Вече има и деца под 2 години с диабет

Все по-малки деца заболяват от диабет, като вече има и такива под 2-годишна възраст с болестта. Това съобщи доц. Мая Константинова от Клиника по eндокринология, диабет и генетика към Университетската педиатрична болница, цитирана от БНР.

Обратно в новината

Коментари - Вече има и деца под 2 години с диабет | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ПРИЧИНАТА Е В МАСОВИТЕ ВАКСИНАЦИИ!

да, така е. но има и пости за духа и дусчата. баба ми ги практикуваше. ами пост от клетви, приказки, прекалени глупости,губене на времето по агресивни и глупави филми и много други неща... чистим тялото а духа и дусчата??? никои не може да ги отдели едно от друго-само смъртта! а дябета е и наследствен. децата още от бебета ги стресират-казват учените-нали има статистика. раздат се в шок и стресс, те душчките още спят като ги замяткат като парцали да ги водят по градини, по лекари, като слушат кавги и викове...----ами това е стрес за малките духишички...та децата дори реагират на счум в утробата на маиката -има и по това статистика. ами това е. ако поколението е здраво и то ще р а ж д а здраво поколение!!! хаиде да се "огледаме"- картината е ж а л к а!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

та дябета е и по н а с л е д с т в о!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Хора сега са пости. Подходящо време за промяна на диетата. Доколкото знам храните, които регулират кръвната захар са маслини и зелен фасул и разни билкови чайчете, от къпини и горски плодове доколкото си спомням. Замърсената природа е друг въпрос и пак не е ясно какво ядем.

Ваксините са виновни! Засипаха ме и мен с тази ваксина тетанус дето ми биха преди няколко месеца, но естествено те нищо не знаят по въпроса..да ги еба в посерковците..НИКОГА ПОВЕЧЕ няма да се мерна в поликлиника.

В елитна детска градина в София съпругата ми повдигна въпроса за следобедните закуски - пастичка, кремче, вафла... Пледира да се заменят с плод, чиято захар не предизвиква инсулиноотделяне и после интоксикация с ацетон. Една майка-кокошка се прекръсти и демостративно рече: Боже опази! - иимаше предвид да я пази Господ от знания за здравето на детето й. Необразованост и тъпо насадено болшевишко самочувствие на простака са основна причина за страданията на народа ни. Глупостта се лекува със страдания. Понякога не убива, а мъчи. Понякога убива за съжаление. Добавям, че лека-полека в тази детска градина започнаха да разбират кое е полезна храна и попромениха режима на хранене. След като детето живее в чужбина, спряха да му се равалят зъбките. Преди това му ги поливаха всеки ден със сок, направен от киселини. Докато се усетя да му кажа да не пие, изтървахме доста зъбчета. Тук в чужбина други българи споделят, че откакто са напуснали БГ, децата им нямат развалени зъби. Зъбите, диабетът... всичко е от некомпетентност, която преодоляваме много бавно и трудно!

"Безконтролното хранене, повишаването на теглото, затлъстяването, високото артериално налягане, увеличеният стрес са сред предпоставките, които водят до значително увеличаване на риска от развитие на диабет, каза преди дни доц. Здравко Каменов, завеждащ Клиниката по ендокринология към Александровска болница, цитиран от БТА." - Много вярно.

Статията бърка тип 1 и 2. Наднорменото тегло и т.н. са предпоставки за тип 2, който настъпва в зряла 40+ годишна възраст. Тип 1 е автоимунна реакция и пълно лечение без трансплантация не съществува, тъй като бета клетките на панкреаса са мърви. Инак има и деца, заболяващи след раждането. 2год. деца, страдащи от диабет, не е новина.

Това е празник за фармацията! От двумесечна възраст - роб до гроб!

А "червените дупетати" искат нови мерцедеси за мазните си задници,без да ги интересуват нито болните деца,нито онко болните!

Има вманиячени злобари,които със и без повод търсят начини да насъскват хорицата срещу кучета,котки,зайци,елени,сърни,хипопотами,филми,циркове,коли по пътищата,гълъби,катерици,звездите на небето,дърветата,телевизията,....и какво ли не водени от исконната си простотия,гарнирана с омраза към всичко което шава!Егати простакесата,от подобни екземпляри се излива единствено омраза,и нищо умно!

много си прав! На никои не му е притрябвало да се лекува диабета! Печалбита са огромни и болеста е до живот (или умираш или си плащаш)! Аз даже си мисля, че нарочно не се работи върху лекарство или ваксина поне! Ама при тая алчност и искане за повече и повече няма как да е иначе!

За съжаление докторята още от родилното започват да бодат бебета с отровите - и после се правят на учудени откъде са се взели всички болести, разстроен имунитет, алергии и автоимунни заболявания!

ваксините. Бумът на рак, диабет, алергии и много други заболявания/могат да се проявят като бомба и след 20 години/ се дължат именно и на ваксините. ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ при това!

извинявам се ама по-малоумна статия, както и по-малоумни коментари не бях чел, аре малко почетете за видовете диабет,кое какво причинява

Една от основните причини за диабет при малките деца е стрес. Изреждам няколко източници на стрес: - скандали в семейството, особено тези, които се вихрят на висок тон и със заплахи - детето минава покрай ограда и изведнъж оградата се разтриса от скочило върху нея куче, което изкарва акъла на детето с лай - до лицето му (аз лично съм го изживявал с детето си) - куче на повод изскача пред лицето на детето бе намордник, а собственикът през това време блее нанякъде простакът долен - вървиш си по улицата и попадаш на необуздан сигнал със заплахи за побой, на което събитие присъства дете - запътваш се към колата си и ти и дететео ти виждате, че общински паяк е вдигнал колата ви и я отнася. За нас нищо, но за детео е голям стрес. - вървите си по улицата и до вас изтрещява бомбичка по Коледа Ето то такива нещя се хваща захарен диабет. А ние ги търпим като ежедневие в България!

Абсолютно вярно.

И ти си прав, но само донякъде - за хората, които по принцип са предразположени към твърде силна реакция към стреса. Защото не от всяка пиратка има по някой диабетик накрая, слава Богу! Истина е, че при някои деца стресът отключва диабет, при други - язва, при трети - невроза, дори психически нарушения, които след това в пубертета се манифестират както си искат ... Животът ни е пълен с безумия и никой не нарича проблемите с истинските им имена, нито учи деца и възрастни на елементарните правила за нормален живот, само ни заливат с реклами на боклуци, сериали и фалшиви ценности, като силиконки и джипове ... Спасението на давещите се е в ръцете на самите давещи се, както рекли едни умни хора навремето! Всеки да си мисли и да чете сам, и колкото се може по-малко да гледа тъпите телевизии!

Разбира се, че не всеки отключва диабет от стрес! Но стресът е рисковият фактор номер 1. Ако започнеш да стреляш с автомат на жълтите павета в София, не всеки ще бъде застрелян, но рисковете са реални и за това е забранено да стреляш там. Така рисковите фактори трябва да се сведат до минимум, за да се предодвратяват проблемите, до които те водят. От изброените от мен фактори най-страшните са скандалите, агресията и в градовете именно кучетата, които те връхлитат на сантиметри от лицето. Пиратките са си израз на простотия и емоционална незрялост на идиоти, но е така масово, че едва ли някой може да го промени скоро. Като пушенето на цигари, пиенето на алкохол и подобни безплодни чекии, на които е свикнал съвременният провален човек.

точно така, когато детето се стресне изведнъж е много опасно.

Още някой американски приятел да метне я бомба с обеднен уран, я ГМО, я аспарам?

по-скоро..съветските другари биха хвърлили още малко ДДТ..както са правили по времето когато нашите родители са били на училищни бригади!

СТрашна статистика! А по всички ТВ продължават рекламите на всякакви близалки, газирани напитки, изкуствени сокчета, бисквитки и изкуствени подсладители ... т.е. БОКЛУЦИТЕ, които предизвикват нарушения в инсулиновата обмяна, включително и по време на бременността, което води до ранен диабет при децата им ... Всички се тъпчат с тоя боклучак, използват подсладители вместо мед и захар, ужким заради някакви безумни диети, вместо да се опитат малко да се ограмотят и да си дадат сметка какво правят със собственото си здраве и със здравето на децата си! А след това - помпи, консумативи, инсулин за цял живот, трагедия за детето и за семейството му! И за обществото, което трябва да се справя с нарастващия брой инвалиди и получовеци, неспособни да се грижат дори за себе си, да работят, да раждат здраво поколение... Но нали най-важното е да вървят рекламите, печалбите, да се продават скапаните им фаст фудове... Пълна трагедия!

евала за коментара, някой най-сетне да се сети от къде идват причините за огромна част от болестите. Никой не мисли наистина с какво се тъпче, а после се питат ЗАЩО

В магазините продължаат да предлагат сладки неща, наредени до опашката пред касите. Аз лично съм вдигал невероятен скандал в Пикадили за подобен цинизъм. Детето ми всеки път се разстройваше, върви обясни на 1-2 годишно дете защо не трябва да се изкушава от наглите оферти на печалбаррите. Спрях да пазарувам оттам... Няма да ги кълна, но Господ си знае работата...

Абсолютно си права за вредните храни. Само че, моля те, не наричай диабетиците "инвалиди" и "получовеци". Това са абсолютно пълноценни хора, ако бъдат лекувани навреме и както трябва. За това става дума в статията - за лекуването на вече заболелите от диабет.

Дали пък да не се замислим кое го причинява? Може би да е от ваксините, дето толкова се рекламират, а?

Не е от ваксини, това е от изкуствени храни и особено заменители на захарта, които толкова се рекламират наляво и надясно. Те разрушават естествения баланс на ендокринната система, като "измамват" черния дроб, далака и панкреаса,че са постъпили въглехидрати, отделя се инсулин, но въглехидрати няма, панкреасът се изтощава, цялата система излиза от контрола на ендокринните жлези и диабетът се получава. Освен това, обездвижването на майките и децата също играе роля. Диабетът може да се контролира и дори да се излекува с много движение и пиене на много вода, и спазване на специалната диета. Но най-лесното е да се слага инсулин - помпа, две инжекции, и това е - само че то води до задънена улица и инвадилизиране в по-късна възраст, както и зависимост от иглата цял живот...

тип 1 не може да се излекува за момента - надеждата е само в стволовите клетки и близкото бъдеще защото панкреаса вече не саществува. а основната причина за проявата му е вирусна инфекция , която създава антитела с/у панкреаса. Razbira se gorespomenatite fakti podpomagat startiraneto na protsesa

От никакви ваксини не е! Има много изследвания, които са търсили такава връзка .. и не са намерили нищо. Знае се категорично, че е от средата . Лошото , за съжаление е, че не е ясно какво точно в средата го причинява. Вероятно е нещо комплексно.... Това е извода на 15-годишно мащабно проучване, направено от наистина заинтересовани и сериозни специалисти в Европа и САЩ. Не намират конкретна причина, изолирали са над 50 гена, в чийто дефекти, определено се увеличава риска. За огромно съжаление, засега, не е изолирана нито една категорична и мащабна причина.... Има, наистина сериозни спекулации, че имунната реакция, се предизвиква от вид ретро-вирус, но няма категорични доказателства, на този етап. И моля, ви - захарните изделия и подсладителите нямат нищо общо. Това не са пълни деца, заболелите деца от 1-ви тип диабет, не са пълни. Е, има и изключния, но това не е и няма нищо общо с другия тип диабет, срещан при възрастните и напълнелите.

Права си наистина е от ваксините.