Диференцираният ДДС на БСП не мина, но се припомниха стари реплики

Депутатите отново влязоха в словесни схватки и лични обиди, незасягащи обсъжданите теми

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

". . . Нашия народ е достигнал до такова гнуснаво скотско положение, щото аз не зная какво още по-голямо зло може да съществува на светът, което да го накара да се стресне и да протестува против своите скотски теглила. Тука се подиграват с имота ти, с живота ти, с трудът ти, с децата ти и най-свещените предмети на твоето човешко съществувание, а ти мълчиш като риба, търпиш като вол, молиш се богу като най-последният грешник и чакаш второто дохождане на Месия, за да добиеш награда за твоите страдания! Какво искате от подобен народ? Той е роб, и роб безусловен. .“

За 28 години западна окупация и поставени марионетки на власт българите и България са ликвидирани и до няколко десетки години изчезваме от картата на света. Робският народ седи мълчи и квичи, а хайдуците го стрижат и го облагат с данъци. Няма българин който да не иска отново връщането на комунизма и бай Тодоровото време на спокойствие и сигурност във всеки аспект. Сабо боклуци и платени въшльовци от Козяк плямпат простотии ,но те не са народа , а са еденици.

Никога комунисти на власт.

"Според вас бедните хора ядат само хляб, но те сигурно ядат и сирене, и мляко, дайте да свалим ДДС на всичко", коментира депутатът. "Грижата за бедните хора преминава през социалната политика, не през ДДС", посочи Тома Биков. Напротив, боклук нещастен. Дори "фалирала" Гърция има различен ДДС за храните и лекарствата. Ма на вас не ви изнася, понеже ще се чудите откъде да изсмучите това, което няма да ви влезе в джоба.

ВИЖТЕ МУТРАТА НА бИКОВ И ВСИЧКО ВИ СТАВА ЯСНО. ГЬОТВРЕН ОТВСЯКЪДЕ

Биков, чудно защо си очаквал от Кутев да ти говори съдържателно за цените на лекарствата и хляба и то подплатено с ясен отговор?! Не знаеше ли, че когато на другарите им стане напечено от правилните въпроси, започват да разводняват темата или се хвърлят в лични нападки и обиди. И номерът минава.

Сравняват с Германия но не казвт там колко е подохидния данък. То за а свалиш ддс ставка, трябва да вдигнеш нещо друго.

И друго не казват - България е държавата СЪС СКРИТИТЕ данъци. Напишете КОЛКО е делът на КОСВЕНИТЕ данъци в данъчната тежест в България СПРЯМО СРЕДНОТО за ЕС! Може и спрямо Европа като цяло да напишете, картинката няма да се промени. ПП: За 10 години ОПГ ГЕРБ са се увеличили 20 данъка.

Тъй като Asd се притеснява да отговори, ще си позволя да му помогна по друг начин ;) Коефициентът Джини, показващ разликата между благосъстоянието на бедните и богатите, за България е 55.2% / за 2017 год. /; Коефициентът Джини за ЕС е средно 31% / за 2017 год./. Имайки предвид несменяемия курс на ОПГ-то за данъчно-осигурителната система, скоро време коефициентът ще се УДВОИ. България е ЕДИНСТВЕНАТА държава с коефициент Джини НАД 40%. Има ли някой неразбрал ЗАЩО България е държавата с НАЙ-МНОГО свръхбогати и НАЙ-МНОГО бедни?!?!?! През 2019 год. се очаква от същото - данъците УЖ няма да се увеличават, но данъчноосигурителното бреме ще расте. ИПИ: "Тенденцията към покачване на равнището на ключови местни данъци продължава и през 2018 година. Регистрираните от института случаи на увеличаване спрямо 2017 г. са 37, а намаленията - едва 4 - рекордно нисък брой за периода. Общо за периода между 2013-а и 2018 г. са регистрирани 254 случаи на увеличаване на местни данъци, докато случаите на намаление са близо пет пъти по-малко. Две трети от увеличенията са регистрирани през последните три години."

А като сравняваме С Германия да погледнем какво получавам тук срещу подоходния данък - в пъти по-добре работеща администрация, хиляди социални програми, работеща правораздавателна и съдебна система, добро здравеопазване. В БГ се плаща по-малко на пръв поглед, но насреща човек получава 0 и за всичко трябва да плати още веднъж от джоба си.

Германия ДДС на храните - 7% ДДС на останалите стоки 19% Що бе Боклуков да не намалите ДДС на всички храни? Няма да ви стигне бюджета за държавни поръчки, които крадете, може би?

В Германия намалената ставка е 7%, но стандартната е 16%.

глупости

Глупава точице, има Таблица на ДДС ставките в държавите членки!!! Отвори и гледай!!!

Аз живея в Германия и имам касови бонове. И всеки ден изчислявам ДДС по сметки за услуги, за да пусна фактури. Ставката на ДДС в Германия е 19%.

"От ГЕРБ СА АБСОЛЮТНО ПРОТИВ ДИФЕРНЦИРАН ДДС за каквито и да е стоки." Разбира се, ОПГ ГЕРБ Е ЕДИНСТВЕНОТО ОПГ в Европа против диференцирано ДДС за храни, лекарства и книги. Поне са прочели "Винету"... Тома Биков: "Според вас бедните хора ядат само хляб, но те сигурно ядат и сирене, и мляко, дайте да свалим ДДС на всичко" Не, бе, Биков, ТЛЪСТА ЛАЗАНЯ ядат бедните хора. "Предложението на БСП е спекулативно, да не кажа и по-тежка дума" Бре, актьорът бил с малък езиков запас...Търси думички... "Ако съм говорил глупости някога, не значи, че трябва да ги говоря цял живот, като вас социалистите" Пияният ще изтрезнее, Глупакът си остава глупак. Пък Антон Тодоров, докато бил ГЛУПАВ НЯКОГА, написал ГЛУПАВА книга...

В цивилизованите страни в Европа ДДС е по-нисък за основните храни, лекарствата и някои услуги (напр. фризьорските услуги). Вярно е обаче, че за да доведе намаляването на ДДС до намаляване на потребителската цена, трябва да има фискална дисциплина, а такава в БГ няма. Т.е. пак се стига до корупцията и спазването на законите, БГ е като в омагьосан кръг

Ние не сме толкова цивилизовани, че да можем да си позволим диференциран ДДС. При нас това моментално ще доведе до злоупотреби и корупция сред проверяващите. Ако искате да помогнете на бедните, опитайте с друго!

Аз пък вярвам на Биков за ДДС-то;) И понеже му вярвам за ДДС-то, и на казаното за Цецо му вярвам!

Селяндурите от ГЕРБ колко може по-често да им се налага да си купуват лекарства !

Кълнеш като електората на БСП от Евророма..

Не кълна :) Даже и пожелавам "крепко" здраве :)

Какво ще стане, ако на хляб с цена примерно 1 лев се намали ДДС-то на 0%? ..мдааа! Хляба пак ще струва 1 лев, но производителят Бенчо Ролса ще си купи трети Ролс. Това е грижата и Визията на БСП.

Има лесно, въведи контрол и го изпълнявай. Ама що да е добре, като е по-лесно да е зле...

Значи можело и да се регистрират от БСП-то. А така никога няма да с еприеме нещо тяхно. Още повече че по стар български обичай, ако се намали ДДС на нещо веднага всички ще започнат да го пишат него нкато производство. А цените няма да намалеят - това е сигурно. Просто защото има картел. И разпределен монопол. Справка - цените на горивата.

Картели, монополи... а чий го държат тогава сюрбюлюка контролиращи, лицензиращи и регулиращи "органи"?!

Много се карат тия депутати, абе не се карайте, "всички сте маскари", както е казал Алеко чрез героя си бай Ганю !!!

Народа трябва да се вдигне. Стига са го ебали вече тъпите управнкци. Видя се че иНохата за нищо не става с това управление. Нищо не мърда.Няма за кога да спим. Видя се , че птофсъюзи няма, партиите нищо не чинат и народа трябва да се съвземе.

Тома Биков е човек без всякакъв морал ...