Напр. който реши да протестира за нещо (напр. зърнарите) или протестиращите канадски шофьори, му се спира достъпа до парите му, докато не промени поведението си. Т.е. паричната система се използва за превъзпитание и контрол. Това са само част от задължителните "общи условия" за участие в доларовата парична система, коитп следва да се отчитат също в стойността на валутата. Напр. в някои бизнес бюлетини се водят като свобода да се прави бизнес или ниво на регулация и прочее.

Пак да попитам, че ми изтриха коментара (защо ли), Защо, ако дълга няма връзка с валутата, освободеният валутен резерв (гаранцията по борда), се използва за погасяване на външен дълг? Аз за мен отговор си имам - първо се трупа дълг, който чрез лошо управление и безстопанственост се преточва през едни подставени фирми, а после въпроса се обръща на евроатлантизъм и дълга се покрива, чрез парите натрупани от валутната дисциплина на "балъците", които работят на средна заплата по 8-12 часа на ден, лъгани от светлото бъдеще в прехвалената "еврозона". Г-н Емил Хърсев най-чистосърдечно си го призна в едно интервю. А той не някой си експерт хванат от улицата.

Загрижил се е Сульо в Австрия и Холандия за нашите шенгенски сънища ! Бегай ако си нямаш работа да търсиш там съчувствие.

Антиваксърите, насрахте се.

Хайде да ми цитираш кой закон на Европейския съюз нарушава Австрия налагайки вето. Според малоумната ти логика на тебе и на тоя жалкар наричащ себе си експерт, досега Македония трябваше да ни е осъдила поне 10 пъти заради нашето вето

Да не говорим че това няма абсолютно ама абсолютно нищо общо с ЕС !!!

Не закон, а договор! Нарушава договора, сключен от България за присединяване към ЕС. Там е описано какви са изискванията и задълженията на всеки в съюза. Те са го одобеили при влизането ни в ЕС. Ние сме изпълнили всички изисквания по този договор и следователно те трябва да го спазват!

Кого ще съдиш бе? Какви пропуснати ползи и кой ще ти ги плати? А първо си оправи границите и каналджийската мафия, гарантира сигурността на базата данни и тогава дрънкай? Цялото общество било със заслуга за отпадането на мониторинга.... Разбирач по всичко

Ти прочете ли изобщо статията! Нали това пише, за да може ФРОНТЕКС да има някаква роля ърябва да сме в шенген! Сега само гледат.

Аз мисля да търсим пропуснати те ползи от некадърните политици които са по скоро престъпници.

скапаните васали киро миро и спиро ли? Или боко дето все иска одобрението на голям брат разпоретина сестра и т.н.? Правят квот и се спусне от галя и и една клетка в мозъчетата им не мърда встрани от това!

На основание на кой по-точно закон- следва да го цитираш- можем да съдим за пропуснати ползи.

Свирчо ,след време нема да има стоки за транспоръта https://www.foodnavigator.com/Article/2019/08/19/Spanish-pig-sector-reduces-emissions

Пробита корумпирана морално пропаднала държава

Фамилното име Денкови идва от стара история. Дядото на академика се връща от Америка с голям денк (вързоп, бала) пълен догоре с огледалца, мъниста и евтин тютюн. Цялата фамилия е във възторг и се преименува на Денкови.

Че се сещам за нещо ама не съм сигурен.

идва :))

Бай Ганьо, пардон Гърдю, как ще съдим рептилоидите, те са от други планети.

Да започнат да си изпращат "инвеститорите" във "ваканционни имоти" където си искат. Няма да стане докато не бъдат изритани от България тези мужици.

Да твурдиш, че България е готова от 11 години за шенген е тъпо, нагло ,безотговорно. За политиците ни състоянието на страната е най-доброто , но и ние знаем и в другите дъежави нещата са други

Капитализмът/демокрацията умре, сега познайте кой ще опита пешкира? Познайте!Източноевропейските будали, разбира се!

Защо не си в прекрасния социализъм в Северна Корея.

А ти защо не си в прекрасния капитализъм на Южна Корея?!

Аз съм в капиталистическата демократична държава България, член на Европейския съюз и НАТО. Пък ти като си искаш социализма и диктатурата- отивай в държава където има социализъм и диктатура.

ИЗРИТАН ОТ ЕС !

Да, ако страната ни се управляваше от държавници, а не от чужди марионетки, сега трябваше да наложат значително по високи данъци на австрийските и холандските банки и фирми, опериращи на наша територия, за да компенсират загубите на държавата ни от отказите на Австрия и Холандия да бъдем приети в Шенген!

Ако страната се управляваше от чужди марионетки ти например щеше да си в затвора за противодержавна дейност. Така както беше навремето когато ни управляваха руските марионетки. Управляват си ми чисти български далавераджии, избиране най-вече от идиоти като тебе, скачащи на врата на първия им попаднал месия.

само гледай

Колко още да чакам и какво да гледам? Гледам как предатели слугуващи на руското посолство всекидневно заливат формите с хиляди коментари. До момента никой не и ме потърсил каквато и да било отговорност за действията. За сметка на това пък в Русия за детски рисунки и за коментар във Фейсбук пращат в затвора. Гледам скачахте си цяла година срещу правителството и никой не ви прати в концлагер. Гледам в Щатите и в Европа свободно хората си излизат на протести на стачки или на каквото там се сетиш. И никой не ги арестува. Докато във вашата любима Русия протестите са забранени и посмелите да протестират биват изпращани в концлагер.