Предлагат увеличение на бонуса за работещите след пенсиониране

Още следващия месец със синдикатите и работодателите ще обсъдим допълнителни мерки да дадем по-голям бонус на хората, които са навършили условията за пенсиониране, но остават по-дълго на пазара на труда.

Обратно в новината

Коментари - Предлагат увеличение на бонуса за работещите след пенсиониране | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Г-н Тотев,приветствам това,което правите за възрастните хора,дали съвестно и чесно труда си през годините.Но какво правите за младите,кажете как един млад дипломиран човек да започне първоначално работа,като навсякъде искат минимум 3 год.стаж?Помислете и за младите хора,направете така,че да остават в БГ,а не да си търсят прехраната другаде.

БРАВО, ГОСПОДИН ТОТО МЛАДЕНОВ! МЛАДИТЕ ЩЕ ХОДИМ ПО ЧУЖБИНА ДА СТАВАМЕ БЕЛИ РОБИ НА ЧЕРНИ ГОСПОДАРИ, ИЛИ ЩЕ СТОИМ В НАШАТА ХУБАВА РОДИНА БЕЗРАБОТНИ , ИЛИ НА ЗАПЛАТИ С КОИТО ДА СИ ПЛАЩАМЕ ДАНЪЦИ И ОСИГУРОВКИ, ИЛИ ПО ТОЧНО ДА ИЗДЪРЖАМЕ ПРАВИТЕЛСТВО, КОЕТО НЕ МОЖЕ ДА ОТКРИЕ ЕДНО РАБОТНО МЯСТО, А НЯКАКВИ БАБИЧКИ, АКТИВНИ БОРЦИ, ИЛИ БИВШИ ЧЛЕНОВЕ НА БКП, ЩЕ ЗАЕМАТ РАБОТНИТЕ МЕСТА! ТАКА ПО ЛИ ВИ ОТЪРВА, ОТКОЛКОТО ДА ОБЛЕКЧИТЕ МАЛКИЯТ И СРЕДНИЯТ БИЗНЕС, ДА ОТРУСНИТЕ СУБСИДИИ ЗА НАИСТИТА ЗЕМЕДЕЛСКИ РАБОТНИЦИ...............

Напълно съм съгласна с Вас! Вместо да мислят да създадат работни места за младите ,те се чудят как да накарат пенсионерите да работят още някоя и друга година та по-бързо да хвърлят топа и държавата да не им плаща и 2-3 години мизервата пенсия.Освен това настройват младите срещу собствените им родители!Безобразници и безродници - това са управляващите!

Тотю, бре! То стана цяло ТОТО да си намериш работа! Нима не знаеш, министре, та предлагате подобни дивотии?! Не стига, че ще работим докато сме живи, ами и с реални пенсионери да се състезаваме! И без това на по 30-40 г. не може вече да си намираме работа, защото сме третирани като стари /!/, та и това... Засрамете се!

"Ще предложим този бонус да бъде увеличен на 4 процента "-Какво от това като има таван на пенсиите,повече от 700лв.пенсия не можеш да си докараш.

е точно тези няма да ги мисля. Защото те именно са активните борци, директорите и партийните секретари

БРАВО! Обаче да си получават само пенсия или само заплата /по избор/. След като спрат да работят и 5% да им се дава за допълнителните години. Кога ще работят младите хора?

Само да имаше кой да ни остави да работим жените до 63 мъжете до 65 без да ни връчват предизвестия, че сме добили право на пенсия и да ни изритват от работа.

това го пиша за младите хора.Не се нервирайте! Тези приказки на управляващите са точно за това: да настройват хората едни срещу други, за да им отвличат вниманието от основните проблеми. А така чрез разделяй и владей ще продължават да имат подкрепа. Този където отиде, пуска по някоя приказка, която ще се хареса на хората. После се обажда шефът му и го заплашва лекичко, да не обещава нещо, което още той не е казал. Такава е политиката им от самото начало: добрия и лошия полицай. Просто това са учили или само това са запомнили от училището. И ето, вместо да протестирате срещу този, който заравя парите под асфалта, където не може да се направи проверка дали правилно са дадени и къде точно са отишли, вие говорите срещу мижавите пенсии на авашите родители и баби.

Аз пък съм бивш военен, взимам си 700 лева пенсия, работя за още 1500 и се чувствам добре... Всеки трябва като млад да си прави добре сметката. Когато учех във военното училище имаше много мои набори които ми се присмиваха, сега аз се смея :)

Хвала на такива плужеци като тебе

Ще се смеете разбира се на гърба на 3-та категория която ви плаща голямата пенсия и дългите години на получаване....Нагул сте бил като военен, изучен пак на гърба на държавата, нагъл ще си останете.......

от неграмотността на т.н. млади хора,които вадели пенсиите на старите.Предложението има за цел да облекчи финансово държавата а не да даде бонус ан отложилия пенсионирането си.Ще ви дам пример:Ако пенсията на нормално пенсиониращ се мъж на 63г. е 500лв. и в третия коефициент за стаж има о,41 _което е изискуемия по закон стаж 37 години умножени по 1,1%/0,0011/,то ако не се пенсионира на 6з а работи една година и се пенсионира на 64, пенсията му би станала 500:0,41х0,045 или 550лв.Да предположим че мъжът има средна продължителност на жимот 73гг.,в първия случай би взел 500х12месецах10години=60000лв.,а във втория 550х12месецах9години=59400лв т.е. нищо не печели.Какво печели държавата за тия 10 години.Вижда се че като сума нищо,но отлага изплащането на 6000лв. през първата година и ги разхвърля равномерно през останалите 9,което не е малко,а се надява и което е малко непочтено човека да не доживее до посочените 73г.

Добро предложение. Сетила се Мара. Аз предлагам Тотю, Боку и цецо да си отиват от правителството начело с Хари потър шпионина и ДС подлогата Младенов 2.

Дискриминация е огроничаване размера на пенсиите и замръзяването на всички с години, когато определени служители на Народа сами определят заплатите си и индексират доходите си. По един закон има доход от 200 лв. в оцеляване, като по друг има минимална пенсия от 130 лв. в геноцид. Възгордяването и омразата на такива лица с власт се изразява в действия срещу Народа. В разделяне и противопоставяне се подбуждат хората без принос за обществото да искат помощи и се дават средства, като достойните са поставени в положение да се срамуват от заработените си с труд пенсии. Така свързаните по некомпетентност / глупост/ и наглост завладяват, множат и унищожават планетата Земя.

Който иска пенсия, да си стои в градинката и да играе скамбил и докуржум с другите пенсионери - да остави младите да работят.

Който пенсионер иска да работи - да се откаже от пенсия!!! Получава 500 лева пенсия и е съгласен на 250 лева заплата за да се крие от бабичката, но неговите стават 750. После работодателя казва: - На бай Иван му давам 250, ти колко искаш?

който иска? Що не посочиш малко свободни места, че имам една близка, която от една година търси каквато и да е работа - дори като чистачка.

Е ,аз съм такъв какъвто се представям и на мен работещи пенсионери не са ми нужни-те страдат от болести,отсъстват от работа,"пазят" здравето си и въобще създават само проблеми.Но на мухльото с тънкото гласче не му изнася да работят младите-те искат високи заплати и заслужено...

да се хванат на посредствения капан, залаган от Тотю/Дянков и г-н Щменти Капели. Чудя се на хлапаците тук, как е възможно да не се усещат, че ги пързалят, противопоставят на възрастните поколения, насъскват ги. При това напълно умишлено ги лъжат, а с пенсионерите се гаврят. Защото знае се, че няма работа за младите, че изхвърлят без всякакъв шанс за работа хората над 50 год. възраст. Е, питам ви, наивници, какви пенсионери си въобразявате, ще бъдат оставени да на работа, освен единиците топ-специалисти? Пържат ви, глупаци, за да отклонят вниманието ви неправилната посока. Защото ги е страх да не изскочим на улиците и да ги пометем - напълно заслужено. Мислете, бре!!!

Трябва да се стимулира назначаването на млади хора, ане на пенсионери! Освен това пенсионерите са съгласни да работят с по-ниски заплати, защото пенсията им върви. Ще изпуснат младите, докато гледат пенсионерите! А размерът на пенсията трябва да се определя само от пълния осигурителен стаж на даден човек, с личните му вноски във всички възможни фондове, които е избрал- другите системи за определяне на пенсия ми се струват "стъкмистика".

Нека да работят, но не като директори и началници, и не на държавна работа. Нека освободят за по-млади специалисти, знаещи езици и работещи с компютри. Стига държавата е харчила пари да образова вечните чиновници. Не са незаменими.

че възрастните поколения не знаят езици и че компютрите са само ваша привилегия? Компютрите, скапа, потребяваш ти, но те са откритие и разработени от предишните поколения. Такива глупости като твоите може да напише само човек с посредствена квалификация, без никакви критерии за самооценка. Можеш ли да се сравняваш ти, потребителката, със специалисти с 25-30 годишна практика и специализация в информационните технологии? Смешна ще те направят. Налягяй си парцалите и не пиши глупости!

На 40 съм и когато дизасемблирах dir2, тия хлапета още са си играели на гоненица в детската! А сега се фукат как можели да пишат на Word и да правят таблички в Еxcel! Голям праз! Come on тъдява да ви разпльокам насред добрия стар DOS, ще се надрискате! КОйто може, го може навсякъде и във всичко!

МАЛОУМНИЦИ, с вашите действия до 5 години в България няма да останат млади хора. Следователно няма да има деца, освен цигани които не работят. И тогава накъде??? Каква стратегия 2020 на Плевненлиев??

Пълно безумие и предизборна политика!!!А къде да работят младите хора.

при тази безработица - бонуси за работещи пенсионери!? вие целенасочено и упорито гоните младите хора от BG

Какво да очакваме от Гогю-МТСП????? а образование-водопржвждчик-ВиК!!!!!!!!!

Когато преди дни Масларова имаше подобно предложение, защото тя говореше за такъв бонус когато човека не използва правото си за пенсиониране, за годините след това да има бонус, всички гербери я обвиниха в "нечисти" намерения, а сега Тотю излиза и ние трябва да викаме "ура" защото неговото е наистина популизъм и предизборни брътвежи.

Напрежението няма да спре,докато не се изчисти политиката от лещояди като господина от снимката

Според мене най- чесно и справедливо е, всеки да си получава заслужената пенсия според парите, който са му одържани докато е работел.Да се премахне ограбването на пенсионерите с този таван, който е сложен на пенсийте вече толкоз години и за да водиш по-нормален живот,си принуден да работиш и след пенсиониране.Кой дава право на държавата да взема парите на част от пенсионерите?Та това си е чиста кражба, безнаказано ограбване, а уж са се загрижили за пенсионерите.Дайте им тяхното си,не им бъркайте безнаказано в джоба и същевременно да предлагате мерки, с който настройвате младите с/у тяхните майки, бащи, баби и дядовци. Това е абсолютно нечестно.

Имало ли е при социалистическото време социалните трапезарии? Имало ли е гладни хора в България?

ПРЕДСРОЧНИ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ+ПРОТЕСТИ=ОЧИСТВАНЕ НА БОКЛУКА ОТ ДЪРЖАВАТА

Това е поредното безумие! Къде ще работят младите, КОГА ??????За това те търсят начин да напуснат страната! Скоро ще станем държава на старците!!!!!

Отново поредна грешка!! Какви са тези глупости, а и неморално е! Погледнете къде са голям процент от работещите пенсионери-в държавната администрация-заплатите са от бюджета, иа и еднаработа работят.. нети е работа, повечето от тях с компютъра са на Ви и само дремят на работа и се чудят как да мине времето. Ако са толкова съзнателни, знаещи, компетентни и здрави и с акъла си да работят в частния бизнес след възрастта за пенсиониране , а не да харчат нашите пари!! В министерства и агенции и общини е пълно с пенсионери- за ниски заплатки са готови да си дремят там...

да,сагласен сам с теб!то там и до 100 години ще изкарат разни чиновници!ти си чакаи барзo обслужване после!то за mlaдите хора няма работа,за пенсионери ли да се осигурявя?трябва да има пазар на труда,ако някои може да работи,но не и да ползва права и до 100 да не могат да го изгонят!

Този невзрачен човечец - Тотьо, защо не вземе да се скрие и да не говори глупости без съгласието на ББ (тато) и без това никой не му обръща внимание!!!

Ами да, това ни чака! Пенсионирането за мъжете в Германия или иначе казано 1 в Евросъюза е на 67 години, а и нас това ще ни чака, защо ли, защото по-застаряващите хора са по-съзнателни и работливи, за разлика от повечето младежи, които още от млада възраст освен да смучат бира по градинките и да се друсат друг смисъл в живота си май не намират. Другата част от размножаващите се доста бързо нито на училище ходят, а да ходят файдата май е никаква, то такава си име е етническата култура, кято ние сме длъжни да търпим, да крадат и безчистинстват и да се размножават от 12-13 годишни. Та ще трябва някой да бачка, докато е жив, че кой иначе ще издържа горе-изброеното бъдеще на обединена Европа!

Abe, каква е тая простотия? Старците да заемат работни места до насиране, а младите - безработни и по кафенетата. Разбирам ако имаше недостиг на работна ръка, та да се стимулират старците да работят, а то стотици хиляди млади хора безработни. Ей, алоооо, Тотюю - гониш децата ни в чужбина!!! Само старци останахме в тази държава.

като теб разчитат управляващите идиоти, за да оправдаят престъпленията си към пенсионерите. Абе ти наистина ли никога ли не си чул, че масово изхвърлят от работа хората в предпренсионна възраст, защото са "стари". За какви работещи пенсионери ви лъжат бе, шараните! Пращат ви да плюете там където не трябва вместо да строшите тиквите на пресъпните управници - убийци. В тази държава просто няма работа - нито за млади, нито за стари, нито за средните поколения. Разберете това! Толкова сте глупави, че имам чувството, че мозъците ви са закърнели, че бавно и сигурно се превръщате в маймуни.

От тази привилегия ще се възползват преди всичко ранно пенсионирани полицай и военни, които се пенсионерат на 45-50 годишна възраст и обикновено стават охрана по банки, офиси и др.Т.е не стига че взимат по 20 брутни заплати, пенсия от около 450-700 лв, ами и този трудов стаж който трупа т като пенсионери ще се индексира с още по голям процент.А младите, да стоят без работа.Абсолютна несправедливост!

детски вземат всички цигани и много малко бьлгари за жалост-трябва да се дават на всички деца

Чудя се и се мая аз ли съм тъп и не разбирам от политиката за трудова заетост или на тези ,които ни управляват вече капчица морал не им е останала-нали като заема работно място пенсионера някой млад човек ще трябва да получава помощи или да емигрира или да стане престъпник за да се изхранва.Не е ли това криминално дело ,до кога ще ги търпим тези некадърници да управляват държавата.

тия малоумници-Герб, нали откриха хиляди работни места за младите, нали привлякоха мастити инвеститори, та чак почнаха и милозливост към пенсионерите да демонстрират.. Бива,бива гьон-суратлък бива, ама чак толкова-не бива! Срамота!

питам се за какво плащаме осигурвките като ще работим след време и като пенсионираме,нека тогава да не плащаме ,хем ще издържаме пенсиорите с нашите данъци и хем ще ни взимат работните места,скапана система и скапан министър.

Според официалната статистика, нивото на безработицата в Общността е около 9,5 на сто, като при младежите броят на безработните е около 20%, а в някои европейски държави - и до 40%. Общо 5 млн. млади европейци под 25-годишна възраст нямат работа.

В Абсурдистан идиотизмът е жив! Младите стоят без работа, а тези които следва да получават пенсия от държавата, заемат работни места!? Знае ли някой, колко пенсионери работят след навършване на години, ала не се водят в щата на фирмите и получават пари на ръка. Това си е повече от далавера и за работодателя и за пенсионера. Работещия пенсионер счита че за да го осигуряват след като продължава да работи е на загуба. Работещият пенсионер предпочита да си прави влог, отколкото за някакви си 3 и ли 4 процента да пълни хазната а той да се надява на увеличение което може и да не доживее. Работодателя Е НАЙ-ДОВОЛЕН ОТ ЖЕЛАНИЕТО НА РАБОТЕЩИТЕ ПЕНСИОНЕРИ А ДОРИ И БЪДЕЩИ ПЕНСИОНЕРИ С НАТРУПАН СТАЖ ДА НЕ ЖЕЛАЯТ ДА СЕ ОСИГУРЯВАТ. Има доста бъдещи пенсионери, които са изчислили, че ако сега ги осигуряват то коефициентът за пенсия ще им падне и затова работят по-желание без осигуровки!

Няма държава и държавност,няма фундаментални закони,които да решат голяма част от социалните проблеми в България!Верно е,че големите промишлени предприятия и фабрики,които даваха хляб и произвеждаха продукция за вътрешно потребление и износ,бяха псевдопреватизирани или фалирани и унищожени за държавата!Тежката промишленост и всякаква друга индустрия бяха унищожени и това доведе до колапса на икономиката ни!Това е ясно и на дечурлигата,но защо не се въведът един два основополагащи закона,които биха решили една доста голяма част от проблемите на държавата!Трябва всички в тази държава да внасят лепта в пенсионните фондове-ченгета,военни и всякакъв сорт държавни чиновници и трябва да се забрани със закон да работят пенсионери в бюджетната сфера!Това е допълнителна тежест в потъващия кораб!

Голям палячо-само пуска балони и после се отмята,заслужава един здрав пенсионерски бой с тигани по главата!

Вече повече от 3 години работя след пенсия,осигурен съм на добра заплата,подал съм документи в РУСО,но никакви 3 % на година не съм получил-жълти стотинки.Стига с тази предизборна демагогия.

а ние младите,какво да правим ще пасем козите смешна история

"България е единствената страна в ЕС, която има толкова дълго платено майчинство - 410 дни и 90 процента от работната заплата..." Това е самата истина. Но не се радвайте много, защото това е един от основните начини за източване на касата от хора, които съвсем целенасочено си увеличават заплатата по документи веднага щом се разбере, че ще имат дете. Редно е от НОИ да се запитат как така изведнъж на почти всички бъдещи майки заплатите им стават в пъти по-високи 6-8 месеца преди раждането.

Да, добър ход на социалния министър, с един куршум 2 заека, от една страна ще се намали безработицата - към всяка фирма ще се отвори погребален отдел, от друга - ще се намали бюджета за пенсии !?

Или пенсия, или заплата! Право на избор и никакви бонуси!

Или пенсия, или заплата! Право на избор и никакви бонуси!

защо не побликувахте това което написах за боико и неговите магистрали че ще варне с тях младите в родината им никога това няма да се случи дори и вав наи розовите му санища

вярно че пенсионерите не могат да изкарат сас пенсия от по 1з0лв след като вдигат всичко а на младите им изкат трудов стаж за да ги вземат на работа.така и ще е докато не се променят нещата в родната ни страна.а боико да не казва че ще варне младите в бг.моге и да ги варне но когато направи заплатите такива каквито са на запад но и тогава може да не стане докато няма закон и справедливост и подкупни полицаи и политици и имаме сигурност за децата си тогава може да се варнем а не сас няколко километра магистрали да ни варне да си прави магистрали но ше си патува сам по тях без никои да му пречи лека вечер от сащ

Тоте ! ... Дай да ги зарежем ( Засега ! ) аеропланите на слънчева енергия ; Пък да ти докарам автонобил такъв -- бива ли ?! ---- ( И поминъка покрай тях де ! )

Тия малоумни идеи за съжаление идват от ес. Там разни мазни бюрократи са решили, че трябва да тормозят хората и да увеличават работещите след пенсионна възраст. Такава е тенденцията в цивилизацията, което ясно говори за упадък на демокрацията и договорки с олигархичните сили. Тъй като ние сме нещо като модел на бъдещия концлагер, в който ще превърнат планетата, не е чудно че изпробват повечето си теории тук. Политиката трябва да е тъкмо обратната - да държи максимално много хора извън пазара на труда, но да им осигурява доходи. Нещо повече - трябва да се разруши връзката между осигурителни вноски и плащания на осигурителната система, т.е. част от корпоративните данъци пряко да отива за пенсии и помощи за базработни. В крайна сметка безработицата и другите социални беди са причинени именно от едрия капитал, източник на монополизъм и мафиотски структури.

Безработен съм във В,Търново. В Бюрото по труда като се подписвах последния път,служителя който ме обслужваше ходи да пишка два пъти за час!Човека явно е от тия пенсионери.Колежките му нервни от мено паузата прекарваха по два пъти повече хора.Аз съм с 20 години до пенсия-дали пък няма да се справя по-добре с работата му,че и с колежките му.А?!