Die Zеit: Обратното броене за Ангела Меркел вече започна

Германският канцлер изглежда „много уморена“ и има вероятност да отстъпи лидерската си позиция през декември

Обратно в новината

Коментари - Die Zеit: Обратното броене за Ангела Меркел вече започна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Успехът на зелените е временен и се дължи на отлива на гласували по-рано за социалистите, които виждат в зелените най-близка до тяхната идеология и "наказват" ръководството на социалистите. Реално, не са толкова важни процентите и дори и местата в ландтага на Хесен (АзГ за първи път влизат в парламента на Хесен), а тенденцията. Германия се раздира от вътрешни противоречия и противопоставяне и с течение на времето те се изострят все повече. Насилието на немскат Антифа е не по-малко от това на американската. Засилват се и откритите неонацисти. Отделно са повече или по-малко прикритите ислямисти (броят на салафистите се е утроил само за 2-3 години) и разни националистически мигрантски организации, толерирани от властите (като турските например). Противопоставянето засега няма алтернатива, защото "традиционните" партии не чуват исканията и тревогите на хората, а се опитват да ги третират като стадо - стригане, доене и подкарване в желаната от овчаря посока. Няма да излезе на добре тази политика.

Алън Дълес, шеф на ЦРУ по времето на ВСВ е казал приблизитално така: "Фактите могат да ви заливат и объркват, но ако видите ТЕНДЕНЦИЯТА, никога няма да сбъркате (в преценката)". Така че факти много, противоречиви твърдения и размисли, но ТЕНДЕНЦИЯТА ако се види става кристално ясно, че Германия прави завой от път за никъде към нормализация. Да не забравяме немският прагматизъм, освен тяхната склонност към ирационални и смахнати залитания.

Много точно написано.

Германците се оказаха по-оправни от нас.

Статията не е съвсем точна- Меркел вече е казала, че няма да се кандидатира за ръководител на партията си. На нейно място е Фридрих Мерц който е готов да поеме ръковдството. Все още тя иска да остане германски канцлер на тройна коалиция, но.....дали ще стане не се знае. Така или иначе Германия и Европа вече не са това което бяха и нямат шанс да бъдат това което бяха преди нейните фатални решения.

С обратното броене за Ангела Меркел започва и обратното броене за Бойко Борисов. И двамата са пътници, заедно с обкръжението си ... Въпросът е кой и какво идва след тях.

Големия победител са Зелените. Силно про-имигрантска партия. Мокрите сънища за маршируващи блондини с факли по улиците на Германия се отлагат. Кошмара за хипита танцуващи в парка са по-вероятни.

ЗАЩО ЗЕЛЕНИТЕ СА ЗА ЧЕРНИТЕ ?? ЛЕСНО ЩЕ СЕ ПОПРАВИ ЦВЕТОУСЕЩАНЕТО , ЛАПАЧИТЕ НЕ МОГАТ ДА СА БЪДЕЩЕТО НА ГЕРМАНИЯ !!!

ТВЪРДЯТ, ЧЕ МЕРКЕЛ СИ ПОВТАРЯ ПОСТОЯННО " СКЪПИ БОЙКО, СЕГА СИ ТИ НАРЕД "!!!

dragomir

съдът в Хага трябва да се самосезира....

Причината за успеха на антиемигрантската и прогерманска АFD няма как да е някаква си руска пропаганда. Всъщност повечето от членовете й сигурно са силно русофобски настроени по исторически причини. Ако се замислиш малко много немски семейства са загубили някой дядо или прадядо на източния фронт, или имат изнасилени и убити от руснаците баби и прабаби. Чувал ли си за невероятните зверства на Червената армия в Източна Прусия или при превземането на Берлин... Все по-малко германци са склонни да се подадат на другата пропаганда, която се мъчи да убеждава, че това едва ли не е било напълно заслужено спрямо цивилните граждани на Германия. То и Рим е бил велик и се е справял с какви ли не трудности. Въпросът е дали е дошло времето Германия и ЕС да изчезнат или да се променят...

Не, че нещо, ама зелените са преди тях. Меркел е преди тях, и социалистите са преди тях... Явно успех може да се дефинира по много начини. Виж цифрите преди да пишеш наизуст. Най-големия печеливш са зелените имено защото имат твърда проимигрантска политика, но не са ДиЛинке.

Това за зелените не е точно така. По-скоро успехът им се дължи на отливът на гласували по-рано за социалистите, които виждат в зелените най-близка до тяхната идеология и "наказват" ръководството на социалистите. Реално, не са толкова важни процентите - АзГ за първи път влизат в парламента на Хесен, а тенденцията. Германия се раздира от вътрешни противоречия и противопоставяне и с течение на времето те се изострят все повече. Насилието на немскат Антифа е не по-малко от това на американската. Засилват се и откритите неонацисти. Отделно са повече или по-малко прикритите ислямисти (броят на салафистите се е утроил само за 2-3 години) и разни националистически мигрантски организации, толерирани от властите (като турските например). Противопоставянето засега няма алтернатива, защото "традиционните" партии не чуват исканията и тревогите на хората, а се опитват да ги третират като стадо - стригане, доене и подкарване в желаната от овчаря посока. Няма да излезе на добре тази политика.

Връеме е Мути да се оттегли на заслужена почивка. Например в харема от баби на бисексуалния Макарон.

Боко Tиkвoчa какво ще прави без баба Меркел?

ЩЕ ДА СИ ПОЧИВА В ЗАТВОРА ТАЗИ ГАДНА БАБИЧКА !!!

Случайност И на БОЦЕ също

По начина, по който пишете за Германия става ясно, че българските (руски) медии силно симпатизирате на AFD - крайна десница (уж наци) финансирани от Путин и с членска маса основно от руснаци "избягали" от Русия и не върнали се обратно след обединението. За радост, Германия е мощна държава, с три пъти по висок БВП от майка ви Русия. Справела се е с изключителни трудности и винаги е излизала начело. Германия ще се справи и сега с хибридните руски атаки, колкото и да не ви се иска. С или без Меркел, Германия и икономика номер четири в света и върви напред. Но ако събудите истинските нацисти в Германия, жална ви майка ватенки непоръбени!

Трябва да си съвършено облъчен психар, за да напишеш такива тежки глупости или пубертет на 13г, неизкарал и лев през живота си, на който тате му е обяснил нещо, което не разбира и тате му. Орките ще ни изпотрепят докато пишеш глупости от телефончето, дето мама ти е купила за 8-ми март.

.....Лошото е че зелените най-големите защитници на емигрантите и в двете провинции, където имаше избори, събират повече гласове от Алтернатива за Германия, което показва че германците още дълго време ще бъдат е...и и клани от орките, докато накрая се събудят,....е после знаем, от историята, какво следва!

Лошото? Това според тебе, нали? Но пък, то и спред тебе и ти си свестен, а жените просто не могат да те оценят, или? :)

ЕС ще го има въпреки усилията на империята на злото да се опитва да прави разделяй и владей. Германия ще внася американски газ и ще умре бензиностанцията

Под империята на злото естествено се разбира САЩ. Няма друга държава, която да сее толкова смърт и страдание по света.

Меркел се заигра по безумен начин с ислямската зараза и накрая се случи това което се очакваше..... Не можеш вечно да спекулираш с чувството за вина на хора които на практика го нямат. А сега за нея следва както казват нашите братя роми- Целавесте цикне анде шаро ....... :-)

какви коментари-време е да си ходи кифлата!!!!! с нея си тръгва и ес!!!!!!!

Прав си, но само в първата част......

Време е Германия да се събуди!И това вече се случва...

Крайно време беше! Лошото е, че последствията от управленските и решения ще траят още дълго време.